Jagnięcina to jedno z najzdrowszych mięs szkoda, bo trudno osiągalne i stosunkowo drogie. Jest delikatne, soczyste i bardzo smaczne. Prawdziwi koneserzy zachwycają się jego smakiem. Wystarczy raz skosztować, by przyłączyć się do ich grona. To nie tylko smak ale i wartości odżywcze i zdrowotne powinny skłonić do rozejrzeniem się za tym rarytasem. Dietetyczne, lekkostrawne, z wysoką zawartością białka i kompletem
Gotuj zdrowo!Guten Appetit!jajka sól, pieprz Przygotowanie Żołądki oczyszczamy, zalewamy zimną wodą ( 1,2 litra ), zagotowujemy, usuwamy szumowiny, lekko solimy. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu przez pół godziny. Mięso wyciągamy z wywaru, studzimy i kroimy w paski. Wywar przecedzamy. Marchewki, pietruszkę, seler, ziemniaki kroimy tak, jak lubimy. Dodajemy do zupy i gotujemy 30 min na średnim ogniu. Ogórki chlastamy
R'n'G Kitchencytryny 50 ml oliwy lub oleju sałatkowego 1 łyżeczka oregano sól, pieprz Link filmu z przepisem: Sałatka z kurczakiem i kaszą Przygotowanie: Pierś z kurczaka gotuję do miękkości mięsa, do gotowania dodałam sól, pieprz, paprykę słodką, paprykę ostrą, pieprz ziołowy, tymianek. Ugotowaną wyjmuję z wody i odstawiam do wystudzenia. Pierś możemy również upiec. Kaszę gotuję według przepisu
Uwaga Babcia GotujeChyba każdy zna chlebek pita. Mięciutki chlebek zazwyczaj naładowany mięsem i sosem czosnkowym. Nie wiem dlaczego, w Polsce pokutuje to zestawienie. Tymczasem na Bliskim Wschodzie pita i jej rodzaje to „kołderka” dla ferii smaków, kolorów i połączeń. Niedługo na blogu pojawi się przepis na sabih, w którym się zakochacie. Pokażę wam, jak zrobić gyros i kebab wołowy w domowych warunkach
ladykitchenkoleżanki coś mają, a promocje w sklepie „mrugają” do nas z każdej możliwej strony. Ale czy aby na pewno potrzebujemy dziś dołożyć do zakupów dodatkowe bułeczki, warzywa, mięso? Czy nie jest tak, że w naszej lodówce i kuchennych szafkach wciąż leży coś dobrego czego jeszcze nie zużyliśmy i niestety za chwilę może się popsuć. A my tym samym
Słodkie okruszkiChoć lubię kotlety z mięsa, to z przeróżnych kasz także przyrządzam dość często. Tym razem chciałam zaprezentować wersję z kaszą jęczmienną, która jest bardzo lubiana przez moją rodzinę. Takie kotlety świetnie nadają się do przemycenia kaszy do diety dla tych, co za nią nie przepadają. Doskonale sprawdzają się na obiad, ale ja lubię je podjadać nawet na zimno. Jeśli kotlety
Di gotujeSycące danie z indyczego mięsa połączonego z warzywami pokrojonymi w paski
Przepisy Kulinarnekiełbasą - kuchnia podkarpacka Pierogi to danie, które zwykle przygotowuje się z postnych składników i co najwyżej okrasza się skwarkami. Jednak w niektórych domach przygotowuje się je również z mięsem. Często jest to sposób na wykorzystanie pozostałości po innych daniach. Doskonałym przykładem są pierogi z ziemniakami i kiełbasą. Do ich przygotowania można wykorzystać ugotowane ziemniaki, pozostałe po wczorajszym obiedzie. Do utłuczonych
Trzeci talerzkromka: 73 g, 125 kcal, B 10 g, T 8 g, W 2 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł KETO CHLEB Z PATELNI (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFgości. Zamiast tradycyjnego schabowego mogę Wam polecić więcej smakowitych przepisów na wykorzystanie schabu wieprzowego: – Stripsy ze schabu – Szaszłyki ze schabu – Schab w sosie ziołowym. Sztuka mięsa. – Schab ze śliwką – Schab pieczony z grzybami. Schab faszerowany. – Schab pieczony z boczkiem. Schab szpikowany boczkiem. – Schab faszerowany, z ryżem i groszkiem – Schab faszerowany podgrzybkami
Damsko-męskie spojrzenie na kuchniędodaję mąki, a zamiast octu daję sok z cytryny Są smacznym i zdrowym dodatkiem do obiadu. Świetnie pasują do ziemniaków, klusek, ryżu, kaszy, makaronu, placków, kotletów oraz różnego typu mięs. Składniki: 1 kg buraków czerwonych 1 łyżka masła 2 łyżki soku z cytryny sól pieprz cukier Umyte buraki ugotuj w całości, a następnie odcedź i odstaw do przestudzenia. Obierz
Kulinarne S.O.S.Konina to doskonałe mięso na gulasz - jest podobna w strukturze do wołowiny ale nieco słodsza, co doskonale pasuje do takiego dania - jest też bardzo zdrowa. Trzeba ją jednak gotować jeszcze dłużej niż wołowinę, żeby stała się krucha. Przydaje się tutaj szybkowar ;) Ten gulasz jest bardzo prosty, ale za to bardzo smaczny - świetnie się sprawdza w połączeniu z kaszą (gryczaną
Milion Smakówstarszyzna winiarska tej denominacji i jakie ceni się na północy Europy. Moim ulubionym paringiem z tego spotkania było to wino z foie gras, ale będzie pasować też do innych mięs i pikantnych dań. Mam też słabość do pięknych nazw i dobrych historii, więc na pewno będę się rozglądać za tym winem w sklepach. Przykładem zupełnie innego stylu wina był
Ugotowane pozamiatane