mięso - 63110 przepisów (strona:2232/4208)

Cullen Skink - gęsta zupa szkocka 165

północno - wschodniej Szkocji, do której wykorzystuje się głównie świeże drewno i torf do produkcji dymu. Cullen skink może być również przygotowana z innych wędzonych ryb o białym, nieoleistym mięsie. Zupa ta jest regionalnym specjałem miasteczka Cullen w Moray, na północno - wschodnim wybrzeżu Szkocji. Prezentuje się ją zarówno jako przystawkę na oficjalnych szkockich kolacjach, jak i jako część zwykłych posiłków

Moje Małe Czarowanie
Kurczak z fetą i szparagami 123

białego wina wytrawnego Jak przygotować piersi z kurczaka z fetą i szparagami . Każdą z piersi rozkroić wzdłuż tak aby z jednej powstały dwie połowy. Piersi rozbić tłuczkiem do mięsa, rozłożyć na blacie. Posolić i posypać pieprzem do smaku. Szparagi oczyścić, odciąć łykowatą dolną część każdej szparagi. Ser feta pokroić na 8 kawałków. Na każdej z rozbitych piersi ułożyć jedną szparagę

mecooks
Makaron pappardelle z wieprzowiną i jarmużem w sosie pomidorowym 162

Według mnie ten makaron pappardelle z wieprzowiną i jarmużem w sosie pomidorowym jest idealnym daniem na randkę . Wieprzowe mięso mielone zostało odczarowane i przedstawione w wykwintnej odsłonie. Makaron pappardelle to pochodzący z Toskanii, bardzo szeroki i płaski makaron idealnie pasujący do cięższych sosów. Jego struktura pozwala na wchłonięcie płynu, przez co jest dobrze oblepiony sosem. Jeśli nie znajdziecie tego konkretnego

Słodkie Gotowanie
Polędwiczki wieprzowe w młodej kapuście 180

odcinamy wierzchnią, białą błonkę i przekrawamy wzdłuż na pół a następnie kroimy w paski. W dużym garnku rozgrzewamy 3 łyżki oleju i smażymy na nim oprószone solą i pieprzem mięso.  Gdy polędwiczki będą ścięte ze wszystkich stron, dodajemy do nich poszatkowaną dymkę (cebulki w krążki, szczypior na drobne kawałki). Gdy dymka będzie szklista dodajemy poszatkowaną w paski kapustę oraz

Qchnia po prostu
Sałatka ziemniaczana z bobem i sosem jogurtowo-musztardowym 155

prosta, smaczna i sycąca. W letni, ciepły dzień z powodzeniem może zastąpić nam obiad. Idealnie sprawdzi się na przyjęciach i piknikach pod chmurką. Sałatki ziemniaczane doskonale pasują do grillowanych mięs, więc jeśli zrezygnujecie z szynki - będzie świetnym dodatkiem do grillowanych potraw! Drukuj Czas przygotowania 15 min Czas gotowania 25 min Czas przygotowania 40 min Czas przygotowania 15 min Czas gotowania

Wędrówki po kuchni
Sałata z rzodkiewką 125

wykonaniu, smaczna, wiosenna surówka z sałaty i rzodkiewek. Tym razem wykorzystałam sałatę karbowaną, ale zwykła, masłowa również się nada. Zostało mi tez kilka plasterków boczku, który wykorzystywałam do mięsa. Podrumieniłam go na rozgrzanej patelni i pokruszyłam na sałatkę tuż przed podaniem. Boczek bardzo fajnie tutaj pasował, jednakże nie jest on niezbędny. sałata zielona/strzępiasta/rzymska/dębolistna 1 pęczek rzodkiewek

Smaki Na Talerzu
Zapiekanka z ziemniaków i cukinii 984

Zapiekanka z ziemniaków i cukinii - doprawiona czosnkiem, pomidorami i oregano. Może stanowić samodzielne danie lub dodatek do pieczonego mięsa. Składniki: 500 g niewielkich ziemniaków kilka małych cukinii - łącznie 500 g oliwa z oliwek  - 12 łyżek 5 ząbków czosnku 2 czubate łyżeczki mielonych pomidorów suszonych sól pieprz -------------------- 1 czubata łyżeczka oregano Wykonanie: Ziemniaki obieramy, kroimy na cienkie plastry. Cukinię

Smak mojego domu
Knedle z truskawkami, sosem czekoladowym z miodem i orzeszkami 176

Manufaktura Wielkopolska 2 łyżki posiekanych drobno orzechów arachidowych Dodatkowo: Melisa cytrynowa do dekoracji Sposób przygotowania: Ciasto: Obrane ziemniaki ugotować w osolonej wodzie, odcedzić,   zimne skręcić w maszynce do mięsa, dodać mąkę sól oraz jajka i kasze mannę , zagnieść jednolite ciasto. Odrywać po kawałku spłaszczając, w środek wkładać wypestkowane obtoczone w cukrze truskawki-po jednej do środka, i formować okrągłe

Wanilia i Kardamon
Klasyczne danie ze szparagami, boczkiem i jajkiem 173

Szukacie pomysłu na proste danie ze szparagami? To dobrze trafiliście, bo dzisiaj na blogu zrobiłam klasykę – zapiekane szparagi otulone boczkiem, podawane z jajkiem w koszulce

A to pestka
Quesadilla z pieczarkami, kukurydzą i szynką 126

drugą stronę tak, aby górna tortilla też była zarumieniona. Można użyć oczywiście mniejszej ilości sera (dla osób, które są na diecie) lub innego gatunku. Jeśli przygotowujemy tortillę z mięsem także ilość zużycia sera spada. Ściągnąć z patelni i pokroić na mniejsze kawałki

Karola gotuje
Grillowane szaszłyki z cytrusowym łososiem w towarzystwie chrupiącej cukinii i słodkiego ananasa 162

białko, witaminy A, D i E. Należą do ryb tłustych, największą zaletą łososia są korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe z grupy omega-3. To właśnie mięso łososia jest najbogatszym, występującym w naturze, źródłem tych kwasów. Łososie od Mowi Poland zawierają tak wiele substancji odżywczych, że powinny być składnikiem każdej zdrowej diety. - BEZ ANTYBIOTYKÓW

Szalona Kuchnia Eweliny
Masło orzechowe z daktylami, pistacjami i orzechami pekan. 137

daktyli garść orzechów pekan garść pistacji Przygotowanie: Masło rozpuścić, dodać rozdrobnione daktyle oraz orzechy Całość dokładnie wymieszać, przełożyć do naczynia Używać do smarowania pieczywa. Kto nie jada mięsa, a lubi coś zdrowego do chleba, masło orzechowe będzie dobrym wyborem

Proste Potrawy
Sałatka z mixem kasz i mieszanką meksykańską 151

jest łatwa i pyszna to jeszcze uniwersalna i zdrowa. Można ją zjeść jako: - sałatkę na kolację, - zabrać jako lunch do pracy/szkoły, - na ciepło jako dodatek do obiadu z mięsem. Składniki: 2 saszetki mixu ziaren multigrano (kasza pęczak, kasza owsiana prażona, ryż czerwony, siemię lniane) sałatka meksykańska w puszce - masa po odsączeniu 260g (kukurydza, groszej, marchewka, czerwona fasola), pół łyżeczki

Lena Gotuje
Szparagi z makaronem po tajsku 116

Szalotki kroimy w talarki. Marchew kroimy w zapałkę. Grzyby zalewamy wrzątkiem na kwadrans, odcedzamy i kroimy w paski. Do woka wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojone w dużą kostkę mięso. Smażymy, cały czas mieszając. Wrzucamy marchew, szparagi, szalotki i chwilę smażymy. Wlewamy sos sojowy oraz ostrygowy. Składniki dokładnie łączymy, doprawiając cukrem palmowym. Do całości wrzucamy makaron, łączymy z całością. Podajemy

R'n'G Kitchen
Kuchnia polska Receptury mojej babci - recenzja książki Ewy Aszkiewicz 84

jest ich ponad 140 zostały ujęte w 8 rozdziałach : zupy, staropolskie potrawy na postne dania i nie tylko, jarzyny, surówki i sałatki, dania codzienne, ryby, drób i inne mięsa, święta Wielkanocne, Boże Narodzenie. Zaprezentowane pyszności opatrzono apetycznym zdjęciami, a produkty potrzebne do wykonania konkretnego dania są łatwo dostępne i znajdziemy je praktycznie w każdym sklepie. Książka jest bardzo ładnie wydana

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania