tych daniach była chwileczka przerwy i zaczęły się główne dania dwa : Stek z boczku / demi glace z suszoną śliwką / puree z wędzonego selera / szpinak / puder ze skóry wieprzowej. Pyszne mięso, demi glace równie smaczny a puree pyszne z tak zapomnianego przeze mnie selera. Batat w wędzonym maśle / confit cebulowy / figi / pomidorki cherry / mozzarella di bufala / palony sezam / puree z pomidorów
Kuchnia na wzgórzuMożesz ją podać wprost z wolnowaru na gorąco jako część obiadu. Możesz też schłodzić i delikatnie pokroić jako wędlinę do kanapek. W każdym z tych przypadków zniknie od razu ! Mięso jest soczyste i naprawdę pyszne w tym wykonaniu. Pierś z indyka z wolnowaru 1,5 kg pierś z indyka 2 łyżeczki tymianku 1 łyżeczka czarnego pieprzu 1 łyżeczka soli
Kuchnia na wzgórzuprzygotowuje się bardzo szybko, trochę więcej czasu potrzebujemy na przygotowanie karmelizowanej cebuli. Karmelizowaną cebulę możemy wykorzystać również jako dodatek do wędlin, kanapek czy jako dodatek na ciepło do pieczonego mięsa. Przygotowuje się ją szybko i prosto, to zaczynamy. Tarta z karmelizowaną cebulą i fetą 1 ciasto francuskie 10 dkg fety 5 cebul czerwonych 3 ząbki czosnku 2 łyżki oleju rzepakowego
Kuchnia na wzgórzuwózkiem na zakupy – i tu było ej ! to może być tam :) I faktycznie bingo – znalazłyśmy i tu można poczuć się jak w raju. Na niektórych stoiskach surowe mięsa, ryby ale inne stoiska to już gotowe do kupienia pizze, kanapki, zupy, wegetariańsko i wegańsko też można się najeść. Ja kupiłam moją ukochaną gorgozolę dolce, pizzę z ziemniakami i foccacię
Kuchnia na wzgórzuwózkiem na zakupy – i tu było ej ! to może być tam :) I faktycznie bingo – znalazłyśmy i tu można poczuć się jak w raju. Na niektórych stoiskach surowe mięsa, ryby ale inne stoiska to już gotowe do kupienia pizze, kanapki, zupy, wegetariańsko i wegańsko też można się najeść. Ja kupiłam moją ukochaną gorgozolę dolce, pizzę z ziemniakami i foccacię
Kuchnia na wzgórzuodrobinę śmietanki. Doprawiamy gałką, pieprzem, ew. solą. Filet z kurczaka oczyszczamy, kroimy z małą kostkę, doprawiamy solą i pieprzem-smażymy kilka minut na niewielkiej ilośći oleju-tak,żeby mięso nie było suche, Dodajemy do szpinaku. Przygotowujemy naleśniki, Na komiec każdego naleśnika kładziemy farsz, boki zawijamy do środka i całość rolujemy. Obtaczamy w rozbełtanym jajku, następnie w bułce tartej, Smażymy
Kopystką po garachWszystkie składniki wyjmujemy wcześniej z lodówki (ważne, żeby ser i jajka miały temp. pokojową). Jeśli używacie sera białego w kostce, wcześniej zależy go zmielić w mikserze albo maszynce do mięsa. Rodzynki namaczamy (zalewamy wrzątkiem), odcedzamy. Posypujemy mąką i mieszamy. Masło podgrzewamy do roztopienia. Następnie schładzamy. 8 żółtek i 3 białka ucieramy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy po łyżce sera
Marcepanowa kuchniag/kg -czosnek 3 ząbki WYKONANIE Płat boczku docinamy do prostokąta i pozbawiamy go skóry. Dobrze jest obie strony boczku oklepać trochę tłuczkiem do schabowych aby miały warstewkę mięsa która się klei. Ja tego nie zrobiłem i widać małe dziurki . Teraz peklujemy i przyprawiamy . Zwijamy bardzo ciasno pakujemy w ciasną siatkę i dodatkowo wiążemy. Teraz pakujemy w próżnię .Ja dodatkowo
Domowe wyroby.Coś do chleba i talerza.się złocista i odstawiamy do ostygnięcia. Rybę dokładnie myjemy i osuszamy ręcznikiem papierowym. Sprawdzamy czy nie ma żadnych ości. Następnie, mielimy ją na małych oczkach w maszynce do mięsa – jak nie mamy, możemy użyć robota kuchennego i rozdrobnić. Do maszynki wkładamy także cebulę, mielimy. Aby oczyścić maszynkę ze wszystkich mielonych w niej rzeczy, wkładamy do niej kawałek bułki
Smaczna Stronatutaj na myśli wszystkie możliwe sposoby podania, czyli gotowane, smażone, z masłem, bez dodatków itd. To samo dotyczy samych pierogów. Kocham równie bardzo te tradycyjne z kapustą i grzybami, mięsem mielonym, czy jagodami, jak i te wymyślne z ciasta szpinakowego z przeróżnym nadzieniem. Prawda jest taka, że domowe pierogi zawsze są najlepsze. SKŁADNIKI Ciasto: 1 kg mąki pszennej
Passions hobbies lifecebulą do obiadu. Pyszna surówka obiadowa z kiszonej kapusty z dodatkiem jabłka i cebuli, doprawiona cukrem, odrobiną chili i kiełkami. Surówka fantastycznie pasuje do smażonej ryby, do mięs pieczonych i z grilla. Świetna surówka do hot dogów lub domowych burgerów. Jak zrobić surówkę z kapusty kiszonej, jabłka i cebuli - wypróbowany, tradycyjny przepis, składniki i przygotowanie. Czasem wystarczy kilkanaście minut
Moja Książka Kucharskawarto zostawić trochę do późniejszej dekoracji). Po chwili dodajemy na patelnię śmietankę i 2 łyżeczki musztardy. Całość podsmażamy jeszcze przez chwilę ciągle mieszając, aż stanie się dosyć gęste. Nasze mięso podajemy na talerzu obok lub na ryżu
Programista w kuchnioraz kilka nowych przypraw Kamis, które z pewnością wykorzystam w najbliższych dniach. Najbardziej jestem ciekawy przyprawy do karkówki (Montreal Steak), która nie zawiera glutaminianu monosodowego. Jestem wielkim fanem grillowanego mięsa, dlatego na pewno jak tylko pogoda pozwoli w ten weekend będę działał. Na koniec muszę wspomnieć o bardzo miłej wiadomości, którą odczytałem otwierając karton. Możecie na nią zerknąć poniżej
Programista w kuchniprzyprawy do kurczaka. Ja tym razem użyłem przyprawy “grill klasyczny”, którą dostałem za wyróżnienie w konkursie, o czym pisałem tutaj . Na patelni natłuszczonej oliwą z oliwek podsmażamy mięso, aż ładnie zarumieni się z każdej strony. Brokuł dzielimy na różyczki i gotujemy pod przykryciem około 5-6 minut w lekko osolonej i pocukrowanej wodzie. Otwieramy puszkę z fasolą, wrzucamy
Programista w kuchniNaleśniki to bez wątpienia jedna z najbardziej uniwersalnych potraw, jaką można zrobić w kuchni. Możemy je połączyć z owocami, dżemem, czekoladą, łososiem, a nawet mięsem. Podawane są zarówno na słodko, jak i na słono. Tym razem postanowiłem zrobić naleśniki z bananami i czekoladą, które jadłem już dziesiątki razy. Świetnie smakują zarówno na ciepło, jak i na zimno, dzięki czemu można
Programista w kuchni