mięso - 63110 przepisów (strona:2200/4208)

Rolada fasolowa z pieczarkami 157

termoobiegiem. Po wyjęciu z pieca zostawiamy do całkowitego ostudzenia – nawet jak Was będzie kusiło Przechowujemy w lodówce w szczelnie zamkniętym pojemniku, żeby rolada nie wyschła. Podajemy jako “mięso” do obiadu albo przekąska na stół. Pysznie smakuje jako wkład do kanapek czy dodatek do lunchboxa. Smacznego! Spodobał Ci się przepis? To bardzo się cieszę Będzie mi miło, jeśli skomentujesz

Lamarida.pl
Surówka z białej rzodkwi i koperku 137

Być może zapach nie zachęca, jednak walory smakowe tej surówki są niesamowite dla podniebienia. Bardzo prosta w przygotowaniu, idealna do mięs pieczonych lub smażonych. A i samą można podjadać. Składniki: 500 g białej rzodkwi 3 łyżki koperku 1 łyżka śmietany 18% 1 łyżka majonezu sól, pieprz Przygotowanie: Rzodkiew obieramy, ścieramy na tarce o dużych oczkach. Koperek siekamy. Warzywa łączymy

R'n'G Kitchen
Pieczone skrzydełka kurczaka w słodkiej marynacie 153

Idealna marynata do skrzydełek dla tych, którzy kochają mięso na słodko. Do tego pieczone frytki i surówka z białej rzodkwi. Mega! Przygotowanie wszystkiego, około 15 min. Składniki: 1 kg skrzydełek 3 łyżki mąki Marynata: 1 łyżka cytrusowego sosu sojowego 1 łyżka soku z cytryny 1 łyżka miodu lipowego 2 łyżki sosu hoisin 4 łyżki oleju arachidowego 1 łyżka sosu ostrygowego

R'n'G Kitchen
Sałatka z ryżem i wędzonym kurczakiem 159

ryżu (ja użyłam parboiled) 2 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego pół pęczka natki pietruszki sól pieprz Ryż gotujemy al dente, odcedzamy i wrzucamy do miski. Skrzydełka obieramy z mięsa, kroimy w mniejsze kawałki, wrzucamy do ryżu. Dodajemy do tego kukurydzę, pora pokrojonego w półplasterki, majonez, jogurt i natkę. Doprawiamy solą i świeżo zmielonym pieprzem. Mieszamy i wkładamy do lodówki

Kardamonovy
Surówka z rzodkiewki 163

Surówka z rzodkiewki stanowi idealny dodatek do obiadu, doskonale komponuje się z daniami z delikatnego mięsa, jak kurczak czy indyk. Dodatkowo świetnie pasuje do dań z ryb. Continue reading Surówka z rzodkiewki at Blog kulinarny Kurkanielotka.pl

PysiaGotuje.pl
Sałatki na Wielkanoc – przepisy 581

jęczmienną Sałatka z kaszy gryczanej z brokułem, pomidorami, selerem naciowym i oliwkami Sałatka z cieciorki z kaszą gryczaną i kozim serem Sałatka z ryżem Sałatka z kaszą owsianą Z mięsem Sałatka curry z kurczakiem Sałatka z kurczakiem i winogronami Sałatka hawajska Włoska sałatka z kurczakiem – Insalata di pollo Sałatka brokułowa z kurczakiem, kukurydzą i orzechami Sałatka ryżowa z szynką

Dorota Smakuje
Kluski z dziurką – przepis 167

Składniki na kluski z dziurką: 1kg ugotowanych ziemniaków 250g mąki ziemniaczanej Jak zrobić kluski z dziurką: Ziemniaki ugotowane i ostudzone przepuszczamy przez praskę do ziemniaków lub przez maszynkę do mięsa. Do ziemniaków dodajemy mąkę ziemniaczaną i wyrabiamy zwarte ciasto. Z ciasta odrywamy kawałki i formujemy kluki wielkości orzecha włoskiego – w każdym robimy dziurkę za pomocą trzonka drewnianej łyżki. Kluski wrzucamy

Dorota Smakuje
Kotlety pulpety rybne w marynacie 146

Ostudzić. Kotlety : cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć w wodzie. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Doprawić do smaku solą, pieprzem i imbirem (około 1/2 łyżeczki). Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano z obu stron. Kotleciki przełożyć

królestwo garów
Makowa tarta na ciemnym spodzie 306

dwie techniki. Pierwsza: Mak można zalać wrzątkiem do przykrycia i gotować około 20 minut, odcisnąć z nadmiaru wody i wystudzić. Dwukrotnie zemleć w maszynce do mięsa z drobnym sitkiem. Druga: Jeśli posiadacie mak mielony wystarczy, że zalejecie go wrzątkiem i odstawicie do przestudzenia. A następnie odciśniecie z nadmiaru wody. Jeśli zaś macie mak w całości, wówczas postępuj tak samo

Słodkie okruszki
Placki warzywno ziemniaczane z kawałkami schabu 182

czosnek niedźwiedzi , cukier i sól do smaku . (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Dodajemy także pokrojony w średniej wielkości kostkę i lekko posolony , schab . Nie można kroić na zbyt małe kawałki, bo mięso zrobi się suche po usmażeniu . Mieszamy , następnie wlewamy roztrzepane jajka i mąkę , ponownie mieszamy , aż składniki się połączą . Smażymy małymi porcjami na średnio, rozgrzanym oleju , na złoty kolor

Ogrodnik w podróży
KREWETKI Z PIEKARNIKA 282

Kauflandzie. Znalazłam w nim jeszcze sardyńskie Vermentino, więc bajka! Połączenie idealne. Głowiłam się, jak je zrobić i zdecydowałam, że je upieczemy. Nie spodziewaliśmy się, że wyjdą tak niesamowicie smaczne. Mięso po było delikatne, nie-gumiaste, mięciutkie. Zrobiliśmy też na patelni mniejsze krewetki, ale szczerze? Niestety, choć były smaczne, normalne - z gigantami przegrały :) Składniki: 500g krewetek romiar 6/8 (nam się udało

Cytryna&Co.
Pasztet z białej fasoli 157

świetny i doskonale nadaje się np. do kanapek. Domyślam się, że wielu z Was uważa, że z fasoli to raczej „pasztet”, bo prawdziwy jest tylko na bazie mięsa, ale dopóki nie wymyślą innych określeń niech tak zostanie. Składniki: 500 g suchej białej fasoli 1 biała cebula 2 pietruszki 1/2 selera 4 jajka 2 ząbki czosnku 1 łyżeczka musztardy

Pasja Smaku
Kluski łyżką kładzione 169

rodziną z dużej aluminiowej niebieskiej miski. Z braćmi podkradaliśmy sobie jak najlepsze kąski :) Piękne wspomnienia... Robię te kluski czasami, najczęściej ze słoninką i serem białym. Robię je również do mięsa zamiast ziemniaków, ale o tym to może następnym razem napiszę.  Jak ja robię moje kluski kładzione? Składniki: * 3 szklanki mąki pszennej * 1,5 szklanki mleka * 2 jajka * sól Jajka

Pieprzyć z Fantazją
Risotto ze szparagami. Pyszny początek sezonu! [PRZEPIS] 184

dodaj ryż i wymieszaj, aby ziarenka dokładnie pokryły się tłuszczem, wlej wino i poczekaj aż prawie całe zniknie. Następnie podlewaj bulionem (użyliśmy warzywnego, ale oczywiście może być też na mięsie) do czasu aż ryż będzie półtwardy. Często mieszaj. Szparagi umyj i odetnij twarde końcówki, następnie pokrój je w większe kawałki i dorzuć do ryżu. Kontynuuj gotowanie, podlewając bulionem. Gdy ryż

Kulinarna Polska

Proponowane wyszukiwania