mięso - 63110 przepisów (strona:2234/4208)

Sznycle z indyka w towarzystwie warzyw 153

cukru -1 łyżeczka soku z cytryny  -4 łyżki kaszy kuskus -1 łyżeczka suszonej jarzynki -1/2 główki cebuli -maggi  -pieprz -sól -olej rzepakowy -dowolne zioła do posypania mięsa Marchewkę włożyć do garnka, podlać niewielką ilością wody, dusić pod przykryciem 5 minut. Następnie dodać różyczki brokułu, masło i cukier oraz szczyptę soli, dusić jeszcze 5 minut. Pod koniec dodać

Kulinarne przemyslenia
Surówka barowa z białej kapusty 694

Surówka barowa z białej kapusty, z marchewką, cebulą i ogórkami konserwowymi jest bardzo smaczna, chrupiąca i stanowi doskonały dodatek do obiadu. Będzie idealna do pieczonych czy grillowanych mięs, kotletów schabowych czy nawet kebaba albo innego fastfooda. Surówka jest prosta do zrobienia, choć trzeba się nieco pomęczyć, aby zetrzeć i poszatkować wszystkie warzywa. W tej czynności może nas wyręczyć wielofunkcyjny robot

e-PrzepisyKulinarne
Pomidorowa bez zabielania: naszym zdaniem najlepsza [PRZEPIS] 144

minut dodając pokrojoną w plasterki marchewkę. Kawałki kurczaka wyjmij i odłóż. Do zupy dodaj przecier pomidorowy, dokładnie wymieszaj, wrzuć 2-3 garście makaronu i gotuj około 10 min. Mięso oddziel od kości, dorzuć do zupy. Na koniec dodaj też posiekaną natkę. Artykuł Pomidorowa bez zabielania: naszym zdaniem najlepsza [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Szybki makaron z brokułami i fistaszkami 213

często, gdy nie mam czasu na długie stanie przy garach. Jest on bardzo smaczny i sycący. Niestety nie jest to danie dla osób, które nie wyobrażają sobie obiadu bez mięsa. Muszę Was zmartwić, tutaj nie uświadczycie nawet kawałka szyneczki, czy boczusia. Oczywiście, nie widzę przeszkód, żeby jednak jakieś mięsko tu przemycić, ale zapewniam Was, że w wersji wegetariańskiej smakuje równie

365 dni dookoła kuchni
ROŻKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO Z WARZYWAMI I KURCZAKIEM 155

drobno kroimy. Na woku lub dużej patelni rozgrzewamy olej lub oliwę, wrzucamy pokrojoną w kostkę cebulę i krótko smażymy. Do tego dodajemy czosnek i znowu krótko smażymy. Wrzucamy mięso, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy kolejne 3-4 minuty. Do walka dodajemy teraz paprykę, połowę papryczki chilli i cukinię. Dodajemy całe opakowanie przypraw prowansalskich, doprawiamy solą i pieprzem i smażymy

Calzonella.com
Sos domowy w 5 minut 169

przechowywać w szczelnym słoiku w lodówce do 1 tygodnia. Doprowadzić do temperatury pokojowej przed podaniem, jeśli stwardnieje w zimnej lodowce. U mnie w pojemnikach szpinak,grzanki warzywa i mieso widoczne na fotkach,ziarna dyni i orzechy pinii,wszystko zalane sosem  i drugie śniadanie gotowe..... moja córka nie lubi kanapek...... a takie śniadanko

w mojej kuchni
Kulki ziemniaczane. 706

tradycyjnych ziemniaków. Ja przeważnie podaje ze schabowym, lub kotletem z piersi kurczaka. Dziś było to drugie, do tego brokuły i sos czosnkowy. Właściwie nie potrzebuje do tych kulek mięsa, ale robię ze względu na chłopaków. Jeśli jeszcze nie robiliście to spróbujcie koniecznie, są naprawdę pyszne. Składniki: 7 średnich ziemniaków ( waga po ugotowaniu 750 g.) 1 jajko 2 łyżki mąki ziemniaczanej

Agusiowe smakołyki
Czwartek: Jak upiec polędwiczkę wieprzową 156

zewnątrz, soczysta i różowa w środku- tak powinna wyglądać idealnie upieczona polędwiczka. Z tym przepisem taka właśnie jest. Czas: 25 minut Poziom trudności: Łatwe Liczba porcji: 2 Polędwiczka jest mięsem chudym zatem bardzo łatwo wysuszyć ją podczas pieczenia – pieczona za długo w najlepszym razie będzie twarda, w najgorszym jak podeszwa. Nam udało się trafić na super patent na zrobienie idealnej

Niedzielny kucharz
Proste obiady na 7 dni # 8 - Odbierz PDF z przepisami i listą zakupów! 168

lunchboxa z czerwca -  6 x wege, 1 x ryba z lipca -  jedzenie do pracy na zimno z września -  4 x wege, 2 x ryba, 1 x mięso z listopada - 7 x wege Przepisy w wersji do druku oraz listę zakupów możecie pobrać po zapisaniu się na mój newsletter pon iżej.  Poniedziałek - Sałatka z pieczonym batatem

Chilli Czosnek i Oliwa
Obiadowa surówka pekińska z ogórkami 312

Bardzo smaczna surówka obiadowa z kapusty pekińskiej, ogórków, papryki i marchewki zakwaszona zdrowym winnym octem jabłkowym , polecana do  różnych pieczonych mięs, kotletów  czy jako dodatek do smażonej ryby. SKŁADNIKI: 1 mała kapusta pekińska 1 czerwona papryka ½ świeżego ogórka wężowego 3-4 ogórki konserwowe 1 marchewka 2 łyżki octu winnego jabłkowego 2 łyżki oleju lnianego lub oliwy z oliwek

Wanilia i Kardamon
Makaron z mięsem mielonym i warzywami w sosie pomidorowym + film 158

podsmażamy. Do mięsa i cebuli wrzucamy starte warzywa, oraz przeciśnięty przez praskę czosnek, całość dusimy na małym ogniu od czasu do czasu mieszając aż jarzynka zmięknie. Do warzyw i miesa dodajemy pomidory z puszki oraz przecier pomidorowy, wszystko doprawiamy solą, sporą ilością czarnego pieprzu, słodką i ostrą papryką, całość gotujemy około 5 minut często mieszając. Ugotowany makaron dodajemy do sosu

Smakowite Dania
Piersi w kremowym sosie z suszonymi pomidorami 183

ostatnio jeden z naszych ulubionych szybkich obiadów, i nieważne jaki mam mięso, czy piersi, kotlety czy polędwiczkę, każde się nada. Wystarczą suszone pomidory, śmietana i mamy pyszny obiad. A zaczęło się od tej polędwiczki . Polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
pyszny sernik z ziemniakiem,brzoskwiniami na biszkoptach pieczony... 221

gram, biszkopty okrągłe 200 gram polewa: czekolada gorzka 200 gram, mleko 5-6 łyżek, posypka kolorowa - ile potrzeba składniki temperatura pokojowa =świeży twaróg półtłusty zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku do miski do miski większej wbić żółtka, dodać cukier, cukier wanilinowy, ziemniak ugotowany zimny przeciśnięty przez praskę i mikserem dokładnie wszystko połączyć z 3 minuty do masy dodać

W Mojej Kuchni Lubię
Golonka z indyka w piwie 184

papryką wędzoną, zmiażdżonym czosnkiem i polać olejem, po czym odłożyć na dwie godziny w chłodne miejsce. Piwo podgrzać, zalać golonki i dusić pod przykryciem przez około 1 ½ godziny, aż mięso będzie odchodzić od kości. Przed podaniem wstawić do piekarnika nagrzanego do 190 stopni i zrumienić  przez około 15 minut by skórka była chrupiąca. Podawać najlepiej z tartym chrzanem

Tradycyjna Kuchnia