mięso - 63110 przepisów (strona:2205/4208)

Kurczak jak z kfc 193

kurczaka pokroić w podłużne kawałki] ,wymieszać ze składnikami marynaty i odstawić do lodówki na kilka godzin, a najlepiej na noc. Wyjąć z lodówki na pół godziny przed smażeniem, aby mięso nabrało temperatury otoczenia .Jajka wbić do miski, dodać oba rodzaje mąki i miksować, stopniowo wlewając mleko. Na koniec doprawić solą. Ciasto powinno mieć konsystencję gęstego ciasta naleśnikowego. Składniki panierki wymieszać

Moje domowe kucharzenie
Calzone 115

kolejnym przepisem z wykorzystaniem uniwersalnego ciasta drożdżowego. Geniusz tkwi w prostocie! Po trzecie: dodatki nie mają znaczenia. Podobnie jak w przypadku pizzy – powyższy przepis ma nieskończoną ilość możliwości konfiguracji. Mięso, owoce, warzywa, różne sosy – kombinowanie pozostawiam już

Proste-przepisy.pl
Naleśniki z bananami i bitą śmietaną 101

sycącym obiadem. Po trzecie: jest uniwersalny. Naleśniory można jeść praktycznie ze wszystkim – bananami, truskawkami, dżemem, bitą śmietaną, lodami, nutellą, salami, serem żółtym, serem białym, farszem pieczarkowym, sosem pomidorowym, mięsem mielonym, warzywami… Z ciekawych wersji: ostatnio jadłem z serem, kurczakiem grillowanym, rukolą, suszonymi pomidorami i prażonym słonecznikiem. Pycha! Po czwarte: może być składnikiem innych dań. Możemy z nich zrobić krokiety, naleśnikowe

Proste-przepisy.pl
Prażonki 93

Sól Pieprz'; document.write(" "); Dno garnka wykładamy skórą i tłuszczem pozostałymi z boczku. Następnie układamy pierwszą warstwę (z ok. 1/3 składników), na którą składają się kolejno: ziemniaki, buraki, cebula i mięso. Całość obficie solimy i pieprzymy. Drugą i trzecią warstwę kładziemy według tej samej zasady – ziemniaki, buraki, cebula, mięcho, sól i pieprz. Na górę całego kociołka rozkładamy pokrojony w mniejsze kawałki

Proste-przepisy.pl
Błyskawiczny sos czosnkowy 97

mieszanki koperek, przyprawy i mieszamy całość. Gotowe! Smacznego! Dlaczego zamieściłem ten przepis? Po pierwsze: jest uniwersalny. Sos czosnkowy świetnie smakuje ze wszystkim. Możemy go podać na pizzy, zapiekankach, do mięs (np. karkóweczki z szynkowaru), a także np. do zapiekanki. Po drugie: jest zdrowy. Czosnek to naturalny antybiotyk, poprawia odporność, ma mnóstwo witamin, soli mineralnych, mikroelementów i olejków eterycznych. Hamuje rozwój

Proste-przepisy.pl
Ciasto fasolowe z bananem i daktylami 90

być! Przedstawiam Wam przepyszne i proste ciasto fasolowe, bez mąki i tłuszczu, oparte na naturalnych składnikach. Zakładamy fartuszki i pieczemy! Aha, całość najlepiej wychodzi po rozdrobnieniu w maszynce do mięsa lub robocie kuchennym/malakserze, ponieważ im lepiej rozdrobnimy fasolę, tym lepszą konsystencję będzie miało gotowe ciasto. Lista zakupów (ilość składników na typową, okrągłą foremkę): 2 puszki czerwonej fasoli 2 dojrzałe banany

Proste-przepisy.pl
Piątek: Kasza gryczana po meksykańsku 104

marchew. Smaż na średnim ogniu przez 3 minuty. Pokrój filety w małe paski. Dodaj do warzyw. Podkręć temperaturę, ale tak żeby nie spalić cebuli. Smaż przez kilka minut aż mięso będzie brązowe. Krok 2 Wsyp do rondla pół szklanki kaszy, zamieszaj i smaż przez chwilę aż kasza zacznie pachnieć. Dodaj po pół łyżeczki ostrej papryki i mielonej kolendry, dużą szczyptę

Niedzielny kucharz
Wątróbka cielęca duszona w towarzystwie carpaccio z buraków 96

Wątróbka zwierząt hodowlanych jest bogatym źródłem witamin z grupy B oraz żelaza. Zawiera znacznie więcej żelaza niż każde inne mięso. Jest również bardzo dobrym źródłem białka. Dzisiaj przepis na wątróbkę cielęcą. Sama w sobie jest niezwykle delikatna nie wymaga dużo pracy aby ją przygotować. Przygotowałam wątróbkę duszoną w towarzystwie ziół , carpaccio z buraków … Czytaj dalej Wątróbka cielęca duszona

gotuj ze mną
Surówka z pora, marchewki i jabłka 173

Jedna z lepszych surówek do obiadu, jakie ostatnio jadłam. Lekko ostra, za sprawą pora. Idealna do delikatnych mięs. Moja rodzina po prostu oszalała na jej punkcie – tak wiele razy ją chwalili, że nie śmiałabym nie zrobić im jej ponownie;) Polecam i Wam surówkę z pora, marchewki i jabłka. 1 duży por 1 marchewka 2-3 nieduże jabłka

Smaki Na Talerzu
udka kurczaka duszone... 139

porcje udek, dobrze je natrzeć i do lodówki schować na kilka godzin. Na gorącym oleju zrumienić z każdej strony porcje udek, wlać wodę i pod przykryciem dusić do miękkości mięsa na średnim ogniu. Porcje udek wyjąć na talerz, śmietanę wymieszać z mąką, wodą wlać do sosu i mieszać do zagęszczenia, wsypać koperek - udka kurczaka marynowane, podsmażone i duszone bardzo lubimy

W Mojej Kuchni Lubię
Wrapy z kurczaka z chrupiącymi warzywami 131

łyżki oleju rzepakowego, różowy dip  majonezowy  z tego przepisu . Pierś z kurczaka pokroić w cienkie paseczki, obsypać obficie przyprawą, u smażyć na patelni do zrumienienia mięsa. Z  majonezu i ketchupu przygotować gładki sos, posmarować nim tortille. N a środku każdego placka (pionowy pasek po środku) ułożyć kawałki  kurczaka,  p okrojoną w paski paprykę i mieszankę

Moja kraina smaków
Marchewka karmelizowana z czosnkiem 94

coś nowego zrobić, spróbować, przekonać się czy innym też to smakuje ! Taką marchewkę jadłam kilka lat temu i teraz sobie o niej przypomniałam. Czy smakowała gościom jako dodatek do mięs z grilla ? Tak, dorabiałam kolejną porcję w czasie imprezy. Przede wszystkim tą marchewkę robi się szybciutko, prosto a smak naprawdę jest pyszny.   Marchewka karmelizowana z czosnkiem 5 marchewek większych

Kuchnia na wzgórzu
ROLADKI Z SEREM SZYNKA I PIECZARKAMI 154

ścieramy na tarce, łączymy z wystudzonymi pieczarkami. Dodajemy posiekaną natkę pietruszki, mieszamy. * Pierś z kurczaka kroimy na plastry, każdy plaster cieniutko rozbijamy, oprószamy solą i pieprzem. Na każdy płat mięsa wykładamy grubą warstwę farszu, zwijamy roladki, spinamy wykałaczkami.  * Każdą roladkę panierujemy w jajku, następnie bułce tartej.  * Na mocno rozgrzany głęboki olej wykładamy roladki, smażymy do zrumienienia

Z Majeczką w kuchni
Sos pomidorowy ze śliwkami 137

mozzarellą. Idealnie sprawdzają się jako lunch do pracy. W tym roku przygotowałam po raz pierwszy bardzo aromatyczny sos na bazie pomidorów i śliwek. Doskonały do pizzy, makaronu, grillowanego mięsa czy ryb. Sprawdzi się świetnie jako dip na grillowe spotkania z przyjaciółmi. Jest tak dobry, że wyjadam go prosto ze słoiczka. Smak sosu to nie tylko dojrzałe w słońcu śliwki

Moja smaczna kuchnia
Poniedziałek: Spaghetti z pieczonym kalafiorem i pulpecikami 93

według tego przepisu ), lub ½ łyżeki tymianku i ½ łyżeczki oregano 1 starty ząbek czosnku Kilka łyżek siekanej zieleniny Sól i pieprz do smaku Przygotowanie: Krok 1 Przełóż do misy mielone mięso, dodaj do niego pół szklanki tartego parmezanu, łyżkę przyprawy włoskiej, starty ząbek czosnku, 2 łyżki siekanej pietruszki. ½ łyżeczki soli i pieprzu. Wymiesza dokładnie całość. Zwilż dłonie olejem i uformuj

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania