mięso - 63110 przepisów (strona:2266/4208)

Prawdziwe spaghetti alla carbonara. Już nigdy nie dodasz śmietanki [PRZEPIS] 98

odlewamy małą szklankę wody (to jeden z kluczowych składników sosu), potem odcedzamy. Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy na głębokiej patelni, w trakcie dając ząbek czosnku przekrojony na pół. Gdy mięso się zrumieni, a tłuszcz wytopi, usuwamy czosnek. W międzyczasie jedno całe jajko i dwa żółtka roztrzepujemy z prawie całym parmezanem (zostawiamy trochę do posypania gotowego makaronu). Na patelnię z boczkiem

Kulinarna Polska
Polędwiczki wieprzowe z gruszką i gorgonzolą 224

związania Przygotowanie: Gruszki obieramy i kroimy w kostkę,cebulkę w pół plasterki ,podsmażamy na łyżce masła,doprawiamy solą i pieprzem i oregano.Polędwiczki nacinamy wzdłuż ,jak na zdjęciu,mięso doprawiamy również solą i pieprzem,nakładamy do środka farsz ,dodajemy kawałki sera i związujemy w kilku miejscach.  Do rondla wrzucamy resztę masła,podsmażamy na nim odrobinę mięsko,przykrywamy pokrywką

Swojskie jedzonko
Karkówka zapiekana w sosie słodko-kwaśnym 180

sól,pieprz Karkówkę pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do dużej miski. Dodać sos ze słoika. Dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego. Najlepiej aby kawałki mięsa były całe zakryte sosem. Naczynie przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać 1 godzinę, funkcja termoobieg. Gotową karkówkę podałam z ryżem

Monia miesza i gotuje
Jogurtowy dip z rukolą i awokado 114

cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi lub pieczonymi warzywami, pieczonym mięsem lub jako dodatek do sałat lub kanapek

Qchnia po prostu
Śledzie w cieście z puree z zielonego groszku 169

solą i pieprzem. Ciasto powinno być dość gęste, więc jeśli jest zbyt rzadkie dodajcie odrobinę więcej mąki. Filety myjemy, osuszamy i moczymy w cieście naleśnikowym, ale tylko od strony mięsa. Skórka nie powinna być obtoczone w cieście. Będzie wtedy chrupiąca po usmażeniu. Śledzia smażymy na rozgrzanym oleju zaczynając od strony z ciastem przez ok. 3 minuty z każdej strony. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowy bukiet warzyw ze złocistym kurczakiem 390

mięsnymi pierożkami, kolorowymi warzywami oraz wyrazistym, aromatycznym kurczakiem przyprawionym złocistą przyprawą do kurczaka. Idealna na obiad, kolację i drugie śniadanie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 250g pierożków tortellini z mięsem 500g brokułu 12 sztuk pomidorów koktajlowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cukinia 3 łyżeczki przyprawy do złocistego kurczaka Natur Vegeta 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka cukru sól Dressing

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z makaronem i wędzonym kurczakiem 1265

szklanki groszku konserwowego 1 zielony ogórek 1 czerwona papryka pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 starty ząbek czosnku sól, pieprz     *** Mięso z kurczaka obieramy z kości i kroimy w kostkę *** *** Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę *** *** Paprykę

Blog z Apetytem
Kluski z gotowanych ziemniaków 398

zagnieść ciasto. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Każdą kulkę ciasta delikatnie rozpłaszczyć i zrobić palcem dołek. Gotować w osolonej wodzie.Podawać np.z zeszkloną cebulką ,jako dodatek do mięsa

Moje domowe kucharzenie
tort orzechowy z wiśniami 671

gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki orzechy do dekoracji Ciasto: żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Orzechy zetrzeć na drobnej tarce lub zmielić w maszynce do mięsa. Wymieszać z bułką tartą i proszkiem do pieczenia i wsypać do masy jajecznej. Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą. Podzielić ciasto na dwie części. Dwie tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Schab w marynacie jogurtowej zapiekany z cebulą i pieczarkami 169

pokrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy 40 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 40 minut. Jeśli mamy mniejszą ilość mięsa to czas pieczenia należy skrócić, najlepiej sprawdzając widelcem lub szpikulcem - jeśli łatwo wchodzi w mieso to znaczy, że jest już gotowe. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wiosenne rollsy z kurczakiem 149

przeciwko zimie, ale zaczyna mnie trochę nudzić. Wiecznie zimno, ślisko, na wieczorny spacer wyjść nieprzyjemnie, dlatego chociaż na talerzu sobie trochę wiosny wyczarowałam. Niby nic takiego, kilka warzyw, trochę mięsa upieczonego na patelni z odrobiną tłuszczu i sos, który całości nadaje charakteru. Żadna filozofia! Ale spróbujcie zwinąć rollsa z papieru ryżowego i nie uszkodzić ani jednego! To dopiero sztuka! Oczywiście

Kuchnia w czekoladzie
Ryż smażony z tofu. Szybko, bez mięsa, bardzo dużo smaku [PRZEPIS] 267

smażony, ten przepis też wam się spodoba: Ryż smażony z jajkiem “jak u Chińczyka”. Możesz sobie taki zrobić w domu Artykuł Ryż smażony z tofu. Szybko, bez mięsa, bardzo dużo smaku [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania