mięso - 63110 przepisów (strona:2193/4208)

Quesadilla z pieczarkami, kukurydzą i szynką 164

drugą stronę tak, aby górna tortilla też była zarumieniona. Można użyć oczywiście mniejszej ilości sera (dla osób, które są na diecie) lub innego gatunku. Jeśli przygotowujemy tortillę z mięsem także ilość zużycia sera spada. Ściągnąć z patelni i pokroić na mniejsze kawałki

Karola gotuje
Grillowane szaszłyki z cytrusowym łososiem w towarzystwie chrupiącej cukinii i słodkiego ananasa 196

białko, witaminy A, D i E. Należą do ryb tłustych, największą zaletą łososia są korzystne dla zdrowia kwasy tłuszczowe z grupy omega-3. To właśnie mięso łososia jest najbogatszym, występującym w naturze, źródłem tych kwasów. Łososie od Mowi Poland zawierają tak wiele substancji odżywczych, że powinny być składnikiem każdej zdrowej diety. - BEZ ANTYBIOTYKÓW

Szalona Kuchnia Eweliny
Masło orzechowe z daktylami, pistacjami i orzechami pekan. 167

daktyli garść orzechów pekan garść pistacji Przygotowanie: Masło rozpuścić, dodać rozdrobnione daktyle oraz orzechy Całość dokładnie wymieszać, przełożyć do naczynia Używać do smarowania pieczywa. Kto nie jada mięsa, a lubi coś zdrowego do chleba, masło orzechowe będzie dobrym wyborem

Proste Potrawy
Sałatka z mixem kasz i mieszanką meksykańską 187

jest łatwa i pyszna to jeszcze uniwersalna i zdrowa. Można ją zjeść jako: - sałatkę na kolację, - zabrać jako lunch do pracy/szkoły, - na ciepło jako dodatek do obiadu z mięsem. Składniki: 2 saszetki mixu ziaren multigrano (kasza pęczak, kasza owsiana prażona, ryż czerwony, siemię lniane) sałatka meksykańska w puszce - masa po odsączeniu 260g (kukurydza, groszej, marchewka, czerwona fasola), pół łyżeczki

Lena Gotuje
Szparagi z makaronem po tajsku 142

Szalotki kroimy w talarki. Marchew kroimy w zapałkę. Grzyby zalewamy wrzątkiem na kwadrans, odcedzamy i kroimy w paski. Do woka wlewamy olej, rozgrzewamy i wrzucamy pokrojone w dużą kostkę mięso. Smażymy, cały czas mieszając. Wrzucamy marchew, szparagi, szalotki i chwilę smażymy. Wlewamy sos sojowy oraz ostrygowy. Składniki dokładnie łączymy, doprawiając cukrem palmowym. Do całości wrzucamy makaron, łączymy z całością. Podajemy

R'n'G Kitchen
Kuchnia polska Receptury mojej babci - recenzja książki Ewy Aszkiewicz 114

jest ich ponad 140 zostały ujęte w 8 rozdziałach : zupy, staropolskie potrawy na postne dania i nie tylko, jarzyny, surówki i sałatki, dania codzienne, ryby, drób i inne mięsa, święta Wielkanocne, Boże Narodzenie. Zaprezentowane pyszności opatrzono apetycznym zdjęciami, a produkty potrzebne do wykonania konkretnego dania są łatwo dostępne i znajdziemy je praktycznie w każdym sklepie. Książka jest bardzo ładnie wydana

Di gotuje
Udka kurczaka w ketchupie 181

mnie każdy nowy przepis jest w cenie, ponieważ nie ma nic gorszego niż nuda w kuchni. Dzisiejszy przepis jes banalnie prosty, udka soczyste, bardzo aromatyczne z mocno chrupiącą skórką. Mięso zamarynowałam w ketchupie i pozostawiłam na noc w lodówce. Piekłam następnego dnia. Super smaczny obiadek lub kolacja

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Focaccia ze szparagami 173

wszystkich 3 poziomach. Funkcja pizza - pozwala intensywnie przyrumienić ciasto, aby było kruche od spodu. Muszę przyznać, że moja focaccia upiekła się idealnie. Piekarnik był również testowany przy okazji pieczenia mięsa i robienia zapiekanki. Przed nami jeszcze testy suszenia warzyw na domową vegetę i na ciasto z owocami, ale już w tej chwili mogę śmiało powiedzieć, że jestem bardzo zadowolona

Kulinarne przygody Gatity
Zupa kalafiorowa. Inna niż wszystkie, bo kremowa. PRZEPIS 184

ziemniaki i marchewkę oraz różyczki kalafiora, gotuj około 10 min. aż warzywa zmiękną, wlej śmietankę, zagotuj, dorzuć sporo posiekanego koperku, dopraw, jeśli trzeba. Na koniec do zupy dorzuć pokrojone mięso, na którym gotował się wywar, Rada: metodą na półkrem możesz ugotować też inne zupy warzywne – na przykład brokułową lub fasolową. Artykuł Zupa kalafiorowa. Inna niż wszystkie, bo kremowa. PRZEPIS

Kulinarna Polska
Filet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym 1009

Filet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym Pyszny filet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym to bardzo prosta i naprawdę smakowita potrawa dla każdego , kto nie

Ogrodnik w podróży
Kopytka , odsmażane najlepsze , przepis 169

Kopytka , odsmażane najlepsze , przepis Kopytka , kto ich nie zna Są pyszne i proste do zrobienia . Smakują świetnie z gulaszem lub jako dodatek do mięsa . Genialne będą też dla amatorów kuchni wegetariańskiej , gdyż zaserwowane z warzywami , czy sosem pomidorowym z parmezanem będą hitem . Ale co by nie mówić najsmaczniejsze są odsmażone . Bynajmniej w takiej wersji najbardziej smakują moim chłopakom

Ogrodnik w podróży
Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami 131

małą kostkę. Doprawiamy czosnkiem granulowanym, pieprzem i solą. Następnie obsmażamy go na łyżce oleju na złoty kolor. W międzyczasie kroimy cukinie w półplasterki i odrywamy zdrewniałe końce szparagów. Mięso zalewamy śmietaną i dodajemy groszek. Później dusimy na średnim ogniu, aż płyn zmniejszy swoją objętość i zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodajemy cukinię. Ciasto francuskie kroimy, tak aby powstało 6 równych kwadratów

PatiGotuje
Filet z kurczaka pieczony na młodej kapuście 1058

pieczonego na młodej kapuście: Kapustę umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, a następnie poszatkować. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i zeszklić na niej cebulkę. Mięso z piersi kurczaka oczyścić z ewentualnych błonek i chrząstek, podzielić na kilka mniejszych filetów (u mnie z jednego podwójnego fileta wykroiłam 6 plastrów kurczaka). Każdy z nich doprawić do smaku

Kulinarne Przeboje
Kurczak harissa 151

Kurczak harissa to bardzo proste danie, które chwilę się piecze, ale za to wymaga bardzo mało pracy. W zasadzie wystarczy posmarować mięso pastą harissa i upiec - nic prostszego - a smakuje wyśmienicie (oczywiście jeśli jesteście fanami ostrego jedzenia

Milion Smaków
PIERSI KURCZAKA PIECZONE Z WARZYWAMI I SURÓWKA Z MŁODEJ CUKINII #TALERZDIABETYKA 166

połowy cytryny Piersi kurczaka umyć, osuszyć i naciąć od góry 7 razy (nie przecinając do końca). Cukinię, mozarellę i pomidora pokroić w 28 półplasterków (tyle plasterków ile nacięć) w mięsie. Piersi kurczaka doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Każde nacięcie wypełnić plasterkami cukinii, pomidora i mozarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza

Dietolog