małe kulki urzekły nas ogromnie. Ponieważ uwielbiamy krewetki a mięso kurczaka jemy czasami, dlatego postanowiłam wypróbować przepis znaleziony w jakiejś starej gazecie. To był dobry pomysł bo pulpeciki smakują wybornie, polecam każdemu. Pulpeciki z kurczaka i krewetek. CZYTAJ DALEJ
Moje Małe CzarowaniePrzepyszna sałatka z dodatkiem kurczaka i chrupiących nachos całość doprawiona delikatnym sosem czosnkowym. Istny Król imprezy znika bardzo szybko. Zazwyczaj przygotowywałam ją z mięsem mielonym tym razem postawiłam na kurczaka i ta wersja bardzo wszystkim zasmakowała. Ok 300 gramów fileta z kurczaka 1 cebula czerwona kapusta pekińska ćwiartka małej 1 puszka fasoli czerwonej pól puszki kukurydzy ok. 100 gramów
Andzia Pichcisiekana natka pietruszki , cukier , sól i pieprz do smaku . Mieszamy , ściskamy i mieszamy aż wszystko się połączy . Chłodzimy 20 minut w lodówce i serwujemy z dowolnymi dodatkami , genialna do mięs pieczystych Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży
Ogrodnik w podróżypracy. Oczywiście możecie zrobić z innej ryby. Ziemniaki oskrobać, marchewki obrać. Ugotować ziemniaki i marchew do miękkości w osolonej wodzie. . Odlać i ostudzić. Rybę zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa ale z tarczą z większymi dziurkami. Zmielić również ziemniaki, marchew, czosnek i cebulkę. Wszystko razem wrzucić do miski. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem
Kuchnia Pokoleńświeży tymianek oraz sałatka z awokado i halloumi. Na każdym kroku można też spróbować faszerowanych liści winogron i bardzo podobnych “gołąbków” z buraka liściowego. Fast food Lubicie falafel i mięso z grilla? Będziecie zachwyceni dobrze przyprawioną koftą i kebabem w formie szaszłyków w stylu Orfali, Alleppo i Khash Khash. Nie macie czasu zjeść? Koktajl z awokado z ashtą, czyli miejscową
Ugotowane pozamiatanePlacki ziemniaczane z brokułem przygotowałam ostatnio na obiad bez mięsa. Bardzo lubię warzywne dania. Staramy się jeść takich jak najwięcej. Placki ziemniaczane to danie, które zawsze będzie kojarzyć mi się z dzieciństwem. Mój tata jest wielkim fanem tych placków, pamiętam więc jak w każdy weekend moja mama tarła sporą miskę ziemniaków dla placki dla całej rodzinki. W sezonie letnim lubię
Dorota Smakujecodziennych posiłków tak na pańskim, jak i na chłopskim stole. Jagły gotowane w wodzie lub na mleku podawane były na sypko i na gęsto. Okraszone tłuszczem były dodatkiem do mięs, a jeszcze częściej stanowiły samodzielny posiłek. Na bazie kaszy jaglanej przygotowywano też placki, które były spożywane na zimno, na przykład podczas prac polowych. Na Podkarpaciu kasza jaglana niemal zniknęła
Trzeci talerzlekko posól i popieprz i włóż do marynaty. Trzymaj w niej kurczaka do godziny. Wyjmij, obetrzyj z marynaty, ale nie do sucha, niech trochę marynaty na kurczaku zostanie, nadziej mięso na szpadelki do szaszłyków i smaż na średnio rozgrzanej patelni 10-12 minut w zależności od wielkości szaszłyków Podawaj z ryżem z kalafiora. Artykuł Przepis dnia: Szaszłyki w sosie
Niedzielny kucharzMarynujemy kurczaka w sosie przez min. 1h. Ziemniaki dobrze szorujemy. Podgotowujemy w osolonej wodzie przez 10 minut, a następnie kroimy w łódki. Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Przekładamy mięso. Pieczemy w piekarniku przez ok. 40 min w 180 stopniach. Następnie dorzucamy na blaszkę ziemniaki, resztę rozmarynu i podpiekamy aż ziemniaki będą zarumienione
Czarnawisienkamyśliwym to z pewnością zainteresować Cię może yukon noktowizor , dzięki któremu zachowuje się czujność nawet po zmroku. Ja osobiście nie przepadam za dziczyzną, choć to jedno z najzdrowszych mięs, a nawet zdrowszych od kurczaka! Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czekam na Wasze komentarze
MintTasteProste, a przede wszystkim sycące danie, czyli warzywa z kurczakiem. Jeśli zrezygnujecie z mięsa, to same warzywa - będą równie smaczne. Wystarczy tylko upiec w piekarniku
Z Hrabiną w kuchnipieczarki i dalej smażę. 1/3 pieczarek odkładam i dodaje do kapusty. Pieczarki z kapustą przesmażam chwilę na patelni, doprawiam pieprzem, solą. Większą cześć pieczarek i pasztet miele maszynką do mięsa. Wykonanie: Ciasto dzielę na trzy części. Z dwóch zrobię dużą rybę, z jednej części małą. Na papierze odrysowuję kształt ryby i wycinam. Ciasto rozwałkowuje na stolnicy, przykładam szablon ryby
wesoła kuchniałyżeczka olejku pomarańczowego --------------------------------------- 3 białka Wykonanie: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa. Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo
Smak mojego domuDodałam mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszałam wszystko razem. Przełożyłam do masy pokrojone filety z kurczaka, wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 1 godzinę. Po tym czasie każdy kawałek mięsa wykładałam na rozgrzany tłuszcz i smażyłam na złoty kolor. Usmażone układałam na ręczniku papierowym, by wchłonął się nadmiar tłuszczu. Smacznego! Lidka
Pieprzyć z Fantazją