mięso - 63110 przepisów (strona:2266/4208)

Bitki Schabowe Zapiekane Z Warzywami I Pieczarkami 389

pieczarki przekładamy do naczynia. 3. W 450 ml zimnej wody mieszamy mąkę, przeciśnięty przez praskę czosnek, warzywka, sól, paprykę, przecier pomidorowy i całość zagotowujemy, następnie takim gorącym sosem zalewamy mięso z warzywami w naczyniu żaroodpornym. Całość pieczemy w 190-200 stop przez 1 godzinę. Gotowa podajemy z ryżem, kaszą, kluskami lub ziemniaczkami. Smacznego

Gotowanie...to proste !
POTRAWKA Z RODZYNKAMI 244

oczywiście doprawić można również sokiem z cytryny, gdy ktoś lubi. Nie jest to danie dietetyczne, tłuszcz jest tu konieczny ale za to jakie pyszne. Do potrawki dodajemy także gotowane mięso (z rosołu), gdy lubimy. U nas dodatkiem jest zawsze ryż basmati (nasz ulubiony) i   marchew z groszkiem lub sama marchew . Składniki: - ok.750 -1000ml tłustego rosołu (u mnie

Smaczne Zdrowe
Polędwiczki wieprzowe z piekarnika 210

Witajcie,  polędwiczki wieprzowe to chyba moje ulubione mięso. W sosie musztardowym, z pieczarkami, a nawet w sosie własnym... Uwielbiam :) Dzisiaj chciałabym Wam pokazać nową odsłonę polędwiczek, prosto z pieca.  Polędwiczki wieprzowe z piekarnika 2 polędwiczki, 3 cebule, połowa papryki zielonej/ czerwonej 3 ząbki czosnku, 3 łyżki oleju,  pieprz, sól Cebule i czosnek obieramy, kroimy w talarki. Paprykę

Kuchnia moimi oczami
Calle del Serpis 150

owocami) i sernik z jagodami. Wieczorem ulica zaczyna tętnić życiem i można spróbować pysznych tapas w Tanto Monta – małej knajpce z przemiłą obsługą. Dostępne są tam tapasy z mięsem, rybami, a także pyszne opcje wegetariańskie, które można zjeść na miejscu lub tak jak my, wziąć na wynos i zjeść na plaży. Jesteśmy zakręconymi „foodies”, dlatego też uwielbiamy

Gotuj po hiszpańsku
Schab w sosie kurkowym z czarnym ryżem 174

wrzątku. Odstaw na 30 minut. Schab pokrój na cienkie plastry, dopraw solą, pieprzem i majerankiem. Podsmaż na maśle z dodatkiem świeżego rozmarynu po dwie minuty z każdej strony. Ściągnij mięso z patelni, podsmaż na niej szalotkę i czosnek. Wyciągnij rozmaryn. Dodaj świeże oraz suszone grzyby, wlej wino i gotuj sos 10-12 minut. Dopraw solą i pieprzem. Wlej śmietanę, zanurz

Mango Papaja
POMIDOR FASZEROWANY MAKARONEM 155

Jesienią faszerowane pomidory są u nas dość często. Czasami zamieniamy pomidor na cukinię albo bakłażana, żeby urozmaicić obiady. Faszerujemy warzywa wszystkim: kaszą, ryżem, makaronem... mięsem albo warzywami. Staram się tak dobierać składniki aby każdy zjadł obiad. Nie wiem jak u Was ale u mnie jeden nie lubi papryki, a drugi nie zje niczego co ma w sobie ogórek lub marchewkę

Kuchnia w oparach
Wtorek: Kurczak francaise w sosie winnym 195

osobny talerz wysyp mąkę. Osusz filety ręcznikiem papierowym, przekrój wzdłuż na dwa płaty. Powinny być dość cienkie. Jeśli są za grube, rozbij lekko tłuczkiem. Posól i popierz kurczaka. Obtocz mięso w mące, strząśnij nadmiar a następnie panieruj w jajku. Rozgrzej patelnię, na której smażona była cytryna. Kiedy tłuszcz mocno się rozgrzeje wykładaj na niego panierowane filety. Smaż na średnim ogniu

Niedzielny kucharz
Kurczak zapiekany z ryżem i warzywami 3278

litra gorącego bulionu warzywnego ( bulion musi być dość intensywnie przyprawiony ) Przyprawy: sól, pieprz, papryka słodka oraz ostra, czosnek granulowany olej do smażenia masło do wysmarowania formy       *** Mięso dokładnie myjemy, osuszamy i nacieramy przyprawami. Odkładamy do lodówki na co najmniej 1 godzinę *** *** Po tym czasie kurczaka obsmażamy przez chwilę z każdej strony na mocno rozgrzanym oleju, do zrumienienia

Blog z Apetytem
Mutabal z cukinii - pasta z Bahrajnu 164

cudo zaczerpnęłam z książki Victorii Twead "Nasz rok w Oriencie". Pasta jest rewelacyjna, aromatyczna, idealna do maczania słupków warzyw, czy kromki chleba. Świetnie pasuje do mięs i ryb. Tahini tutaj użyte to pasta z prażonego sezamu, można zrobić ją samemu. Sezamowa pasta tahini do zrobienia samemu. Popróbujcie koniecznie, uzależnienie nadchodzi szybko. Mutabal z cukinii. ROZWIŃ I CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Kurczak pieczony w soli (Pollo in crosta di sale) 218

Kurczaka upiekłam w całości w gruboziarnistej soli z dodatkiem skórki cytrynowej, szałwii, tymianku i rozmarynu. Dzięki pieczeniu w soli, kurczak zachowuje wszystkie soki, aromat i smak a mięso staje si ę  delikatne i bardzo soczyste. Pieczenie w soli daje gwarancj ę ,  ż e upieczony kurczak nigdy nie będzie ani  przesuszony ani zbyt twardy

La grande e la piccola cuoca
Marokański gulasz z kurczakiem i warzywami 195

przepisie przypraw. Całość zalewamy bulionem i dusimy na średnim ogniu przez 10 minut – warzywa po tym czasie będą jeszcze lekko niedogotowane. Na kolejne 10 minut duszenia, wrzucamy obsmażone mięso oraz pokrojone morele.   Na sam koniec dodajemy do gulaszu posiekaną natkę pietruszki. Podajemy gorące z ulubioną kaszą – może być bulgur, kuskus lub jaglana.   Powrót na górę

Smaczna Strona
Karkówka w leśnych grzybach 170

łyżeczka świeżego tymianku 1 przyprawa do karkówki sól pieprz masło klarowane oliwa Sos: 500ml śmietany 18% 150ml wody 1 zupa cebulowa w proszku 40g suszonych leśnych grzybów Wykonanie: 1. Mięso umyć, pokroić w cienkie plastry, oprószyć przyprawą do karkówki, świeżym tymiankiem, solą oraz pieprzem i odstawić na około 2-3 godziny. Po tym czasie karkówkę obsmażyć na maśle klarowanym

Szalona Kuchnia Eweliny
Testujemy przepis z opakowania. Ryba w pomidorach z patelni 183

minut. To więc fajna propozycja na szybki, a jednocześnie zdrowy i w miarę niskokaloryczny obiad. Sama ryba była bardzo dobra. Lubimy morszczuka, ładnie pachnie morzem i ma zwarte mięso, a więc jest bardzo uniwersalny w kuchni. Nie musicie obawiać się, że zacznie rozpadać się na patelni. W przepisie zdziwiła nas jedynie wskazówka, aby rybę smażyć do momentu aż zrobi się

Kulinarna Polska
Łosoś z soczewicą i pieczarkami 169

Kiedy w jednej z książek Gordona Ramsay’a “Ultimate FIT Food” zobaczyłam przepis na “Sałatkę z grillowanym łososiem, grzybami i soczewicą”

Moja Delicja