mięso - 63110 przepisów (strona:2210/4208)

Delikatne curry z kurczaka 117

chwilkę smażyć. Wlać odrobinę wody lub wywaru, dodać curry pastę, curry w proszku i zagotować. Wymieszać. Cukinię umyć, przekroić na pół i pokroić w cienkie półplasterki. Dodać do mięsa. Wlać mleko kokosowe, dodać listki keffir i gotować na małym ogniu około 15-20 minut. Teraz to już zależy od Was, niektórzy nie lubią zagęszczania sosów. Wtedy nie dodawać wody

Kuchnia Pokoleń
RYŻ Z WARZYWAMI 878

przykryciem, bez mieszania, aż ryż wchłonie całą wodę. Po lekkim przestygnięciu mieszamy z natką pietruszki i sokiem z cytryny. Przygotowany w ten sposób ryż będzie świetnym dodatkiem do warzyw, mięs czy ryb z grilla.  Dobrze smakuje także na zimno. SKŁADNIKI / 4-6 PORCJI 180 g(1 szklanka) suchego ryżu długoziarnistego 500 ml gorącego bulionu lub wody, np. z sosem

cool and minty
Sałatka ziemniaczana 214

Sycąca, szybka i smaczna sałatka ziemniaczana, można ją podać jako dodatek do mięsa z grilla, albo po prostu zjeść na kolację czy wytrawną przekąskę :)  Składniki: 4 średnie ugotowane w mundurkach ziemniaki 1 nieduża czerwona papryka 4-5 dużych ogórków konserwowych 1 średni por natka pietruszki sól, pieprz ostra musztarda majonez  Ziemniaki ugotować w mundurkach w osolonej wodzie. Ostudzić

Simply Food
KOPYTKA 158

ugotowanych ziemniaków 1 całe jajko około 100 - 120 g mąki pszennej 1/2 łyżeczki soli Wykonanie: Ziemniaki ugotować i wystudzić. Zimne  przecisnąć przez praskę lub zmielić w maszynce do mięsa. Dodać mąkę, sól i roztrzepane jajko. Wyrobić ciasto, w razie potrzeby podsypując niewielką ilością mąki. Z ciasta uformować wałeczki mniej więcej grubości kciuka i pokroić na ukośne, około

Walijskie Pichcenie
Pęczotto z kurkami 112

kurki wystartował. To bardzo wdzięczny produkt, który wspaniale wzbogaca każde danie. Pęczotto z kurkami podałam jako dodatek do confitowanej kaczki . Jest fantastycznym uzupełnieniem obiadu lub jeśli dodacie do niego mięso może stanowić samodzielne danie. Pęczotto z kurkami Składniki: około 200 g kaszy pęczak 200 g kurek 100 g masła ząbek czosnku około 1 litr bulionu garść startego twardego sera

PatiGotuje
Domowy sos tatarski. Z nim wszystko smakuje lepiej. PRZEPIS 100

kawałeczki. Przełóż do miski, dodaj majonez i jogurt, dopraw pieprzem i dokładnie wymieszaj. Odstaw do lodówki na kilka godzin, następnie ponownie wymieszaj. Rada: sos tatarski to świetny dodatek do mięs, wędlin, ryb i jajek. Można podać go też jako dip na przykład do frytek . Jest nieodłączną częścią angielskiego fish and chips. Przepis wkrótce. Artykuł Domowy sos tatarski. Z nim wszystko

Kulinarna Polska
Glazurowane pieczarki do obiadu 95

jeżeli kupicie mini pieczarki, ponieważ będą ładnie prezentować się na talerzu. Jeżeli będziecie używać normalnej wielkości pieczarek, przekrójcie kapelusze na cztery części. Takie glazurowane pieczarki smakują najlepiej z pieczonym mięsem, np. udkami z kurczaka . Smacznego! Zajrzyjcie też do przepisu, który robiłam w podobny sposób: Buraczki z octem balsamicznym i miodem Przepis na glazurowane pieczarki do obiadu Drukuj przepis Czas gotowania

Kuchnia Bazylii
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 116

piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony

Kuchnia MagdaLeny
KUCHENNA APTEKA #41 - PIEPRZ CZARNY 116

piekący, niezwykle aromatyczny i nadaje daniom wyrazistości. Znajduje się w każdej kuchni! Każdy z nas używa go niemal codziennie, gdyż dodaje się go do wielu dań - m.in. do zup, mięs, sosów, dań z warzyw i ziemniaków, makaronów, marynat, jaj, ryb, itd.  A co tak naprawdę o nim wiemy? Oprócz pieprzu czarnego rozróżniamy jeszcze pieprz biały, zielony i czerwony

Kuchnia MagdaLeny
Surówka do obiadu 127

Kolorowa surówka do obiadu . Surówka z ogórkiem, pomidorem i rzodkiewką. Zawsze do obiadu jest surówka, to budzi u mnie wspomnienia. W domu zawsze do mięsa mama przygotowywała surówkę, ile domów i mam, tyle dobrych przepisów na surówki do obiadu. U nas surówka do obiadu jest niezbędna, musi być i już. Jakoś nie staram się powielać przepisów na surówki, zawsze wyjdzie

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Zupa z zielonym curry z kurczakiem 109

Szybka zupa tajska na bazie zielonego curry. Takie zupy robię w ciemno w kilka minut. Wystarczy że mam pastę curry, tym razem w użyciu zielona, jakieś mięso, makaron i kilka przypraw. Egzotyczny, azjatycki, pyszny obiad gotowy w pół godziny. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kopytka ziemniaczane 115

obrać i ugotować w osolonej wodzie. Ostudzić. Najlepiej jest je przygotować dzień wcześniej, czy po prostu użyć te pozostałe z obiadu z poprzedniego dnia. Zmielić w maszynce do mielenia mięsa.  Do umieszczonych w misce ziemniaków wbić jajko, dodać mąkę i szczyptę soli. Całość wyrobić ręką na gładką masę. Blat oprószyć mąką. Z ziemniaczanej masy formować wałeczki i pokroić

Zielona Kuchnia
pyszna sałatka ryżowa z warzywami,kurczakiem... 118

dusić z 15 minut, wody nie dolewamy, warzywa swoje soki puszczą. Ryż paraboliczny z dzikim ryżem ugotować w osolonej wodzie wg wskazówki na opakowaniu, odcedzić na sitku, wystudzić. Usmażone mięso drobno pokroić, wsypać do warzyw i wystudzić. Przed podaniem porcję ryżu wymieszać z warzywami z kurczakiem - sałatka warzywno - drobiowo - ryżowa jest bardzo lekka, smaczna, aromatyczna, idealnie sie nadaje do zabrania

W Mojej Kuchni Lubię
Pasta z awokado ze słonecznikiem 176

gotowane żółtka pieprz czarny mielony, ostra papryka mielona Przygotowanie: Obrane awokado, pokrojone pomidory, żółtka oraz słonecznik i olej zmiksować Doprawić pieprzem i papryką, ponownie zmiksować. Jeśli nie jadasz mięsa to pasta jest dla Ciebie:)  Kto lubi ostrzejsze smaki może dodać ząbek lub 2 czosnku

Proste Potrawy
Dieta fleksitariańska autorstwa Lucia Bacciottini 91

opisany w książce. Powyższe cechy to poważne plusy książki. Oczywiście zdarza się, że z racji jej objętości, niektóre wątki są mocno uproszczone. Ale dla każdego kto chce zacząć rzucać mięso, to w sumie niezła instrukcja. Zaczyna się od wiedzy, a kończy na praktycznych wskazówkach. Poza ciekawostkami o tym co jemy i co jeść powinniśmy, książka zawiera kilkanaście przepisów oraz planów

Fleksitarianizm.pl

Proponowane wyszukiwania