mięso - 63110 przepisów (strona:2201/4208)

Zupa chrzanowa 337

smaku Do garnka wlewamy 1,5 litra wody. Dodajemy białą kiełbasę, boczek, ziele angielskie i liście laurowe. Gotujemy razem przez pół godziny. Po tym czasie wyjmujemy z garnka mięso i wrzucamy pokrojone w kostkę warzywa (pora zostawiamy w całości). Gotujemy warzywa przez 20 minut. Następnie dodajemy 100 g chrzanu, pokrojony boczek oraz 2 łyżki majeranku i zagotowujemy. Gotujemy razem przez

Dieta bez mleka
sernik marcepan z kaszą manną na cieście babeczki XXL 195

posypka kolorowa - ile potrzeba Marcepan włożyć do zamrażalnika na 40 minut i zetrzeć na tarce grubsze oczka. Twaróg półtłusty przecisnąć przez praskę do ziemniaków lub zmielić w maszynce do mięsa na drobnym sitku. Wszystkie składniki do ciasta dodać do pojemnika i mikserem dobrze utrzeć na gładkie, dość gęste ciasto ciasto. Jajka, cukier, sok z cytryny utrzeć do białości-spienienia

W Mojej Kuchni Lubię
Zupa gulaszowa 239

lepszych zup. Jest sycąca, smaczna i rozgrzewająca. To jedno z dań, które nigdy mi się nie nudzi. - super popularna i pyszna zupa - dokładny przepis i dużo porad - na mięsie wołowym i wieprzowym

AniaGotuje.pl
Sałatka z kapustą pekińską, szynką, selerem, ananasem i jajkami 574

selerem konserwowym, wędliną i kapustą pekińską. Prosta do przygotowania i bardzo smaczna. Najlepiej smakuje na drugi dzień po przygotowaniu, ponieważ wszystkie składniki połączą się ze sobą. Jeżeli lubicie połączenie mięsa i owoców to poniższa sałatka przypadnie Wam do smaku.  Składniki na 1 dużą, szklaną miskę: 1/2 główki małej kapusty pekińskiej 5 jajek ugotowanych na twardo 1 słoik selera konserwowego

Ugotować
Razowe spaghetti z sosem pomidorowym i pieczarkami 205

Szybkie i zdrowe danie dziś na talerzu, zapraszam do gotowania. Sos gotuje się dość szybko a makaron jak zalecił producent czyli jakieś 15 minut. Danie będzie

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z ziemniakami - wareniki 209

ziemniakami na Ukrainie i w Rosji to wareniki, czyli odpowiednik naszych polskich pierogów. Wareniki mogą mieć mieć nadzienie słodkie i wytrawne, ale zawsze jest to farsz wegeteriański. Pierogi z mięsem to już inna kategoria, to pielmieni i manty. Wareniki znam z restauracji rosyjskiej już od dawna i zawsze zachwycały mnie smakiem. Najprostszy farsz, bo same ziemniaki z podsmażoną cebulką, prościej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Sos chrzanowy 156

chrzanowy jest świetnym dodatkiem do mięs na zimno. Jest bardzo smaczny i prosty w przygotowaniu. Podaję orientacyjne ilości produktów, po prostu musimy doprawić go do smaku. 2 jajka ugotowane na twardo, 4 – 5 łyżek chrzanu (u mnie chrzan domowy ), 2 -3 łyżki jogurtu greckiego lub śmietany, sól, cukier, kilka kropel soku z cytryny, Białka jajek drobno posiekać. Żółtka rozgnieść widelcem

królestwo garów
POTRAWY NA WIELKANOC : sprawdzone przepisy na tradycyjne barszcze i żury 546

grzybami : przepis na czysty biały barszcz na Wielkanoc . Barszcz biały na Wielkanoc. Wielkanocny biały barszcz z grzybami na jarskim rosole, który podaję z jajkami, wędliną, pieczonym, gotowanym albo duszonym mięsem. Zobacz mój wypróbowany, łatwy i szybki przepis na świąteczny biały barszcz na Wielkanoc. Polecam :) >>> Smacznego

Moja Książka Kucharska
Duszona kapusta z kiełbasą 305

spróbować tej wersji. W sezonie możecie użyć młodej kapusty będzie wówczas jeszcze smaczniej. Duszoną kapustę z kiełbasą czasem urozmaicam też o dodatek pieczarek. Podsmażamy je wówczas wraz z mięsem. Składniki: pół małej główki białej kapusty 2 kiełbasy śląskie z szynki Maestro Henryk Kania około 2 szklanki wody 3 czubate łyżeczki przecieru pomidorowego sól zwykła i ziołowa do smaku świeżo mielony

Słodkie okruszki
Smaki Dominikany, czyli co jeść w Raju 179

pleśniowe, coś a”la Polski oscypek oraz zwykłe sery żółte, która bardzo długo dojrzewają i mają bardzo dobry, pełny smak. Klasyczną jednak potrawą jeżeli chodzi o Dominikanę jest mięso podawane z ryżem które jest polane sosem z fasolki lub ciecierzycy ( La Bandera) nie wygląda to może dobrze, natomiast smakuje bardzo dobrze. Wegetarianie z powodzeniem docenią smak ryżu i fasolki

Apetyt na Zielone
Labneh 192

sałatki ze świeżych warzyw. Do koktajli owocowych i warzywnych – świetnie zagęszcza. Rozpuszczona gorzka czekolada, wymieszana z labnehem to najlepsza „nutella”. Labneh wymieszany z ziołami to dobry farsz do mięs, czy roladek warzywnych. Idealnie sprawdza się w pierogach z soczewicą i czosnkiem pieczonym. W pierogach z truskawkami lub śliwkami też :). Post Labneh pojawił się poraz pierwszy w LADY KITCHEN

ladykitchen
Żurek. Przepis krok po kroku 247

około 20 minutach, kiedy nie będzie już surowa, odłóż na bok do wystudzenia.   Na patelni rozgrzej olej, podsmaż boczek pokrojony w słupki. Kiedy mięso się zrumieni dodaj cebulę pokrojoną w kostkę. Pod koniec smażenia dodaj posiekany czosnek oraz majeranek, smaż jeszcze 1 minutę na małym ogniu.   Ostudzoną kiełbasę pokrój

kuron.com.pl
Kotlety rybne z zieleniną 160

tarta do oprószenia kotletów Cebule pokroić w kostkę. Poddusić, nie rumieniąc na tłuszczu, dodając szczyptę soli i cukru. Kajzerkę namoczyć. Odcisnąć. Rybę, cebulę i bułkę zemleć w maszynce do mięsa. Dodać zieleninę (koperek i szczypiorek). Doprawić do smaku solą i pieprzem i imbirem. Dodać rozbełtane jajko. Dokładnie wymieszać. Formować niewielkie kotleciki, oprószać bułką tartą i smażyć na rumiano

królestwo garów
Bułeczki preclowe 213

charakterystyczny kolor i smak zawdzięcza obgotowywaniu w wodzie z dodatkiem sody oczyszczonej.  Bułeczki śniadaniowe to świetny pomysł na szybkie śniadanie . Bułeczki preclowe smakują wspaniale z dodatkami, zarówno z mięsem, nabiałem jak i warzywami.  Wskazówka: Bułeczek nie należy przechowywać w wilgotnym miejscu, bo stracą swój urok. Śniadanie przepisy: Rogaliki drożdżowe Placuszki z serka homogenizowanego Śniadaniowe bułki zapiekane z jajkami

MamaOskarka

Proponowane wyszukiwania