mięso - 63110 przepisów (strona:2244/4208)

Sernik na kruchy spodzie – pyszny, wilgotny i delikatny 173

cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia opcjonalnie około 80 g rodzynek (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Link do filmu z przepisem: Sernik Przygotowanie: Ser możemy zemleć w maszynce do mielenia mięsa 2 lub 3 razy, jeżeli nie mamy maszynki to ser możemy dokładnie rozdrobić blenderem. Najpierw przygotuję ciasto, które możemy przygotować ręcznie lub robotem: Na blat wysypuję mąkę, dodaję tłuszcz, cukier

Uwaga Babcia Gotuje
Surówka z fenkułu – surówka z kopru włoskiego 165

uwielbiam – jestem w stanie zjeść sama całą tą dużą porcję, na kolację albo i na deser. Jeśli chcecie się tymi delicjami podzielić, wykorzystajcie surówkę z kopru włoskiego do białych mięs lub do ryby. SKŁADNIKI 4 średniej wielkości porcje do obiadu 1 duży fenkuł (ok. 500g) 150g jabłka – twardego, soczystego 30g orzechów włoskich 2 łyżki oliwy extra virgin 2 łyżki octu

Karo in the Kitchen
'At my table' Nigella Lawson 187

zdjęć, oraz apetycznych przepisów tom. Jak zawsze i w każdym przypadku nie wykorzystam absolutnie każdej propozycji. Ponieważ, na przykład, nie przepadam za danymi składnikami, albo nie używam któregoś rodzaju mięsa. Ale nie przejdę obojętnie obok 'orkiszowego spaghetti z ostrymi, sezamowymi grzybami', 'klopsików z orzo', czy 'sałatki z buraczków i koziego sera, z dressingiem z marakuji'. A to tylko opcje

Lejdi of the house
Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami 2944

mące, rozbełtanym jajku, a na koniec w bułce tartej. Smażyć roladki z każdej strony, na małym ogniu, na złoty kolor. Pod koniec smażenia przykryć patelnię pokrywką i podusić mięso przez ok. 3-4 minuty. Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); The post Roladki schabowe z kapustą kiszoną i pieczarkami appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
ŻURAWINA Z JABŁKIEM 118

Idealny dodatek zarówno do owsianki, jak i pieczonego mięsa 🙂 Składniki (na ok. 300ml): 250g świeżej żurawiny 150g startego jabłka (na dużych oczkach) 4 łyżki cukru (płaskie) 0,5 szklanki wody W niedużym rondelku lub na patelni umieść żurawinę, starte jabłko, cukier i wodę. Doprowadź do wrzenia Zmniejsz ogień i gotuj często mieszając aż do uzyskania [...] Artykuł ŻURAWINA Z JABŁKIEM pochodzi

SandraFrej.com
Brukselka z komosą ryżową i szynką 148

łyżce oliwy, kiedy lekko się zarumieni dodać komosę ryżową. Chwilę smażyć, żeby komosa się podgrzała. Ugotowaną brukselkę także dodać do patelni, tak aby pokryła się aromatyczną mieszanką z mięsa i kaszy. Smażyć 2-3 minuty i podawać. 1 porcja to ok. 300 kcal , węglowodany: 28g, białko: 26g, tłuszcz: 9g Informacje dla diabetyków: w porcji znajduje się

Dietolog
Konferencja „Perspektywy rozwoju polskiego winiarstwa” 153

moment w naszej historii miał również niezwykły wpływ na całokształt dawnej polskiej „gastronomii”. Dawniej tereny naszego kraju porośnięte były gęstymi lasami, a podstawowym składnikiem diety było oczywiście mięso. Wraz z zawitaniem chrześcijaństwa w nasze granice powiększały się tereny rolne, pojawiły się nowe produkty i wraz z nimi oczywiście wino. Pierwsze winnice w Polsce pojawiły się oczywiście na terenach przykościelnych, gdyż

Kate's Kitchen
Wspomnienia leśnych wędrówek, zupa grzybowa z suszonych borowików 173

wody wkładam opłukane żeberka w całości i trochę soli. Gotuję na małym ogniu pilnując aby się nie rozgotowały.  W międzyczasie kroję włoszczyznę i ziemniaki w niedużą kostkę. Wyjmuję mięso, kroję na porcje i odkładam, zajmę się nim później. Do gotującego bulionu, wkładam warzywa, ziemniaki, ziarenka jałowca, wsypuję wegetę. Niech się delikatne gotują. Wylewam wodę z grzybów, powinny odcieknąć

Leśny Zakątek
Kaczka duszona z czerwoną kapustą 139

przygotowania dania użyłam dziką kaczkę, ale może być też kaczka hodowlana. Dzika kaczka jest mniejsza, ma chudsze mięso i troszkę inny smak od tej hodowlanej. Kaczka, tłuszcz (u mnie gęsi), 0,5 kg czerwonej kapusty, 1 cebula, 5 jagód jałowca. 200 ml czerwonego wytrawnego wina, sól, cukier, sok z cytryny, Kaczkę oczyścić, umyć. Podzielić na cztery części. Natrzeć solą

królestwo garów
Jamie gotuje po włosku - recenzja książki Jamiego Olivera 154

jest ona hołdem na cześć kuchni Włoch.  Książka zawiera ponad 130 przystępnych przepisów na pyszne antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery.  Na jej końcu znajduje się rozdział: Włoskie ABC, który zawiera przepisy bazowe, wykorzystywane w innych daniach. Oprócz znakomitych receptur

Di gotuje
Recenzja dwustronnej patelni HAPPYCALL + przepis na marchewkowe placuszki 165

mocniejszy i wytrzymalszy niż stop aluminium i 2 razy mocniejszy niż stop żelaza. Jest również lżejszy niż stal szlachetna o 43%. Patelnia ma wszechstronne zastosowanie: można na niej piec mięso, ryby, warzywa, placki, placuszki, naleśniki, omlety, tortille itd.   Jedna patelnia, a tyle możliwości!   A teraz czas na przepis – Pyszne marchewkowe placuszki Składniki: (na 4-5 sztuk, ilość

Słodkie okruszki
Makaron spaghetti z sosem pomidorowym, zielonym groszkiem i mieloną karkówką 157

razy starałem się odtworzyć ten smak, ale jeszcze nie udało się to w 100 %. Ta moja wersja jest do oryginału tylko zbliżona. Ale wyszło szybkie smaczne danie. Można pominąć mięso, wtedy będzie danie wegetariańskie.  Składniki pół cebuli 1 ząbek czosnku puszka groszku konserwowego 240 g makaron spaghetti 200 g 10 łyżek oliwy 300 g mielonej karkówki parmezan sól pieprz

R'n'G Kitchen
Surówka kopenhaska 175

Surówka kopenhaska z sałaty lodowej, marchewki i ogórków konserwowych jest lekka, zdrowa i bardzo pyszna. Idealnie pasuje do wszelkiego rodzaju mięs, ale można ją również jeść jako samodzielny posiłek. Poniższa porcja wystarcza mi na jakieś 3 dni, sałatka bez problemu może tyle stać w lodówce i nie traci na jakości. [embed]https://youtu.be/2SsCQIbf6PY[/embed] Składniki na surówkę kopenhaską (duża miska

e-PrzepisyKulinarne
drożdżowe zawijańce 153

sól oraz drożdże umieścić w misie i wyrobić ciasto. Ponownie przykryć ściereczką i odstawić w ciepłe miejsce do wyrośnięcia na około 30 minut.  Twaróg mielimy przez maszynkę do mięsa, łączymy z pozostałymi składnikami. Gdy ciasto wyraźnie zwiększy swoją objętość należy je rozwałkować na prostokątny placek o wymiarach ok 30x60cm.  Cały płat równomiernie smarujemy masa twarogową. 1/3 ciasta zaginamy

Słodki Zakątek
Czwartek: Kurczak tikka masala 177

Wyjmij kurczaka z lodówki. Rozgrzej na patelni 2 łyżki oleju. Wykładaj na rozgrzany tłuszcz kawałki kurczaka i smaż na złoto po 2-3 minuty z każdej strony. Smaż mięso partiami jeśli z trudem mieszczą się na patelni. Zdejm filety z patelni i odłóż. Krok 3 Rozgrzej na tej samej patelni 2 łyżki masła. Wysyp na nie drobno posiekaną cebulę

Niedzielny kucharz