Naczynie żaroodporne o wymiarach 28x18 cm smarujemy masłem. Filety wkładamy do naczynia, porządnie solimy i pieprzymy z obu stron. Na górę nakładamy warstwy majonezu i dokładnie rozsmarowujemy po całym mięsie. Następnie posypujemy filety pokrojonym porem i na sam wierzch startym serem. Całość zapiekamy ok. 40 minut. Podawać ze świeżą sałatą bądź surówką
Calzonella.comprzystawki z ziemniaków, boczku, bakłażana i cukinii. Aby warzywa były chrupiące, należy je pokroić na cienkie plastry i skropić olejem. Boczek można podać w postaci szaszłyków – wystarczy ułożyć plastry mięsa w ruloniki, nadziać na patyczek i grillować, aż będzie zarumieniony i chrupiący. Przystawki nie mogą się obejść bez pysznych sosów np. majonezowo-jogurtowego z ziołami lub ostrego chili. Spośród gotowych
Okiem Blondynki by McBlondisprężynką) bawełniana ściereczka folia spożywcza Wykonanie: Kapustę poszatkowałam razem z marchewką. Można to zrobić za pomocą noża, szatkownicy, albo przystawki do maszynki do mielenia mięsa. Ja właśnie użyłam takiej przystawki. Szatkowałam główkę kapusty i jedną marchewkę. Wsypałam dużą szczyptę soli, wymieszałam i przełożyłam do dużej miski. I tak zrobiłam z pozostałymi główkami kapusty i marchewkami. To ułatwiło
Kuchnia u KrysiKotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mozzarellą, zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut. 3. Jajka przygotowujemy 10 minut przed końcem pieczenia mięsa. Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy po 1 jajku, posypujemy solą, pierzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy na małym ogniu do momentu aż białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne. Jajka układamy
Szefowa kuchniitam serdecznie, dzisiaj zaproponuję przepis na pyszny dżem z borówki czerwonej-brusznicy. Dżem jest bardzo smaczny lekko kwaśny i idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, ale jest równie smaczny jako dodatek do pieczywa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania dżemu będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 800 ml dżemu 600 g borówki czerwonej 400 g kwaśnych jabłek
Uwaga Babcia Gotujewarzyw i owoców dziennie Zdrowe nawyki żywieniowe powinno się kształtować od najmłodszych lat, lecz dietę można zmienić w każdej chwili. Wykluczenie z jadłospisu wysoko przetworzonych produktów, fast foodów, tłustych mięs i słodyczy daje pozytywne efekty już po kilku tygodniach. Jeśli chcesz jeść zdrowiej każdego dnia, wyciskarki Hurom z pewnością Cię zainteresują. Wielofunkcyjne wyciskarki Hurom dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania
Via GustoDuszenie to bardzo fajny sposób na przygotowanie fasolki. W ten sposób nabiera fantastycznego aromatu i smakuje rewelacyjnie na obiad z kawałkiem ryby lub białego mięsa, lub jako lekka kolacja na zimno. Dodatek filecików anchois sprawia, że danie ma charakterystyczny lekko rybny smak. Wszystkie składniki komponują się ze sobą idealnie. Przygotowanie zajmuje kilka minut, a obiad pod przykrywką robi się
wiecejwarzyw.plKażdemu z nas zależy na tym, aby nasza dieta była jak najlepsza, jak najbogatsza w substancje odżywcze i jak najzdrowsza. To z tego powodu wybieramy mięso pieczone zamiast smażonego, gotujemy warzywa na parze zamiast w osolonej wodzie, a pomiędzy posiłkami chrupiemy warzywno-orzechowo-owocowe przekąski zamiast batonów, czipsów i innych nieszczególnie zdrowych produktów. Kupując wyciskarkę wolnoobrotową możemy nie tylko odświeżyć
Słodkie okruszkiSzybki i pyszny sos curry ze świeżymi pomidorami i opcjonalnie także ze szpinakiem. Świetny jako dodatek do dań, np. kotletów wegetariańskich lub mięs i ryb z grilla. Najlepiej smakuje podany z ryżem lub orientalnym chlebkiem typu flatbread . Przygotujecie go w 10 minut, na jednej patelni, bez zbędnego bałaganu w kuchni. Najpierw podsmażamy pomidorki z czosnkiem, sosem sojowym
cool and mintycynamonem w cieście filo z toffi i lodami waniliowym Gracjan: 1. Moja restauracja nazywa się Sucar i jest restauracją z tradycyjną kuchnią hiszpańską. 2. Serwujemy potrawy typu paella, fideua, mięsa i owoce morza robimy na piecu asado, rozgrzewanym węglem. 3. W mojej restauracji mamy bardzo dobrą atmosferę, młody zespół. Cały czas czerpię wiedzę i inspiracje kulinarne od kolegów z pracy
Gotuj po hiszpańskuPrzepyszna i zdrowa sałatka. Będzie idealnym dodatkiem do grillowanego mięsa lub jako drugie śniadanie do pracy. torebka kaszy jaglanej 2 szkl bobu 10 pomidorków koktajlowych 1/2 kostki fety 1/2 pęczka natki pietruszki sól, pieprz Kaszę ugotować wg przepisu na opakowaniu. Ostudzić. Bób ugotować do miękkości, obrać ze skórki. Pomidorki przekroić na pół, fetę pokroić w kostkę. Pietruszkę drobno posiekać
Smakołyki Asibłonki i tłuszcz. 2. Przygotowujemy marynatę. Czosnek przeciskamy przez praskę, cebulę bardzo drobno siekamy. Wszystkie jej składniki dokładnie ze sobą mieszamy, dokładnie nacieramy nią schab. 3. Mięso przekładamy do rękawa do pieczenia, szczelnie go zamykamy. Pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 1,5h. Studzimy, kroimy w plastry
Szefowa kuchnipara-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy w kostkę, podobnie ziemniaki oraz seler. Czosnek, marchew i pietruszkę kroimy w talarki, grzyby i paprykę w paski. Fasolę osączamy z zalewy. Wszystkie składniki (z wyjątkiem fasoli i papryki
R'n'G Kitchenmożemy cieszyć się smakiem fantastycznego obiadu czy kolacji. Dzisiaj podzielę się z Wami przepisem na faszerowane łódeczki z cukinii. Można je zaserwować na obiad jako dodatek do mięsa bądź solo jako ciepłą kolację. Składniki: 1 średniej wielkości cukinia, 1/2 czerwonej papryki, 5-6 pieczarek, 1 mała cebula, 2 ząbki czosnku, 50 g sera feta, 1 łyżka
Moja kraina smakówwody gazowanej. Ps. Muddler to ugniatacz do owoców, jest dostępny w większości marketów spożywczych. Drewniany muddler z marketu kosztuje około 7 -10 złotych. Można go zastąpić trzonkiem tłuczka do mięsa albo zwykłą drewnianą łyżką. Prosty przepis na drinka Mojito Mojito przepis na najlepszy drink składniki na 1 drink mojito / mohito pół limonki 2 łyżeczki cukru trzcinowego lub 20 ml klasycznego
Kulinaria - potrawy z różnych stron świata