mięso - 63110 przepisów (strona:2226/4208)

Duszona łopatka z prawdziwkami 145

liście laurowe 4 sztuki ziela angielskiego 1 łyżka lubczyku 1 łyżeczka mielonego pieprzu 1 łyżeczka czosnku granulowanego 1 łyżka mąki ziemniaczanej 100 ml zimnej wody sól, pieprz Przygotowanie Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy

R'n'G Kitchen
Poniedziałek: Sałatka z kaszy jaglanej z nasionami dyni i słonecznika 195

patelni. Krok 3 Na rozgrzaną patelnię wlej łyżkę oleju. Kurczaka pokrój w paski przypraw wędzoną papryką, pieprzem kajeński, kuminem i solą. Wyłóż na patelnię. Smaż 4-6 minut, aż mięso ładnie się podsmaży. Zdejmij z patelni. Krok 4 Przygotuj dresing. Do małego słoiczka wlej 2 łyżeczki sosu rybnego, 2 łyżki oleju, 3 łyżki soku z cytryny, wsyp łyżeczkę skórki

Niedzielny kucharz
Falafel z ciecierzycy 158

Falafel, czyli kotleciki z ciecierzycy popularne w krajach arabskich. Bardzo dobrze smakują z sosem, ale dla mnie świetnie sprawdzają się jako fajna alternatywa obiadowa podana zamiast mięsa. Z racji tego, że ciecierzycy się tu nie gotuje, trzeba je dobrze wysmażyć, aby kotleciki w środku nie były surowe. Jeśli zdecydujecie się na falafel w formie kulki, to tym bardziej należy mieć

Z Hrabiną w kuchni
Surówka z selera z pomarańczą. 133

kawałki. Seler wymieszaj z pomarańczą , dodaj śmietanę , sok z cytryny, posiekaną natkę pietruszki, dopraw do smaku odrobiną soli, dokładnie wymieszaj. Sól możesz pominąć. Podawaj do obiadu z ziemniakami i mięsem.  J eśli chcesz możesz podać sałatkę na liściu sałaty i ozdobić kilkoma plasterkami rzodkiewki

Przepisy i porady kulinarne
Zupa gulaszowa 204

mielone słodkiej papryki świeżo mielony pieprz szczypta chili cayenne sól  olej do smażenia  W garnku rozgrzać olej dodać pokrojoną cebulę i lekko zeszklić. Dodać pokrojone w kostkę mięso,lekko podsmażyć. Podlać gorącym bulionem i pod przykryciem dusić do miękkości. Na koniec dodać pokrojoną w kostkę paprykę, ziemniaki, przecier pomidorowy oraz przyprawy. Gotować do miękkości ziemniaków.  Zdjąć

Kolorowa kuchnia Elki
Surówka z selera i kiszonej kapusty. 161

warzywa wymieszaj ze sobą , dodaj olej lub oliwę , dopraw do smaku solą ( ja nie daję soli ), ponownie dokładnie całość wymieszaj. Surówkę podawaj do drugiego dania np. z ziemniakami i mięsem.                          Smacznego

Przepisy i porady kulinarne
Krążki cebulowe(onion rings) 213

Krążki cebulowe w cieście to bardzo popularna przekąska w Ameryce. Podawane mogą być z rożnymi sosami, mogą być dodatkiem do różnych mięs ale doskonale smakują same. Proste i łatwe w przygotowaniu. Składniki 3 cebule 250 ml gazowanej wody tarta bułka lub pokruszone płatki kukurydziane 1 łyżeczka soli 1/2 łyżeczki mielonej słodkiej papryki 1 łyżeczka … Czytaj dalej Krążki cebulowe(onion

gotuj ze mną
Szaszłyki z kurczaka marynowanego w jogurcie z sosem orzechowym 200

długie pasy i wrzuć do miski. Dodaj jogurt oraz Vegetę Natur do gyrosa . Wymieszaj i wstaw do lodówki na 2-3 godziny do zamarynowania. Kolejno ponabijaj kawałki mięsa na patyczki do szaszłyków i ułóż na blasze pokrytej folią lub papierem do pieczenia. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 200°C. Piecz przez 20-25 minut, obracając szaszłyki w połowie czasu

Food Square
Udka pieczone. Przepis krok po kroku 504

łyżeczki czosnku granulowanego 0,5 łyżeczki przyprawy curry w proszku sól pieprz czarny mielony   Przygotowanie:   Udka przełóż do miski. Dodaj wszystkie składniki marynaty. Dokładnie natrzyj mięso przyprawami, odstaw na 2-3 godziny ale marynata jest tak intensywna, że 30 minut w zupełności wystarczy.   Piekarnik rozgrzej do 190°C tryb

kuron.com.pl
Kaszotto z warzywami 235

czyli pyszny, lekki i niskokaloryczny obiad jednogarnkowy z kaszy gryczanej i warzyw. Danie można podać np. z gęstym jogurtem naturalnym jako potrawę jarską lub z dodatkiem pieczonego albo gotowanego mięsa lub ryby.     Składniki: 100g kaszy gryczanej 1 niewielka cebula 1 papryka (użyłam pół żółtej i pół czerwonej) 1 szklanka mrożonej marchewki z groszkiem ok 200g brokuła (świeżego

Blog z Apetytem
Prażonki ziemniaczane z patelni z groszkiem 174

Prażonki ziemniaczane z patelni z groszkiem Prażonki ziemniaczane z patelni to bardzo prościutkie i smaczne danie . Czasami robię je jako dodatek do mięsa lub serwuję latem z kubkiem zimnej maślanki . Dzieciaki kochają tą potrawę , choć zawsze najpierw zabijają ja ketchupem lub sosem tzatzyki Przygotowanie nie jest pracochłonne , a efekt znakomity . Polecam , tym bardziej że wizualnie także zachęca do konsumpcji . Składniki

Ogrodnik w podróży
Pieczone skrzydełka z kurczaka 160

soli Przygotowanie Skrzydełka oczyszczamy, osuszamy papierowym ręcznikiem. Oregano, rozmaryn, tymianek, majeranek, bazylię, cząber, czosnek, mieloną gorczycę, mielony imbir, pieprz, kozieradkę, mielony kminek, mieloną paprykę i sól mieszamy ze śmietaną. Mięso obtaczamy w marynacie. Pieczemy 40 min w temperaturze

R'n'G Kitchen
SZYBKA SURÓWKA Z PORA DO OBIADU 146

Szybko, łatwo i smacznie. Klasyczna surówka z pora do obiadu, uwielbiana przeze mnie i mojego męża. Pasuje praktycznie do każdego obiadu, mięsa, ryby, ziemniaków. Zazwyczaj dla złagodzenia ostrego smaku pora dodaję jabłko, jednak tym razem dodałam odrobiny majonezu i surówka okazała się przepyszna. Sami spróbujcie :) Składniki: * pół pora * płaska łyżka majonezu * sól, pieprz do smaku Wykonanie: Pora rozkroić wzdłuż

Zrób to smacznie
Ryba po grecku w wersji ostrej 223

danie w wersji słodkiej, drudzy w ostrej, a jeszcze inni lubią poeksperymentować i stworzyć coś zaskakującego. Jeśli ktoś bardzo lubi jeść ryby, które są przecież znacznie zdrowszą alternatywą dla mięsa, to warto poświęcić trochę czasu na przygotowanie wybornej w smaku ryby po grecku. W zależności od naszych preferencji do przygotowania tej potrawy można użyć filetów rybnych lub całych ryb. Wszystko

Trochę smaku

Proponowane wyszukiwania