mięso - 63110 przepisów (strona:2243/4208)

Recenzja dwustronnej patelni HAPPYCALL + przepis na marchewkowe placuszki 217

mocniejszy i wytrzymalszy niż stop aluminium i 2 razy mocniejszy niż stop żelaza. Jest również lżejszy niż stal szlachetna o 43%. Patelnia ma wszechstronne zastosowanie: można na niej piec mięso, ryby, warzywa, placki, placuszki, naleśniki, omlety, tortille itd.   Jedna patelnia, a tyle możliwości!   A teraz czas na przepis – Pyszne marchewkowe placuszki Składniki: (na 4-5 sztuk, ilość

Słodkie okruszki
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym, zielonym groszkiem i mieloną karkówką 173

razy starałem się odtworzyć ten smak, ale jeszcze nie udało się to w 100 %. Ta moja wersja jest do oryginału tylko zbliżona. Ale wyszło szybkie smaczne danie. Można pominąć mięso, wtedy będzie danie wegetariańskie.  Składniki pół cebuli 1 ząbek czosnku puszka groszku konserwowego 240 g makaron spaghetti 200 g 10 łyżek oliwy 300 g mielonej karkówki parmezan sól pieprz

R'n'G Kitchen
Surówka kopenhaska 191

Surówka kopenhaska z sałaty lodowej, marchewki i ogórków konserwowych jest lekka, zdrowa i bardzo pyszna. Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, ale można ją również jeść jako samodzielny posiłek. Poniższa porcja wystarcza mi na jakieś 3 dni, sałatka bez problemu może tyle stać w lodówce i nie traci na jakości. [embed]https://youtu.be/2SsCQIbf6PY[/embed] Składniki na surówkę kopenhaską (duża miska

e-PrzepisyKulinarne
drożdżowe zawijańce 167

sól oraz drożdże umieścić w misie i wyrobić ciasto. Ponownie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.  Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami. Gdy ciasto wyraźnie zwiększy swoją objętość należy je rozwałkować na prostokątny placek o wymiarach ok 30x60cm.  Cały płat równomiernie smarujemy masa twarogową. 1/3 ciasta zaginamy

Słodki Zakątek
Czwartek: Kurczak tikka masala 201

Wyjmij kurczaka z lodówki. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wykładaj na rozgrzany tłuszcz kawałki kurczaka i smaż na złoto po 2-3 minuty z każdej strony. Smaż mięso partiami jeśli z trudem mieszczą się na patelni. Zdejm filety z patelni i odłóż. Krok 3 Rozgrzej na tej samej patelni 2 łyżki masła. Wysyp na nie drobno posiekaną cebulę

Niedzielny kucharz
Panierowane polędwiczki z piersi kurczaka z orzechową nutą 170

Umyte polędwiczki dokładnie wymieszać w marynacie - tak, aby pokryła każdy kawałek. Całość odstawić do lodówki na około 1 godzinę, a najlepiej na całą noc. Po tym czasie mięso lekko strzepać z nadmiaru marynaty i kolejno obtoczyć w mące, roztrzepanym z mlekiem jajku i na końcu w bułce tartej połączonej z orzeszkami ziemnymi. Polędwiczki smażyć na rozgrzanym tłuszczu z obu stron

Di gotuje
Sałatka z tuńczykiem 177

znajduje się jakaś sałatka, zawsze jest jakaś ryba, to i sałatka z tuńczykiem nie będzie jakimś dużym faux pas. Jako, że w tradycji chrześcijańskiej ryba nie jest uważana za mięso, taka sałatka będzie idealna na Wigilię. A skoro już o Wigilii mowa, to warto żebyście poznali kilka ciekawostek o tym dniu. »»» CZYTAJ DALEJ

Marder&Marder Manufacture
Pierogi z pstrągiem 155

wyrabiam ciasto ręką na gładką i jednolitą masę. Odstawiam ciasto na 30 minut w misce przykrytej bawełnianą ściereczką. Następnie wałkuję i wykrawam koła.  Upieczonego pstrąga studzę i wyciągam mięso, pozbawiając ości. Na maśle smażę posiekanego bardzo drobno pora. Bułkę moczę we wrzątku. Do smażącego pora dodaję posiekaną drobno rybkę oraz namoczoną i rozdrobnioną bułkę. Do składników dodaję

Mango Papaja
Roladki drobiowe w boczku ze szczypiorkiem i papryką. 295

pomidory czosnek niedźwiedzi trochę oleju Wykonanie: Piersi pokroić na cienkie kotlety i delikatnie rozbić tłuczkiem. Przyprawić solą pieprzem i czosnkiem granulowanym. Zostawić na pół godziny. Następnie na każdy plaster mięsa ułożyć kawałek papryki i pokrojony szczypior. Zawinąć w roladę, następnie owinąć boczkiem i spiąć wykałaczkami. Gotowe roladki ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Posypać suszonymi [pomidorami i czosnkiem niedźwiedzim. Delikatnie polać olejem

Agusiowe smakołyki
Wegańska propozycja na makaron z serem 284

Weganie nie jedzą żadnego produktu, który jest pochodzenia zwierzęcego. Nie zmienia to faktu, że osoby będące na tej diecie mają rezygnować z takich dań. Klasyczny makaron

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa z fasolą 198

trzeba nas przekonywać ani namawiać. I choć zazwyczaj powinny być pierwszym daniem, u nas są pierwszym i jedynym, te mocno warzywne, z mięsem lub bez, z dodatkiem kasz, ryżu, soczewicy – solidna porcja zaspokoi nasz obiadowy głód. Dziś jarzynowa, delikatna zupa z dodatkiem pieczonej fasoli, ziemniaków, marchewki i pomidorów. Przyprawiona lubczykiem, podana z natką lub koperkiem. Prosta, szybka, smaczna

Zasmakuj Kuchni
Żurawina 150

żurawina najzdrowsza jest jeśli spożywamy ją na surowo, jednak jej kwaśny smak odstrasza wielu zainteresowanych. Dlatego z żurawiny tradycyjnie przyrządza się przetwory: soki i konfitury, szczególnie chętnie podawane do mięsa, często kandyzuje się owoce, żeby cukrem zrównoważyć ich kwaśny smak. Zaledwie 5 procent wszystkich zebranych owoców jest sprzedawana w świeżej postaci. Żurawina Zawiera sporo witaminy C i błonnika, a także

Pomysłowa kuchnia
Pikling czyli śledź wędzony w całości. Zrobisz z niego pyszną pastę [PRZEPIS] 216

musztardy, świeżo mielony czarny pieprz. Zrób tak: z ryby usuń głowę i skórę, wyjmij ikrę, oczyść z błonek innych wnętrzności, wyjmij kręgosłup i w miarę możliwości jak najwięcej ości. Mięso zmiksuj razem z majonezem i musztardą na gładką masę (można też zmielić w maszynce), dodaj drobniutko posiekaną cebulę, dopraw pieprzem, dokładnie wymieszaj i odstaw do lodówki, aby pasta się schłodziła

Kulinarna Polska
Pieczone udka kaczki 190

Idealnie chrupiąca skórka i soczyste mięso.. Pieczone udka kaczki to świetny pomysł na wspaniały obiad na co dzień i od święta. Zobacz jak w prosty i szybki sposób przygotować najpyszniejsze kacze nogi.  - mieszanka naturalnych przypraw - idealnie chrupiąca skórka - prosty sposób na świetny efekt wizualny

AniaGotuje.pl
Kulebiak z kapustą i grzybami 159

masła Dodatkowo: Farsz – kapusta z grzybami PRZEPIS TUTAJ 1 białko jajka – do posmarowania ciasta     *** Przygotowujemy farsz – kapustę z grzybami. Farsz mielimy w maszynce do mięsa na średnich oczkach lub blendujemy *** *** Przygotowujemy ciasto: Do kubka wkruszamy drożdże, dodajemy ciepłe mleko, cukier oraz dwie łyżki mąki, mieszamy i odstawiamy na kilka minut do wyrośnięcia *** *** Masło roztapiamy

Blog z Apetytem

Proponowane wyszukiwania