mięso - 63110 przepisów (strona:2207/4208)

Smażona kapusta Pok Choi 180

kapusta, idealny dodatek do dań nie tylko w kuchni azjatyckiej. Dlatego poniżej macie przepis na jej proste i pyszne przygotowanie, nie tylko jako wkładka do pho, ale dodatek do mięsa, czy jako samodzielna przekąska. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Quesadilla z kurczakiem 212

Jeśli danie jest pikantne a do tego chrupiące i można je jeść rękami. Quesadillę możesz przygotować z różnymi rodzajami mięsa lub z samymi warzywami, moją ulubioną wersją jest jednak ta z kurczakiem grillowanym jaką pokazuję Wam właśnie w tym przepisie. Jeśli lubicie tego rodzaju kuchnię powinny Wam smakować także: – rollsy z salami – rollsy z szynką i serem

nietylkopasta.pl
Owsiane ciasteczka z cynamonem i recenzja książki - Kuchnia wegańska, przewodnik po produktach zastępczych. 142

przygotować cukier i czym zastąpić ten rafinowany.  Możliwości w naturze jest naprawdę bardzo dużo. Jest to między innymi - stewia, melasa, ksylitol itd.  A czym zastąpić jajka i mięso? o tym także przeczytacie w książce. Podzielona jest na 9 rozdziałów a każdy z nich omawia inny składnik diety wegańskiej i jego zamienniki.  A następne przepisy z ich zastosowaniem

Radość kipiąca uśmiechem.
SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ 381

łyżki majonezu, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka słodka papryka, olej WYKONANIE Pieczarki ścieramy na tarce, podsmażamy na oleju z dodatkiem soli, pieprzu i słodkiej papryki. Paprykę czerwoną i mięso kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy ostudzone pieczarki, jajko, mąki, przyprawy, majonez oraz ser starty na tarce o grubych oczkach. Mieszamy dokładnie. Na rozgrzaną patelnie posmarowaną olejem nakładamy łyżką placuszki, smażymy

słodki bratek
Jamie gotuje po włosku 186

stron i aż 130 przepisów na dania tej uwielbianej na całym świecie kuchni. Są tutaj przepisy na antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. Autor przez 2 lata odbywał kulinarną podróż po Włoszech i szukał smaków, nie tylko w restauracjach ale głównie

Cynamonowe szczęście
Środa: Sałatka z polędwiczek z kurczaka z kaszą jaglaną, szparagami i awokado 152

ostrzejsze smaki dodaj pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego. Wymieszaj całość. Polędwiczki osusz ręcznikiem, przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej marynatą. Odstaw na pół godziny (nie wkładaj do lodówki, możesz trzymać mięso w temperaturze pokojowej, ale nie dłużej niż pół godziny). Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Wstaw do nagrzanego piekarnika polędwiczki. Piecz bez przykrycia przez 15-18 minut. Wyjmij

Niedzielny kucharz
UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY 191

bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest na tyle uniwersalny, że pasuje zarówno do mięs, jak i dań wegetariańskich, np. makaronu, kopytek, czy placków ziemniaczanych. Jego zaletą również jest to, że można przygotowywać go przez cały rok, bo pieczarki są dostępne niezależnie od pory roku

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 280

osuszamy, oczyszczamy i również kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy fileta z kurczaka i smażymy, aż zetnie się białko mięsa. Dodajemy paprykę oraz marchewkę i smażymy wszystko przez około 3-4 min., a następnie zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojoną cukinię oraz przyprawę curry, doprowadzamy całość do zagotowania i gotujemy przez około

Kuchnia MagdaLeny
UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY 191

bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest na tyle uniwersalny, że pasuje zarówno do mięs, jak i dań wegetariańskich, np. makaronu, kopytek, czy placków ziemniaczanych. Jego zaletą również jest to, że można przygotowywać go przez cały rok, bo pieczarki są dostępne niezależnie od pory roku

Kuchnia MagdaLeny
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 280

osuszamy, oczyszczamy i również kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy fileta z kurczaka i smażymy, aż zetnie się białko mięsa. Dodajemy paprykę oraz marchewkę i smażymy wszystko przez około 3-4 min., a następnie zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojoną cukinię oraz przyprawę curry, doprowadzamy całość do zagotowania i gotujemy przez około

Kuchnia MagdaLeny
WEGETARIAŃSKI GULASZ Z DYNIĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI 176

który łączy w sobie jędrne warzywa i pożywną soczewicę. Idealnym uzupełnieniem całości będzie makaron lub ryż. Polecam na szybki obiad po pracy. Podobne danie można przygotować w wersji z mięsem, dodając pokrojoną w kostkę pierś kurczaka. SKŁADNIKI / 2 PORCJE 150 g dyni 2 łyżki zielonej soczewicy 5 suszonych pomidorków 5 pomidorków cherry 1 cebula 4 ząbki czosnku 25 g masła

cool and minty
Kluski śląskie – prosty przepis 162

KLUSKI ŚLĄSKIE Składniki na kluski śląskie: 1kg ugotowanych ziemniaków 250g mąki ziemniaczanej Jak zrobić kluski śląskie: Ziemniaki ugotowane i ostudzone przepuszczamy przez praskę do ziemniaków lub przez maszynkę do mięsa. Do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy zwarte ciasto. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kluki wielkości orzecha włoskiego – w każdym robimy dziurkę za pomocą trzonka drewnianej łyżki. Kluski wrzucamy

Dorota Smakuje
Kotlety z brokuła i jajek 424

Dzień jak co dzień człowiek mógłby powiedzieć. Ale czasami już nie mamy smaka na mięso. A kotlety to jest coś co człowiek jednak lubi. Jak dla mnie mięsnych nie muszę jeść, ale warzywne to moja nowe odkrycie. Już z kaszy robiłam różne wariacje, a tym razem kotlety z brokuła i jajek. Dodatek sera żółtego daje idealne połączenie, a gdy chcemy

Gotowanie z pasją
Kotlety z brokuła i jajek 439

Dzień jak co dzień człowiek mógłby powiedzieć. Ale czasami już nie mamy smaka na mięso. A kotlety to jest coś co człowiek jednak lubi. Jak dla mnie mięsnych nie muszę jeść, ale warzywne to moja nowe odkrycie. Już z kaszy robiłam różne wariacje, a tym razem kotlety z brokuła i jajek. Dodatek sera żółtego daje idealne połączenie, a gdy chcemy

Gotowanie z pasją
BŁYSKAWICZNA FASOLKA PO BRETOŃSKU 236

stole pojawia się moja ulubiona potrawa 😊 W zależności co aktualnie mam w lodówce, dodaję do niej najczęściej i boczek, i kiełbasę, ale niekiedy wystarczy mi wegetariańska wersja, bez dodatku mięsa. Ważne, żeby fasolkę dobrze przyprawić, dlatego nie żałujcie majeranku czy słodkiej papryki, odrobina czosnku i kawałeczek masła na końcu łyżeczki również idealnie podbije smak. Taka fasolka to szybkie i treściwe

Słodko-Słony Świat Ilony