mięso - 63110 przepisów (strona:2217/4208)

Klasyczne nuggetsy w płatkach kukurydzianych 96

Płatki kukurydziane pokruszyć (ja wkładam do torebki strunowej i rozgniatam ręką bądź wałkiem). Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto jak na naleśniki, tylko gęściejsze, żeby nie spływało z mięsa. Do ciasta dodać przyprawy – sól, pieprz oraz paprykę słodką  i ostrą  i wymieszać. Kawałki kurczaka moczyć w cieście, następnie obtoczyć w płatkach kukurydzianych i smażyć w głębokim oleju

Moja kraina smaków
Pieczone fit nuggetsy w płatkach kukurydzianych 148

Płatki kukurydziane pokruszyć (ja wkładam do torebki strunowej i rozgniatam ręką bądź wałkiem). Z mąki, mleka i jajka przygotować ciasto jak na naleśniki, tylko gęściejsze, żeby nie spływało z mięsa. Do ciasta dodać przyprawy – sól, pieprz oraz paprykę słodką i ostrą. Piekarnik nagrzać do 200 stopni. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia. Kawałki kurczaka moczyć w cieście, następnie obtoczyć w płatkach

Moja kraina smaków
Różowy dip majonezowy 118

Bardzo lubię ten dip. Jego przygotowanie jest dziecinnie proste, zajmuje dosłownie chwilę a jest bardzo smaczny, pasuje do grillowanego mięsa, frytek,  fit nuggetsów , nuggetsów w płatkach kukurydzianych czy piersi kurczaka zapiekanej w krakersach. Przygotowuję ten dip w dwóch wersjach: gładki  lub wersję wzbogaconą z ogórkiem kiszonym. Składniki: 2 łyżki majonezu, 2 łyżki ketchupu, 1 mały, kiszony ogórek (opcjonalnie

Moja kraina smaków
Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 153

pieprz do smaku. Makaron ugotować al dente. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną pierś z kurczaka. Smażyć do zrumienienia mięsa. Do usmażonego kurczaka dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę suszone pomidory, oraz umyte i osuszone liście szpinaku (odkroić twarde łodyżki, mniejsze listki dać w całości, duże można przekroić

Moja kraina smaków
Kalafiorowe różyczki z camembertem otulone beszamelową kołderką 106

posypać ziołami prowansalskimi, na wierzchu ułożyć pokrojony w plasterki camembert  i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180-190 stopni. Zapiekać do uzyskania lekko brązowej skórki.  Podawać z mięsem np. nuggetsami  lub solo jako danie wegetariańskie.  Smacznego

Moja kraina smaków
Kawa mrożona 125

się kawa zaparzyła). Dodać cukier waniliowy, wymieszać. Kostki lodu rozkruszyć na mniejsze kawałki  (ja wkładam do torebki strunowej, przykrywam ściereczką  i uderzam wałkiem lub tłuczkiem do mięsa).  Do kawy dodać rozkruszony lód, uzupełnić mlekiem. Proste, pyszne i brakuje mi 3 P ;) na określenie szybkiego może prędkie

Moja kraina smaków
Gołąbki z młodej kapusty 340

smaku i podsmażamy na oleju, do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość podsmażamy jeszcze około 2 - 3 minuty. Grzyby płuczemy i drobno siekamy. Mięso łączymy z cebulą i ryżem. Dodajemy sól (1 płaska łyżeczka), pieprz mielony (2 płaskie łyżeczki) i grzyby. Całość dokładnie wyrabiamy. Przygotowanie kapusty i zawinięcie gołąbków: Kapustę obieramy z zewnętrznych liści

Smak mojego domu
Sałatka coleslaw. Prosty przepis, który pokochali ludzie na całym świecie 108

Prosta sałatka z kapusty i marchewki jest znana na całym świecie. Idealnie sprawdza się jako dodatek obiadowy do mięs i ryb. Coleslaw zrobiony według klasycznego przepisu jest zdecydowanie najlepszy. Nazwa coleslaw pochodzi od duńskiego słowa koolsla oznaczającego właśnie sałatkę z kapusty. W różnych częściach świata podaje się ją z wieloma dodatkami, jednak podstawowy przepis jest niezmienny. Właśnie tak przyrządzony coleslaw

Kulinarna Polska
Jak gotować bób? 793

błonnika jest, wbrew pozorom, polecany w dietach odchudzających. W 100 g bobu znajduje się aż 7,6 g białka, dlatego poleca się go wszystkim osobom, które nie spożywają mięsa. Poza tym zawiera on na 100 g produktu około 19,6 g węglowodanów, tylko 0,4 g tłuszczu i aż 5,4 g błonnika. Dodatkowo bób obniża cholesterol i reguluje ciśnienie

Kulinarne Przeboje
Zapiekanka z kurczakiem 118

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy w kostkę. Fasolę osączamy z zalewy. Seler kroimy. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy w paski. Seler naciowy kroimy

R'n'G Kitchen
Sałatka z botwinki z jajami 110

pyszną sałatkę robi się szybko i szybko znika a jest wyśmienita. Idealna jako samodzielne danie i jako przystawka lub jako jarzynka do mięsa. Polecam gorąco, wszystkim wielbicielom botwinki. Sałatka botwinkowa z jajem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z borówkami 110

smacznego. Chętnych zapraszam po przepisy na: Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu Najlepsze pierogi ruskie Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Chruściki z ciasta na pierogi Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Wegetariańskie curry 113

Czasami nie mam ochoty na dania z mięsem – zwłaszcza w taki upał jak ostatnio – w takich chwilach np. wegetariańskie curry wydaje się świetnym pomysłem na obiad. Również do pracy! Inne pomysły na dania do lunchbox’u znajdziecie TUTAJ . *Wpis powstał w ramach współpracy ze sklepem Bentomania.pl Składniki /4 porcje/: 2 łyżki żółtej pasty curry 1 puszka mleczka

Pasja Smaku
Łosoś pieczony z paprykami 108

łososiem i paprykami do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C (góra- dół) i piec całość przez ok. 18-20 minut w zależności od grubości filetów (do czasu aż mięso ryby będzie w środku upieczone). Po tym czasie przełożyć upieczonego łososia wraz z warzywami na talerz i oprószyć go świeżo posiekanym szczypiorkiem. Podawać rybę np. z pieczonymi ziemniaczkami

Kulinarne Przeboje
Sałatka ziemniaczana z boczkiem wędzonym 122

idąc jeszcze bardziej w gust mojego Lubego. Dodatek wędzonego boczku, który zresztą idealnie pasuje, dodaje sałatce trochę charakteru i świetnego posmaku. Sałatkę ziemniaczaną polecam zwłaszcza jako dodatek do obiadowych mięs zamiast klasycznych ziemniaków.  Składniki (4 porcje) -600 g ziemniaków -5 ogórków konserwowych -1 mała cebula -100 g wędzonego boczku pokrojonego w kosteczkę -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu naturalnego

Zielona Kuchnia

Proponowane wyszukiwania