mnie nazywają je również ekspresową sałatką pomidorową. Bez względu na nazwę całość jest pyszna. Takie pomidory idealnie smakują same lub jako dodatek do innych dań np. chrupiących kawałków mięsa. Spróbujcie. W prostocie tkwi siła Składniki: 2 pomidory 2,5 łyżki majonezu 2 łyżki naturalnego jogurtu 1 ząbek czosnku pieprz i sól do smaku 2 szczypty przyprawy do sałatek Organic Fabryka
Słodkie okruszkikaszy raz jeszcze. Szczerze, jestem zagorzałym mięsożercą i glutenożercą i trochę mnie te wszystkie przepisy „bez glutenu”, „bez cukru”, „bez nabiału”, „bez mięsa” przerażają, ale na blog Marty bardzo was serdecznie zapraszam. Tam nie czuję, że danie jest „bez” czegoś i muszę spodziewać się na talerzu styropianu a nie konkretu
Mieszam w Garnkudostały ognistego „kopa”. Pęczak, został przygotowany jak klasyczne risotto, powoli dusił się w bulionie, którego dolewało się chochelka po chochelce. Kotleciki jagnięce, zostały krótko podsmażone i podpieczone dzięki temu mięso było delikatne. Kaszotto podane zostało z świeżym, przesmażonym szpinakiem, kurkami, pieczoną cebulką oraz kotlecikami jagnięcymi. Niebo w gębie. DESER – Tarta na kruchym spodzie z kremem migdałowym i rabarbarem Deser tylko
Moniki Smakołykilipca. Dziś zabieram Was na mój piknik razem z marką Cedrob, producentem wysokiej jakości wędlin z kurczaka o bardzo dobrym składzie. Wędliny Z KURNEJ PÓŁKI mają w sobie mięso z kurczaka, naturalne przyprawy i sól peklującą, która konserwuje produkt, a do tego utrzymuje jego kolor. Sama używam soli peklującej przy produkcji domowych wędlin. Mam nadzieję, że tak samo
nietylkopasta.pljeszcze około 1 minuty. Dodaj szparagi i suszone pomidory, smaż 3 -4 minuty mieszając co jakiś czas. Dodaj śmietankę i wymieszaj. Gotuj 5 minut co jakiś czas mieszając. Gdy mięso będzie miękkie – dodaj posiekany koperek. Całość wymieszaj i wyłóż na talerze. Podawaj z ulubionymi dodatkami – ziemniakami, kaszą lub makaronem. Smacznego! Artykuł Polędwiczki ze szparagami i suszonymi pomidorami
Moja pasja smakuMieszamy, aby nie powstały grudki. Do potrawy dodajemy posiekany koperek. Doprawiamy do smaku cukrem, solą i pieprzem. Podajemy z młodymi ziemniakami i kotletami mielonymi (lub innym mięsem). Smacznego
bistro mamawiem jak Wy, ale ja w tak piękną pogodę mam automatycznie mniejszy apetyt. Niespecjalnie chcę sięgać po mięso, a bardziej po różnego rodzaju lemoniady, zdrowe lody, czy właśnie sałatki. Dlatego mam dziś dla Was przepis na prostą i bardzo smaczną sałatkę z pieczonym burakiem, pomarańczą, kozim serem i dressingiem pomarańczowym. Jedynym minusem tej sałatki może być upieczenie buraka
Be Fit Be StrongMakaron ze szparagami w sosie pomidorowym to obiad, który przypadnie do gustu niemal każdemu! Niesamowicie prosty, sezonowy i szybki w przygotowaniu. Pysznie smakujący i bez dodatku mięsa. Artykuł Makaron ze szparagami w sosie pomidorowym pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl
Pogotujmy.plswoje propozycje zaczyna od idealnego steku z sosem, czy szarpaną wieprzowiną na cydrze, są też banany w cieście czy drink w starym stylu. Jest bardziej po męsku, więcej mięs, więc Panowie z takich propozycji będą zadowoleni :-) Ostatnia jest Pani Sylwia ze swoimi słodkościami i tutaj powiem Wam, że aż ślinka cieknie na sam widok zdjęć tych słodkości :-) Na samym
kruche babeczkiwyrobić je szybko rękami – około 2-3 minuty. Gotowe ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy do wyrośnięcia na godzinę, w ciepłe miejsce. W międzyczasie możemy przygotować farsz – mięso z kurczaka oddzielamy od kości i drobno siekamy, przekładamy do miski. Dodajemy do niego serek wiejski, parmezan oraz drobno pokrojoną mozarellę. Pieczarki obieramy lub oczyszczamy ręcznikiem papierowym i kroimy
Smaczna Stronapyszne warzywo, które tworzy wprost idealny duet z jabłkiem. Wykorzystujemy go głównie w daniach słodkich, czyli ciastach czy też deserach, ale jest on także przepyszny jako dodatek do mięs. Rabarbarowy chutney z jabłkami z odrobiną korzennych przypraw smakuje doskonale, do jego przygotowania użyłam naszych pysznych i pełnych witamin Jabłek Grójeckich. Na blogu sa też inne pyszne przepisy, w których wykorzystałam
Kulinarne przygody Gatitymarchewka są o.k. wówczas dodajemy przyprawy, chili na końcu wg swojej wytrzymałości kubków smakowych. Wszystko razem przesmażamy z 2 minuty i już gotowe do serwowania, ostre i na ciepło. Mięso na zewnątrz jest przypieczone, a w środku soczyste i w sam raz. Smacznego
chleba naszegoComber czekoladowy brzmi dość ciekawie, nie sądzicie? Comber kojarzył mi się ze sztuką mięsa a nie ciastem:) Tak mnie ten przepis zaintrygował ,że postanowiłam go wypróbować. Niezwykle smaczne, wyczuwalny dość mocno smak migdałów i czekolady. Dla wszystkich smakoszy ciast czekoladowych, suchych, polecam. Chyba najważniejsza rzecz w tym cieście ,bardzo szybko się piecze:) Lubię osobiście … Czytaj dalej Ciasto comber czekoladowy
gotuj ze mnąświeżych, muszą to być jednak grzyby leśne. Dodatek mięty orzeźwia i nadaje sosowi niepowtarzalny smak. Polecam teraz gdy pojawiają się grzyby w lesie. Sos będzie idealnym dodatkiem do mięs, pierogów, pampuchów czy na kanapki, polecam. Grzybowy sos z dodatkiem mięty. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe Czarowanie