Kurczak z kaszą kuskus 193ostrą, mieszanką ziół suszonych. Na patelni rozgrzać olej i obsmażyć kurczaka na złoty kolor. Podlać wodą z gotowania warzyw, dodać kostkę rosołową. Gotować 20 minut. Podczas gotowania przewrócić raz mięso. Gdyby woda wyparowała podczas gotowania dolać wodę. Zdjąć kurczaka z patelni. Wywar z patelni wlać do garnuszka i sprawdzić ile pozostało. Odmierzyć 400 ml. W razie potrzeby doprawić do smaku
Kuchnia Pokoleń
Pasztet z dyni piżmowej 176Jeśli do tej pory pasztet kojarzył ci się tylko i wyłącznie z mięsem, czas zmienić skojarzenia. Pasztet z dyni piżmowej Pasztet z dyni piżmowej to drugi typ warzywnego pasztetu, który przygotowałam w swoim życiu. Pierwszy był z fasoli czerwonej i pieczarek i okazał się strzałem w dziesiątkę. Smakował wszystkim w rodzinie . Po fasoli czas na dynię piżmową. Dynia piżmowa
mecooks
Wegetariański sos gulaszowy 257Sosy potrafią świetnie dopełnić danie, a także być jednym z głównych składników – tak, jak sos gulaszowy. Mam dla Was przepis na wegetariański sos gulaszowy z
Via Gusto
Zapiekane piersi z kurczaka faszerowane brokułami, papryką i mozzarelą. 2428Okazało się, że nie byliśmy dość oryginalni ponieważ znaleźliśmy w internecie sporo podobnych przepisów. Wykonanie jest dość proste. Jednak smak tego dania, zależy od bardzo dobrego doprawienia i przygotowania mięsa. Zanim zaczniemy piec, należy piersi z obu stron chwilę przesmażyć aby zamknąć pory i aby pierś była soczysta. Składniki: - 1 duża pierś z kurczaka - 1 świeży brokuł - 1 papryka
Pan i Pani Smith w kuchni
Królik w sosie grzybowym 203Jeszcze do niedawna miałam opory z kupowaniem królika ( opory emocjonalne ). Ostatnio jednak coraz częściej trafia on na nasz stół. Mięso jest delikatne, smaczne i dodatkowo zdrowe. Dzisiaj przedstawiam królika w sosie grzybowym. Pycha. Składniki: 1 tuszka królika 3 marchewki 1 cebula Kawałek korzenia selera 1 pietruszka Spora garść suszonych grzybów Sól Pieprz Bulion/ woda Olej Opcjonalnie: śmietana, masło Wykonanie: Królika
Smaki Ewy
Zupa pieczarkowa z serkiem topionym 222lodówce. Ten przepis na szybką zupę pieczarkową z serkiem topionym nie jest szczególnie restrykcyjny - można go bez problemu modyfikować, dodając np. ziemniaki albo makaron, wzbogacić małymi kulkami z mielonego mięsa - jednym słowem, każdy może przystosować przepis na zupę pieczarkową z serkiem topionym do swoich upodobań. Zupa pieczarkowa z serkiem topionym około 1 litra bulionu warzywnego lub drobiowego 250 g pieczarek
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Smażona kapusta Pok Choi 227kapusta, idealny dodatek do dań nie tylko w kuchni azjatyckiej. Dlatego poniżej macie przepis na jej proste i pyszne przygotowanie, nie tylko jako wkładka do pho, ale dodatek do mięsa, czy jako samodzielna przekąska. Czytaj więcej
Bernika - moj kulinarny pamietnik
Quesadilla z kurczakiem 239Jeśli danie jest pikantne a do tego chrupiące i można je jeść rękami. Quesadillę możesz przygotować z różnymi rodzajami mięsa lub z samymi warzywami, moją ulubioną wersją jest jednak ta z kurczakiem grillowanym jaką pokazuję Wam właśnie w tym przepisie. Jeśli lubicie tego rodzaju kuchnię powinny Wam smakować także: – rollsy z salami – rollsy z szynką i serem
nietylkopasta.pl
Owsiane ciasteczka z cynamonem i recenzja książki - Kuchnia wegańska, przewodnik po produktach zastępczych. 164przygotować cukier i czym zastąpić ten rafinowany. Możliwości w naturze jest naprawdę bardzo dużo. Jest to między innymi - stewia, melasa, ksylitol itd. A czym zastąpić jajka i mięso? o tym także przeczytacie w książce. Podzielona jest na 9 rozdziałów a każdy z nich omawia inny składnik diety wegańskiej i jego zamienniki. A następne przepisy z ich zastosowaniem
Radość kipiąca uśmiechem.
SIEKANE KOTLECIKI Z KURCZAKA Z PIECZARKAMI I PAPRYKĄ 397łyżki majonezu, sól, pieprz, przyprawa do kurczaka słodka papryka, olej WYKONANIE Pieczarki ścieramy na tarce, podsmażamy na oleju z dodatkiem soli, pieprzu i słodkiej papryki. Paprykę czerwoną i mięso kroimy w drobną kosteczkę, dodajemy ostudzone pieczarki, jajko, mąki, przyprawy, majonez oraz ser starty na tarce o grubych oczkach. Mieszamy dokładnie. Na rozgrzaną patelnie posmarowaną olejem nakładamy łyżką placuszki, smażymy
słodki bratek
Jamie gotuje po włosku 201stron i aż 130 przepisów na dania tej uwielbianej na całym świecie kuchni. Są tutaj przepisy na antipasti, sałatki, zupy, makarony, ryż i kluski, mięso, ryby, dodatki, chleb i wypieki oraz desery. Autor przez 2 lata odbywał kulinarną podróż po Włoszech i szukał smaków, nie tylko w restauracjach ale głównie
Cynamonowe szczęście
Środa: Sałatka z polędwiczek z kurczaka z kaszą jaglaną, szparagami i awokado 169ostrzejsze smaki dodaj pół łyżeczki pieprzu kajeńskiego. Wymieszaj całość. Polędwiczki osusz ręcznikiem, przełóż do naczynia żaroodpornego i zalej marynatą. Odstaw na pół godziny (nie wkładaj do lodówki, możesz trzymać mięso w temperaturze pokojowej, ale nie dłużej niż pół godziny). Krok 3 Rozgrzej piekarnik do 220 stopni. Wstaw do nagrzanego piekarnika polędwiczki. Piecz bez przykrycia przez 15-18 minut. Wyjmij
Niedzielny kucharz
UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY 212bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest na tyle uniwersalny, że pasuje zarówno do mięs, jak i dań wegetariańskich, np. makaronu, kopytek, czy placków ziemniaczanych. Jego zaletą również jest to, że można przygotowywać go przez cały rok, bo pieczarki są dostępne niezależnie od pory roku
Kuchnia MagdaLeny
ZUPA CURRY Z KURCZAKIEM I CUKINIĄ 299osuszamy, oczyszczamy i również kroimy w kostkę. W garnku rozgrzewamy olej i wrzucamy cebulę. Podsmażamy do zeszklenia, a następnie dodajemy fileta z kurczaka i smażymy, aż zetnie się białko mięsa. Dodajemy paprykę oraz marchewkę i smażymy wszystko przez około 3-4 min., a następnie zalewamy bulionem. Dodajemy pokrojoną cukinię oraz przyprawę curry, doprowadzamy całość do zagotowania i gotujemy przez około
Kuchnia MagdaLeny
UNIWERSALNY SOS PIECZARKOWY 212bezglutenowej, przygotowany na bulionie, z dodatkiem śmietanki kremówki, zagęszczony mąką ryżową. To szybki i tani w przygotowaniu dodatek do wielu dań. Jest na tyle uniwersalny, że pasuje zarówno do mięs, jak i dań wegetariańskich, np. makaronu, kopytek, czy placków ziemniaczanych. Jego zaletą również jest to, że można przygotowywać go przez cały rok, bo pieczarki są dostępne niezależnie od pory roku
Kuchnia MagdaLeny