mięso - 63110 przepisów (strona:2183/4208)

Sałatka makaronowa z kurczakiem i koperkiem wg Aleex 129

salaterki. Wlać nieco oleju i dodać przyprawę uniwersalną. Wymieszać, zostawić na 30 minut. 5. Na patelni rozgrzać olej. Na dość mocnym ogniu usmażyć kosteczki piersi. Nie rumienić. 6. Mięso wyłożyć na sitko i odsączyć. Gdyby kostki były za duże, można je podzielić na mniejsze kawałeczki. Jak ostygnie, dodać do salaterki. Wymieszać. 7. Do składników sałatki dodać majonez. Ma być

W mojej kuchni
Gołąbki z mięsem z wolnowaru 103

Dawno nie było tutaj żadnego przepisu z użyciem wolnowaru, naprawiam więc ten błąd. Jako że jest jesień, sezon na kapustę trwa to zrobiłam gołąbki, ale nie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Kotlety z karkówki 253

Kotlety z karkówki to pyszna alternatywa dla tradycyjnego schabowego. Jeśli wybierze się odpowiedniej jakości mięso, to kotlety wychodzą nawet o niebo lepsze niż zwykłe schabowe – takie mięciutkie i soczyste. Tak więc jeśli już znudził się Wam The post Kotlety z karkówki appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Zupa pomidorowo-kapuściana o smaku gołąbków 115

wywaru warzywnego ( albo mięsnego) 2 marchewki (można użyć wcześniej ugotowanej z wywaru) 100 g ryżu ( najlepiej w torebce) mała puszka przecieru pomidorowego sól, pieprz do smaku KLOPSIKI 500 g mięsa mielonego ( wołowo-wieprzowe) 1 cebula 1 jajko pół pęczka natki pietruszki - posiekana 2 łyżki bułki tartej sól, pieprz do smaku olej do smażenia Kapustę drobno posiekać. W garnku rozgrzać olej

Smaczny zeszyt
Curry z ciecierzycą i szpinakiem 107

inną - to nie równanie matematyczne:) Ja podaję je z ryżem jaśminowym ale można je jeść bez dodatków jak gęstą zupę. Albo też można je potraktować jako bazę i dodać mięso ( kurczaka lub indyka). Tofu też będzie pasowało. Curry to świetna potrawa, doskonale zniesie każdą zmianę w przepisie. Wegetariańskie curry z ciecierzycą i szpinakiem 0 false

Smaczny zeszyt
Zapiekana cukinia z twarogiem i suszonymi pomidorami 134

smaku dzięki skórce cytrynowej. Wiosną mój organizm zaczyna domagać się lżejszego jedzenia, do łask wracają też sałatki, które z kolei zimną idą w odstawkę bo wychładzają organizm. Zamiast mięsa częściej jemy warzywa. To danie świetne jest właśnie na wiosnę i na lato. A do tego kieliszek schłodzonego białego wina. Do przygotowania dania użyłam twarogu i jogurtu bez laktozy marki Mlekovita

Smaczny zeszyt
Sałatka z młodych ziemniaków z rzodkiewkami i ogórkiem 121

Idealna bo teraz jest sezon na młode ziemniaczki, chrupiące rzodkiewki i jędrne ogórki, więc mamy okazję wykorzystać najlepsze składniki. Idealna też dlatego, że świetnie nadaje się jako dodatek do mięs z grilla a maj to miesiąc grillowania. Chociaż oczywiście świetnie nada się na inna okazję, i spokojnie może być samodzielnym daniem na obiad czy kolację. 0 false

Smaczny zeszyt
Burger z tuńczyka z avocado i majonezowym sosem 97

się wszędzi burgerowni różnego typu. I nic dziwnego bo to wdzęczne dość danie, które pozwala na dużo kreatywności i dostosowania do indywidualnych smaków i preferencji. Burgery można robić z mięsa, ryb, kasz, strączków a dodatki i sosyto już co tylko podpowiada fanazja. Dziś proponuję burger z tuńczyka z puszki, z dodatkiem płątków owsianych, obtoczony w sezamie. Do tego pasuje świetnie

Smaczny zeszyt
Sałatka ziemniaczana z bobem i fasolką w pesto 118

pesto. Najlepsze co w początkach lata może się znaleźć na stole. Dla mnie to samodzielne danie, ale można też podać z jajkiem sadzonym. Sprawdzi się także jako dodatek do mięs z grilla. Sałatka ziemniaczana z bobem i fasolką w pesto 1/2 kg młodych ziemniaków 1/2 kg bobu 1/2 kg fasolki szparagowej pesto: pęczek koperku sok z połowy cytryny garść migdałów

Smaczny zeszyt
Kanapkowa pasta z wędzonej makreli i czerwonej fasoli 128

puszka czerwonej fasoli 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 łyżka majonezu 1 łyżeczka soku z cytryny 1/3 pęczka szczypiorku sól, pieprz do smaku Makrelę obrać ze skóry, wyjąć kręgosłup, podrobić mięso wyjmując z niego ości, przełożyć do miski. Fasolę przepłukać, odsączyć i rozgnieść widelcem na drobniejsze kawałki, dodać do ryby. Dodać jogurt, majonez, sok z cytryny i posiekany szczypiorek - całość dobrze

Smaczny zeszyt
Szynka wieprzowa z pieczarkami w sosie własnym 77

poprzek włókien, obsmażamy w dwóch porcjach na rozgrzanym oleju na większym płomieniu, w trakcie smażenia posypujemy każdą porcję ½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki tymianku. Obsmażone mięso dajemy z powrotem na patelnię, dodajemy obrane pieczarki przekrojone na dwie części, posypujemy ½ łyżeczki soli i ½ łyżeczki pieprzu. Przykrywamy szczelną pokrywką, wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170°C na 40 minut na termoobieg

Bułka z Chlebem
Podudzia kurczaka pieczone w pomidorach z ziołami 121

wody, posypujemy obficie z każdej strony Kucharkiem, czosnkiem granulowanym, ostrą papryką, układamy ciasno na blasze lub dużej, wysokiej patelni, polewamy przygotowanym sosem z pomidorów, bazylii i pora. Tak przygotowane mięso wkładamy do nagrzanego piekarnika do 180°C pieczemy 30 minut. Po tym czasie podudzia odwracamy dając sos pod spód, pieczemy 15 minut, następnie ponownie odwracamy i pieczemy jeszcze 15 minut

Bułka z Chlebem
Pikantny sos słodko- kwaśny z cukinii, papryki, cebuli i pomidorów do słoików 101

innymi warzywami. Połączyłam ją z poniższymi składnikami tworząc nieco ostry sos słodko - kwaśny, który można jeść na ciepło i na zimno. Można go wykorzystać jako dodatek do makaronu, mięsa, wędlin... Co potrzeba: 3 kg cukinii (przed obraniem), 1 kg cebuli, 1 kg papryki, 1 czubata łyżka soli, ½ szklanki cukru, ¼ szklanki octu, ½ łyżeczki papryki chili, ½ łyżeczki pieprzu, 300 g koncentratu pomidorowego

Bułka z Chlebem
Zapiekanka z tortellini i serami 159

potrzeba: 250 g tortellini z mięsem, 500 g wędzonego, surowego boczku, 3 średnie cebule, 3 trójkąty sera topionego z szynką, 100 g sera pleśniowego z niebieską lub zieloną pleśnią, 100 g żółtego sera w kostce, 1 garść świeżego szpinaku, ½ płaskiej łyżeczki pieprzu, 200 ml mleka, 1 pełna łyżka natki pietruszki, 3 łyżki oleju rzepakowego Wykonanie: Tortellini gotujemy według przepisu

Bułka z Chlebem
Policzki wieprzowe pieczone z czosnkiem i tymiankiem 448

tego pysznego dania Co potrzeba: 1 kg policzków wieprzowych, 4 łyżki oleju, 4 duże ząbki czosnku w łupinkach, 10 szt. gałązek tymianku, 1 liść laurowy, oregano, sól, pieprz Wykonanie: Mięso myjemy, obsuszamy, posypujemy z każdej strony dokładnie solą, pieprzem, i oregano, obsmażamy na oleju na większym płomieniu z każdej strony w garnku nadającym się do piekarnika. Dodajemy liść laurowy, gałązki

Bułka z Chlebem

Proponowane wyszukiwania