mięso - 63110 przepisów (strona:2224/4208)

Kapsalon czyli holenderski fast food 177

Rotterdamu. Właściciel pewnego salonu fryzjerskiego często stołował się w imbisie za rogiem, gdzie namiętnie zajadał się szoarmą. Pewnego dnia postanowił wszystkie swoje ulubione składniki połączyć w jedno danie, czyli mięso, frytki, sałatkę i sos. Danie nazwano je właśnie kapsalon i mimo że jest wielką bombą kaloryczną zyskało uznanie i można je dostać prawie w każdym imbisie w Holandii oraz Belgii

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pierś kurczaka w panierce parmezanowej / Parmesan crusted chicken breast 240

Mój ukochany uwielbia wszystko co jest w panierce, im bardziej chrupiąca tym lepsza. Musiałam w końcu ulec jego namowom i przygotowałam mu jego ulubione danie czyli

karmelowy
Prawdziwe spaghetti alla carbonara. Już nigdy nie dodasz śmietanki [PRZEPIS] 154

odlewamy małą szklankę wody (to jeden z kluczowych składników sosu), potem odcedzamy. Boczek pokrojony w kostkę przesmażamy na głębokiej patelni, w trakcie dając ząbek czosnku przekrojony na pół. Gdy mięso się zrumieni, a tłuszcz wytopi, usuwamy czosnek. W międzyczasie jedno całe jajko i dwa żółtka roztrzepujemy z prawie całym parmezanem (zostawiamy trochę do posypania gotowego makaronu). Na patelnię z boczkiem

Kulinarna Polska
Polędwiczki wieprzowe z gruszką i gorgonzolą 275

związania Przygotowanie: Gruszki obieramy i kroimy w kostkę,cebulkę w pół plasterki ,podsmażamy na łyżce masła,doprawiamy solą i pieprzem i oregano.Polędwiczki nacinamy wzdłuż ,jak na zdjęciu,mięso doprawiamy również solą i pieprzem,nakładamy do środka farsz ,dodajemy kawałki sera i związujemy w kilku miejscach.  Do rondla wrzucamy resztę masła,podsmażamy na nim odrobinę mięsko,przykrywamy pokrywką

Swojskie jedzonko
Karkówka zapiekana w sosie słodko-kwaśnym 220

sól,pieprz Karkówkę pokroić w niedużą kostkę. Oprószyć solą i pieprzem. Przełożyć do dużej miski. Dodać sos ze słoika. Dokładnie wymieszać. Całość przełożyć do naczynia żaroodpornego. Najlepiej aby kawałki mięsa były całe zakryte sosem. Naczynie przykryć. Wstawić do piekarnika nagrzanego na 190 C i zapiekać 1 godzinę, funkcja termoobieg. Gotową karkówkę podałam z ryżem

Monia miesza i gotuje
Jogurtowy dip z rukolą i awokado 171

cytryny sól, pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki wrzucamy do kielicha blendera i miksujemy na gładko. Doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Podajemy ze świeżymi lub pieczonymi warzywami, pieczonym mięsem lub jako dodatek do sałat lub kanapek

Qchnia po prostu
Śledzie w cieście z puree z zielonego groszku 224

solą i pieprzem. Ciasto powinno być dość gęste, więc jeśli jest zbyt rzadkie dodajcie odrobinę więcej mąki. Filety myjemy, osuszamy i moczymy w cieście naleśnikowym, ale tylko od strony mięsa. Skórka nie powinna być obtoczone w cieście. Będzie wtedy chrupiąca po usmażeniu. Śledzia smażymy na rozgrzanym oleju zaczynając od strony z ciastem przez ok. 3 minuty z każdej strony. Przepis

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kolorowy bukiet warzyw ze złocistym kurczakiem 442

mięsnymi pierożkami, kolorowymi warzywami oraz wyrazistym, aromatycznym kurczakiem przyprawionym złocistą przyprawą do kurczaka. Idealna na obiad, kolację i drugie śniadanie. Składniki: 300g fileta z kurczaka 250g pierożków tortellini z mięsem 500g brokułu 12 sztuk pomidorów koktajlowych 1 puszka kukurydzy konserwowej 1 cukinia 3 łyżeczki przyprawy do złocistego kurczaka Natur Vegeta 2 łyżki masła klarowanego 1 łyżeczka cukru sól Dressing

Szalona Kuchnia Eweliny
Sałatka z makaronem i wędzonym kurczakiem 1326

szklanki groszku konserwowego 1 zielony ogórek 1 czerwona papryka pół pęczka szczypiorku 2 łyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1 starty ząbek czosnku sól, pieprz     *** Mięso z kurczaka obieramy z kości i kroimy w kostkę *** *** Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą. Jajka gotujemy na twardo, studzimy, obieramy i kroimy w kostkę *** *** Paprykę

Blog z Apetytem
Kluski z gotowanych ziemniaków 436

zagnieść ciasto. Z ciasta formować kuleczki wielkości orzecha włoskiego.Każdą kulkę ciasta delikatnie rozpłaszczyć i zrobić palcem dołek. Gotować w osolonej wodzie.Podawać np.z zeszkloną cebulką ,jako dodatek do mięsa

Moje domowe kucharzenie
tort orzechowy z wiśniami 729

gorzkiej czekolady 4 łyżki śmietanki kremówki orzechy do dekoracji Ciasto: żółtka ubić z cukrem na puszystą masę. Orzechy zetrzeć na drobnej tarce lub zmielić w maszynce do mięsa. Wymieszać z bułką tartą i proszkiem do pieczenia i wsypać do masy jajecznej. Z białek ubić pianę i wymieszać z resztą. Podzielić ciasto na dwie części. Dwie tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Schab w marynacie jogurtowej zapiekany z cebulą i pieczarkami 224

pokrywką i wstawiamy do nagrzanego piekarnika (200 stopni) i pieczemy 40 minut, po tym czasie zmniejszamy temperaturę do 180 stopni i pieczemy kolejne 40 minut. Jeśli mamy mniejszą ilość mięsa to czas pieczenia należy skrócić, najlepiej sprawdzając widelcem lub szpikulcem - jeśli łatwo wchodzi w mieso to znaczy, że jest już gotowe. Smacznego :)  Zapraszamy na nasz kanał na YouTube: www.youtube.com

Dieta Rozdzielna i Zdrowie
Wiosenne rollsy z kurczakiem 199

przeciwko zimie, ale zaczyna mnie trochę nudzić. Wiecznie zimno, ślisko, na wieczorny spacer wyjść nieprzyjemnie, dlatego chociaż na talerzu sobie trochę wiosny wyczarowałam. Niby nic takiego, kilka warzyw, trochę mięsa upieczonego na patelni z odrobiną tłuszczu i sos, który całości nadaje charakteru. Żadna filozofia! Ale spróbujcie zwinąć rollsa z papieru ryżowego i nie uszkodzić ani jednego! To dopiero sztuka! Oczywiście

Kuchnia w czekoladzie

Proponowane wyszukiwania