mięso - 63110 przepisów (strona:2198/4208)

Marchewkowe kotlety schabowe 123

słoik zasmażanej marchewki z groszkiem ( można zrobić samemu) ·        15 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy i doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.    Obtaczamy w mące pszennej. 3.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 4.    Panierujemy w bułce tartej. 5.    Smażymy

Kulinarna Chwila
Sałatka kalafiorowa z koperkiem 119

family:"Times New Roman"; mso-bidi-theme-font:minor-bidi; mso-fareast-language:EN-US;} Sałatka kalafiorowa z koperkiem Bardzo prosta   sałatka, która idealnie pasuje jako dodatek do mięs.   Składniki: ·        Kalafior ·        ½ pęczka koperku ·        3 ogórki kiszone

Kulinarna Chwila
Zapiekane ziemniaki z serkiem topionym 116

Zapiekane ziemniaki z serkiem topionym Ziemniaki, jako dodatek do mięsa z serkiem. Składniki: ·        ½ kg ziemniaków ·        3 serki topione ·        Sól ·        3 jajka ·        1 szk. mleka

Kulinarna Chwila
Kotlety schabowe w sosie czosnkowym 83

miski wlewamy jogurt. 2.    Dodajemy majonez. 3.    Wsypujemy czosnek. 4.    Doprawiamy pieprzem oraz solą i dokładnie mieszamy. 5.    Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, solimy i zanurzamy w marynacie co najmniej na godzinę. 6.    Obtaczamy w mące. 7.    Zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku. 8.    Panierujemy w bułce

Kulinarna Chwila
Kapuściane udka 180

kapusty. 6.    Doprawiamy pieprzem, solą oraz octem, prużymy 10 minut. 1.    Mieszamy z startym na dużych oczkach serem. 2.    Gotowym farszem napełniamy otwór mięsa. 3.    Dokładnie zawijamy. 4.    Układamy w woreczku do pieczenia. 5.    Pieczemy 30 minut w 180 ° C. 6.    Udka gotowe

Kulinarna Chwila
Kotleciki Pokusa 148

Paprykę kroimy na małe kawałki. 3.    Cebulę obieramy, kroimy w kostkę. 4.    Ogórki również w drobną kostkę. 5.    Następnie dodajemy drobno pokrojone mięso. 6.    Wbijamy jajka. 7.    Dodajemy ketchup. 8.    Doprawiamy solą oraz paprykę. 9.    Wsypujemy mąki

Kulinarna Chwila
Wykwintna Sałatka 162

Wykwintna Sałatka Idealna na różne uroczystości jako dodatek do grilla, mięsa. Może również nam zastąpić drugie śniadanie. Składniki: ·        Brokuł ·        5 jajek ugotowanych ·        5 ogórków konserwowych ·        Kukurydza ·        Makaron tortellini

Kulinarna Chwila
Zagubione Schabowe 458

pieczarek ·        2 serki Hochland ·        8 płatów makaronu lasange Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry i rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. 2.   Panierujemy w mące pszennej, zanurzamy w roztrzepanym widelcem jajku i następnie panierujemy w bułce tartej. 3.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
PolĘdWiCzKi z InDYkA w sOsiE sŁoDkO- kWaśNym 151

kroimy. Polędwiczki myjemy, kroimy w kosteczkę. Doprawiamy solą, mieszamy z  mąką ziemniaczaną. W woku lub na dużej patelni z nieprzywierającą powłoką rozprowadzić oliwę. Na bsmażaćrozgrzanym tłuszczu podsmażamy  mięso. Doprawiamy imbirem i czosnkiem. Wyciskamy je za pomocą wyciskarka do czosnku bezpośrednio na patelnię Dosypujemy paprykę i marchewkę i smażymy przez ok. 3 minuty. Dodajemy ananasa, mieszamy i podgrzewamy

Luźna Kuchnia
Tarta razowa z bakłażanem, pomidorami i mozzarellą 93

Ale ona pyszna była, zniknęła szybciutko i dlatego dzielę się przepisem. Zakupiłam takie śliczne, fioletowe bakłażany w paski i taki oto właśnie pomysł do głowy mi

Moje Małe Czarowanie
Ogórki w zalewie musztardowej z miodem 149

razem proponuje przepis na pyszne ogórki w zalewie musztardowo-miodowej . Tak przygotowane warzywa są bardzo kruche, mają ciekawy słodko-kwaśny smak i idealnie sprawdzą się jako dodatek do mięs, kanapek, sałatek i przekąsek. Zatem do dzieła - robimy ogórki w zalewie musztardowej z miodem ! Składniki na ogórki w zalewie musztardowej z miodem 2 kg ogórków gruntowych 5 ząbków czosnku

Gotujemy i jemy
Krokiety ziemniaczane 137

Krokiety ziemniaczane to doskonały dodatek do różnego rodzaju mięs, zup, sosów. Są niezwykle proste w przygotowaniu a robią wrażenie. Można w środek włożyć ser mozzarella lub podsmażony surowy boczek. Jeżeli chcemy wersję light należy je zapiekać w piekarniku około 25 minut. Doskonale smakują ze świeżo startym parmezanem. Nie tylko na gorąco są pyszne ale … Czytaj dalej Krokiety ziemniaczane Artykuł

gotuj ze mną
Owoce deserowe dostępne cały sezon 129

owoce nadają się do celów spożywczych po umyciu pod bieżącą wodą. Owoce można spożywać na surowo, mrozić lub gotować. Liście stosujemy jak herbatę świeże lub suszone, dodajemy do mięs jak przyprawę pod koniec gotowania lub aromatyzujemy nimi nalewki czy octy owocowe

prawdziwe jedzenie
Burgery rybne z piekarnika – Twój wybór ma znaczenie 101

Burgery rybne to sposób na rybę w atrakcyjnym wydaniu. Drobno posiekane mięso ryby, odpowiednio przyprawione i upieczone potrafi być niezłym kąskiem, chętnie jedzonym również przez dzieci. Kupując rybę jednak trzeba zwrócić uwagę na kilka szczegółów, które mają niebagatelny wpływ na to, czy za parę lat będziemy jeszcze mogli kupić niektóre gatunki ryb. Znam dzieci, które … Artykuł Burgery rybne

Wiszniówka
Ruskie pierogi z komuny 144

Licheniu. Tak nam zasmakowały, że po powrocie postanowiłyśmy zrobić je w domu, choć nie pamiętam, by kiedykolwiek wcześniej pojawiły się na stole u mojej mamy. Rodzice wolą pierogi z mięsem, więc ruskie dostałam do zjedzenia u siebie. Pod koniec tygodnia w Warszawie wzięłam udział w ogólnopolskiej konferencji, podczas której były jedynym wegetariańskim daniem, więc zjadłam je ponownie 😊 Śmiało mogę przyznać

Weekendy w domu i ogrodzie

Proponowane wyszukiwania