Jeśli po świętach mamy dość mięsa to taka pasta będzie w sam raz :) Składniki : 2 czerwone papryki 2 ugotowane jajka 2-3 pomidory suszone w oleju pieprz czarny i ziołowy czosnek granulowany lub kilka ząbków pieczonego czosnku Przygotowanie: Paprykę upiec, potem obrać i zmiksować razem z gotowanymi, obranymi jajkami, czosnkiem i ewentualnie z pomidorami Doprawić do smaku solą, pieprzem
Proste PotrawyWielkimi krokami zbliża się majówka - czyli cała Polska zasiada do grilla ;) Na blog powraca zakładka z pysznymi inspiracjami na mięsa, warzywa i sałatki, klikajcie KLIK! KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej strony na Facebooku oraz śledzenia na Instagramie
Moje Kuchenne Rewelacjesolą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około godzinę ( do czasu, aż będą miękkie - wystarczy wbić patyczek do szaszłyków, aby sprawdzić, czy już są gotowe ). 2. Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości, rozrywamy na mniejsze kawałki. 3. Do miski przekładamy oczyszczoną makrelę, dodajemy twaróg, śmietanę, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku solą
W kuchni Katiekruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki z lodówki. U nas dziś na szybko
W kuchni Katiestek z antrykotu (49 zł), oraz kurczaka w dwóch odsłonach(29-32 zł). Wszystkie dania podawane są z ciekawie skomponowanymi dodatkami warzywnymi. Ja osobiście polecam schab wieprzowy sous vide. Mięso było bardzo soczyste i miękki, dobrze doprawione. Porcja bardzo duża, adekwatna do ceny. Lekkie puree z selera, rozpływająca się w ustach duszona kapusta orac chrust ziemniaczany sprawiają, że danie jest
I LOVE LIFEKRÓLEWSKI Arsenał Lwowski zbudowany z inicjatywy Władysława IV Wazy i Stanisława Koniecpolskiego. Ukończony w 1646 roku. W budynku arsenału aktualnie znajduje się muzeum historyczne. A w okolicy znajdziecie najlepsze mięso we Lwowie! 5. PAŁAC POTOCKICH Moje ukochane miejsce we Lwowie! Neorenesansowy, zbudowany dla Alfreda Józefa Potockiego. Magiczne, piękne i zachwycające miejsce. Warto przejść się na krótki spacer aby go zobaczyć
CzarnawisienkaDziś coś mega szybkiego i smacznego – makaron z oliwą, czosnkiem i papryczką chili (aglio, olio e peperoncino). Jego przygotowanie zajmuje tyle, ile ugotowanie makaronu! Jest
Smaki Na TalerzuŻurek z jajkiem i kiełbasą występuje u nas w różnych wersjach przygotowania. Zazwyczaj zakwaszam octem (jak w przepisie niżej), czasem kupuję
Kolorowy Przepisownikkawałki, polędwiczki ugniatamy ręką, kawałki polędwiczek smażymy na na tłuszczu z boczku, dodajemy kiełbasę, podsmażamy, dodajemy pokrojone pomidory, cebulę i skwarki boczku, dusimy pod przykryciem do miękkości mięsa
Kuchnia Beatysól pieprz ew. cukier (zależy od jakości użytej passaty) PRZYGOTOWANIE: Liście kapusty oddzielamy i parzymy. Na olej wsypujemy drobno posiekaną cebulę oraz czosnek. Chwilę przesmażamy, dodajemy mielone, kiedy mięso jest gotowe, dokładamy marchew pokrojoną w malą kostkę, papryki, ryż oraz natkę, Przyprawiamy dość wyraziście, Na koniec dodajemy jajka i dokładnie mieszamy. Passartę wlewamy do niedużego
Kopystką po garachnajczęściej poszukujemy do nich nowych farszów aby "w tym roku" pojawiły się na stole świątecznym w nowej odsłonie. Zaraz po farszach poszukujemy przepisów na sosy do jajek, do mięs, do sałatek. Sosy są tak uniwersalne, że naprawdę pasują do wszystkiego. Dzisiaj zapraszam po przepis na sos tatarski z prawdziwkami :) i sos tysiąca wysp. Składniki: Sos tatarski 3 ogórki konserwowe
Życie zaczyna się w kuchnirównież jako element tzw. zimnej płyty na wielkanocnym stole. Pierwszy raz taką pieczeń przygotowała u nas moja mama na jedną z naszych rodzinnych imprez. Wyszło genialnie! Składniki: 1/2 kg mięsa mielonego wołowo – wieprzowego 4 łyżki kaszy manny czerstwa bułka 1/2 szkl. mleka czerwona papryka brokuł 2 jajka przyprawy: sól, pieprz,mielona słodka papryka,czubryca.,zioła prowansalskie Przygotowanie: 1.Czerstw
Życie ze smakiemKolejny pomysł na potrawę wielkanocną, którą urozmaici świąteczne menu. Biała kiełbasa pieczona z kapustą kiszoną i miodem pitnym. Proste i pyszne danie. Biała kiełbasa jest nieodzownym
Oryginalny smak