mięso - 63110 przepisów (strona:2256/4208)

żeberka pieczone na sposób hiszpański 327

mniejsze części. Można odstawić na noc do lodówki, można piec od razu. Piec w brytfannie zakrytej folia aluminiową, w temperaturze 180°C przez dwie, trzy godziny (do momentu, aż mięso samo będzie odchodzić od kości. Na sam koniec zdjąć folie i żeberka z wierzchu przyrumienić

stajnia gołębie od kuchni
Jak zdrowo smażyć? Testuję patelnię WOLL. 207

osób rezygnuje z tego rodzaju obróbki termicznej, traktując go jako ten najgorszy z najgorszych. Czy warto, biorąc pod uwagę że smażenie jest jednym z ciekawszych i smaczniejszych sposobów przyrządzania mięs, ryb, warzyw, a nawet deserów? A co najważniejsze… czy ma to sens w dobie nowoczesnych technologii zapewniających efektywniejsze i zdrowsze przygotowywanie nawet tych smażonych dań? Aby to sprawdzić, od dłuższego

Fitsweet.me
Sałatki na cały tydzień – kalafior i halloumi 210

jest moim zamiarem głodzić się zielonymi liśćmi ułożonymi na talerzu na krzyż, ozdobionymi plasterkami ogórka, pomidora i polanymi light dressingiem…Oczywiście jeśli do takiej sałatki dołożę porcję mięsa lub jakiś fajny ser jak halloumi to już taka sałatka zasługuje na miano pełnowartościowego dania, które można jeść o każdej porze dnia. Piszę o każdej porze dnia, bo mam w pracy

codojedzenia
Domowa żurawina wg Aleex 164

stanie, jeśli zostawimy ją tam na dłuższy czas. Możemy po nią sięgnąć w każdej chwili, przygotować i świeżą, pachnącą podać na stół. Świetnie sprawdzi się jako dodatek do mięs i serów, jest niezastąpiona na świątecznym stole. A święta przecież tuż, tuż… Jeśli nie chcemy czekać do ostatniej chwili z jej przygotowaniem, lepiej zrobić ją wcześniej i zapasteryzować. Dzięki temu żurawina

W mojej kuchni
DIETETYCZNY ROSÓŁ PO MOJEMU 246

wlewamy ok 3 litry zimnej wody. Dodajemy obraną i pokrojoną w plastry marchewkę, umytego selera, przyprawy oraz umytego i pokrojonego w grubsza kostkę fileta z kurczaka. Całość gotuję aż mięso będzie miękkie. Międzyczasie gotuję makaron według instrukcji na opakowaniu. Podaję od razu ,posypuję drobno pokrojoną natką pietruszki

Gotowanie Patki
Małe co nieco 177

nigdy nie wiem co jeszcze do nich dodam. Kieruję się jednak prostotą wykonania i oczywiście chcę aby wszystkie składniki świetnie ze sobą współgrały. Sałatka brokułowa to świetna przystawka do mięsa i ryby. Lubię ją również schrupać na kolację polaną winegretem. Sałatka z brokułu Składniki: 2 porcje 100 g jarmużu, u mnie zielony i fioletowy 1 brokuł 50 g orzechów laskowych

codojedzenia
Pierś z indyka z wolnowaru, prosty przepis na domową wędlinę. 425

Możesz ją podać wprost z wolnowaru na gorąco jako część obiadu. Możesz też schłodzić i delikatnie pokroić jako wędlinę do kanapek. W każdym z tych przypadków zniknie od razu ! Mięso jest soczyste i naprawdę pyszne w tym wykonaniu. Pierś z indyka z wolnowaru 1,5 kg pierś z indyka 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli

Kuchnia na wzgórzu
Mini dynie z pizzy 161

Mini dynie pieczone z ciasta na pizzę, wypełnione mięsem mielonym oraz serem mozzarella to świetny pomysł na jesienną kolację.  Dynie z pizzy będą idealne również jako jedno z dań na przyjęcie na Halloween.  - pieczone z ciasta na pizzę - super do robienia z dziećmi - świetne na jesienne przyjęcie

AniaGotuje.pl
Nazuki- ormiańskie kruche bułeczki z nadzieniem orzechowo-cukrowym 188

proszkiem do pieczenia. Dodać do mąki z masłem, wymieszać i zagnieść ciasto. Ciasto włożyć do woreczka i schować do lodówki na 2 godziny. Orzechy przepuścić przez maszynkę do mielenia mięsa lub rozdrobnić blenderem, wymieszać z cukrem i cynamonem. Ciasto podzielić na 2 części, rozwałkować dość cienko, wyciąć szklanką krążki. Wielkość krążków zależy od tego jakiej wielkości chcielibyście mieć Nazuki

Smaki Armine
SZNYCLE INDYCZE Z MOZARELLĄ I SAŁATKĄ 174

minut, po tym czasie posypujemy serem mozzarellą, zapiekamy, aż ser się rozpuści.  * Pomidory obieramy ze skórki, kroimy w drobną kosteczkę, tak samo kroimy cebulkę. Na każdy plaster mięsa wykładamy pomidory, cebulę, posypujemy dość obficie natką pietruszki, na wierzch układamy po kilka kawałeczków sera fety

Z Majeczką w kuchni
BURRITO Z PALUSZKAMI RYBNYMI 159

liście marzeń. Dziś swoje smaki skierowałam gdzieś w okolice Meksyku ( tak, marzy mi się Tulum! ) i przygotowałam dla Was pyszne burrito. Nie jest to jednak klasyczne, meksykańskie burrito wypełnione mięsem i ryżem, a moja autorska, nieziemsko pyszna wersja. Placki pszennej tortilli ( sama je zrobiłam! ) wypełniłam świeżymi warzywami i chrupiącym Złotymi paluszkami rybnymi FRoSTY. Złote paluszki rybne FRoSTY idealnie komponują się

Ostra na Słodko
Naleśniki z warzywami i ryżem 267

serem. Całość polana ketchupem lub innym Waszym ulubionym sosem. Danie smaczne i syte. Więcej pomysłów na naleśniki znajdziecie na moim blogu. Podane na słodko, z owocami, serem , z mięsem, zapiekane  inne. Jeśli już przygotowałeś danie z mojego przepisu proszę podziel się swoją opinią w komentarzach za co bardzo dziękuję. Zapraszam po przepis i życzę smacznego Naleśniki 1 szklanka mleka

O kuchni z uczuciem
Tarta z kurkami 180

Dawno nie jadłam tak pysznej tarty. Myślę, że duży wpływ na jej smak mają właśnie kurki. Dodatek wędzonego boczku również odgrywa tu swoją rolę. Ja wykorzystałam samo mięso z boczku, bez skóry i tłuszczu. Smak całej tarty podkreśla dodatek świeżej natki pietruszki i aromatyczny tymianek. Takiemu połączeniu nie sposób się oprzeć. Ja tartę zaserwowałam na obiad, ale świetnie się sprawdzi

Passions hobbies life
Mielonka ,,jak dawniej'' 257

oryginalnie była kl.mięsa 3 ja dałem podgardle i zamiast mąki pszennej lub żytniej dałem skrobię ziemniaczaną, no i od siebie bo bardzo lubię dodałem świeży czosnek. WYKONANIE Kupione mięso kroimy w większe kawałki i peklujemy 24 godz. w temp.4-6 st. Po tym czasie mięsko rozdrabniamy, dodajemy wszystkie przyprawy i składniki dokładnie mieszamy (skrobię ziemniaczaną dodajemy na sam koniec

Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.
Kurczak na sposób indyjski, pyszny obiadek czyli Balti maślany kurczak 184

garam masala, paprykę wędzoną w proszku, chili w proszku, trochę soli, pokruszone listki laurowe, zmiażdżone ząbki czosnku, mielone migdały, potarty imbir, zmiażdżone ziarenka kardamonu. Dokładnie wszystko wymieszać, następnie dodać mięso pokrojone w paski. Ponownie wymieszać, przykryć i wstawić do lodówki na godzinę. Na patelni rozgrzać masło z olejem i wrzucić pokrojoną w piórka cebulkę. Smażyć aż zmięknie, cały czas mieszać

Kuchnia Pokoleń

Proponowane wyszukiwania