mięso - 63110 przepisów (strona:2191/4208)

Chrupiąca sałatka z pak choi i papryki 146

Szybka do zrobienia, zdrowa, pyszna, czegóż chcieć więcej? robimy i zajadamy. Ja stawiam miskę przed sobą i wcinam, idealna będzie do obiadu, jako dodatek do mięs, czy kanapek. Polecam gorąco. Sałatka z chińskiej kapusty pac choi i papryki. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Zielony sos w trzech odsłonach 201

niekoniecznie) i miksujemy na krem. Przekładamy z powrotem do garnka i podgrzewamy na niewielkim ogniu, solimy i dodajemy jogurt. Dokładnie mieszamy. W takiej postaci sos podajemy na ciepło do mięs, np. smażonej czy pieczonej piersi z kurczaka. Po wystudzeniu do sosu można dodać majonez w proporcji: 3 łyżki sosu + 2 łyżki majonezu. W takim wydaniu podajemy do jajek ugotowanych

Kulinarne przemyslenia
KURCZAK W CIEŚCIE SEZAMOWYM + FILMIK 166

Kurczak w cieście sezamowym sprawdza się na każdym przyjęciu oraz polecam go przygotować na obiad. Smaczny na ciepło i zimno oraz soczysty. Można go przygotować bez sosu sojowego wtedy mięso będzie jaśniejsze. Polecam przepis.  SKŁADNIKI : 1 pierś z kurczaka 1 jajko 1 szklanka mąki pszennej ( 150 g ) 1 łyżka mąki ziemniaczanej 3/4 szklanki mleka 1/4 szklanka wody w razie

Kulinarne Fantazje Marioli
Pizza serowa na białym sosie 202

pasuje nawet do ciemnych mebli. Przejrzysta szyba pozwoli kontrolować wypieki, a jej czyszczenie jest niezwykle proste. System parowy, który jest tak naprawdę główną zaletą, sprawia, że wypieki są smaczne, mięsa soczyste, a chleby doskonale wypieczone. Blaszki z zestawu, to spełnienie moich marzeń- po ostatnich kilku latach korzystania z form ze strukturą sześcianu mam szczerą nadzieję, że czyszczenie tych będzie

Kuchnia w czekoladzie
Sałatka ze słonecznikiem i niebieskim serem 186

oliwki w krążki. Wszystkie składniki wrzucamy do miski razem z mixem sałat oraz prażonym słonecznikiem. Całość dokładnie mieszamy z przygotowanym wcześniej sosem. *sałatka spokojnie może być podawana bez mięsa. Gwarantujemy, że będzie równie dobrze smakować! SMACZNEGO

Związek na patelni
KOTLETY Z KASZY GRYCZANEJ 183

rozdrobnić w malakserze lub w prostszej wersji, wymieszać widelcem w misce (wówczas ziarenka kaszy będą bardziej wyczuwalne). Najlepiej smakują z dipem czosnkowym, mizerią lub sosem pieczarkowym . Można podać do mięs i ryb z grilla lub gulaszy. SKŁADNIKI / 8 sztuk 150 -200 g (1-1i1/2 szklanki) ugotowanej kaszy gryczanej 50 g sera, najlepiej parmezanu lub twardego sera żółtego 1 ząbek

cool and minty
Pasta z pstrąga 144

szybka w przygotowaniu. Składniki: 1 pstrąg wędzony 2 jajka 1 cebula 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka musztardy curry Przygotowanie: Jajka gotujemy na twardo. Obieramy. Cebulę obieramy, kroimy na kawałki. Mięso pstrąga oddzielamy od ości. Wszystkie składniki mielimy w maszynce, mieszamy z majonezem i musztardą

R'n'G Kitchen
PIECZONA OWSIANKA Z TRUSKAWKAMI 214

zalet piekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w  obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika

Słodko-Słony Świat Ilony
Zupa z młodej kapusty 167

łyżki masła pęczek koperku sól, pieprz ewentualnie łyżeczka kminku mielonego Na rozgrzanym maśle zeszklić drobno posiekaną cebulę. Jeśli nie mamy gotowego bulionu należy przygotować wywar.  Kawałek dowolnego mięsa włożyć do garnka i zalać zimną wodą. Gotować na średnim ogniu, jeśli powstaną szumowiny należy je zdjąć szumówką. Następnie dodać 2-3 listki laurowe, włoszczyznę ( ja dodaję liście pietruszki, lubczyku, selera

talerz przyjemności
FISH AND CHIPS 171

Powłoczka z mąki i piwa nie zawiera jajka, jest lekka, delikatnie otula rybę i gwarantuje zachowanie jej soczystości. Smażymy ją krótko, w wysokiej temperaturze, w głębokim oleju. Dzięki temu mięso pozostaje idealnie soczyste, a panierka chrupiąca. Klasycznie, usmażoną w ten sposób rybkę, skrapia się octem winnym i lekko soli. Podaje z frytkami i puree z groszku. Jako dodatek sprawdzą się

cool and minty
Łosoś pod ziołową pierzynką z kuskusem i szparagami 178

białko, witaminy A, D i E. Należą do ryb tłustych, największą zaletą łososia są korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe z grupy omega-3. To właśnie mięso łososia jest najbogatszym, występującym w naturze, źródłem tych kwasów. Łososie od Mowi Poland zawierają tak wiele substancji odżywczych, że powinny być składnikiem każdej zdrowej diety.  - NASZE FARMY

Szalona Kuchnia Eweliny
Pyszne pielmieni 219

Sekret pysznego pielmieni? Ile gospodyń tyle sekretów! 😂😲 Moje też się udały, więc podaję przepis. Potrzebujemy:

Tylko pysznie
Kapusta z majową pokrzywą 156

warzywa można wsypać ze 2 łyżki, dodać masło Kapustę doprawić do smaku solą, mielonym pieprzem, majerankiem, koncentratem pomidorowym i wsypać pokrojoną pokrzywę, wymieszać i chwilę gotować. Jeśli lubimy dodatek mięsa to wystarczy przesmażyć kilka plasterków kiełbasy i wmieszać do kapusty. Może wtedy kotlet nie będzie potrzebny :) Pokrzywę dodałam w ostatniej chwili gotowania by jej nie rozgotować. Tę wersję z pokrzywą

Proste Potrawy
Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina 151

pozbyć zbędnego tłuszczu. Następnie do wieprzowiny dolewamy kilka łyżek wywaru, który utworzył się podczas pieczenia. Opcjonalnie możemy dodać również 1-2 łyżki sosu BBQ. Wszystko mieszamy, aż każdy kawałek mięsa będzie pokryty sosem. Gotowe! Drukuj przepis Artykuł Pulled pork, czyli szarpana wieprzowina pochodzi z serwisu Mostek w kuchni

Mostek w kuchni
Krucha tarta z jabłkami i musem 180

się wyższą kwasowością niż te same odmiany wyhodowane w innych rejonach Polski. Zawdzięczają to specyficznemu mikroklimatowi regionu grójeckiego. Są idealnym składnikiem słodkich wypieków, dżemów i musów oraz dodatkiem do mięs jak np. kaczka z jabłkami Przyjęło się, że do szarlotek i tart używamy odmian o wyraźnie kwaśnym smaku, jeśli jednak nie chcemy dodawać cukru lub użyć go mniej idealne będą

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata