pozwalając się nudzić. Chcesz wyplenić gniazda świrusów, albo odbić outpost od lokalnych rabusiów używając całego wachlarza dostępnego arsenału i umiejętności? A może powalczyć z niedźwiedziem i zdobyć jego mięso dla któregoś z obozów? W wolnych chwilach możesz poszukać znajdziek i pozwiedzać lokalne, nieco zdezelowane atrakcje Oregonu. Możesz też pobawić się w Pimp My Ride i za zdobyte kredyty odpicować sobie
Nerds Kitchenmoże zabraknąć warzyw i owoców, z czego jedną porcję może stanowić szklanka soku. Jedna porcja warzyw i owoców to 80-100 gramów. Nie zapominajmy o produktach zbożowych pełnoziarnistych, nabiale, mięsie i rybach oraz nawodnieniu i przyjmowaniu minimum 1,5 litra płynów w ciągu dnia. Ważny jest także ruch. W diecie zbilansowanej warto zamienić tłuszcze pochodzenia zwierzęcego na roślinne (oleje roślinne
My Chcemy Jeśćrolę. Wegańska pasta na przekąskę. Jest słodka i aromatyczna. Z ziołami i oliwą z oliwek stanowi smaczny dodatek do kanapek. Powstała w chwili, gdy postanowiliśmy z mężem ograniczyć spożywanie mięsa. Jest prosta i szybka w przygotowaniu. Smaczna, a co najważniejsze małokaloryczna! Składniki: 400g kukurydzy konserwowej, 2 łyżku pestek słonecznika, świeża bazylia, natka pietruszki, świeże liście kolendry, 1 łyżka oliwy
Słodki ZakątekOstatnio coraz częściej eksperymentuję z dodatkiem owoców do mięs i podrobów. Wraz z poszukiwaniem sposobu na wykorzystanie nadmiaru zakupionych pomarańczy postanowiłam połączyć je z wątróbką. Słodko-korzenno-miodowy zapach to jeden z moich ulubionych, więc z przyjemniością podjęłam się prób. Efekt okazał się wyśmienity. Chuda krucha wątróbka w połączeniu z gęstym sosem o konsystencji prawie syropu to coś wspaniałego. Polecam
Zielona Kuchniadomu po pracy, gdyż samo przygotowanie zajmuje bardzo mało czasu. Trzeba tylko poczekać cierpliwie godzinkę na to by się upiekł. Bardzo fajna odmiana na przygotowanie tak popularnego mięsa drobiowego. Składniki: * 5 pałek z kurczaka * 15 dkg ryżu * 1/5 kostki masła * 1/2 słoiczka koncentratu pomidorowego * sól ok. 1/2 łyżeczki * 1/2 łyżeczki czarnego pieprzu * 1/2 łyżeczka papryki
Pieprzyć z FantazjąKotlety z ciecierzycy, zwane również falafel są głównie podawane w krajach arabskich jako zamiennik mięsa do kebaba. Są wyjątkowo smaczne, dobrze doprawione i chrupiące, idealne jako danie obiadowe i nie tylko. Kotlety przygotowałam w Thermomasterze II firmy Kalorik. SKŁADNIKI : 2 słoiki ciecierzycy po 340 g 1 cebula 3 ząbki czosnku 1 jajko 1 pęczek natki pietruszki
Kulinarne Fantazje Marioliczasie każdy kawałek łososia przełożyć do żaroodpornego naczynia wysmarowanego olejem i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 18 - 20 minut. Po upieczeniu zdjąć skórę z łososia, a mięso przełożyć do miski i pozostawić do wystudzenia. Po tym czasie łososia rozgnieść widelcem, dodać ser, koperek, doprawić do smaku solą, pieprzem i całość dokładnie wymieszać. 2. Ciasto: Mąkę przesiać
Szalona Kuchnia Ewelinylekko oprószamy solą i pieprzem. Zagotowujemy, filety i warzywa wyciągamy z wywaru. Wrzucamy różyczki kalafiora, por krojony w krążki, makaron i gotujemy kolejne 15 minut. Pod koniec dodajemy oddzielone mięso od skóry, pokrojone w kostki marchewki i posiekaną natkę. Całość zabielamy śmietaną wymieszaną z mąką. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Posypujemy posiekaną natką pietruszki
R'n'G Kitchenwykorzystaniem twarogu, kurczaka, suszonych pomidorów, parmezanu i bazylii. Wyszło zaskakująco pysznie, a do miski wrzuciłam niemal lodówkowe resztki! Czasami takie smaczne niespodzianki są najlepsze! 😊 Placki: 500g kurczaka, u mnie mięso z udek 250g twarogu, u mnie chudy 100g pasty z suszonych pomidorów ok. 50-100g parmezanu 3 jajka wiejskie 4 czubate łyżki mąki 2 łyżeczki przyprawy do kuchni włoskiej
Cooking Monsterdodajemy do nich pokrojony czosnek. Na folię aluminiową nakładamy porcję ziemniaków dodajemy po łyżeczce masła i zawijamy szczelnie sakiewki. Na rozgrzanym grillu, grilujemy karczek i układamy sakiewki z ziemniakami. Mięso ściągamy jak będzie dobrze wypieczone i miękkie, szybko się griluje bo marynata je zmiękcza. Natomiast ziemniaczki trzymamy aż będą miękkie. Danie jest bardzo smaczne, polecam
Kulinarne Fantazje MarioliDzisiaj danie proste, klasyczne, polskie, jedno z ulubionych nie tylko przez nas ale przez 90% Polaków.. to gołąbki, tylko że w liściach młodej kapusty ale
Bernika - moj kulinarny pamietnikjedzenia dzieli cię zaledwie kwadrans! Tym razem zrobiliśmy makaron z warzywami i krewetkami, ale jak chcesz, możesz użyć na przykład cienko pokrojonego fileta z kurczaka czy wieprzowiny lub pominąć mięso, jeśli gotujesz wege. Bardzo fajnie pasują też grzyby mun, a nawet brokuł porwany na malutkie różyczki. Wszystko zależy tylko od waszej inwencji! Przepis na chiński makaron smażony Składniki: 120 gramów
Kulinarna PolskaPomidory z mozzarellą i pesto to błyskawiczna przystawka, która świetnie sprawdzi się na każdą okazję. Delikatna i bardzo aromatyczna. Składniki oraz szybki przepis są poniżej…
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!dyni, bez dodatku konserwantów, o lekko słodkawym posmaku może odgrywać w kuchni istotną rolę i pomóc Ci odkryć więcej kulinarnych zdolności. Pasuje nie tylko do sosów, zup i mięs, ale sprawdzi się także jako dodatek do kanapek czy nietypowych deserów. Gładką konsystencję uzyskaliśmy dzięki procesowi rozdrabniania, zachowując przy tym wszystkie cenione w dyni wartości odżywcze i witaminy. Po miód faceliowy
Szalona Kuchnia Eweliny