Pierś z kurczaka to chyba najczęściej przygotowywane przeze mnie mięso. Po pierwsze nie potrzeba sporej ilości czasu, aby zrobić coś dobrego, a po drugie zawsze smakuje dobrze. Dodatkowym atutem jest fakt, że można ją przyrządzić na setki sposobów. Jednym z nich jest pierś z kurczaka w sosie śmietanowo-pietruszkowym, którą bez problemu można zrobić w 30 minut. Idealnie pasuje zarówno
Programista w kuchniręcznikiem papierowym. Kroimy na kosteczki, które następnie doprawiamy solą, pieprzem i przyprawą do kurczaka. Odkładamy do lodówki na minimum godzinę. Po upływie tego czasu podsmażamy na natłuszczonej patelni nasze mięso, dodajemy cebulę pokrojoną w kostkę i czosnek przeciśnięty przez praskę. Gdy wszystkie składniki ładnie się zarumienią dodajemy posiekaną w drobną kostkę czerwoną paprykę, posiekane papryczki pepperoni oraz groszek z marchewką
Programista w kuchniwodą, osuszamy papierowym ręcznikiem i kroimy w kostkę. Doprawiamy solą, pieprzem oraz mieloną słodką papryką. Oczywiście można użyć innych przypraw, które lubicie. Smażymy na oleju kokosowym do momentu aż mięso ładnie zarumieni się z każdej strony. Usmażoną pierś z kurczaka układamy w pojemniku na sałacie. Wartości odżywcze Energia: 667 kcal Białko: 54,2 g Tłuszcz: 25,5 g Węglowodany
Programista w kuchnidodajemy łyżeczkę miodu i musztardy i dokładnie mieszamy. Tak powstałą marynatą smarujemy naszą pierś z indyka. Odstawiamy na około 30 minut. Na patelni rozgrzewamy łyżeczkę oleju kokosowego i dodajemy mięso. Smażymy co jakiś czas mieszając do momentu, aż indyk ładnie się zarumieni (około 20-25 minut). Makaron gotujemy w lekko osolonej wodzie zgodnie z instrukcją na opakowaniu (u mnie
Programista w kuchnirydzowego i doprawić solą oraz pieprzem. Muszę przyznać, że olej rydzowy ma bardzo ciekawy, korzenny smak, w którym można wyczuć także cebulę. Osobiście jestem bardzo zadowolony. Sałatka nie zawiera mięsa, ani żadnych produktów pochodzenia zwierzęcego, więc doskonale nadaje się jako przekąska dla wegetarian, a nawet wegan. Niedługo na blogu pojawią się także inne przepisy z olejem rydzowym, ponieważ na pewno
Programista w kuchnirewelacyjnie, a przy okazji jest bardzo zdrowy. Oczywiście jeżeli nie macie wody kokosowej możecie ją zastąpić klasyczną niegazowaną wodą mineralną. Oczywiście taki koktajl możemy zaserwować też wszystkim osobom niejedzącym mięsa. Składniki 200 ml wody kokosowej 2 garści szpinaku 1 banan 1 łyżeczka młodego jęczmienia (sproszkowanego) Przygotowanie Wrzuć wszystkie składniki do blendera i dokładnie zmiksuj na jednolitą masę. Koktajl najlepiej smakuje
Programista w kuchnimożna z nich także przygotować bardzo ciekawe dania. Dziś polecam kurki w śmietanie, których przyrządzenie nie zajmuje więcej niż 30 minut. Tak przygotowany obiad można podać z kaszą, makaronem, mięsem, chlebem, a nawet zjeść samodzielnie. Składniki 500 g kurek 300 g słodkiej śmietany 30% 1 średnia cebula 3 łyżki masła 3 łyżki posiekanej natki pietruszki Sól, pieprz Przygotowanie Kurki dokładnie
Programista w kuchniSkładniki: schab z kością lub żeberka ziemniaki marchewka seler pietruszka biała rzodkiew biała kapusta pietruszka natka sól pieprz Do garnka z wodą wkładamy mięso. Gotujemy około 40 minut. Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę marchewkę, pietruszkę (korzeń), seler, biała rzodkiew można dodać także inne warzywa. Chwilę gotujemy (około 15 minut). Po tym czasie dodajemy pokrojone w kostkę ziemniaki
MojaQchnia.plwodzie, tak na ok 2-3 godziny. Można je połamać na małe kawałki lub można drobniej pokroić już po moczeniu. Karkówkę zmielić, ja zmieliłam na grubych oczkach. Do zmielonego mięsa dodać odciśniętę bułkę oraz sól i pieprz do smaku. Masę dobrze wyrobić. Do garnka wlać wodę. Dodać namoczone wcześniej grzyby i listek laurowy. Wodę w której moczyły się grzyby odstawić
Monia miesza i gotujemałym wioskowm sklepie, uff. Ciastka bez smalcu i bez tego zapachu to już nie są te ciastka, a mają być właśnie TE. Potrzebujemy też takiej starej maszynki do mielenia mięsa, na korbkę i odpowiedniej nakładki. Wtedy sobie spokojnie kręcimy, palcami dociskamy ciasto i mamy nad wszystkim kontrolę i w ten sposób możemy zużyć całe ciasto bez strat. Z maszynką elektryczną
Kawa z mlekiemziemniakami hasselback to rewelacyjna potrawa na bazie Szynki świątecznej z Sokołowa ( https://sokolow.pl/produkty/szynka-swiateczna ). Na opakowaniu znajdziecie dokładny przepis jak przygotować ten zacny kawałek mięsa, aby był soczysty w środku i chrupiący z zewnątrz. Połączenie idealne Jako dodatek przygotowałem ziemniaki hasselback, czyli Hasselbackspotatis. Jest to potrawa wymyślona w Szwecji
kuron.com.plalign="aligncenter" width="685"] Paszteciki z kapustą i grzybami[/caption] Zobacz inne przepisy na paszteciki i pierożki: Szybkie Paszteciki Z Kapustą I Pieczarkami Paszteciki Z Ciasta Francuskiego Z Mięsem Mielonym I Pieczarkami Paszteciki Z Pieczarkami Meksykańskie Pierożki Drożdżowe Pierogi Z Pieca Ze Szpinakiem I Ricottą Kruche Trójkąciki Z Pieczarkami I Serem Żółtym (346 Kcal) Calzoncini Z Salsą Pomidorową Artykuł Paszteciki
e-PrzepisyKulinarneRuskie paluszki z pieczarkami , pyszny obiad Ruskie paluszki to pyszny obiad , na dodatek bezmięsny . Nie ważne czy jesteście wegetarianami , czy lubicie mięso , jeśli lubicie ruskie pierogi to danie, na pewno Wam zasmakuje . Moi chłopcy najchętniej szamali by je codziennie Nawet w takie dni jak dzisiaj , kiedy połowa rodziny złapała grypę żołądkową , a druga połowa z obawą czeka kiedy dostanie
Ogrodnik w podróżyIdealny dodatek do mięs, serów, pasztetów. Konfitura z czerwonej cebuli. Świetna na kanapkę, do burgerów i pieczeni. Konfiturę można pasteryzować przez 10 minut, dzięki temu możemy przygotować większą ilość i przechowywać w spiżarce. Polecam! Konfitura z czerwonej cebuli Składniki: 400g czerwonej cebuli, obranej i pokrojonej w półtalarki 3 łyżki brązowego cukru 80ml octu balsamicznego 100ml czerwonego, wytrawnego wina 3 łyżki
Smak mojej kuchnimożemy dodać do barszczu, zupy grzybowej lub do gotowania kapusty. Końcowe przygotowanie farszu: Cebulę drobniutko kroję. Zimne grzyby również drobniutko kroję ale możemy je zmielić w maszynce do mielenia mięsa lub rozdrobnić blenderem. Na patelni na rozgrzanym oleju podsmażam cebulę, tak aby lekko się zrumieniła. Następnie dodaję masło, grzyby, doprawiam solą, pieprzem i smażę jeszcze około 5 minut – farsz jest
Uwaga Babcia Gotuje