Zupa z groszku na rosole. Piotrek przytargał od rzeźnika tyle mięsa, że niestety musiałam co nieco z zamrażalnika wyciągnąć i między innymi padło na zielony groszek. Woreczek z groszkiem wczoraj przełożyłam do lodówki, a groszek w tym czasie powoli odtajał. A że w lodówce stał również niedzielny rosół to bez namysłu ugotowałam dzisiaj zupę z groszku. Moja zupa krem
Damsko-męskie spojrzenie na kuchnięłyżki majonezu 2 łyżki gęstego jogurtu naturalnego 1-2 starte ząbki czosnku sól, pieprz *** Makaron gotujemy według przepisu na opakowaniu, odcedzamy i przelewamy zimną wodą *** *** Mięso z kurczaka kroimy w średniej wielkości kostkę *** *** Ogórka i rzodkiewkę kroimy w drobną kosteczkę *** *** Warzywa z puszki odsączamy z zalewy *** *** Pora dokładnie myjemy, osuszamy, przekrawamy w poprzek na pół i kroimy
Blog z ApetytemPłonąca brukselka w pomidorach Pyszna zupa z brukselką i fasolką. Zupa jest warzywna, ale można również dodać mięso np. wieprzowe. Składniki: · Cebula · Olej do smażenia · 3 marchewki · Wywar rosołowy lub kostka
Kulinarna Chwilachipsów, paluszków, chrupiących przekąsek, frytek a nawet mięsa. Doskonale podkreśla ich smak. U mnie dip przygotowuje się niemal na każdą domową imprezę, na wizytę gości, do oglądania meczu a także wtedy, kiedy mamy ochotę wieczorami coś pochrupać przed TV :) Przepis na ten dip jest bardzo prosty i szybki w przygotowaniu. A przysłowiową kropką nad i jest dodanie kilku kropli pikantnego
Zrób to smaczniesosu warzywnego, dolewamy wino. Przykrywamy, dusimy ok 30 minut, ew. jeszcze przyprawiamy. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu, odcedzamy. Gotowany makaron przekładamy na talerz polewamy sosem i podajemy z mięsem. Artykuł Świderki z bakłażanem i kurczakiem pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia
Pomysłowa kuchniawody Owoce dzikiej róży obieramy z nasionek. Wypłukać. Przełożyć do garnka, podlać wodą, dodać cukru i smażyć 20 minut co jakiś czas mieszać drewnianą łyżką. Przepuścić przez maszynkę do mięsa lub zmiksować blenderem. Przełożyć do wyparzonych słoiczków i pasteryzować 10 minut
AZgotuj!kasz jęczmiennych, popularnych w Polsce. Jest świetnym źródłem błonnika. Buraki są świetnym źródłem kwasu foliowego, żelaza, magnezu, potasu, witaminy C. Fasola to cenne źródło białka roślinnego, świetny zamiennik mięsa dla wegetarian. PRZEPIS NA BARSZCZ CZERWONY Z PĘCZAKIEM I FASOLĄ Składniki na barszcz czerwony z pęczakiem i fasolą: 500g buraków 500g ziemniaków 1 marchewka 1 puszka fasoli 2 łyżki suche kaszy
Dorota SmakujeLubię kotlety. Lubię zarówno kotlety z mięsa mielonego, jak i kotlety wegetariańskie, np. kotlety z warzyw i kaszy. Poznaj mój ostatni hit: kotlety... The post Kotlety z cukinii i kaszy gryczanej appeared first on Przepisy: zdrowe, bezglutenowe i eksperymentalne - Eksperymentalnie.com
Eksperymentalnie.comznudziły wam się tradycyjne ziemniaki z wody czy w formie puree, to musicie wypróbować ten przepis. Takie serowe ziemniaczki są pysznie kremowe i aromatyczne. Świetnie pasują do różnego rodzaju mięs, jajka sadzonego czy smażonej ryby. Można je również podać jako samodzielne danie lub w towarzystwie bukietu surówek. Składniki na prostą zapiekankę z ziemniaków: 1 kg ziemniaków 2 cebule białe (czosnkowe
e-PrzepisyKulinarneKażdy kotlet posypujemy pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia. 2. Białą i jasnozieloną cześć pora kroimy w plastry. Dorzucamy do mięsa, smażymy chwilę. Zalewamy 2 szklankami wody, dosypujemy vegetę. Dusimy pod przykryciem przez około 40 minut. 3. Śmietanę mieszamy z odrobiną zimnej wody i mąką. Wlewamy do garnka, dusimy
Szefowa kuchniZupa Tom Yum to klasyka kuchni tajskiej. Wersji tej orientalnej zupy jest mnóstwo. Może być z mięsem, wegetariańska, z mlekiem kokosowym lub bez. Najczęściej przyrządzana jest z krewetkami (Tom Yum Kung) lub kurczakiem (Tom Yum Kai). Połączenie ostro – kwaśnych smaków jest rewelacyjne! Jeśli jeszcze jej nie jedliście, musicie spróbować. To jedna z najsmaczniejszych zup Składniki: 40 g pasty
Oryginalny smakśmietany 18 % · Makaron tagiltale Sposób przygotowania: 1. Brukselkę gotujemy w osolonej wodzie. 2. Makaron również gotujemy w osolonej wodzie. 3. Mięso kroimy w kostkę, prużymy na rozgrzanym oleju. 4. Doprawiamy solą oraz curry. 5. Podlewamy wodą i dodajemy ugotowaną brukselkę. 6. Na koniec wlewamy śmietanę i 2 minutki
Kulinarna Chwilasłoiku w postaci sałatki. Przepis na nią znalazłam w magazynie Moje Gotowanie 10/2016. Z podanej porcji wyszły mi 4 słoiki. Myślę, że będą dobrym dodatkiem do wszelkiego rodzaju mięs :) Składniki na 4 słoiki po 0,5 l 1,5 kg świeżych grzybów leśnych (u mnie podgrzybki i borowiki) 250 g cebuli 250 g czerwonej papryki 1/2 szklanki oleju 2 łyżki
My simple kitchenprzepis, który może przypaść Wam do gustu. Pasta, którą dzisiaj przygotowałam to idealny sposób, na skoncentrowanie smaku pysznych warzyw w słoiku. Taką pastę śmiało możemy wykorzystać do sosów, mięs, czy marynaty. Myślę, że nawet do zupy będzie idealna. Pasta b ulionowa 200 g obranych marchewek 150 g obranych korzeni pietruszki mały seler 2 cebule 4 ząbki czosnku
Kuchnia moimi oczamitajska zupa z dyni była to jeszcze bardziej pożywna? To też żaden problem, wystarczy dodać kilka ziemniaków albo ugotowany wcześniej makaron. Ale jeśli nie możecie żyć bez mięsa to najbardziej odpowiedni będzie kurczak albo wołowina. Wszystkie wersję zupy krem z dyni hokkaido są pyszne. Jak upiec dynię w piekarniku Dynię przed dodaniem do zupy można upiec w piekarniku - zajmuje
Cztery Fajery