mięso - 63110 przepisów (strona:2276/4208)

RISOTTO Z KURCZAKIEM I WARZYWAMI 184

Risotto to kulinarne odkrycie mojego dziecka, które bardzo rzadko jada dania łączone... Dla niej najlepiej, by wszystko było osobno lub choćby mięso nie dotykało warzyw, lub warzywa kaszy, ryżu, itp. A tu proszę miła niespodzianka, po degustacji i zjedzeniu dość solidnej porcji Dziecię stwierdziło, że taki obiad może być codziennie... Jakże gusta bywają zmienne ;-)) Tylko się cieszyć, oby już

Smaczne Zdrowe
Naleśniki z kremem Rafaello 356

Naleśniki z kremem Rafaello to połączenie klasycznych naleśników z pysznym kremem o smaku kokosowym z puszystym serkiem mascarpone. Śniadanie, obiad czy kolacja? Naleśniki te będą idealna

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
KRUCHA TRTA Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 164

pieprz do smaku 1 jajko 10 dag sera żółtego tartego Dosatki ok.370 g ciasta kruchego 1 filet z kurczaka Przyprawy: łyżka papryki mielonej,pieprz i sól Olej do smażenia mięsa 1/2 cukini 1/2 papryki 1 pęczek dymki 1/2 czerwonej cebuli 1 kulka mozzarelli PRZYGOTOWANIE:  Filety z kurczaka myję i kroję w kostkę. Doprawiam.  Na patelni rozgrzewamy olej

Gotowanie Patki
TARTA Z DUSZONĄ PAPRYKĄ I CUKINIĄ 192

sól do smaku 1 cukinia 1 papryką czerwona 1 cebula czerwona 1 pęczek dymki sól i pieprz do smaku 5 dag sera tartego do posypania olej rzepakowy do smażenia mięsa PRZYGOTOWANIE:  Filety z kurczaka myję i kroję w kostkę.Doprawiam . Na patelni rozgrzewamy olej.Kurczaka smażę na rumiano. Cukinię obieram i kroję w pół plastry. Paprykę myję i kroję

Gotowanie Patki
Pierogi z serem białym i zrumienioną cebulką. 185

wyjść około 30-40 pierogów. A teraz kilka słów o desce CLASSIC MIX FORT FISH:  Deska najczęściej służy nam do krojenia, czy to warzyw, owoców, serów czy mięs, ale na tej, która ma aż 4 ustawienia można przygotować pierogi. Można na niej wygodnie zagnieść ciasto, można na niej wygodnie wałkować i wykrawać krążki. Na desce również można ułożyć gotowe

Izabelawkuchni
Smażony ser camembert z rukolą, żurawiną i grzankami 201

możemy maczać w nim grzanki . 1 ser camembert - krążek garść rukoli 1/4 bagietki masło sól 1 jajko 1/4 szklanki bułki tartej olej do smażenia 2 łyżeczki żurawiny do mięs i serów, u mnie od Stovit   1. Ser camembert panierujemy w jajku, bułce tartej, ponownie w jajku i ponownie w bułce tartej. Smażymy z dwóch stron na małym ogniu przez

Szefowa kuchni
SOS KURKOWY- SZYBKI I PROSTY 157

Sezon na świeże kurki w pełni a to doskonała okazja do przygotowania sosu kurkowego. Aromatyczny i kremowy, idealny do mięs, placków ziemniaczanych, makaronów, ziemniaków lub kasz. Najlepszy sos kurkowy jaki jadłam, smak dzieciństwa. Przygotowywała go dla nas mama, a teraz ja robię taki dla swojej rodzinki ;) Składniki: * 400 g świeżych kurek * 1 cebula * solidna garść posiekanej świeżej natki pietruszki

Zrób to smacznie
Gulasz wołowy z ogórkami małosolnymi 148

łyżka mąki 700 ml bulionu warzywnego mielony cynamon mielona czerwona papryka sól, pieprz Przygotowanie Cebulę siekamy, szklimy na rozgrzanym oleju. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w dużą kostkę mięso, obrane i pokrojone w kostkę ogórki. Chwilę smażymy, oprószamy mąką, dokładnie łączymy i zalewamy gorącym bulionem warzywnym. Dusimy pod przykryciem przez 40 min. Następnie doprawiamy do smaku cynamonem, mieloną papryką

R'n'G Kitchen
Udka kurczaka tikka masala 210

masło i zeszklić pokrojoną w kostkę cebulę, następnie dołożyć pokrojoną w kostkę paprykę i dołożyć łyżkę przyprawy garam masala. Dodać obsmażonego kurczaka, dodać pomidory z puszki, jogurt i dusić mięso do miękkości, około 40 minut

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Nutella z kaszy jaglanej – zdrowy krem czekoladowy 186

Krem odstawiamy do lodówki. [caption id="attachment_7632" align="aligncenter" width="685"] Nutella z kaszy jaglanej[/caption]   Zobacz inne przepisy z kaszą jaglaną: Cukinia Faszerowana Kaszą Jaglaną I Mięsem Kasza Jaglana Z Warzywami I Kurczakiem Najlepszy Pasztet Jaglany Z Pieczarkami (Wegański) Zapiekanka Z Kaszą Jaglaną, Brukselką I Jajkiem (433 Kcal) Sałatka Z Kaszą Jaglaną   Artykuł Nutella z kaszy

e-PrzepisyKulinarne
Roladki drobiowe ze śliwkami i serem 193

plastry sól i pieprz przyprawa do kurczaka Panierka: jajko - 1 szt bułka tarta mąka olej do smażenia Przygotowanie : Filety umyć, osączyć ręcznikiem papierowym, przekroić wzdłuż na 4 plastry. Mięso posypać przyprawą do kurczaka, odstawić na 30 minut. Śliwki umyć, osączyć, wypestkować. Ułożyć na filecie po dwie śliwki i plastrze sera, zwinąć w roladkę. Panierować roladki w mące, jajku i tartej

Kuchnia Danusi
Papryka faszerowana kaszą kuskus, kurczakiem i oliwkami 200

takich nie zrobię. Tak więc, w sezonie letnio-jesiennym, kiedy to papryki jest pod dostatkiem, przygotowuję je przynajmniej raz w tygodniu. Faszeruję je czym popadnie - kaszą, ryżem, mięsem. Wykorzystuję zazwyczaj wszystkie resztki zalegające w lodówce tworząc to coraz nowsze kombinacje smakowe ;) Te ostatnie powstały z kaszą kuskus (która moim zdaniem, świetnie pasuje do papryki) z dodatkiem kurczaka i oliwek. Składniki

My simple kitchen
Ziemniaki z grilla na patyczkach. Szaszłyki ziemniaczane. 249

ulubione dania z grilla. U mnie ostatnim odkryciem są właśnie tak przyrządzone ziemniaczki. Bardzo smaczne, wewnątrz miękkie, z zewnątrz otulone chrupiącą, lekko spieczoną skórką. Pasują doskonale do wszystkich grillowanych mięs i lekkich sałatek. Polecam :) Składniki - ziemniaki  ( polecam równej wielkości ) - sól, czosnek mielony, papryka czerwona mielona, majeranek - olej - patyczki do szaszłyków Wykonanie Wyszorowane ziemniaki gotuję w skórkach ok 8 minut

Kuchnia z widokiem na ogród
Omlet na słodko 194

dnia. Ile możliwości! Dziś omlet na śniadanie. Zjadamy samego, na słodko z syropem lub miodem, rozmaitymi dżemami czy z cukrem pudrem. Wytrawnie z wszelkimi warzywami, nawet marynowanymi, sosami czy mięsem. Sam ze szczypiorem i ketchupem też świetny. Pomysłów na omlety i dodatki jest masa, dlatego to wspaniały wybór na śniadanie. To i jest! Omlet, puszysty, sycący, maślany, wspaniały

Zasmakuj Kuchni
Kapuśniak z pomidorami na żeberkach 131

paski, wrzucamy do garnka, zalewamy zimną wodą ( 1,5 l ). Dodajemy ½ łyżeczki soli, liście laurowe i ziele angielskie. Gotujemy 30 min na średnim ogniu, zbieramy szumowiny. Po tym czasie mięso wyjmujemy, oddzielamy od kości i kroimy na kawałki. Marchew, głąb kalafiora i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach, ziemniaki obieramy i kroimy w dużą kostkę. Por kroimy w piórka

R'n'G Kitchen

Proponowane wyszukiwania