mięso - 63110 przepisów (strona:2218/4208)

Bardzo pachnące serduszka 240

bardzo szybko. Ciasto wystarczy zagnieść i nie trzeba go odkładać żeby leżakowało. Wykorzystując pomysł mojej Babci z przepisu na faworki , można ciasto także przepuścić przez maszynkę, taką zwykłą do mięsa. To spowoduje lepsze napowietrzenie ciasta, dzięki czemu ciastka będą potem bardziej kruche. I nie szykujcie blachy do pieczenia. Te serduszka smaży się w głębokim tłuszczu tak jak chrust. Ponieważ

Smaczna Pyza
Kotlety siekane ze szpinakiem 229

Kotlety siekane to nic innego jak drobno pokrojone mięso z kurczaka plus różne dodatki. Kombinacje dowolne,każdy daje to co lubi. Moje kotleciki czy też placuszki,bo można nazywać je różnie są z dodatkiem świeżego szpinaku,czerwonej papryki i sera. Możemy podać je na obiad czy też kolację. ok. 260 g filetu z piersi kurczaka 1/2 czerwonej papryki   garść

Kolorowa kuchnia Elki
Kapuściany „torcik” śniadaniowy 278

Uwielbiam białą kapustę i pomyśleć tylko, że w dzieciństwie za nią nie przepadałam. Zawsze rozwijałam gołąbki i jadłam tylko mięso, surówek z kapustą nie jadłam do 19 roku życia. Teraz nadrabiam i kapusta bardzo często gości na moim stole. Dziś chcę podzielić się przepisem, wymyślonym przed snem, na bardzo smaczny torcik śniadaniowy, którego głównym składnikiem jest kapusta. Zostało mi pół

Smaki Armine
Indyk balsamico pieczony z batatami 200

łyżki ciemnego sosu sojowego 2 łyżki suszonego rozmarynu 3 łyżki oleju 4 ząbki czosnku sól, pieprz Sposób wykonania: Wszystkie składniki marynaty łączymy ze sobą, a następnie nacieramy nią mięso. Odkładamy do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). Indyka wyjmujemy z zalewy, kładziemy na blachę a wokół niego układamy obrane i pokrojone na duże kawałki bataty. Pozostałą marynatą polewamy bataty

Qchnia po prostu
Sałatka z buraków z rodzynkami 146

Bardzo ciekawa, zdrowa sałatka, domownicy mieli kłopot z rozpoznaniem wszystkich składników. Doskonale smakuje samodzielnie ale również można podawać np do pieczonych mięs,zwłaszcza drobiu. Składniki 150 g namoczonych rodzynek 5 średnich buraków,ugotowanych 1/2 puszki kukurydzy 20 g sera żółtego cebula jogurt naturalny duży+ 1 łyżka majonezu( można majonez pominąć) 1 łyżeczka curry sól , pieprz … Czytaj dalej Sałatka

gotuj ze mną
Pasta z makreli i sera 101

pyszne źródło energii począwszy od samego rana. Składniki 250 g makreli wędzonej 250 g sera typu feta 1 pęczek natki pietruszki sól, pieprz Przygotowanie Makrelę obieramy ze skóry, oddzielamy mięso od ości. Mielimy razem z serem i posiekaną natką pietruszki. Do smaku doprawiamy solą i pieprzem

R'n'G Kitchen
Skrzydełka kurczaka w pomarańczach 138

łyżeczka mielonej papryki 1 łyżka mąki 100 ml zimnej wody sól, pieprz Przygotowanie Skrzydełka dzielimy na kawałki. Szalotki kroimy w krążki, czosnek siekamy. W woku rozgrzewamy olej, wrzucamy mięso i smażymy. Następnie dodajemy szalotki, smażymy dalej, czosnek, smażymy jeszcze chwilę, zalewamy sokiem z pomarańczy i bulionem. Przykrywamy, dusimy na wolnym ogniu przez 10 min. Następnie dodajemy zioła, cukier, paprykę, dusimy

R'n'G Kitchen
Koktajl z kaszą jaglaną, marchewką i dynią 154

Koktajl z kaszą jaglaną to smaczna i super zdrowa propozycja na śniadanie. W naszej codziennej diecie dominują pokarmy kwasotwórcze (pieczywo, nabiał, mięso, czarna kawa, słodycze), a ma to niebagatelny wpływ na naszą gospodarkę kwasowo-zasadową. Aby zachować zdrowie i równowagę kwasowo-zasadową powinniśmy zwiększyć w naszej diecie produkty zasadotwórcze. Kasza jaglana jest cudownie zasadotwórcza i pomoże utrzymać zdrowie w dobrej

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
6 przepisów na chiński Nowy Rok 153

aromatyczny i mega szybki makaron chiński. Kluczowym elementem tego dania jest sos zrobiony ze zmiksowanego szczypioru i imbiru. KACZKA PO CHIŃSKU Jaka jest tajemnica błyskawicznej kaczki po chińsku? Mięso piecze się szybko dzięki super zabiegowi: trzeba je krótko obgotować w słodko-kwaśnym roztworze z wody, cukru i octu ryżowego. Mikstura doskonale zmiękcza kaczkę i wzbogaca jej smak. „PIJANE” KLUSKI

Niedzielny kucharz
Sos tatarski z kaparami 223

Bardzo prosty,  pyszny i niezastąpiony sos tatarski do jajek czy pieczonych mięs, z dodatkiem kaparów smakuje wyśmienicie. Idealny dodatek na Wielkanocny stół. Polecam jest smaczny  J Składniki: 1 szklanka marynowanych grzybów ¼ szklanki kaparów z zalewy 4 ogórki konserwowe 1 cebula 3 łyżki majonezu 2 łyżki jogurtu naturalnego lub śmietany 18% Szczypta pieprzu do smaku Szczypta soli do smaku

Wanilia i Kardamon
Sałatka obiadowa z buraczków 147

sałatka to nowość, która mi posmakowała i którą podpatrzyłam na stronce „SmakowiteDania” ( filmik ). To świetny pomysł na smaczny i zdrowy dodatek do obiadu. Jest idealna do mięs, ryb oraz na grilla Składniki: 4 średnie buraki ćwikowe 2 średnie jabłka 1 średnia cebula pęczek szczypiorku 3 łyżeczki tartego chrzanu 4 łyżki śmietany 12% lub 18% cukier sól i pieprz

Kulinarne S.O.S.
Kluski śląskie (bez jajka) 171

  Kluski z dziurką Kluski ziemniaczane przygotowane z gotowanych ziemniaków i mąki ziemniaczanej – tanie… smaczne… sycące… bajecznie proste w wykonaniu. To świetny

Kulinarne S.O.S.
Kotlety rybne siekane 149

się klasyczna smażona ryba, dla odmiany polecam smaczne i proste w przygotowaniu kotlety rybne Pomysł na nie znalazłam w Kuchni Marzenki ( filmik ). Zrobisz je bardzo szybko. Nie wymagają mielenia mięsa – wystarczy posiekać rybę lub pokroić w drobną kosteczkę, wymieszać z pozostałymi składnikami, uformować i usmażyć. To świetne danie obiadowe, które można podawać z ryżem, kaszą, ziemniakami, duszonymi warzywami, surówkami

Kulinarne S.O.S.
Udawane skrzydełka – można zjeść cały kubełek i nie pójdzie w boczki 620

Takie skrzydełka nikomu nie wadzą, a wszystkim robią dobrze. Przysmak typu fast, a zdrowy fest! Pieczone i z niespodzianką w środku 😉 Założę się, że chrupiące kojarzy

Wiszniówka
Przepis na obiad - kasza jaglana z grzybami 137

przepisu na obiad i zastanawiasz się co zrobić z kaszą jaglaną? Dodaj do niej grzyby, np. pieczarki. Poniżej podaję przepis na pyszną kaszę jaglaną z pieczarkami bez mleka i mięsa. Składniki:  1 woreczek kaszy jaglanej  30 dag pieczarek 2 szklanki bulionu  mała cebula ząbek czosnku  koperek pietruszka  1 łyżka mąki Przygotowanie: Gotujemy kaszę jaglaną

Jak u mamy