obsychają, dłużej zachowują swój smak, zapach, świeżość, wartości odżywcze i co ważne produkty nie wchłaniają innych aromatów. Pakowanie próżniowe jest idealne do każdego rodzaju żywności. Możemy pakować mięso, warzywa, owoce, sosy, zupy, sery, ciasta, pieczywo a także produkty suche takie jak kasze, płatki czy bakalie. Dzięki próżniowemu pakowaniu zaoszczędzimy też sporo miejsca w lodówce czy zamrażarce. Zgrzewarka FoodSaver
Ala piecze i gotujezalet piekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika
Słodko-Słony Świat Ilonyweekend skorzystaliśmy z pięknej pogody i zrobiliśmy grilla. Ostatnio obowiązkowo przygotowujemy pyszne grillowane warzywa, które świetnie pasują do mięsa. Inne przepisy na grilla znajdziecie TUTAJ . Grillowane warzywa – Składniki: 2 cukinie 4 papryki (różne kolory) 3 cebule 500 g pieczarek olej/oliwa z oliwek 1-2 łyżki ziół prowansalskich 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli Wykonanie: Pieczarki obrać i pokroić
Pasja SmakuDal (Dahl) to indyjskie danie jednogarnkowe z soczewicy (choć przyprawy często podsmaża się osobno na patelni). Proste w przygotowaniu. Sycące i wegańskie. Podstawowy dal to soczewica
Moja Delicjacynamonem w cieście filo z toffi i lodami waniliowym Gracjan: 1. Moja restauracja nazywa się Sucar i jest restauracją z tradycyjną kuchnią hiszpańską. 2. Serwujemy potrawy typu paella, fideua, mięsa i owoce morza robimy na piecu asado, rozgrzewanym węglem. 3. W mojej restauracji mamy bardzo dobrą atmosferę, młody zespół. Cały czas czerpię wiedzę i inspiracje kulinarne od kolegów z pracy
Gotuj po hiszpańskubardzo znana potrawa kuchni ukraińskiej. Są to trójkątne naleśniki najczęściej robione z nadzieniem z kurczaka, różnią się od naszych tym, że w składzie ciasta nie ma wody a mięso do farszu jest surowe.Zachwyciła mnie prostota wykonania i fakt, że można je szybko przygotować. Oto oryginalny przepis na wykonanie ich od A do Z. Składniki na naleśniki: Mleko 1 szkl
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisyGotować na średnim ogniu przez około 10 minut a następnie dodać szparagi. Zmniejszyć płomień na mniejszy i gotować zupę aż wszystkie warzywa zmiękną. Wówczas wyjąć ćwiartkę, obrać ją a mięso pokroić na kawałki. Dodać z powrotem do zupy. W międzyczasie przygotować lane kluski. Jajka wymieszać z solą i mąką na gładką masę i dolać wodę, aby ciasto miało luźniejszą konsystencję
My simple kitchenpomidorami z dodatkiem czosnku. Słonecznik rozdrabiamy w rozdrabniaczu. Jeżeli takiego nie posiadamy to możemy go utłuc tłuczkiem. Słonecznik musi być drobno rozdrobniony. Mieszamy go dokładnie z bułką tarta. Mięso panierujemy w rozmąconym jajku, następnie w mieszance słonecznika z bułką tartą. Smażymy na oleju rzepakowym na rumiano z każdej strony
VioletoweKucharzenieDziś zaczęłam trzeci dzień postu oczyszczającego i choć bardzo lubię mięso, wszelkiego rodzaju placki i naleśniki i myślałam, że będzie mi baaaardzo trudno żywić się tylko warzywami i owocami, to jednak muszę stwierdzić, że wymyślanie postnych potraw sprawia mi bardzo wielką frajdę. Podzielę się przepisem na moją lekką postną kolację. Jeśli lubicie botwinkę i brokuły to koniecznie wypróbujcie ten przepis
Smaki Arminecałkowicie się rozpuści. Teraz na patelnię wrzuć makaron, połącz i od razu podawaj. Już na talerzu można posypać dodatkową porcją sera. Rada: szparagową carbonarę wolimy w wersji bez mięsa, ale jeśli chcesz, zamiast użyć oliwy na początku, możesz przesmażyć i wytopić wędzony boczek pokrojony w drobną kostkę. * Tak, wiemy, w prawdziwej carbonarze nie nie ma śmietanki, ale akurat
Kulinarna Polskamnie idealne proporcje w tym przypadku to 1 łyżeczka cukru i 2-3 łyżki soku z cytryny. Taka zielona surówka z młodej kapusty to również świetny dodatek do mięs z grilla. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Surówka z młodej kapusty – Składniki: pół główki średniej młodej kapusty – ok. 380 g pół pęczka koperku – ok. 10 g 2 małe cebulki dymki
Kulinarne Przebojedowolny. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzerz innych, miękkich warzyw jak gorszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek 4 łyżki siekanego szczypiorku 100 g sera
Niedzielny kucharzszynki – przepis Mięso z szynki kroimy w grubą kostkę – ok. 1-2 cm. Cebulę drobno siekamy. Na patelni rozgrzewamy olej i szklimy cebulę. Jak będzie szklista dodajemy mieso i smażymy ok. 15 minut. W międzyczasie doprawiamy solą, pieprzem. Dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek. Marchewkę kroimy w ćwierć plasterki i dodajemy do mięsa. Smażymy całość ok. 3 minut
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!sposób uzyskane frytki są nie tylko miękkie, ale też cudownie chrupiące. Możemy je spożywać solo, z domowym sosem lub np. jako alternatywa do ziemniaków czy kaszy do delikatnego mięsa z kurczaka. Zdrowe frytki z batatów to moje odkrycie, z którego jestem nadzwyczaj dumna, choć przyznam się, że początkowo moje dzieci podeszły do nich sceptycznie. Dopiero za drugim razem w pełni
W Kawiarencemożliwe do przygotowania potrawy typowe na LCHF i nie tylko jak gulasze i wszelkie dania jednogarnkowe, zupy oraz buliony (rosół długo gotowany to po prostu bajka!) bigos, wszelkie mięsa, ryby, sosy, przetwory z warzyw i owoców itp. Artykuł WOLNOWAR W KUCHNI LCHF pochodzi z serwisu OLA LA LCHF
Ola la LCHF