Dziś na niedzielny obiad przygotowałam udka z kurczaka w oryginalnej przyprawie indyjskiej Chicken Masala. Mięso jest bogate w smaku i wymagało dobrego dodatku. Pomyślałam,że podobnie aromatyczny ryż dobrze się sprawi w tej roli. SKŁADNIKI: 2 paczki ugotowanego na sypko ryżu lub kaszy 1 srednia marchewka około 10 cm pora garść suszonych moreli,żurawiny i rodzynek 1 szalotka łyżka
Kuchnia Beatykremowe. Polecam bardzo! Drinki do dania głównego... z wiśnią i mango. Wiśniowy słodki i przepyszny! Luby zamawia na danie główne WIEPRZOWINĘ W SOSIE OSTRYGOWYM Z FASOLKĄ (foto poniżej), mięso jest mięciutkie, pyszne a całe danie na prawdę pyszne! Zresztą to widać ;-) cena 27zł DESER Moje dwa żarłoki biorą jeszcze po deserze, ja już jestem w stanie się tylko przyglądać. Przepyszny
SMYKWKUCHNIMagda Szybki i sycący gulasz, który nie wymaga długiego duszenia mięsa? Właśnie trafiliście na właściwy przepis. Ja jestem tym przepisem zachwycona – nie spodziewałam się, że tak świetnie do zielonej, lekko ziemistej w smaku soczewicy, będzie tak dobrze pasować pikantne, paprykowe chorizo. Ale jeszcze większym zaskoczeniem smakowym była słodka, bo karmelizowana z miodem i octem balsamicznym, cebula, która była kropką
Smaczna Stronazawinięcia jedzenia w liście zrodził się w ludzkiej głowie bardzo dawno, prawdopodobnie idea ta zaiskrzyła w głowie człowieka pierwotnego. Pojawił się ogień i wtedy to włożono zawinięte w liście mięso do ogniska, opiekając je. Stworzyło to dla człowieka nową jakość smakową. Dziś na całym świecie istnieją potrawy które stanowią zawinięty w liście farsz, rodzaj liści, rodzaj farszu jak i sposób
Markowy smakwstawić ją na ½ godziny do zamrażalnika lub natrzeć kieliszkiem mocnego alkoholu. Ziarna i nasiona ucieramy w moździerzu dosyć drobno, mieszamy razem z solą i cukrem, nacieramy rybę od strony mięsa. Płat ryby, skórą do dołu układamy na tacy lub w płaskim naczyniu i owijamy folią spożywczą. Następnie wstawiamy do lodówki, a na wierzch ryby układamy deskę, która ma na celu
Markowy smakwyciągamy kaszę, doprawiamy ja curry, a do ostygniętej kaszy. Jeżeli kasza już ostygła przystępujemy teraz do mielenia. Tym razem dokonamy tego za pomocą maszynki do mielenia mięsa. Po zmieleniu, dodajemy jajko i całość dokładnie mieszamy. Łyżką stołowa nabieramy ciasto i formujemy kulkę w której to palcem robimy wgłębienie. Dołek wypełniamy szpinakowym farszem i zalepiamy otwór. Tak przygotowane pyzy, wkładamy delikatnie
Markowy smakszpinak dokładamy. Masa, która powstanie przez składników zmieszanie, doprawiona zostanie , do foremek przełożona, a następnie upieczona. Babeczki z dodatkiem kwaśnej śmietany można podawać lub jako dodatek z mięsem zjadać. Składniki: (ok. 12 szt.) 300 g ziemniaków ugotowanych, ugniecionych na puree, 1 – 2 surowe łodygi z brokułu ok. 150 g, 3 jajka, 200 ml kwaśnej śmietany
Moniki Smakołykidanie: pierś z kurczaka pokrojona w kostkę i uduszona w maślano-orzechowym sosie. Do przygotowania tego sosu użyłam masła orzechowego, które bardzo lubię. Od dawna przymierzałam się do zrobienia mięsa z jego dodatkiem. Kiedy jednak w końcu zrobiłam, to - uwierzcie - w ciągu tygodnia robiłam je 3 razy! Pewnie niektórym trudno wyobrazić sobie kurczaka i masło orzechowe, ale czasami najdziwniejsze połączenia
Codzienna kuchnia niecodziennawzdłuż, umyj i pokrój najcieniej jak umiesz, oprósz solą, wymieszaj i odstaw na jakieś 15 minut. W tym czasie zmięknie, dzięki czemu lepiej będzie komponował się z resztą sałatki. Mięso z kurczaka oddziel od kości i drobno posiekaj. Czosnek posiekaj, a następnie rozetrzyj na papkę z odrobiną soli. Najłatwiej zrobić to nożem. Kukurydzę odsącz, ser zetrzyj na drobniejszych oczkach, natkę
Kulinarna Polskateż lekko twarde, nadając farszowi chrupkości. Przepis naprawdę wart wypróbowania. Faszerowany kurczak jest świetnym rozwiązaniem na duży niedzielny obiad, kiedy spodziewamy się gości, a istnieje obawa, że pieczonego mięsa może być za mało. Kremowe nadzienie jest w takiej sytuacji jak cudowne pomnożenie pokarmu. Przepis na kurczaka wrzucimy na najbliższy weekend, jako propozycję na niedzielny obiad. Opiszemy też jak zrobić zdrowe
Niedzielny kucharzplacków 400 g mąki pszennej 30 g świeżych drożdży 300 ml ciepłej wody płaska łyżeczka cukru pół łyżeczki soli + olej do smażenia + ser żółty + sos czosnkowy + ulubione dodatki, np. mięso, warzywa Do miseczki rozkrusz drożdże, dodaj cukier, łyżkę mąki oraz 4 łyżki ciepłej wody. Całość wymieszaj, aby składniki się połączyły. Zaczyn odstaw w ciepłe miejsce na ok. 15 minut
365 dni dookoła kuchniużyciu fasoli konserwowej nasza zupa będzie gotowa w 30 minut. My nie przepadamy za zupami gotowanymi na mięsnym wywarze ale jeśli macie ochotę, możecie zupę ugotować na mięsie np.żeberkach. Składniki: 1 puszka czyli 400 g fasoli konserwowej 4 duże ziemniaki 2 marchewki 1 pietruszka 2 łyżki majeranku 3 liście laurowe 3 ziela angielskie sól i pieprz
Życie zaczyna się w kuchniapetycznie wygląda. Nie wymaga dużo pracy dlatego też zachęcam do zapoznania się z przepisem i przygotowania na obiad lub ciepłą kolację. Składniki 4 kalarepki czerwona cebula 300 g mięsa mielonego wieprzowego 2 łyżki startego parmezanu 3 łyżki jogurtu naturalnego 2-3 ząbki czosnku 1/2 pęczka posiekanej natki pietruszki szczypta … Czytaj dalej Kalarepki nadziewane
gotuj ze mną