oleju słonecznikowego sól, pieprz Przygotowanie: Brokuły gotujemy, blendujemy, przecieramy przez drobne sito. Do smaku doprawiamy przeciśniętym przez praskę czosnkiem, solą oraz pieprzem. Filety rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Mięso z jednej strony smarujemy farszem, zawijamy. Obtaczamy w mące, rozbełtanym jajku i panierce. Smażymy na rozgrzanym oleju, na rumiano
R'n'G KitchenMadras, czyli najostrzejszą z dostępnych past. Pasty przyprawowe idealne nadają się jako dodatek do wszystkich dań z warzywami czy kurczakiem (wystarczy dodać mleko kokosowe i pomidory), jako marynaty do mięsa, warzyw, dań na grilla, oraz dodatek do zup czy innych dań. Wykorzystasz je wszędzie tam gdzie potrzebujesz dodatku pysznych przypraw (pst….. wiem że niektórzy używają pasty nawet
nietylkopasta.plgranic Metody, które wykorzystuje się tutaj, są również spotykane w Polsce, jednak dostęp do produktów oferowanych przez Hiszpanię jest tak ogromny! Zaczynając od świeżych owoców morza oraz mięsa po warzywa uprawiane cały rok powoduje, że kreatywność tutejszych kucharzy nie zna granic. Jestem bardzo zadowolony z wszystkiego co mogłem nauczyć się w trakcie każdego tygodnia. Dużo radości też przyniosły mi podróże
Gotuj po hiszpańskuniż tradycyjny hamburger. Jestem podobnego zdania, polecam, skorzystajcie z tego przepisu:)) Składniki 4 chlebki pita 1 czerwona papryka 1 żółta papryka rukola garść pokrojonej kapusty pekińskiej 300 g mielonego mięsa wołowego dobrej jakości 1 … Czytaj dalej Hamburgery w chlebku Pita
gotuj ze mnąCurry z drobiowych serduszek , pyszne Podroby , ciężki temat dla niektórych , a dla mnie poezja smaku Tak uwielbiam serduszka , wątróbki , płucka ,żołądki i inne ” obrzydliwości ” . Piata ćwiartka mięsa , jak zwą ją rzeźnicy jest bardzo wartościowa zarówno pod względem odżywczym jak i smakowym . Dobrze przyrządzone serduszka nie mają sobie równych . Polecam wszystkim odważnym lub tym którzy tak jak ja uwielbiają
Ogrodnik w podróżyJogurt zmiksowany z awokado to idealna podstawa sosu. Do sałatek. Do mięsa. Do pizzy. Do chleba. Do warzyw. No, do wszystkiego. Nawet do wyjadania łyżeczką. 1 dojrzałe awokado 1 mały kubeczek jogurtu, może być roślinny 1/2 łyżeczki soli 1/2 łyżeczki pieprzu ziołowego 1/4 łyżeczki kurkumy Do tego, w zależności od potrzeby, chęci i tego, co pod ręką mamy można dodać
Kucharzycadań, które wygląda na pracochłonne, jednak tak naprawdę możemy je przyrządzić w mniej niż pół godziny. Sprawdzi się zarówno na romantyczną kolację, jak i codzienny obiad. Połączenie ryby i mięsa nie jest popularne, jednak wyrazisty, chrupiący boczek i delikatna, biała ryba stanowią zgrany duet. Pomysł na to danie pochodzi od Jamiego Olivera, choć podałam je nieco inaczej. Miałam w domu
Poezja smakuPrzepis na bułeczki dostałam od przyjaciółki i przyjął się u nas rewelacyjnie. Maślane bułeczki robię często, nie tylko jako bułeczki śniadaniowe, ale także na obiad, czy kolację, zapiekane z mięsem i serem - obłęd. Jak zrobić bułeczki drożdżowe? Potrzebujemy: 15 g świeżych drożdży 1/3 szklanki cukru 1 szklanka ciepłego mleka 1/4 szklanki ciepłej wody 3/8 szklanki roztopionego masła
MamaOskarkaOwoce sprawdzają się świetnie w ciastach, sałatkach, sokach, gotowane, smażone oraz pieczone. Często są bazą sosów do mięs, nadzień do naleśników czy pierogów . Gruszki w winie Mam całą gamę moich ulubionych owoców. W zależności od sezonu i od tego na co w danym momencie mam smak, różne owoce różnie wykorzystuję. Borówkami , malinami i truskawkami mogę się objadać do oporu
mecookskromce: 73g, 112 kcal, B 9 g, T 7 g, W 1 g. Makro i tłuszcz należy podbić odpowiednimi dodatkami takimi jak masło, smalec, sery, pasty, ryby, mięso itd. Artykuł RAZOWY CHLEB BEZ PIECZENIA (keto, LCHF, paleo, bez glutenu i laktozy) pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHFłodygi brokuła. Prosta, ale niezwyczajna. To naprawdę fajny dodatek do obiadu, z czego czego nie lubimy jadać. Szef podał ją razem z pieczonymi ziemniakami, chipsami z obierek i mięsem obranym z żeberek. Polecam nie tylko tę surówkę, ale sprawdzenie czy naprawdę możemy mniej marnować jedzenia w naszym domu, czy potrafimy wykorzystywać wszystko co się jeszcze nada, żeby te produkty
Bernika - moj kulinarny pamietnikwodzie z dodatkiem soli oraz cukru (ja gotowałam razem w bardzo dużym garnku. Najpierw wrzuciłam kalafiora, a po 3 minutach dorzuciłam brokuła). Odcedzamy. Umyte i osuszone ręcznikiem papierowym mięso, kroimy na mniejsze kawałki. Doprawiamy solą i pieprzem. Następnie rumienimy na niewielkiej ilości klarowanego masła. Kukurydzę osączamy z zalewy. Różyczki brokuła, kalafiora, pierś kurczaka oraz kukurydzę umieszczamy w misce. Dodajemy majonez
Smaki Na Talerzuapetycznie wygląda. Nie wymaga dużo pracy dlatego też zachęcam do zapoznania się z przepisem i przygotowania na obiad lub ciepłą kolację. Składniki 4 kalarepki czerwona cebula 300 g mięsa mielonego wieprzowego 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki szczypta … Czytaj dalej Kalarepki nadziewane
gotuj ze mnąciepło cienki placek z pszennej mąki z nadzieniem, pochodzący z prowincji Emilia - Romania w północnych Włoszech. Piadinę napełnia się praktycznie dowolnym farszem, najczęściej są to: sos pomidorowy, ser, mięso lub wędlina, grzyby, rukola, szpinak, ale także czekolada bądź konfitura. Podawałam na blogu przepisy na nadzienie do piadiny już kilka razy ale pytacie mnie o przepis na samą piadinę
Moje Małe Czarowanie