mięso - 63110 przepisów (strona:2227/4208)

PILAF Z RYŻEM I MARCHEWKĄ 175

Proste, zwyczajne, ale bardzo smaczne danie. Z pożywną, pełną białka ciecierzycą, plasterkami marchewki i suszonymi morelami. Można podać je jako samodzielne danie (z ulubioną sałatką) lub jako dodatek do mięs i ryb z grilla. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 50 g masła lub oleju np. kokosowego 150 g (1 i1/2 szklanki) ryżu, najlepiej basmati

cool and minty
Pyszna sałatka do mięsa 220

Dzisiejszą sałatkę pokochają wszyscy. Jest lekka, świeża i doskonale pasuje do mięs typu gros. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Boeuf Stroganow 184

zaostrzenia smaku ogórka kiszonego. Składniki: 600 g polędwicy wołowej 3 cebule 1 papryka 50 g grzybów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki kwaśnej śmietany mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej rzepakowy do smażenia

Krokusowy Dom
Zupa z soczewicą, ciecierzycą i pomidorami z makaronem 138

mój koszyk z zakupami jest zapełniony tylko tym, co potrzeba. Zawsze zabieram ze sobą do sklepu listę zakupów i przy kasie nie spotyka mnie zaskoczenie.  Uwielbiam robić zakupy. Mięso jem maksymalnie 1 raz w tygodniu, ale zupełnie nie odczuwam jego braku w moim menu. Zastępuję je strączkami takimi jak soczewica, ciecierzyca czy wszelkiego rodzaju fasole. Komponuję posiłki kolorowe

Moja smaczna kuchnia
Kurczak z marchewką, groszkiem i ryżem 142

ryżu sól, pieprz Sposób wykonania: Piersi kurczaka wkładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.  Mieszankę warzywną odstawiamy w ciepłe miejsce aby się rozmroziła. Gdy mięso będzie gotowe wyjmujemy je i kroimy w grube plastry. Wrzucamy z powrotem do wywaru razem z odmrożonymi warzywami. Gotujemy całość około 10 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego mąkę. Podsmażamy

Qchnia po prostu
Zupa brukselkowa 184

miękkie. W tym czasie przygotowujemy brukselki: odkrawamy końcówki i w razie potrzeby zdejmujemy pierwsze listki. Większe sztuki kroimy na pół. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Odławiamy warzywa i mięso z wywaru. Marchew kroimy w kostkę. Do zupy wrzucamy brukselkę oraz ziemniaki. Dodajemy łyżeczkę cukru i gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie wrzucamy z powrotem do zupy pokrojoną marchewkę

Qchnia po prostu
Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku. Domowa zawsze najlepsza 238

gotuj pod przykryciem jeszcze około 15 min. Fasolka jest najlepsza, gdy się trochę przegryzie. Jemy z pieczywem. A jeśli szukacie przepisu wege, też go dla was mamy: Bez mięsa, a smak ten sam. Wege fasolka po bretońsku Artykuł Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku. Domowa zawsze najlepsza pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Makaron z łososiem i cukinią 239

Makaron z łososiem i cukinią to jedno z moich ulubionych dań, a wychodzi najlepsze jak przygotuje je Madzia. Idealne połączenie wędzonego łososia z suszonymi pomidorami i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w sosie śmietanowym ala Carbonara 15327

kotlety w mące pszennej dokładnie z obu stron. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć kurczaka z obu stron (około 4-5 minut na stronę, w zależności od grubości kurczaka). Zdjąć mięso z patelni i odłożyć na bok. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach lub przecisnąć przez praskę. Boczek w plastrach pokroić na mniejsze

Kulinarne Przeboje
Rolady schabowe ze szpinakiem 141

Schab przygotowany trochę w innym stylu. Bez panierki i smażenia na tłuszczu, jest mniej kaloryczny. Mięso po upieczeniu nie jest suche, z nadzieniem szpinakowym smakuje doskonale. Również na zimno można pokroić w plastry i podawać np do pieczywa. Zachęcam. Składniki 4 kotlet schabowe rozbite 1 paczka mrożonego szpinaku 1 opakowanie sera gorgonzola 4 plastry … Czytaj dalej Rolady schabowe

gotuj ze mną
Duszona łopatka z prawdziwkami 130

liście laurowe 4 sztuki ziela angielskiego 1 łyżka lubczyku 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml zimnej wody sól, pieprz Przygotowanie Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy

R'n'G Kitchen
Poniedziałek: Sałatka z kaszy jaglanej z nasionami dyni i słonecznika 169

patelni. Krok 3 Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju. Kurczaka pokrój w paski przypraw wędzoną papryką, pieprzem kajeński, kuminem i solą. Wyłóż na patelnię. Smaż 4-6 minut, aż mięso ładnie się podsmaży. Zdejmij z patelni. Krok 4 Przygotuj dresing. Do małego słoiczka wlej 2 łyżeczki sosu rybnego, 2 łyżki oleju, 3 łyżki soku z cytryny, wsyp łyżeczkę skórki

Niedzielny kucharz
Falafel z ciecierzycy 140

Falafel, czyli kotleciki z ciecierzycy popularne w krajach arabskich. Bardzo dobrze smakują z sosem, ale dla mnie świetnie sprawdzają się jako fajna alternatywa obiadowa podana zamiast mięsa. Z racji tego, że ciecierzycy się tu nie gotuje, trzeba je dobrze wysmażyć, aby kotleciki w środku nie były surowe. Jeśli zdecydujecie się na falafel w formie kulki, to tym bardziej należy mieć

Z Hrabiną w kuchni
Surówka z selera z pomarańczą. 117

kawałki. Seler wymieszaj z pomarańczą , dodaj śmietanę , sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, dopraw do smaku odrobiną soli, dokładnie wymieszaj. Sól możesz pominąć. Podawaj do obiadu z ziemniakami i mięsem.  J eśli chcesz możesz podać sałatkę na liściu sałaty i ozdobić kilkoma plasterkami rzodkiewki

Przepisy i porady kulinarne
Zupa gulaszowa 191

mielone słodkiej papryki świeżo mielony pieprz szczypta chili cayenne sól  olej do smażenia  W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso,lekko podsmażyć. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotować do miękkości ziemniaków.  Zdjąć

Kolorowa kuchnia Elki