mięso - 63110 przepisów (strona:2225/4208)

Ryż smażony z tofu. Szybko, bez mięsa, bardzo dużo smaku [PRZEPIS] 325

smażony, ten przepis też wam się spodoba: Ryż smażony z jajkiem “jak u Chińczyka”. Możesz sobie taki zrobić w domu Artykuł Ryż smażony z tofu. Szybko, bez mięsa, bardzo dużo smaku [PRZEPIS] pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Kapuśniak rybny z warzywami 166

pietruszka 200 g brukselki 1/4 kalafiora 4 ziarna ziela angielskiego 3 liście laurowe 2 łyżki smalcu wieprzowego 1 płaska łyżka mąki mielony kminek do smaku sól, pieprz Przygotowanie Plastry mięsa smażymy. Do oleju dodajemy cukier palmowy. Później grzyby z posiekaną cebulą i rozgniecionym czosnkiem. Następnie zalewamy gorącym bulionem i dusimy godzinę na wolnym ogniu. Po tym czasie dodajemy ziemniaki, dusimy

R'n'G Kitchen
Cebula - warzywo nie tylko do płaczu 188

jeść. Powinny jej unikać osoby z poważnymi schorzeniami nerek, wątroby, jelit, przy problemach ze zgagą, a także przy niewydolności serca. Cebula w kuchni ma wiele zastosowań dodawana do duszonych mięs idealnie z nimi harmonizuje; poprawia smak sałatek, sals, sosów; jest składnikiem marynat warzywnych i mięsnych; pokrojona w plastry i uduszona z niewielką ilością kiełbasy jest prostą i smaczna potrawą

Codzienna kuchnia niecodzienna
Pęczotto z kurczakiem, warzywami i szczypiorem 269

piórka. Pora kroimy w plasterki. Paprykę kroimy w kostkę. Na patelni rozgrzewamy oliwę z oliwek. Smażymy na niej cebulę i pora, aż się zeszklą. Dodajemy kurczaka i smażymy, aż mięso całkowicie zmieni kolor. Dodajmy paprykę i 2 łyżki szczypioru. Mieszamy i smażymy 2-3 minuty. Doprawiamy tymiankiem, suszoną pietruszką, chili i czosnkiem. Dodajemy pęczak i dokładnie mieszamy z pozostałymi składnikami

My Chcemy Jeść
PILAF Z RYŻEM I MARCHEWKĄ 203

Proste, zwyczajne, ale bardzo smaczne danie. Z pożywną, pełną białka ciecierzycą, plasterkami marchewki i suszonymi morelami. Można podać je jako samodzielne danie (z ulubioną sałatką) lub jako dodatek do mięs i ryb z grilla. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 marchewka 50 g masła lub oleju np. kokosowego 150 g (1 i1/2 szklanki) ryżu, najlepiej basmati

cool and minty
Pyszna sałatka do mięsa 245

Dzisiejszą sałatkę pokochają wszyscy. Jest lekka, świeża i doskonale pasuje do mięs typu gros. Potrzebujemy

Tylko pysznie
Boeuf Stroganow 205

zaostrzenia smaku ogórka kiszonego. Składniki: 600 g polędwicy wołowej 3 cebule 1 papryka 50 g grzybów 2 łyżki koncentratu pomidorowego 3 łyżki kwaśnej śmietany mąka pszenna do obtoczenia mięsa olej rzepakowy do smażenia

Krokusowy Dom
Zupa z soczewicą, ciecierzycą i pomidorami z makaronem 227

mój koszyk z zakupami jest zapełniony tylko tym, co potrzeba. Zawsze zabieram ze sobą do sklepu listę zakupów i przy kasie nie spotyka mnie zaskoczenie.  Uwielbiam robić zakupy. Mięso jem maksymalnie 1 raz w tygodniu, ale zupełnie nie odczuwam jego braku w moim menu. Zastępuję je strączkami takimi jak soczewica, ciecierzyca czy wszelkiego rodzaju fasole. Komponuję posiłki kolorowe

Moja smaczna kuchnia
Kurczak z marchewką, groszkiem i ryżem 170

ryżu sól, pieprz Sposób wykonania: Piersi kurczaka wkładamy do garnka, zalewamy bulionem i gotujemy do miękkości.  Mieszankę warzywną odstawiamy w ciepłe miejsce aby się rozmroziła. Gdy mięso będzie gotowe wyjmujemy je i kroimy w grube plastry. Wrzucamy z powrotem do wywaru razem z odmrożonymi warzywami. Gotujemy całość około 10 minut. Na patelni rozpuszczamy masło, dodajemy do niego mąkę. Podsmażamy

Qchnia po prostu
Zupa brukselkowa 212

miękkie. W tym czasie przygotowujemy brukselki: odkrawamy końcówki i w razie potrzeby zdejmujemy pierwsze listki. Większe sztuki kroimy na pół. Ziemniaki obieramy i kroimy w kostkę. Odławiamy warzywa i mięso z wywaru. Marchew kroimy w kostkę. Do zupy wrzucamy brukselkę oraz ziemniaki. Dodajemy łyżeczkę cukru i gotujemy ok. 10 minut. Po tym czasie wrzucamy z powrotem do zupy pokrojoną marchewkę

Qchnia po prostu
Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku. Domowa zawsze najlepsza 265

gotuj pod przykryciem jeszcze około 15 min. Fasolka jest najlepsza, gdy się trochę przegryzie. Jemy z pieczywem. A jeśli szukacie przepisu wege, też go dla was mamy: Bez mięsa, a smak ten sam. Wege fasolka po bretońsku Artykuł Tradycyjny przepis na fasolkę po bretońsku. Domowa zawsze najlepsza pochodzi z serwisu Kulinarna Polska | Gotowanie i jedzenie

Kulinarna Polska
Makaron z łososiem i cukinią 259

Makaron z łososiem i cukinią to jedno z moich ulubionych dań, a wychodzi najlepsze jak przygotuje je Madzia. Idealne połączenie wędzonego łososia z suszonymi pomidorami i

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kurczak w sosie śmietanowym ala Carbonara 15371

kotlety w mące pszennej dokładnie z obu stron. Na patelni rozgrzać olej, podsmażyć kurczaka z obu stron (około 4-5 minut na stronę, w zależności od grubości kurczaka). Zdjąć mięso z patelni i odłożyć na bok. Cebulę obrać, pokroić w drobną kosteczkę. Czosnek obrać, zetrzeć na tarce o małych oczkach lub przecisnąć przez praskę. Boczek w plastrach pokroić na mniejsze

Kulinarne Przeboje
Rolady schabowe ze szpinakiem 210

Schab przygotowany trochę w innym stylu. Bez panierki i smażenia na tłuszczu, jest mniej kaloryczny. Mięso po upieczeniu nie jest suche, z nadzieniem szpinakowym smakuje doskonale. Również na zimno można pokroić w plastry i podawać np do pieczywa. Zachęcam. Składniki 4 kotlet schabowe rozbite 1 paczka mrożonego szpinaku 1 opakowanie sera gorgonzola 4 plastry … Czytaj dalej Rolady schabowe

gotuj ze mną

Proponowane wyszukiwania