mięso - 63110 przepisów (strona:2213/4208)

Smażony łosoś w sosie szpinakowo-pomidorowym 207

prostymi składnikami, wynosi rybę na nowy wymiar smakowy. Początkowo upieczona, a następnie chwilę duszona w sosie ryba jest perfekcyjnie przygotowana a pomidorowo-szpinakowy sos idealnie pasuje do jej delikatnego mięsa. Do podania ze świeżym pieczywem – uwielbiam kawałkami bagietki zbierać sos do ostatniej kropli. Składniki (na 2 duże lub 4 małe porcje): 500g filetów z łososia 3 małe dojrzałe pomidory

Smaczna Strona
Pasztet z warzyw i wołowiny 198

wołowiny wyłowionych z bulionu to jeden z lepszych sposobów na wykorzystanie wszystkich składników rosołu wołowego. Przepis jest niezwykle prosty. Pasztet wychodzi super pyszny! Polecam. - pyszny pasztet z warzyw i mięsa z rosołu - na kanapki lub jako farsz do pierogów lub naleśników - bardzo zdrowy i ekonomiczny sposób na resztki z bulionu

AniaGotuje.pl
Sałatka z makaronem noodles i jajkami 3426

Sałatki z zupek chińskich mają chyba tyle samo zwolenników co przeciwników. Jeśli lubicie ich smak, ale obawiacie się składu takiej zupki, polecam Wam wyszukać na sklepowych

Smaki Na Talerzu
NAJEPSZE SURÓWKI DO OBIADU - 7 wypróbowanych przepisów na pyszne surówki obiadowe 919

5.SURÓWKA Z BIAŁEJ KAPUSTY ZE ŚMIETANĄ . Surówka z białej kapusty ze śmietaną. Surówka z dodatkiem marchewki, cebuli i jabłka to pyszny dodatek do obiadu, do pieczonych lub smażonych mięs, a także potraw z grilla. Do surówki z kapusty można dodać namoczone rodzynki. Składniki na surówkę z kapusty ze śmietaną do obiadu: 1 mała główka białej kapusty 1 mała marchewka

Moja Książka Kucharska
Jak wybrać restaurację na Restaurant Week 2019? 194

porcje Restauracje oferują zwykle wersję mięsną i wegetariańską, ale jest też mnóstwo opcji dla wegan i osób, które lubią ryby. Kiedy idę na kolację z kimś, kto nie je mięsa staram się wybrać miejsce, które będzie cieszyć także tą osobę, więc zwracam uwagę, żeby obydwa zestawy były równie atrakcyjne a nie typu pyszny wielki stek dla mięsożercy i byle jakie

Ugotowane pozamiatane
Kotlety schabowe z zasmażaną kapustą. 205

smalcu do smażenia każdego kotleta do panierowania kotletów: 2 jajka, 5 łyżek mąki pszennej, 1 szkl. bułki tartej Przygotowanie kotletów schabowych: Kotlety rozbić cienko za pomocą tłuczka do mięsa. Cebulę pokroić na półplasterki, ułożyć w naczyniu wraz z kotletami, wlać mleko wymieszane z solą. Tak namoczone kotlety odstawić do lodówki na minimum 2 godziny, a najlepiej na całą noc. Wyjąć

Codziennik Kuchenny
CURRY Z ZIEMNIAKAMI, MARCHEWKĄ I GROSZKIEM 142

Przepis na wegetariańską wersję curry. Bez mięsa, za to z mięciutkimi kawałkami ziemniaka, marchewką i groszkiem. Z odpowiednio zbalansowanym smakiem słodkim i kwaśnym. Z całym mnóstwem aromatycznych i zdrowych przypraw.  SKłADNIKI / 4-6 PORCJI 50 g masła 400 g ziemniaków 1 marchewka 1 szklanka mrożonego groszku 1 cebula 3 ząbki czosnku 2 cm kawałek imbiru 2 łyżki czerwonej soczewicy

cool and minty
Papryka faszerowana ryżem, cukinią, suszonym pomidorem i oliwkami 212

ryż jaśminowy z kolei mój ulubiony, cukinia, suszone pomidory, zielone oliwki. Dodałam też dużo czosnku niedźwiedziego, który kupiłam na ryneczku. Wierzch posypany startą mozzarellą. Do farszu możecie dodać też mięso, jeśli lubicie, my woleliśmy wersję bez. Papryki wyszły pyszne, polecam. Miłego piątku kochani Wam życzę :-) Składniki na 4 porcje: 4 większe papryki czerwone 200 g ryżu (u mnie

kruche babeczki
Budyń jaglany z karmelizowanymi jabłkami 190

sycąca.  Można ją przygotować na wiele sposobów, ugotować w wodzie, w mleku, na słodko lub wytrawnie. Stanowi doskonały zamiennik ziemniaków, ryżu i makaronu. Sprawdzi się jako dodatek do mięs, zup, sałatek a także deserów. Ja najbardziej lubię ją właśnie na słodko. Najczęściej gości u mnie jaglanka z owocami, jabłkami, bananami, truskawkami. Dodaję do niej bakalie, orzechy, czy inne ziarenka

Cynamonowe szczęście
Ośmiornica po galicyjsku FIT 155

ewentualnie oczyszczamy. W dużym garnku zagotowujemy osoloną wodę do wrzątku. „Straszymy ośmiornice” – czyli trzykrotnie wkładamy ją do wrzącej osolonej wody na kilka sekund i wyciągamy (mięso dzięki temu będzie miękkie, ale nie gumowe). Wodę wylewamy. W drugim dużym garnku zagotowujemy wodę z dodatkiem liści laurowych, cebuli i ziaren pieprzu. Do wrzątku wrzucamy ośmiornicę i gotujemy 30 minut

Be Fit Be Strong
Pulpety w pieczarkowym sosie bazyliowo - pomidorowym 254

misce. Cebulę ścieramy na tarce o drobnych oczkach, czosnek przeciskamy przez praskę. Całość dokładnie wyrabiamy, a następnie formujemy niewielkie pulpeciki. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej pulpety. Mięso powinno się ładnie zarumienić z obu stron. Podsmażone pulpety przekładamy na talerz i na tej samej patelni robimy sos. Na oliwę z podsmażania pulpetów wrzucamy cebulę pokrojoną w kostkę. Solimy

Smak mojego domu
Makaron z masłem truflowym, wędzonką i czerwoną cebulą 189

Makaron z masłem truflowym, wędzonką i czerwoną cebulą Dzielę się z Wami tym pysznym włoskim przepisem. Jest bardzo prosty w wykonaniu i smakuje wyśmienicie (adsbygoogle = window.adsbygoogle

zielonacukinka
SPAGHETTI Z PESTO Z RUKOLI I PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM 215

się makaron, blendujecie wszystkie składniki na pesto i obiad lub wyśmienita kolacja gotowe! Pesto z rukoli ma cudownie orzechowy posmak, możecie je wykorzystać również do smarowania kanapek czy zapiekania mięs. U mnie dziś w wegetariańskim wydaniu, smakuje rewelacyjnie, a jeśli zostanie Wam porcja z obiadu to możecie zapakować ją do pracy, odgrzać i w minutę macie wartościowy lunch

Słodko-Słony Świat Ilony
Kurczak na ryżu 194

wody z przyprawami ) warzywa (może być mrożonka np. chińska u mnie zazwyczaj marchewka, cukinia, cebula, czosnek i pomidory w puszce) 4 łyżki oleju 1. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni. Mięso myjemy, przyprawiamy i odstawiamy na bok. Jeśli używamy świeże warzywa to je myjemy, obieramy i kroimy w dowolny kształt. 2. Na dnie naczynia wykładamy ryż, który zalewamy rosołem i mieszamy

NA MOIM TALERZU
Makaron z cukinii w stylu azjatyckim! 163

Dzisiaj łapcie szybki i przepyszny pomysł na obiad - makaron z cukinii na azjatycką nutą. Taki makaron sam w sobie może pełnić rolę obiadu, lub być dodatkiem do potraw z mięsem czy ryby. Można też go urozmaicić dodając kawałki tofu. Nie mniej jednak sam w sobie jest pyszny i koniecznie zróbcie, jeśli lubicie dalekowschodnie smaki. MAKARON Z CUKINII PO AZJATYCKU

SMYKWKUCHNI

Proponowane wyszukiwania