się jej spodobały Jak przygotować takie gofry? Bardzo prosto. Wystarczy, że przygotujecie je w opiekaczu Befsztyk-Gofry Dezal . Już nie raz polecałam Wam to urządzenie. Zazwyczaj przygotowuję w nim mięso, warzywa lub tortillę. Jest ono naprawdę wszechstronne. I co ważne do przygotowania dań nie używam tłuszczu. Polecam! Taki opiekacz, to też doskonały pomysł na zbliżające się święta A wracając
Słodkie okruszkiwiedziałam co dziś zrobić na obiad. Nie chciałam za długo stać przy "garach" . Nie miałam również ochoty na mięso , ryby, kasze. Postanowiłam zrobić placuszki warzywne i to był dobry wybór. Zrobiłam je zupełnie inaczej niż do tej pory - dzięki sokowirówcec. TAK :) SOKOWIRÓWCE:) Jesteście ciekawi jak? Zapraszam :) Podałam je z sosem czosnkowym i sałatą. Uwielbiam takie dania. Polecam i zapraszam. Zapraszam
Gotowanie PatkiBloga. Nic dziwnego , robi się je szybko ( wystarczy jeden garnek) , są sycące i pyszne. W sam raz na zimowe obiady. Dziś zapraszam na danie jednogarnkowe z kaszą kusus i mięsem z kurczaka. Polecam. Zapraszam do polubienia mojej strony na FB https://www.facebook.com/gotowaniepatki/ oraz śledzenia na Instagramie https://www.instagram.com/ gotowaniepatki/ Będzie mi bardzo miło SKŁADNIKI
Gotowanie Patkismakuje po około 30 minutach od przyrządzenia, kiedy wszystkie smaki i aromaty wzajemnie się przenikną. Do czego podawać tabbouleh Tabbouleh stanowi świetny dodatek do wszelkiego rodzaju pieczonych lub grillowanych mięs oraz ryb. Może być też podawana do takich dań jak falafel czy grillowane warzywa. Tabbouleh arabska sałatka z pietruszki składniki na cztery porcje 4 łyżki kaszy bulgur 2 duże
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataSkładniki: 0,5 kg mięso mielonego z łopatki wieprzowej 1 jajko 1 cebula 1 kromka czerstwego chleba 3 ząbki czosnku ulubiona mieszanka przypraw mąka 1/4 kg dyni (waga po obraniu) 1 … Czytaj dalej Pulpety gotowane w sosie dyniowym
czarrna od kuchniŚliwki wędzone w occie, nie słodkie kalifornijskie, ale nasze z cudnym aromatem dymu, w połączeniu ze słodką zalewą octową tworzą wspaniały dodatek do zimnych mięs i wędlin. 1 kg śliwek wędzonych (u mnie śliwki stanley), 700 ml mocnego naparu herbaty, 900 g cukru, 1 l octu 6%, 2 szczypty świeżo startej gałki muszkatołowej, kawałek cynamonu, 25 – 30 goździków, 6 ziaren
królestwo garówdomu jest to dość częsty gość, gdyż zapiekanka znakomicie nadaje się do ponownego wykorzystania pure z poprzedniego dnia, lub kalafiora, który został w lodówce. Zapiekankę można zrobić na bazie mięsa z pure ziemniaczanym, lub lekką jak puch kołderką z kalafiora ale również w wersji wegetariańskiej, klasyczną lub w słoiku . Jest jeszcze jedna opcja: fish pie, czyli zapiekanka, której główną rolę
Niedzielny kucharzrestauracja Esencia , która znajduje się na obrzeżach Walencji, w pobliżu Palau de Congresos. Kuchnia jaką serwują szefowie kuchni – Nestor i Wiktor, bazuje na świeżych, sezonowych produktach. Dania z ryżu, mięso i ryby z grilla, są przyrządzane tak, aby wydobyć esencję z każdego produktu i móc ją zawrzeć w każdej potrawie. Byłam zachwycona ich pracą, ich pasją do gotowania – inspirowali
Gotuj po hiszpańskusyndrom dnia poprzedniego zwany potocznie kacem. Ognisty cydr jako przyprawa Ognisty cydr czyli oxymel oprócz swoich właściwości leczniczych może być stosowany jako składnik sosów sałatkowych lub marynat do mięs. Dobrze sprawdza się jako dodatek do sosy pomidorowego i zupy pomidorowej. Link do artykułu dotyczącego miodów https://www.newsweek.pl/polski-miod-po-chinsku/4g8cj4t Ognisty cydr ziołowy syrop na przeziębienie
Kulinaria - potrawy z różnych stron świataInspiracją tego dania jest kuchnia włoska. Składniki są stosunkowo łatwo dostępne, gdyż makaron lasagne kupimy nawet w osiedlowym sklepiku, zawsze robiłam tą zapiekankę z mięsem mielonym i sosem bolognese , domownicy wolą klasyczną wersję a mnie bardziej smakuje z rybą ;) Samo danie wcale nie jest trudne w przygotowaniu raczej drogie ze względu na świeżego łososia atlantyckiego, sycące
Wanilia i Kardamonmiąższ batatów. Krok 2 W międzyczasie przygotuj indyka. Pokrój go w kostkę, posól i popieprz, dopraw słodką papryką i szczyptą kminu. Rozgrzej łyżeczkę oleju na patelni i smaż mięso przez 5-8 minut aż będzie lekko przysmażone. Zdejm z patelni. Krok 3 Przetrzyj patelnię ręcznikiem papierowym, ponownie wstaw na ogień i mocno rozgrzej. Odcedź kukurydzę i wysyp na patelnię. Podpiekaj
Niedzielny kucharzoddzielnej misce mieszam jogurt z musztardą. Doprawiam czosnkiem oraz majerankiem (wedle uznania) i 2 łyżkami maggi. Dorzucam ogórki z cebulą i wszystko mieszam. Do tak powstałej marynaty dodaję mięso. Odstawiam do lodówki na ok. 1 godzinę. Po tym czasie całość przekładam do naczynia żaroodpornego i przykrywam folią aluminiową. Piekę w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni Celsjusza ok. 30 minut
Przepis na Dzień Dobryskórki, wydrążyć nasiona i pokroić w niedużą kostkę. Pieczarki obrać i pokroić w plasterki. Filety z kurczaka pokroić w kostkę i przyprawić solą i pieprzem. W dużym garnku podsmażyć mięso. Następnie dodać pieczarki i smażyć, aż nieco zmiękną. Wówczas przyprawić je 1/3 łyżeczki słodkiej papryki. Dorzucić dynię, chwilę ją przesmażyć a następnie wlać bulion. Gotować chwilę na małym ogniu
My simple kitchenrady nie znam. Z każdej innej sytuacji jestem w stanie wybrnąć i to myślę... całkiem smacznie. Po tym skąpanym w tłuszczu steku z warzywami doznałam ogromnego urazu do mięs, przynajmniej na jeden dzień, co w moim wypadku - stuprocentowej mięsożerczyni*- nie zdarza się często. Dysponowałam za to ukiszoną świetnie kapustą pekińską, kawałkiem kapusty białej i bardzo słodkim winem. Smak umami stworzyłam
Mango Papajamakaronem. Węgierska zupa rybna Smacznego! O czym warto pamiętać przygotowując paprykową zupę rybną. Węgierska zupa rybna Do wywaru rybnego użyłam ogonów rybnych (ogony z karpia), które miały bardzo dużo mięsa. Ogony rybne zastąpić możecie dowolną selekcją małych ryb. Gotowy wywar w miarę możliwości trzeba przetrzeć kilka razy przez gęste sito i koniecznie zblendować. Mi udało się praktycznie uniknąć ości
mecooks