mięso - 63110 przepisów (strona:2276/4208)

Naleśniki z kurczakiem, kurkami i parmezanem 228

drobną kostkę. Podsmażamy przez parę minut aby się zeszkliła. Następnie do cebuli dodajemy zmiażdżony czosnek oraz oczyszczone kurki (w całości). Gdy grzyby zaczną puszczać sok dodajemy z powrotem kawałki mięsa. Smażymy do momentu aż  woda z patelni w większości odparuje. Zmniejszamy ogień i dodajemy śmietanę oraz parmezan. Mieszamy i podgrzewamy jeszcze przez kilka minut. Doprawiamy solą i pieprzem

Qchnia po prostu
Tarte Flambée (Flàmmeküeche) w sierpniowej piekarni i "Uczucia zaklęte w kamieniu" 176

bekonu i zastąpiłam go świeżymi kurkami. Zamiast gałki muszkatołowej użyłam w związku z tym rozmarynu. Nie wiem, czy to nadal  Tarte Flambée, ale nie miałam ochoty na jakiekolwiek mięso. Składniki : Ciasto 200 ml letniej wody (ilość zależna od chłonności mąki; mnie wystarczyło 150 ml) 300 g mąki typ 750 1/3 łyżeczki soli 5 g świeżych drożdży (2 łyżeczki suchych

Weekendy w domu i ogrodzie
Zupa pizza 278

dzisiejszym przepisie przedstawię Wam zupełną nowość, która ostatnio zagościła w mojej kuchni. Zupa pizza przygotowana na bazie świeżych pomidorów, papryki, pieczarek i mielonego mięsa sprawiła, że nasze kubki smakowe odpaliły rakietki i poleciały w kosmos! 😀 Zupa pizzowa jest naprawdę warta spróbowania i polecam ją naprawdę każdemu, kto czasami lubi przełamać klasykę i spróbować... Tryb czytania Artykuł Zupa pizza pochodzi

PysiaGotuje.pl
Kieszonka z kurczaka 158

niebanalnym stylu. Przygotowanie kieszonki z kurczaka jest bardzo proste, a smak naprawdę super. Kieszonki z kurczaka najpierw podsmaża się na patelni, a później zapieka w piekarniku, dzięki czemu mięso jest aromatyczne i soczyste.... Tryb czytania Artykuł Kieszonka z kurczaka pochodzi z serwisu Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Zupa porowa 429

dzisiejszym wpisie przedstawię Wam przepis na wyrazistą zupę krem z pora, wzbogaconą pysznymi pulpecikami z mielonego mięsa. Zupa porowa jest bardzo zaskakująca, a w parze z pulpecikami tworzy duet idealny. Ja swoją zupę porową przygotowałam formie kremu, w którym znalazły się ziemniaki, marchewka i korzeń pietruszki, a dopełnieniem całości był serek topiony. Pulpeciki natomiast... Tryb czytania Artykuł Zupa porowa pochodzi

PysiaGotuje.pl
Wypasione kanapki z grillowanym kurczakiem, pesto z suszonych pomidorów i serem żółtym Gouda 186

posmaruj oliwą. Dobrze rozgrzej patelnię grillową i smaż na niej kurczaka z obu stron na złoty kolor (po ok. 4 minuty na stronę). Odłóż na 5 minut, aby mięso odpoczęło. 3. Pomidory i oliwki pokrój na plastry. Bułki przekrój wzdłuż na pół. Pierś z kurczaka pokrój na plastry pod skosem. 4. Dolną połowę bułki posmaruj pesto z suszonych pomidorów. Następnie

Chilli Czosnek i Oliwa
Szybkie parówki w cieście z serem i pastą warzywną (na piknik lub przyjęcie) 260

urocze opakowanie Każde dziecko na pewno rozpozna bohaterów z bajki „Mam te moc” Ale nie o opakowanie chodzi. Produkt jest po prostu smaczny. Parówki charakteryzuje wysoka zawartość mięsa (tu szynki) w składzie. Brak glutaminianu monosodowego czy fosforanów. Etykieta ze składem jest po prostu krótka. Po takie parówki warto sięgnąć i zjeść je na śniadanie lub stworzyć z nich

Słodkie okruszki
Pulpety wołowe z bananem 147

cukinii 1 marchew 1 puszka pomidorów krojonych 1 łyżka garam masala 1 cebula 2 ząbki czosnku 1 łyżka masła 1 łyżeczka cynamonu mielonego cukier  sól, pieprz Przygotowanie Mięso wyrabiamy z przyprawą i jajkiem. Banany obieramy, kroimy na 1- 1,5 cm kawałki, skrapiamy sokiem z limonki. Bierzemy część farszu, owijamy każdy kawałek banana. Następnie pulpety obtaczamy w mące

R'n'G Kitchen
Lasania z warzywami i grzybami 154

Lasania , ale bez mięsa. Składniki 150 g obgotowanych mrożonych podgrzybków 5 łyżek masła 2 łyżki mąki 350 ml mleka 2 żółtka 7 łyżek śmietany sól świeżo utarta gałka muszkatołowa 2 cebule 100 g marchwi 100 g selera naciowego 200 g porów pół strąka czerwonej papryki 200 ml bulionu jarzynowego 100 g startego parmezanu pieprz 8 płatów lasanii masło do formy

R'n'G Kitchen
Maślany kurczak pieczony na ziemniakach 3025

Maślany kurczak pieczony na ziemniakach Maślany kurczak pieczony na ziemniakach , to pomysł na obiad jednogarnkowy . Każdy , kto jest zabiegany , ceni takie pozycje . Całość jest bardzo prosta

Ogrodnik w podróży
Aromatyczna zupa z boczniaków 191

pokrojone w paski boczniaki . Jak wszystko pięknie się zrumieni, dodajemy całą zawartość patelni ( razem z masłem ) do bulionu . Doprawiamy gałką , cząbrem , solą i gotujemy do momentu, aż warzywa i mięso będą miękkie . Następnie dorzucamy makaron i gotujemy tyle ile zaleca producent na opakowaniu. Na koniec zabielamy śmietaną . Jeśli użyliście kremówki , można ją chwilę podgotować , jeśli chudszej , już nie gotujcie

Ogrodnik w podróży
Siekane kotleciki z kurczaka, pieczarek i pora 205

łyżeczki pieprzu olej lub smalec do smażenia     *** Filet z kurczaka myjemy, osuszamy i kroimy w kostkę *** *** Pieczarki kroimy w kosteczkę i podsmażamy na niewielkiej ilości oleju. Studzimy *** *** Mięso mieszamy z majonezem, jajkiem, mąką, startym serem oraz przyprawami *** *** Dodajemy usmażone i wystudzone pieczarki, drobno pokrojonego pora i posiekaną pietruszkę *** *** Całość dokładnie mieszamy i odkładamy na minimum godzinę do lodówki

Blog z Apetytem
Mięsne kuleczki w doborowym towarzystwie 165

Pachnąca zapiekanka z wyrazistym musztardowym puree, świetnie doprawionym mięsnymi kuleczkami i słodkimi pieczonymi pomidorkami to świetna alternatywa dla klasycznego dania obiadowego. Składniki: Mięsne kuleczki: 400g fileta z kurczaka 400g mięsa z łopatki 2 małe cebule 2 ząbki czosnku 1/2 szklanka mleka 1 bułka kajzerka 1 jajko 4 łyżeczki majeranku 1 łyżeczka musztardy Dijon 2 łyżeczki koncentratu pomidorowego 2 łyżki kaszy

Szalona Kuchnia Eweliny
Leczo z papryki z pieczarkami 146

więc warto z niej korzystać. Szybki, zdrowy i smaczny obiad, a do tego bardzo aromatyczny. Leczo z papryki z pieczarkami można przygotować w wersji mięsnej z kiełbasą lub bez mięsa z samymi pieczarkami. Stopień pikantności należy dostosować do swoich upodobań. U mnie leczo jest umiarkowanie pikantne, gdyż lubię czuć smak wszystkich składników, a dodanie zbyt dużej ilości chili go przejmuje

Kuchcik gotuje
Cukinia faszerowana mięsem i pęczakiem 168

Cukinia faszerowana nigdy mi się nie znudzi. Nadziwałam ją już wieloma róznościami. Zawsze lubią ją nadziać na bogato aby całość stanowiła już cały posiłek. W tej wersji jest mieso mielone z dodatkiem pęczaku. Takie cukinie można podać same, z sosem czosnkowym , myślę że też idealnie pasowałby sos pieczarkowy . składniki: 3 cukinie po ok 800 g 1 szklanka pęczaku 1 duża

Monia miesza i gotuje