Poniedziałek: Tortilla ze szparagami

Poniedziałek: Tortilla ze szparagami

Poniedziałek: Tortilla ze szparagami

Zdrowa wersja hiszpańskiej klasycznej tortilli z ziemniakami – pieczona, a nie smażona. Bogata w smaki i aromaty, a to za sprawą różnych składników. Placek i ładnie wygląda i smakuje. Czas przygotowania : 30 minut Czas pieczenia : 40-45 minut Poziom trudności : łatwe Liczba porcji : 4 Tortilla z ziemniakami Słowo tortilla kojarzy się głównie z miękkim plackiem z pszenicy, w który można zawijać rozmaite farsze. I słusznie, gdyż tak właśnie wygląda tortilla. Czymś zupełnie innym jest tortilla espanola , ... czytaj dalej...

Czytaj dalej na blogu Niedzielny kucharz

Autor

Agnieszka Jablonska-TwarógAgnieszka Jablonska-Twaróg

Hej! Jesteśmy Agnieszka i Eugeniusz. Połączyła nas miłość do jedzenia (Eugeniusz kocha gotować, a ja smacznie zjeść ;)) Naszą specjalnością jest planowanie posiłków na tydzień. Zapraszamy Cię do wspólnego ekonomicznego i sprytnego gotowania – jedz smacznie, zdrowo, nie marnuj czasu, jedzenia i pieniędzy.

Proponowane wyszukiwania

Popularne słowa kluczowe

tortilla, placki, ziemniaki, feta, tarta, ser feta, szparagi, krewetki, pieczone ziemniaki, ciasto, omlet, cukinia, szynka, mięso, fasola, pieczona szynka, pieczeń z szynki, zapiekanki, zapiekanka, zapiekanka z ziemniakami, czerwona fasola, ciasta z masa, placki z cukinii, szynka gotowana, placki z gotowanych ziemniaków, zapiekanka z cukinii, zapiekanka z mięsem

Inne przepisy z Niedzielny kucharz

Dodaj komentarz

Podpisz się pod komentarzem.