mięso - 63110 przepisów (strona:2239/4208)

Pasta paprykowo-jajeczna 117

Jeśli po świętach mamy dość mięsa to taka pasta będzie w sam raz :) Składniki : 2 czerwone papryki 2 ugotowane jajka 2-3 pomidory suszone w oleju pieprz czarny i ziołowy czosnek granulowany lub kilka ząbków pieczonego czosnku Przygotowanie: Paprykę upiec, potem obrać i zmiksować razem z gotowanymi, obranymi jajkami, czosnkiem i ewentualnie z pomidorami Doprawić do smaku solą, pieprzem

Proste Potrawy
Pyszne inspiracje na grilla 306

Wielkimi krokami zbliża się majówka - czyli cała Polska zasiada do grilla ;)  Na blog powraca zakładka z pysznymi inspiracjami na mięsa, warzywa i sałatki,  klikajcie  KLIK! KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Pyry z gzikiem - nasza wariacja na ten temat 185

solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około godzinę ( do czasu, aż będą miękkie - wystarczy wbić patyczek do szaszłyków, aby sprawdzić, czy już są gotowe ). 2. Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości, rozrywamy na mniejsze kawałki. 3. Do miski przekładamy oczyszczoną makrelę, dodajemy twaróg, śmietanę, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku solą

W kuchni Katie
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 109

kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki z lodówki. U nas dziś na szybko

W kuchni Katie
Błonia Bistro 140

stek z antrykotu (49 zł), oraz kurczaka w dwóch odsłonach(29-32 zł). Wszystkie dania podawane są z ciekawie skomponowanymi dodatkami warzywnymi. Ja osobiście polecam schab wieprzowy sous vide. Mięso było bardzo soczyste i miękki, dobrze doprawione. Porcja bardzo duża, adekwatna do ceny. Lekkie puree z selera, rozpływająca się w ustach duszona kapusta orac chrust ziemniaczany sprawiają, że danie jest

I LOVE LIFE
Co zobaczyć we Lwowie? 10 najciekawszych miejsc 149

KRÓLEWSKI Arsenał Lwowski zbudowany z inicjatywy Władysława IV Wazy i Stanisława Koniecpolskiego. Ukończony w 1646 roku. W budynku arsenału aktualnie znajduje się muzeum historyczne. A w okolicy znajdziecie najlepsze mięso we Lwowie! 5. PAŁAC POTOCKICH Moje ukochane miejsce we Lwowie! Neorenesansowy, zbudowany dla Alfreda Józefa Potockiego. Magiczne, piękne i zachwycające miejsce. Warto przejść się na krótki spacer aby go zobaczyć

Czarnawisienka
Spaghetti z oliwą, chili i czosnkiem 115

Dziś coś mega szybkiego i smacznego – makaron z oliwą, czosnkiem i papryczką chili (aglio, olio e peperoncino). Jego przygotowanie zajmuje tyle, ile ugotowanie makaronu! Jest

Smaki Na Talerzu
Żurek z jajkiem i kiełbasą (bez zakwasu) 156

Żurek z jajkiem i kiełbasą występuje u nas w różnych wersjach przygotowania. Zazwyczaj zakwaszam octem (jak w przepisie niżej), czasem kupuję

Kolorowy Przepisownik
Polędwiczki z wędzonką w pomidorach 111

kawałki, polędwiczki ugniatamy ręką, kawałki polędwiczek smażymy na na tłuszczu z boczku,  dodajemy kiełbasę, podsmażamy, dodajemy pokrojone pomidory, cebulę i skwarki boczku, dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa

Kuchnia Beaty
Tort gołąbkowy 163

sól pieprz ew. cukier (zależy od jakości użytej passaty) PRZYGOTOWANIE: Liście kapusty oddzielamy i parzymy. Na olej wsypujemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Chwilę przesmażamy, dodajemy mielone, kiedy mięso jest gotowe, dokładamy marchew pokrojoną w malą kostkę, papryki, ryż oraz natkę, Przyprawiamy dość wyraziście, Na koniec dodajemy jajka         i dokładnie mieszamy. Passartę wlewamy do niedużego

Kopystką po garach
Sosy do jajek - sos tatarski i tysiąca wysp 120

najczęściej poszukujemy do nich nowych farszów aby "w tym roku" pojawiły się na stole świątecznym w nowej odsłonie.  Zaraz po farszach poszukujemy przepisów na sosy do jajek, do mięs, do sałatek. Sosy są tak uniwersalne, że naprawdę pasują do wszystkiego. Dzisiaj zapraszam po przepis na sos tatarski z prawdziwkami :) i sos tysiąca wysp. Składniki: Sos tatarski 3 ogórki konserwowe

Życie zaczyna się w kuchni
Pieczeń wieprzowa z brokułem 117

również jako element tzw. zimnej płyty na wielkanocnym stole. Pierwszy raz taką pieczeń przygotowała u nas moja mama na jedną z naszych rodzinnych imprez. Wyszło genialnie! Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wołowo – wieprzowego 4 łyżki kaszy manny czerstwa bułka 1/2 szkl. mleka czerwona papryka brokuł 2 jajka przyprawy: sól, pieprz,mielona słodka papryka,czubryca.,zioła prowansalskie Przygotowanie: 1.Czerstw

Życie ze smakiem
Biała kiełbasa pieczona z miodem pitnym i kapustą kiszoną 144

Kolejny pomysł na potrawę wielkanocną, którą urozmaici świąteczne menu. Biała kiełbasa pieczona z kapustą kiszoną i miodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania