mięso - 63110 przepisów (strona:2175/4208)

Fusilli (świderki) pełnoziarniste z kurczakiem, pieczarkami i natką pietruszki 201

podsmażyć. Oczyścić i pokroić kurczaka. Doprawić solą i pieprzem po czym wrzucić na patelnię. Oczyścić pieczarki i pokroić w paski. Podsmażyć wszystkie składniki. Proces smażenia jest tu krótki, aby mięso było miękkie i soczyste, a całość sosu świeża i aromatyczna. Wlać mleko i dokładnie wymieszać. Stopniowo dodawać mąkę dalej mieszając. W razie potrzeby ponownie doprawić. Polać makaron sosem i dodać

Karola gotuje
Faszerowane pomidory zapiekane 162

którym nadziałam właśnie pomidory. Można nadziać samą mieszanką pysznych i zdrowych zbóż, a można podrasować jak ja. Co nam trzeba? 4 duże pomidory 2 torebki lunch mixu ugotowane mięso z kurczaka- u mnie obrane udko natka pietruszki- 3 łyżki cebulka podduszona na oleju- 2 sztuki sól, pieprz do smaku feta- kostka Robimy! Lunch mix gotujemy według przepisu. Cebulkę siekamy, podduszamy

Latosiowydom
Szaszłyki w marynacie curry z mango 174

minimum na 1 godzinę a najlepiej na noc. Mango obieramy ze skórki kroimy w kostkę z papryki usunąć gniazda nasienne następnie kroimy w dużą kostkę, cebulę kroimy w plastry. Mięso warzywa i mango nadziewamy na przemian na patyczki. Grillujemy na srednio rozgrzanym grillu lub patelni

Andzia Pichci
Sos serowy (do mięs i warzyw) 195

jest przepyszny. Kremowy, gęsty, bardzo serowy. Polecam do wszelkiego rodzaju mięs jak i kasz czy warzyw. Przygotowanie go zajmuje kilka minut. Do sosu najlepiej nadaje się ser, który łatwo się roztapia. 1 łyżka masła 1 cebula 1 szklanka startego żółtego sera 2 plastry serka topionego 1 ząbek czosnku 2 łyżki gęstej śmietany 18% 1 łyżeczka mąki orkiszowej jasnej 1 szklanka

VioletoweKucharzenie
Kasza jęczmienna z marchewką i czosnkiem 152

smak. Ostatnio bardzo lubię taką prosta kaszę z marchewką, czosnkiem, solą oraz dobrym olejem – mówię wam, że niby nic takiego a super dodatek do jajka sadzonego czy porcji mięsa. PRZEPIS NA KASZĘ JĘCZMIENNĄ Z MARCHEWKĄ I CZOSNKIEM Składniki na kaszę jęczmienną z marchewka i czosnkiem: 1,5 szk kaszy jęczmiennej średniej 3 szkl wody sól 2 marchewki

Dorota Smakuje
SOCZYSTY KURCZAK ZAPIEKANY Z SEREM I POREM 163

Naczynie żaroodporne o wymiarach 28x18 cm smarujemy masłem. Filety wkładamy do naczynia, porządnie solimy i pieprzymy z obu stron. Na górę nakładamy warstwy majonezu i dokładnie rozsmarowujemy po całym mięsie. Następnie posypujemy filety pokrojonym porem i na sam wierzch startym serem. Całość zapiekamy ok. 40 minut. Podawać ze świeżą sałatą bądź surówką

Calzonella.com
Mistrzowskie sposoby na ziemniaki z grilla 150

przystawki z ziemniaków, boczku, bakłażana i cukinii. Aby warzywa były chrupiące, należy je pokroić na cienkie plastry i skropić olejem. Boczek można podać w postaci szaszłyków – wystarczy ułożyć plastry mięsa w ruloniki, nadziać na patyczek i grillować, aż będzie zarumieniony i chrupiący. Przystawki nie mogą się obejść bez pysznych sosów np. majonezowo-jogurtowego z ziołami lub ostrego chili. Spośród gotowych

Okiem Blondynki by McBlondi
Młoda kapusta kiszona w słoikach 713

sprężynką) bawełniana ściereczka folia spożywcza Wykonanie: Kapustę poszatkowałam razem z marchewką. Można to zrobić za pomocą noża, szatkownicy, albo przystawki do maszynki do mielenia mięsa. Ja właśnie użyłam takiej przystawki.  Szatkowałam główkę kapusty i jedną marchewkę. Wsypałam dużą szczyptę soli,   wymieszałam i przełożyłam do dużej miski. I tak zrobiłam z pozostałymi główkami kapusty i marchewkami. To ułatwiło

Kuchnia u Krysi
Kotlety drobiowe z serem i jajkiem sadzonym 155

Kotlety układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Posypujemy mozzarellą, zapiekamy w temperaturze 180 stopni przez około 30 minut.  3. Jajka przygotowujemy 10 minut przed końcem pieczenia mięsa. Na patelni rozpuszczamy masło, wbijamy po 1 jajku, posypujemy solą, pierzem i czosnkiem niedźwiedzim. Smażymy na małym ogniu do momentu aż białko się zetnie a żółtko pozostanie płynne. Jajka układamy

Szefowa kuchni
Dżem z borówki czerwonej – brusznicy do mięsa 204

itam serdecznie, dzisiaj zaproponuję przepis na pyszny dżem z borówki czerwonej-brusznicy. Dżem jest bardzo smaczny lekko kwaśny i idealnie nadaje się jako dodatek do mięs, ale jest równie smaczny jako dodatek do pieczywa. Polecam wypróbować przepis. Do przygotowania dżemu będziemy potrzebowali: z podanej porcji wyjdzie około 800 ml dżemu 600 g borówki czerwonej 400 g kwaśnych jabłek

Uwaga Babcia Gotuje
Wyciskarki Hurom niezbędne w zdrowej kuchni 143

warzyw i owoców dziennie Zdrowe nawyki żywieniowe powinno się kształtować od najmłodszych lat, lecz dietę można zmienić w każdej chwili. Wykluczenie z jadłospisu wysoko przetworzonych produktów, fast foodów, tłustych mięs i słodyczy daje pozytywne efekty już po kilku tygodniach. Jeśli chcesz jeść zdrowiej każdego dnia, wyciskarki Hurom z pewnością Cię zainteresują. Wielofunkcyjne wyciskarki Hurom dla początkujących i zaawansowanych miłośników gotowania

Via Gusto
Duszona fasolka z pomidorami 195

Duszenie to bardzo fajny sposób na przygotowanie fasolki. W ten sposób nabiera fantastycznego aromatu i smakuje rewelacyjnie na obiad z kawałkiem ryby lub białego mięsa, lub jako lekka kolacja na zimno. Dodatek filecików anchois sprawia, że danie ma charakterystyczny lekko rybny smak. Wszystkie składniki komponują się ze sobą idealnie. Przygotowanie zajmuje kilka minut, a obiad pod przykrywką robi się

wiecejwarzyw.pl
Wyciskarka wolnoobrotowa – czy warto ją kupić? 183

Każdemu z nas zależy na tym, aby nasza dieta była jak najlepsza, jak najbogatsza w substancje odżywcze i jak najzdrowsza. To z tego powodu wybieramy mięso pieczone zamiast smażonego, gotujemy warzywa na parze zamiast w osolonej wodzie, a pomiędzy posiłkami chrupiemy warzywno-orzechowo-owocowe przekąski zamiast batonów, czipsów i innych nieszczególnie zdrowych produktów. Kupując wyciskarkę wolnoobrotową możemy nie tylko odświeżyć

Słodkie okruszki
EKSPRESOWY SOS CURRY 219

Szybki i pyszny sos curry ze świeżymi  pomidorami i opcjonalnie także ze szpinakiem. Świetny jako dodatek do dań, np. kotletów wegetariańskich lub mięs i ryb z grilla. Najlepiej smakuje podany z ryżem lub orientalnym chlebkiem typu flatbread .  Przygotujecie go w 10 minut, na jednej patelni, bez zbędnego bałaganu w kuchni. Najpierw podsmażamy pomidorki z czosnkiem, sosem sojowym

cool and minty