Labneh- serowe kulki z jogurtu 217wylewajcie! W kuchni znajdziesz wiele możliwości, by zużyć ją w całości w niedalekim czasie. Jakie? Dressing do sałatek przede wszystkim, ale to już wiecie ;) Marynata do mięsa- zwłaszcza takiego pieczonego w piekarniku :) Dodatek do pysznych grzanek :) Baza do pysznych sosów, które połączone z makaronem dają niezły posiłek- u mnie był to sos szpinakowy z dodatkiem cukinii :) Możesz też skropić
Kuchnia w czekoladzie
MAKARON Z MIESZANKĄ GRZYBÓW, NATKĄ I TYMIANKIEM 188grzybami. Mieszanymi. Były mrożone podgrzybki i borowiki oraz świeże grzyby shiitake i brązowe pieczarki. Całość podkręcona natką i świeżym tymiankiem. O matkoooo, jakie to było dobre 😆 I można bez mięsa? - Można 😃 Tylko moją Drugą Połowę ciężko do tego faktu przekonać 😕 Składniki: borowiki podgrzybki brązowe pieczarki shiitake 3 średnie cebule 3 ząbki czosnku masło klarowane sól pieprz tymianek natka Ugotowany makaron
Walijskie Pichcenie
Naleśniki z ruskim farszem 205internetach" naleśniki z farszem takim jak na ruskie pierogi. Postanowiłam i ja takie zrobić. Moje są zapiekane w pomidorach i posypane dodatkowo tartym cheddarem. Wyszły bardzo smaczne. Po świątecznych mięsach i śledziach, takie danie było bardzo miłą odmianą. składniki 12 naleśników farsz 600 g ugotowanych ziemniaków 500 g sera białego, tłustego 300 g cebuli sól pieprz 2 puszki pomidorów
Stare Gary
Łosoś smażony z cukinią 182wino się zredukuje. Na drugiej patelni rozgrzać 1 łyżkę masła i 1 łyżkę oliwy (lub oleju). Wrzucić na patelnię łososia i smażyć najpierw od strony skóry, do czasu aż mięso z łososia przestanie być surowe na 2/3 grubości, a następnie obrócić filety na drugą stronę i smażyć jeszcze krótką chwilę aż ryba przestanie być surowa (nie za długo, żeby łosoś
Kulinarne Przeboje
Pieczony falafel 220Jednym z moich postanowień noworocznych jest wprowadzenie 3 wegańskich dni w tygodniu. Mięsa co prawda i tak jemy niewiele i w małych ilościach, jednak chciałabym aby było go stopniowo coraz mniej dlatego myślę coraz więcej nad wegańskimi przepisami na obiad. Falafel uwielbiam i jem już dobrych paru lat, jednak zawsze to była wersja smażona. Tym razem postanowiłam
Czarnawisienka
Fit zupa krem brokułowa 204przeciśnięty czosnek. Całość gotujemy około 15 minut na wolnym ogniu, a następnie dodajemy resztę brokuła czyli różyczki i gotujemy jeszcze około 10 minut *** *** Gdy warzywa zmiękną, wyjmujemy z garnka mięso oraz kulki pieprzu i ziela angielskiego. Zupę miksujemy na gładki krem *** *** Całość doprawiamy do smaku solą oraz pieprzem.Mięso możemy pokroić na kawałki i dodać do zupy. Zupę podajemy
Blog z Apetytem
Tortilla z kurczakiem 205tortilli przygotowane jako zimna przekąska na lunch czy na kolację uwielbiają wszyscy. To co wykorzystamy jako nadzienie do tortilli zależy całkowicie od nas. Najbardziej popularne są te z dodatkiem mięsa kurczaka, do którego oczywiście dodawane są także warzywa oraz te robione tylko i wyłącznie z warzyw. Często do wrapów z tortilli dodaje się także ser żółty i oczywiście jakiś
mecooks
Zupa z zieloną soczewicą 166korzeń selera i korzeń pietruszki ostrugać. Por i łodygi selera przekroić na pół. Wszystkie warzywa dodać do gotującej się zupy. W międzyczasie obrać ziemniaki i pokroić w kostkę. Gdy mięso i warzywa zmiękną, to przecedzić wywar do innego garnka i postawić ponownie na włączony palnik. Soczewicę odcedzić z wody i dodać do gotującego się wywaru. Po 20 minutach dodać również
Passions hobbies life
Sałatka z pomarańczy z imbirem i cynamonem 165Sałatka z pomarańczy z granatem, imbirem i cynamonem – lekka orzeźwiająca sałatka. Będzie doskonałym dodatkiem do zimnych mięs, deserów lub jako samodzielne danie/przekąska. 4-5 pomarańczy, pestki z 1 – 2 granatów, 1 – 2 łyżeczki cynamonu, 1 łyżka świeżo starego imbiru. Pomarańcze obrać i wyciąć z nich filety (cząstki pomarańczy bez skórki). Ściąć wierzchy i spody. Ściąć pozostałą skórę. Wyciąć cząstki
królestwo garów
Sałatka z ryżem i ananasem 380jedno z dań na każdą imprezę. To super prosty i szybki przepis na kolorową sałatkę ryżową z żółtym serem, ananasem, kukurydzą z puszki i kilkoma innymi warzywami. - bez mięsa i mąki pszennej - super na imprezy i Sylwestra - do podania na zimno - szybka i tania sałatka
AniaGotuje.pl
Szybkie przystawki na Sylwestra 205przygotowałam dla Was kilka propozycji wytrawnych na Sylwestra. Mam nadzieję że coś przypadnie Wa do gustu. Zapraszam i życzę wszystkiego co najlepsze na Nowy Rok :) Pieczarki nadziewane mięsem mielonym, piekarnika Rolada szpinakowa z serkiem i łososiem Sałatka warstwowa z makaronem ryżowym Sałatka nicejska warstwowa Sałatka królewska Jajka nadziewane pieczarkami Jajka nadziewane pasztetem z cieciorki Szparagi w szynce
Sama słodycz i szczypta chili
Rosół 251cebula 2-3 liście kapusty 2 ząbki czosnku natka pietruszki kilka gałązek lubczyku 1 liść laurowy 2 ziarna ziela angielskiego 4-5 ziaren pieprzu sól Wykonanie: Mięso umyć, przełożyć do dużego garnka, dodać 1 łyżeczkę soli, zalać zimną woda tak by przykryć wszystkie składniki, zagotować. Po zagotowaniu zmniejszyć ogień, zdjąć szumowiny (można pominąć) dodać przyprawy
magiczna kuchnia Kasi
Bezmleczne dania i przekąski na Sylwestra 346ostatnią chwilę to sięgnijcie po ciecierzycę z puszki, albo słoika. Szaszłyki z piekarnika Szaszłyki to doskonałe danie nie tylko na grilla. W zimie można je przyrządzić także w piekarniku. Mięso z łopatki doskonale sprawdza się w tym przepisie. Po upieczeniu jest miękkie i soczyste. Chrupki z cieciorki – świetna przekąska na imprezę Na koniec mam dla was przepis – petardę
Dieta bez mleka
SZYBKIE PRZEKĄSKI SYLWESTROWE + FILMIK 550PRZYGOTOWANIE : Sałatka z kurczaka - mięso kroimy w kostkę, podpiekamy na maśle z przyprawami. Odkładamy do ostudzenia. Pomarańcze przecinamy na pół, wydrążamy środek i odkładamy miseczki na bok. Pozostałe po wydrążeniu pomarańcze należy wyfiletować. Sałatę ogórki, paprykę i cebulę drobno kroimy. Wszystko przekładamy do miski, wsypujemy kukurydzę i kurczaka, pomarańcze, dodajemy majonez i ketchup i wszystko mieszamy
Kulinarne Fantazje Marioli
Naleśniki ze szpinakiem zapiekane pod serowym beszamelem 216polać oliwą, przyprawić solą i pieprzem, włączyć palniki i smażyć na średnim ogniu mieszając od czasu do czasu. Paprykę umyć, wyciąć gniazda nasienne i pokroić w kostkę. Do usmażonego mięsa wlać śmietanę, dodać paprykę, szpinak, obrane i przeciśnięte przez praskę ząbki czosnku, po czym nadal smażyć do momentu, aż śmietana zgęstnieje. Doprawić do smaku solą i pieprzem. Beszamel: Ser zetrzeć
Passions hobbies life