mięso - 63110 przepisów (strona:2199/4208)

Wątróbka z grilla 152

grillu można położyć wszystko, no prawie wszystko: różne mięsa , drób , ryby , sery , warzywa , owoce , grzyby . Polecam wątróbkę drobiową z grilla. Aby chronić jej delikatną strukturę i aby jej nie wysuszyć proponuję zawinąć ją w boczek. Jeden ładny, cienki plaster boczku wędzonego, na jeden kawałek wątróbki. wątróbka drobiowa, plastry boczku wędzonego (jeden na kawałek wątróbki), miód (może być wielokwiatowy), musztarda francuska

królestwo garów
Menu na tydzień: Jak zrobić grilla w domu 135

zestaw dań z grila bez grila. Jak grilować bez grila Są dwa patenty na robienie grilowanych potraw w piekarniku. Po pierwsze przyprawy. Dobrze jest tak dobrać zestaw przypraw, żeby mięso miało dymny, grilowy posmak. Amerykanie mąka na to świetny sposób, czyli „płynny dym”, specyfik dobrze naśladujący dym z grila. W Polsce możecie go kupić w internecie. Można się bez niego

Niedzielny kucharz
Jajka faszerowane z chrzanem 119

smaczny pomysł na faszerowane jajka, które sprawdzą się nie tylko jako propozycja świątecznego menu. Jajka są delikatne w smaku, lecz z wyraźną nutą chrzanu. Świetnie komponują się z przeróżnymi mięsami oraz w wersji solo, którą bardzo lubię. Polecam! 3 jajka 2 łyżki majonezu (płaskie) 1/2-1 łyżeczka chrzanu ze słoiczka (*) sól, pieprz Jajka ugotować na twardo i po ostudzeniu obrać, przekroić

Di gotuje
Udka z kurczaka zapiekane z ryżem i chińską mieszanką warzyw 314

Dzisiaj pomysł na obiad, który sam się robi, czyli udka z kurczaka zapiekane z ryżem i chińską mieszanką warzyw. Danie jest bardzo smaczne i sycące. Jego

Ugotować
KURCZAK Z CHORIZO NA RYŻU 141

pomidorków koktajlowych  cebula 2 ząbki czosnku 200 g ryżu brązowego  ok 0,75 l wywaru drobiowego ( rosołu) łyżka słodkiej mielonej papryki  sól,pieprz Umyte,osuszone mięso posypać solą i pieprzem,obsmażyć na 2 łyżkach oleju. W dużej brytfance rozgrzać 2 łyżki oleju,zeszklić posiekaną cebulę wraz z czosnkiem. Wrzucić plasterki chorizo,przesmażyć. Dodać połówki pomidorków , paprykę oraz

Niespełnione zdolności kulinarne
Pasta paprykowo-jajeczna 148

Jeśli po świętach mamy dość mięsa to taka pasta będzie w sam raz :) Składniki : 2 czerwone papryki 2 ugotowane jajka 2-3 pomidory suszone w oleju pieprz czarny i ziołowy czosnek granulowany lub kilka ząbków pieczonego czosnku Przygotowanie: Paprykę upiec, potem obrać i zmiksować razem z gotowanymi, obranymi jajkami, czosnkiem i ewentualnie z pomidorami Doprawić do smaku solą, pieprzem

Proste Potrawy
Pyszne inspiracje na grilla 337

Wielkimi krokami zbliża się majówka - czyli cała Polska zasiada do grilla ;)  Na blog powraca zakładka z pysznymi inspiracjami na mięsa, warzywa i sałatki,  klikajcie  KLIK! KLIK! KLIK! Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia na  Instagramie

Moje Kuchenne Rewelacje
Pyry z gzikiem - nasza wariacja na ten temat 226

solą i pieprzem. Pieczemy w temperaturze 180°C przez około godzinę ( do czasu, aż będą miękkie - wystarczy wbić patyczek do szaszłyków, aby sprawdzić, czy już są gotowe ). 2. Oddzielamy mięso makreli od skóry i ości, rozrywamy na mniejsze kawałki. 3. Do miski przekładamy oczyszczoną makrelę, dodajemy twaróg, śmietanę, cebulkę pokrojoną w drobną kostkę, posiekany szczypiorek, doprawiamy do smaku solą

W kuchni Katie
Tarta z ciasta francuskiego z cukinią, botwiną i kozim serem 163

kruchym cieście, zalanej masą śmietanowo-jajeczną jest quiche ( czytamy: kisz ). Trzeba przyznać, że Francuzi wpadli na genialny pomysł: pieczesz spód z ciasta, wrzucasz na niego owoce, słodki krem, albo mięso, rybę, warzywa i w sumie gotowe. 20 minut w piekarniku. Ile pomysłów, inspiracji, składników w kuchni - tyle tart! Najlepsze danie żeby wykorzystać resztki z lodówki. U nas dziś na szybko

W kuchni Katie
Błonia Bistro 180

stek z antrykotu (49 zł), oraz kurczaka w dwóch odsłonach(29-32 zł). Wszystkie dania podawane są z ciekawie skomponowanymi dodatkami warzywnymi. Ja osobiście polecam schab wieprzowy sous vide. Mięso było bardzo soczyste i miękki, dobrze doprawione. Porcja bardzo duża, adekwatna do ceny. Lekkie puree z selera, rozpływająca się w ustach duszona kapusta orac chrust ziemniaczany sprawiają, że danie jest

I LOVE LIFE
Co zobaczyć we Lwowie? 10 najciekawszych miejsc 178

KRÓLEWSKI Arsenał Lwowski zbudowany z inicjatywy Władysława IV Wazy i Stanisława Koniecpolskiego. Ukończony w 1646 roku. W budynku arsenału aktualnie znajduje się muzeum historyczne. A w okolicy znajdziecie najlepsze mięso we Lwowie! 5. PAŁAC POTOCKICH Moje ukochane miejsce we Lwowie! Neorenesansowy, zbudowany dla Alfreda Józefa Potockiego. Magiczne, piękne i zachwycające miejsce. Warto przejść się na krótki spacer aby go zobaczyć

Czarnawisienka
Spaghetti z oliwą, chili i czosnkiem 147

Dziś coś mega szybkiego i smacznego – makaron z oliwą, czosnkiem i papryczką chili (aglio, olio e peperoncino). Jego przygotowanie zajmuje tyle, ile ugotowanie makaronu! Jest

Smaki Na Talerzu