Filet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym 1029Filet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym Pyszny filet z kurczaka w sosie tymiankowo serowym to bardzo prosta i naprawdę smakowita potrawa dla każdego , kto nie
Ogrodnik w podróży
Kopytka , odsmażane najlepsze , przepis 188Kopytka , odsmażane najlepsze , przepis Kopytka , kto ich nie zna Są pyszne i proste do zrobienia . Smakują świetnie z gulaszem lub jako dodatek do mięsa . Genialne będą też dla amatorów kuchni wegetariańskiej , gdyż zaserwowane z warzywami , czy sosem pomidorowym z parmezanem będą hitem . Ale co by nie mówić najsmaczniejsze są odsmażone . Bynajmniej w takiej wersji najbardziej smakują moim chłopakom
Ogrodnik w podróży
Sakiewki z kurczakiem i zielonymi warzywami 145małą kostkę. Doprawiamy czosnkiem granulowanym, pieprzem i solą. Następnie obsmażamy go na łyżce oleju na złoty kolor. W międzyczasie kroimy cukinie w półplasterki i odrywamy zdrewniałe końce szparagów. Mięso zalewamy śmietaną i dodajemy groszek. Później dusimy na średnim ogniu, aż płyn zmniejszy swoją objętość i zgęstnieje. Pod koniec duszenia dodajemy cukinię. Ciasto francuskie kroimy, tak aby powstało 6 równych kwadratów
PatiGotuje
Filet z kurczaka pieczony na młodej kapuście 1087pieczonego na młodej kapuście: Kapustę umyć, osuszyć, pokroić na ćwiartki, a następnie poszatkować. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Na patelni rozgrzać 1 łyżkę oleju i zeszklić na niej cebulkę. Mięso z piersi kurczaka oczyścić z ewentualnych błonek i chrząstek, podzielić na kilka mniejszych filetów (u mnie z jednego podwójnego fileta wykroiłam 6 plastrów kurczaka). Każdy z nich doprawić do smaku
Kulinarne Przeboje
Kurczak harissa 169Kurczak harissa to bardzo proste danie, które chwilę się piecze, ale za to wymaga bardzo mało pracy. W zasadzie wystarczy posmarować mięso pastą harissa i upiec - nic prostszego - a smakuje wyśmienicie (oczywiście jeśli jesteście fanami ostrego jedzenia
Milion Smaków
PIERSI KURCZAKA PIECZONE Z WARZYWAMI I SURÓWKA Z MŁODEJ CUKINII #TALERZDIABETYKA 179połowy cytryny Piersi kurczaka umyć, osuszyć i naciąć od góry 7 razy (nie przecinając do końca). Cukinię, mozarellę i pomidora pokroić w 28 półplasterków (tyle plasterków ile nacięć) w mięsie. Piersi kurczaka doprawić solą i świeżo mielonym pieprzem, ułożyć w naczyniu żaroodpornym. Każde nacięcie wypełnić plasterkami cukinii, pomidora i mozarelli. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza
Dietolog
Ciasto czekoladowe z burakami bez jajek 288obsychają, dłużej zachowują swój smak, zapach, świeżość, wartości odżywcze i co ważne produkty nie wchłaniają innych aromatów. Pakowanie próżniowe jest idealne do każdego rodzaju żywności. Możemy pakować mięso, warzywa, owoce, sosy, zupy, sery, ciasta, pieczywo a także produkty suche takie jak kasze, płatki czy bakalie. Dzięki próżniowemu pakowaniu zaoszczędzimy też sporo miejsca w lodówce czy zamrażarce. Zgrzewarka FoodSaver
Ala piecze i gotuje
TARTA ZE SZPARAGAMI I KOZIM SEREM (NA CIEŚCIE FRANCUSKIM) 209zalet piekarnika Electrolux wymieniałbym: bardzo łatwy i intuicyjny w obsłudze szybko się nagrzewa potrawy są równomiernie upieczone termosonda sprawdza się doskonale przy pieczeniu mięs i ryb bardzo łatwy w czyszczeniu ma elegancki design Natomiast jeśli chodzi o minusy to póki co znalazłam jeden: ciężko otwierają się drzwiczki piekarnika
Słodko-Słony Świat Ilony
Pyszne grillowane warzywa 186weekend skorzystaliśmy z pięknej pogody i zrobiliśmy grilla. Ostatnio obowiązkowo przygotowujemy pyszne grillowane warzywa, które świetnie pasują do mięsa. Inne przepisy na grilla znajdziecie TUTAJ . Grillowane warzywa – Składniki: 2 cukinie 4 papryki (różne kolory) 3 cebule 500 g pieczarek olej/oliwa z oliwek 1-2 łyżki ziół prowansalskich 2 łyżeczki słodkiej papryki szczypta soli Wykonanie: Pieczarki obrać i pokroić
Pasja Smaku
Dal z pomidorami – Gęsta zupa z soczewicy z pomidorami 163Dal (Dahl) to indyjskie danie jednogarnkowe z soczewicy (choć przyprawy często podsmaża się osobno na patelni). Proste w przygotowaniu. Sycące i wegańskie. Podstawowy dal to soczewica
Moja Delicja
Gotujemy po Hiszpańsku!!! 145cynamonem w cieście filo z toffi i lodami waniliowym Gracjan: 1. Moja restauracja nazywa się Sucar i jest restauracją z tradycyjną kuchnią hiszpańską. 2. Serwujemy potrawy typu paella, fideua, mięsa i owoce morza robimy na piecu asado, rozgrzewanym węglem. 3. W mojej restauracji mamy bardzo dobrą atmosferę, młody zespół. Cały czas czerpię wiedzę i inspiracje kulinarne od kolegów z pracy
Gotuj po hiszpańsku
Benderiki z kurczakiem 152bardzo znana potrawa kuchni ukraińskiej. Są to trójkątne naleśniki najczęściej robione z nadzieniem z kurczaka, różnią się od naszych tym, że w składzie ciasta nie ma wody a mięso do farszu jest surowe.Zachwyciła mnie prostota wykonania i fakt, że można je szybko przygotować. Oto oryginalny przepis na wykonanie ich od A do Z. Składniki na naleśniki: Mleko 1 szkl
uDolores.pl - tylko sprawdzone przepisy
Zupa szparagowa z lanymi kluskami 284Gotować na średnim ogniu przez około 10 minut a następnie dodać szparagi. Zmniejszyć płomień na mniejszy i gotować zupę aż wszystkie warzywa zmiękną. Wówczas wyjąć ćwiartkę, obrać ją a mięso pokroić na kawałki. Dodać z powrotem do zupy. W międzyczasie przygotować lane kluski. Jajka wymieszać z solą i mąką na gładką masę i dolać wodę, aby ciasto miało luźniejszą konsystencję
My simple kitchen
Kotlety w panierce słonecznikowej 217pomidorami z dodatkiem czosnku. Słonecznik rozdrabiamy w rozdrabniaczu. Jeżeli takiego nie posiadamy to możemy go utłuc tłuczkiem. Słonecznik musi być drobno rozdrobniony. Mieszamy go dokładnie z bułką tarta. Mięso panierujemy w rozmąconym jajku, następnie w mieszance słonecznika z bułką tartą. Smażymy na oleju rzepakowym na rumiano z każdej strony
VioletoweKucharzenie
Sałatka brokułowa w liściach botwinki (postna) 179Dziś zaczęłam trzeci dzień postu oczyszczającego i choć bardzo lubię mięso, wszelkiego rodzaju placki i naleśniki i myślałam, że będzie mi baaaardzo trudno żywić się tylko warzywami i owocami, to jednak muszę stwierdzić, że wymyślanie postnych potraw sprawia mi bardzo wielką frajdę. Podzielę się przepisem na moją lekką postną kolację. Jeśli lubicie botwinkę i brokuły to koniecznie wypróbujcie ten przepis
Smaki Armine