mięso - 63110 przepisów (strona:2214/4208)

Jak zrobić puree z zielonego mrożonego groszku? 270

groszku. Ja jestem miłośnikiem zielonego groszku i puree z groszku po prostu uwielbiam, robię go na trzy sposoby dzisiaj mój ulubiony. Puree z groszku może służyć, jako dodatek do mięs, ryb, może również pełnić rolę farszu czy to naleśników, czy to do pierogów. Jest aromatyczne, pyszne i sycące. PUREE Z ZIELONEGO GROSZKU - 1 opakowanie mrożonego zielonego groszku (zazwyczaj

SMYKWKUCHNI
Piątek: Krewetkowy chowder z pure ziemniaczanym 160

dań kuchni amerykańskiej. Gotowany jest na różne sposoby, ale zawsze jako danie jedno garnkowe i zawsze w spisie ingrediencji są ryby, kraby lub owoce morza. Nieodłącznym składnikiem jest też mięso – wieprzowina. Przed wiekami stanowiła ona o treści zupy. W naszym chowderze też znajdziecie ślady tradycyji – zamiast wieprzowiny jest zesmażony na chrupko boczek – my użyliśmy prosciutto

Niedzielny kucharz
ZUPA POMIDOROWA NA SKRZYDEŁKACH + FILMIK 154

garnka wlewamy wodę, dodajemy umyte skrzydełka, ziele, liść i pieprz w ziarnkach. Zagotowujemy. Następnie dodajemy całą jarzynę i podpieczoną cebulę. Wsypujemy jarzynkę. Gotujemy jakieś 20 minut.  Mięso i jarzynę należy wyjąć na talerz. Do zup[y dodajemy przecier pomidorowy. Mieszamy.  Marchew kroimy w talarki a mięsko obieramy od kości. Dodajemy do zupy. Pomidorówkę doprawiamy solą i pieprzem, następnie

Kulinarne Fantazje Marioli
Ryba zapiekana z pieczarkami i cebulką 192

obiad?" Sama zresztą się nad tym zastanawiałam, bo akurat jestem z tych osób, które wszelkich postów starają się trzymać i przestrzegać. W Popielec nie uświadczysz u mnie żadnego mięsa i słodyczy. No chyba, że dzieci strasznie o nie ględzą... Dziś u mnie będą pierogi ruskie z pieczarkami i chyba krupnik na rosołku, a Was zapraszam na rybkę! Normal

Kuchnia w czekoladzie
Domowa pasta z wędzonej makreli na kanapki [PRZEPIS] 233

wędzonej makreli Składniki: makrela wędzona, mała cebula, ogórek kiszony, łyżeczka majonezu, dwie łyżeczki musztardy (najlepiej jedną zwykłej i jedną francuską z cały ziarnami gorczycy), świeży koperek, pieprz. Zrób tak: mięso oddziel od ości, przełóż do miseczki. Cebulę bardzo drobno posiekaj, następnie rozgnieć trochę na desce za pomocą widelca, dodaj do makreli razem z majonezem, musztardą i koperkiem, dopraw pieprzem. Wszystko

Kulinarna Polska
Pizza czekoladowa 160

braku sezonu na maliny ich nie dodać. Wierzcie mi - maliny mrożone są o niebo zdrowsze niż te piękne, które kupicie poza sezonem. Pizza z owocami Ogólnie bardzo lubię łączyć mięso z owocami, ale w tej pizzy nie musisz posuwać się do takich rzeczy (jeżeli nie tolerujesz łączenia smaku słonego ze słodkim), po prostu owoce i czekolada kochają się nawzajem

MamaOskarka
Koktajl z kaszą jaglaną, marchewką i dynią 173

Koktajl z kaszą jaglaną to smaczna i super zdrowa propozycja na śniadanie. W naszej codziennej diecie dominują pokarmy kwasotwórcze (pieczywo, nabiał, mięso, czarna kawa, słodycze), a ma to niebagatelny wpływ na naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Aby zachować zdrowie i równowagę kwasowo-zasadową powinniśmy zwiększyć w naszej diecie produkty zasadotwórcze. Kasza jaglana jest cudownie zasadotwórcza i pomoże utrzymać zdrowie w dobrej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Łopatka jagnięca z piekarnika - uczta smaków 162

Jagnięcina to jedno z najzdrowszych mięs szkoda, bo trudno osiągalne i stosunkowo drogie. Jest delikatne, soczyste i bardzo smaczne. Prawdziwi koneserzy zachwycają się jego smakiem. Wystarczy raz skosztować, by przyłączyć się do ich grona. To nie tylko smak ale i wartości odżywcze i zdrowotne powinny skłonić do rozejrzeniem się za tym rarytasem. Dietetyczne, lekkostrawne, z wysoką zawartością białka i kompletem

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Zupa ogórkowa na żołądkach drobiowych 149

jajka sól, pieprz Przygotowanie Żołądki oczyszczamy, zalewamy zimną wodą ( 1,2 litra ), zagotowujemy, usuwamy szumowiny, lekko solimy. Wrzucamy liście laurowe, ziele angielskie. Gotujemy na wolnym ogniu przez pół godziny. Mięso wyciągamy z wywaru, studzimy i kroimy w paski. Wywar przecedzamy. Marchewki, pietruszkę, seler, ziemniaki kroimy tak, jak lubimy. Dodajemy do zupy i gotujemy 30 min na średnim ogniu. Ogórki chlastamy

R'n'G Kitchen
Smaczna i sycąca sałatka z kurczakiem i kaszą 269

cytryny 50 ml oliwy lub oleju sałatkowego 1 łyżeczka oregano sól, pieprz Link filmu z przepisem: Sałatka z kurczakiem i kaszą Przygotowanie: Pierś z kurczaka gotuję do miękkości mięsa, do gotowania dodałam sól, pieprz, paprykę słodką, paprykę ostrą, pieprz ziołowy, tymianek. Ugotowaną wyjmuję z wody i odstawiam do wystudzenia. Pierś możemy również upiec.  Kaszę gotuję według przepisu

Uwaga Babcia Gotuje
Chlebek pita 244

Chyba każdy zna chlebek pita. Mięciutki chlebek zazwyczaj naładowany mięsem i sosem czosnkowym. Nie wiem dlaczego, w Polsce pokutuje to zestawienie. Tymczasem na Bliskim Wschodzie pita i jej rodzaje to „kołderka” dla ferii smaków, kolorów i połączeń. Niedługo na blogu pojawi się przepis na sabih, w którym się zakochacie. Pokażę wam, jak zrobić gyros i kebab wołowy w domowych warunkach

ladykitchen
Jak zacząć oszczędzać pieniądze? 220

koleżanki coś mają, a promocje w sklepie „mrugają” do nas z każdej możliwej strony. Ale czy aby na pewno potrzebujemy dziś dołożyć do zakupów dodatkowe bułeczki, warzywa, mięso? Czy nie jest tak, że w naszej lodówce i kuchennych szafkach wciąż leży coś dobrego czego jeszcze nie zużyliśmy i niestety za chwilę może się popsuć. A my tym samym

Słodkie okruszki
Kotlety z kaszy jęczmiennej 160

Choć lubię kotlety z mięsa, to z przeróżnych kasz także przyrządzam dość często. Tym razem chciałam zaprezentować wersję z kaszą jęczmienną, która jest bardzo lubiana przez moją rodzinę. Takie kotlety świetnie nadają się do przemycenia kaszy do diety dla tych, co za nią nie przepadają. Doskonale sprawdzają się na obiad, ale ja lubię je podjadać nawet na zimno. Jeśli kotlety

Di gotuje

Proponowane wyszukiwania