Przepis na : obiad
Dzisiaj wracam do Was z obiecanym przepisem na kaczkę. Przepis w postaci filmików możecie obejrzeć na moim Instagramie w wyróżnionych relacjach. Postanowiłam spisać przepis aby nie zginął w czeluściach internetu. Kaczka jest idealnie mięciutka i rozpływa się w ustach. Kaczkę piekłam z dodatkiem świeżych ziół takich jak rozmaryn, dużą ilością jabłek i pomarańczy. NAJWAŻNIEJSZE ZASADY PRZY PIECZENIU KACZKI: - najlepsza kaczka wychodzi pieczona w naczyniu żeliwnym - kaczkę warto łączyć z owocami takimi jak ... czytaj dalej...
Święto Halloween pojawiło się w naszym kraju w latach 90-tych, jednak dopiero od kilku lat cieszy się sporą popularnością.
Czytaj dalej...Jest bardzo wiele rodzajów mięsa, począwszy od najbardziej popularnej w Polsce wieprzowiny czy drobiu, kończąc na mniej popularnej wołowinie, jagnięcinie lub cielęcinie.
Czytaj dalej...Na każdej imprezie nie może zabraknąć dobrych drinków i smacznego jedzenia. Oczywiście najlepsze są szybkie przekąski, potocznie nazywane finger foods, jednak nie może też zabraknąć sałatek.
Czytaj dalej...Sylwester to czas, kiedy świętuje się koniec starego roku i początek nowego. Jest to stosunkowo dość młode święto, gdyż narodziło się ono dopiero na przełomie XIX i XX wieku.
Czytaj dalej...Zapraszam na bloga- http://smykwkuchni.blogspot.com/
kocham odkrywać nowe smaki, łączyć to co wydaje sie nie do połączenia, lubię smak słodko- kwaśny, połączenie oliwy z oliwek i octu balsamicznego z ciepłą bagietką, gotowanie ma sens tylko dla kogoś, a posiłek zawsze smakuje lepiej we dwoje...przy świecy ;-)