mięso - 63110 przepisów (strona:2228/4208)

Zakładanie zielnika w kuchni – porady i inspiracje 130

sprawdzi się jako dodatek do wody z lodem i cytryną lub owocowych sorbetów. Rozmaryn Rozmaryn jest ziołem o mocnym, zdecydowanym aromacie, dlatego najczęściej używa się go do różnego rodzaju mięs – wołowiny, jagnięciny, wieprzowiny, dziczyzny, ale także drobiu czy ryb. Świetnie komponuje się z pieczonymi warzywami, szczególnie ziemniakami. Zawiera w sobie sporo antyoksydantów, które są podstawą zdrowego układu krążenia. Bazylia

Rozdomowiona
Sałatka makaronowa po włosku 172

sałatce na zimno. Takie sałatki mogę jeść na około. Makaron to chyba najpopularniejszy produkt na całym świecie. Można go wymieszać z warzywami i tuńczykiem lub z domowym pesto, dodać mięso, kiełbasę lub postawić na wersję warzywną. Szwedzi, którzy uwielbiają ziemniaki zajadają potrawy z makaronu przynajmniej dwa razy w tygodniu. Nic dziwnego potrawy z makaronem w roli głównej to smaczne

codojedzenia
Grillowane faszerowane pieczarki. 161

Ostatnim hitem na grillu są u mnie właśnie te pieczarki. Mało skomplikowane w przygotowaniu, stanowią doskonały dodatek do pieczonych mięs, czy warzyw. Miękkie i soczyste w środku z gorącym ciagnącym się farszem serowym, smakują i dużym i małym :) Polecam :) Składniki - pieczarki ( najlepiej jak największe ) - ser żółty  ( daje goudę ) - masło ( miękkie, wcześniej wyjęte z lodówki ) - zielenina ( może być pietruszka, kiełki

Kuchnia z widokiem na ogród
TOSTY FRANCUSKIE Z PIEKARNIKA Z OWOCAMI 217

zalet piekarnika  Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w  obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
SWOJSKA ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KIEŁBASĄ, BOCZKIEM I WARZYWAMI 155

zalet piekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w  obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Drink Truskawkowe Daiquiri (Frozen Strawberry Daiquiri) 540

truskawek nierozmrożoną. Do truskawkowego Daiquiri najlepiej zaopatrzyć się w blender z ostrzami do kruszenia lodu lub wcześniej pokruszyć lód, umieszczając go w foliowym woreczku i rozdrabniając np. tłuczkiem do mięsa na mniejsze kawałki. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Drink Truskawkowe Daiquiri – Składniki: 1 czubata szklanka truskawek – ok. 170 g (najlepiej dojrzałych, słodkich) ok. 10-12 kostek lodu 25 ml syropu

Kulinarne Przeboje
Schab z sosem cebulowym 149

Schab z sosem cebulowym Pyszny soczysty schab z grilla serwowany z sosem cebulowym to jedno z naszych ulubionych dań obiadowych. Proste do zrobienia , cieszy wszystkich domowników

Ogrodnik w podróży
PIECZARKI PORTOBELLO FASZEROWANE RYŻEM I WARZYWAMI 162

Duże kapelusze pieczarek portobello, faszerowane ryżem z warzywami i zapiekane pod warstwą ciągnącego sera mozzarella. To łatwa do przygotowania przekąska, która sprawdzi się jako dodatek do mięs i ryb lub jako samodzielne danie.  Całość jest banalnie prosta do przygotowania, świetna na eleganckie przyjęcia rodzinne i mniej oficjalne imprezy w gronie znajomych.  Farsz do pieczarek można przygotować wcześniej, nawet

cool and minty
Surówka z rzodkiewką, ogórkiem, kapustą pekińską i koperkiem 155

już jest rzodkiewka i ogórki gruntowe. Robię wtedy często taką jeszcze z dodatkiem kapusty pekińskiej i koperku. Surówka smakuje wszystkim bardzo, pasuje i do kurczaka i do innego mięsa. Więc korzystamy  :-) Polecam i miłego piątku Wam życzę :-) Składniki: 3-4 średnie ogórki gruntowe 1/2 małej kapusty pekińskiej (chyba, że lubicie to oczywiście można dać całą) 1-2 pęczki rzodkiewki

kruche babeczki
Palki w chipsach 143

kiedyś pałki kurczaka w chipsach? Nie? to musicie koniecznie wypróbować. Nie dość że z zewnątrz są chrupiące dzięki kruszonce z chipsów to w środku soczyste dzięki marynacie z maślanki. Mięso jest po prostu pyszne. Piekłam oczywiście w moim nowym piekarniku Electrolux SenseCook EOE7P31X na blaszce, którą umieściłam na teleskopowych wysuwanych prowadnicach. Uwielbiam je. Dlaczego? O tym poniżej. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Surówka z młodej kapusty z winogronami 160

Taka surówka będzie super dodatkiem do obiadu, grillowanego mięsa lub po prostu jako drugie śniadanie do pracy. Polecam bo jest nie tylko zdrowa ale rewelacyjnie smakuje :) mała główka młodej kapusty kiść czerwonych winogron 1 szkl siekanych orzechów pekan łyżka majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego sól świeżo zmielony pieprz Kapustę drobno poszatkować. Winogrona umyć, osuszyć i przekroić na połówki. W misce

Smakołyki Asi
Makaron spaghetti z bakłażanem, kaparami i pomidorami 165

Nieco inne wydanie spaghetti, bez mięsa, ale również z dużą ilością pomidorów i bardzo smacznie!  200g makaronu spaghetti 2 bakłażany 1 mały słoiczek kaparów w zalewie  4 ząbki czosnku  300ml passaty pomidorowej 100g tartej mozzarelli sól, pieprz oliwa z oliwek 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu.  2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy posiekany drobno czosnek

Szefowa kuchni
Sałatka z dressingiem z kefiru. Przepis krok po kroku 122

delikatnie kwaskowy, świetnie komponuje się z pieczonym drobiem i szpinakiem.     Składniki na 4 porcje:   1/3 szklanki komosy ryżowej 200 ml wody 250 g mięsa z pieczonego kurczaka (może być z obiadu z poprzedniego dnia) 1/2 pęczka zielonych szparagów 12 pomidorków koktajlowych, najlepiej kolorowych 1 mały ogórek 100 g liści świeżego szpinaku

kuron.com.pl
ZIELONA TARTA Z ŁOSOSIEM I SZPARAGAMI 151

odchudzają. Ponadto są jednym z najskuteczniejszych afrodyzjaków. Zupa krem ze szparagów, szparagi blanszowane podane z masłem i bułką tartą, szparagi z sosem holenderskim, szparagi zapiekane albo też dodane do mięs czy makaronu gościły na moim stole już nie jeden raz! Dziś jednak, zainspirowana genialnym konkursem MOWI IS GOODNESS. Przepisy przepełnione dobrem na portalu Durszlak.pl postanowiłam Was zaskoczyć! Przygotowałam dla rodziny

Ostra na Słodko
Surówka z młodej kapusty z koperkiem i sosem jogurtowo-majonezowym 152

kapustę, więc w sezonie robię z niej mnóstwo pyszności, w tym zaprezentowaną surówkę. Jest naprawdę smaczna i doskonale komponuje się z daniami mięsnymi. Często przygotowuję ją do obiadu oraz mięsa z grilla. Zawsze wychodzi mi wielka micha, która znika w ekspresowym tempie. Polecam!  1 główka młodej kapusty (nie duża) 1-2 marchewki 1 pęczek koperku Sos: 200g gęstego jogurtu

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania