mięso - 63110 przepisów (strona:2226/4208)

Jogurtowy dip z rukolą i awokado 144

cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi lub pieczonymi warzywami, pieczonym mięsem lub jako dodatek do sałat lub kanapek

Qchnia po prostu
Śledzie w cieście z puree z zielonego groszku 201

solą i pieprzem. Ciasto powinno być dość gęste, więc jeśli jest zbyt rzadkie dodajcie odrobinę więcej mąki. Filety myjemy, osuszamy i moczymy w cieście naleśnikowym, ale tylko od strony mięsa. Skórka nie powinna być obtoczone w cieście. Będzie wtedy chrupiąca po usmażeniu. Śledzia smażymy na rozgrzanym oleju zaczynając od strony z ciastem przez ok. 3 minuty z każdej strony. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowy bukiet warzyw ze złocistym kurczakiem 423

mięsnymi pierożkami, kolorowymi warzywami oraz wyrazistym, aromatycznym kurczakiem przyprawionym złocistą przyprawą do kurczaka. Idealna na obiad, kolację i drugie śniadanie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 250g pierożków tortellini z mięsem 500g brokułu 12 sztuk pomidorów koktajlowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cukinia 3 łyżeczki przyprawy do złocistego kurczaka Natur Vegeta 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka cukru sól Dressing

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z makaronem i wędzonym kurczakiem 1302

szklanki groszku konserwowego 1 zielony ogórek 1 czerwona papryka pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 starty ząbek czosnku sól, pieprz     *** Mięso z kurczaka obieramy z kości i kroimy w kostkę *** *** Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę *** *** Paprykę

Blog z Apetytem
Kluski z gotowanych ziemniaków 421

zagnieść ciasto. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Każdą kulkę ciasta delikatnie rozpłaszczyć i zrobić palcem dołek. Gotować w osolonej wodzie.Podawać np.z zeszkloną cebulką ,jako dodatek do mięsa

Moje domowe kucharzenie
tort orzechowy z wiśniami 710

gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki orzechy do dekoracji Ciasto: żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Orzechy zetrzeć na drobnej tarce lub zmielić w maszynce do mięsa. Wymieszać z bułką tartą i proszkiem do pieczenia i wsypać do masy jajecznej. Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą. Podzielić ciasto na dwie części. Dwie tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Schab w marynacie jogurtowej zapiekany z cebulą i pieczarkami 205

pokrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy 40 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 40 minut. Jeśli mamy mniejszą ilość mięsa to czas pieczenia należy skrócić, najlepiej sprawdzając widelcem lub szpikulcem - jeśli łatwo wchodzi w mieso to znaczy, że jest już gotowe. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wiosenne rollsy z kurczakiem 179

przeciwko zimie, ale zaczyna mnie trochę nudzić. Wiecznie zimno, ślisko, na wieczorny spacer wyjść nieprzyjemnie, dlatego chociaż na talerzu sobie trochę wiosny wyczarowałam. Niby nic takiego, kilka warzyw, trochę mięsa upieczonego na patelni z odrobiną tłuszczu i sos, który całości nadaje charakteru. Żadna filozofia! Ale spróbujcie zwinąć rollsa z papieru ryżowego i nie uszkodzić ani jednego! To dopiero sztuka! Oczywiście

Kuchnia w czekoladzie
Ryż smażony z tofu. Szybko, bez mięsa, bardzo dużo smaku [PRZEPIS] 304

smażony, ten przepis też wam się spodoba: Ryż smażony z jajkiem “jak u Chińczyka”. Możesz sobie taki zrobić w domu Artykuł Ryż smażony z tofu. Szybko, bez mięsa, bardzo dużo smaku [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Kapuśniak rybny z warzywami 141

pietruszka 200 g brukselki 1/4 kalafiora 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki smalcu wieprzowego 1 płaska łyżka mąki mielony kminek do smaku sól, pieprz Przygotowanie Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy

R'n'G Kitchen
Cebula - warzywo nie tylko do płaczu 162

jeść. Powinny jej unikać osoby z poważnymi schorzeniami nerek, wątroby, jelit, przy problemach ze zgagą, a także przy niewydolności serca. Cebula w kuchni ma wiele zastosowań dodawana do duszonych mięs idealnie z nimi harmonizuje; poprawia smak sałatek, sals, sosów; jest składnikiem marynat warzywnych i mięsnych; pokrojona w plastry i uduszona z niewielką ilością kiełbasy jest prostą i smaczna potrawą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pęczotto z kurczakiem, warzywami i szczypiorem 220

piórka. Pora kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy na niej cebulę i pora, aż się zeszklą. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż mięso całkowicie zmieni kolor. Dodajmy paprykę i 2 łyżki szczypioru. Mieszamy i smażymy 2-3 minuty. Doprawiamy tymiankiem, suszoną pietruszką, chili i czosnkiem. Dodajemy pęczak i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami

My Chcemy Jeść