mięso - 63110 przepisów (strona:2176/4208)

Tagliatelle z kurczakiem, szpinakiem i suszonymi pomidorami 195

pieprz do smaku. Makaron ugotować al dente. Pierś z kurczaka pokroić w kostkę, oprószyć solą i pieprzem. Na patelni rozgrzać olej, dodać pokrojoną pierś z kurczaka. Smażyć do zrumienienia mięsa. Do usmażonego kurczaka dodać przeciśnięty przez praskę czosnek, pokrojone w kostkę suszone pomidory, oraz umyte i osuszone liście szpinaku (odkroić twarde łodyżki, mniejsze listki dać w całości, duże można przekroić

Moja kraina smaków
Kalafiorowe różyczki z camembertem otulone beszamelową kołderką 159

posypać ziołami prowansalskimi, na wierzchu ułożyć pokrojony w plasterki camembert  i włożyć do piekarnika rozgrzanego do 180-190 stopni. Zapiekać do uzyskania lekko brązowej skórki.  Podawać z mięsem np. nuggetsami  lub solo jako danie wegetariańskie.  Smacznego

Moja kraina smaków
Kawa mrożona 169

się kawa zaparzyła). Dodać cukier waniliowy, wymieszać. Kostki lodu rozkruszyć na mniejsze kawałki  (ja wkładam do torebki strunowej, przykrywam ściereczką  i uderzam wałkiem lub tłuczkiem do mięsa).  Do kawy dodać rozkruszony lód, uzupełnić mlekiem. Proste, pyszne i brakuje mi 3 P ;) na określenie szybkiego może prędkie

Moja kraina smaków
Gołąbki z młodej kapusty 385

smaku i podsmażamy na oleju, do zeszklenia. Do zeszklonej cebuli dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę i całość podsmażamy jeszcze około 2 - 3 minuty. Grzyby płuczemy i drobno siekamy. Mięso łączymy z cebulą i ryżem. Dodajemy sól (1 płaska łyżeczka), pieprz mielony (2 płaskie łyżeczki) i grzyby. Całość dokładnie wyrabiamy. Przygotowanie kapusty i zawinięcie gołąbków: Kapustę obieramy z zewnętrznych liści

Smak mojego domu
Sałatka coleslaw. Prosty przepis, który pokochali ludzie na całym świecie 152

Prosta sałatka z kapusty i marchewki jest znana na całym świecie. Idealnie sprawdza się jako dodatek obiadowy do mięs i ryb. Coleslaw zrobiony według klasycznego przepisu jest zdecydowanie najlepszy. Nazwa coleslaw pochodzi od duńskiego słowa koolsla oznaczającego właśnie sałatkę z kapusty. W różnych częściach świata podaje się ją z wieloma dodatkami, jednak podstawowy przepis jest niezmienny. Właśnie tak przyrządzony coleslaw

Kulinarna Polska
Jak gotować bób? 866

błonnika jest, wbrew pozorom, polecany w dietach odchudzających. W 100 g bobu znajduje się aż 7,6 g białka, dlatego poleca się go wszystkim osobom, które nie spożywają mięsa. Poza tym zawiera on na 100 g produktu około 19,6 g węglowodanów, tylko 0,4 g tłuszczu i aż 5,4 g błonnika. Dodatkowo bób obniża cholesterol i reguluje ciśnienie

Kulinarne Przeboje
Zapiekanka z kurczakiem 165

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso kroimy w kostkę. Fasolę osączamy z zalewy. Seler kroimy. Marchew, pietruszkę i seler ścieramy na tarce o dużych oczkach. Paprykę kroimy w kostkę. Boczniaki kroimy w paski. Seler naciowy kroimy

R'n'G Kitchen
Sałatka z botwinki z jajami 168

pyszną sałatkę robi się szybko i szybko znika a jest wyśmienita. Idealna jako samodzielne danie i jako przystawka lub jako jarzynka do mięsa. Polecam gorąco, wszystkim wielbicielom botwinki. Sałatka botwinkowa z jajem. CZYTAJ DALEJ

Moje Małe Czarowanie
Pierogi z borówkami 183

smacznego. Chętnych zapraszam po przepisy na: Pierogi z białą kiełbasą i nutą chrzanu Najlepsze pierogi ruskie Pieczone drożdżowe pierogi z kapustą i grzybami Pierogi z kaszanką gryczaną Pierogi z mięsem z rosołu Pierogi smażone w głębokim tłuszczu Pierogi z truskawkami Pierogi ze słodką kapustą i grzybami Pierogi leniwe Pierogi ruskie Pierogi drożdżowe gotowane Chruściki z ciasta na pierogi Wydrukuj przepis

mojewypiekiinietylko
Wegetariańskie curry 158

Czasami nie mam ochoty na dania z mięsem – zwłaszcza w taki upał jak ostatnio – w takich chwilach np. wegetariańskie curry wydaje się świetnym pomysłem na obiad. Również do pracy! Inne pomysły na dania do lunchbox’u znajdziecie TUTAJ . *Wpis powstał w ramach współpracy ze sklepem Bentomania.pl Składniki /4 porcje/: 2 łyżki żółtej pasty curry 1 puszka mleczka

Pasja Smaku
Łosoś pieczony z paprykami 166

łososiem i paprykami do piekarnika rozgrzanego do temperatury 180 st. C (góra- dół) i piec całość przez ok. 18-20 minut w zależności od grubości filetów (do czasu aż mięso ryby będzie w środku upieczone). Po tym czasie przełożyć upieczonego łososia wraz z warzywami na talerz i oprószyć go świeżo posiekanym szczypiorkiem. Podawać rybę np. z pieczonymi ziemniaczkami

Kulinarne Przeboje
Sałatka ziemniaczana z boczkiem wędzonym 172

idąc jeszcze bardziej w gust mojego Lubego. Dodatek wędzonego boczku, który zresztą idealnie pasuje, dodaje sałatce trochę charakteru i świetnego posmaku. Sałatkę ziemniaczaną polecam zwłaszcza jako dodatek do obiadowych mięs zamiast klasycznych ziemniaków.  Składniki (4 porcje) -600 g ziemniaków -5 ogórków konserwowych -1 mała cebula -100 g wędzonego boczku pokrojonego w kosteczkę -2 łyżki majonezu -2 łyżki jogurtu naturalnego

Zielona Kuchnia
Winerua – Box z winem – recenzja 171

wody różanej, brzoskwiń, cytrusów i ziół. Jak można domyślić się z pięknej etykiety Dos Claveles to po hiszpańsku 2 goździki Winerua poleca je do owoców morza, ryb i białego mięsa, ale moim zdaniem będzie też dobre do owocowego deseru. Myślę, że mogłabym skusić się na nie ponownie. Pecorino 2018 z regionu Torre di Chieti w Abruzji Producent: Citra Vini wino

Ugotowane pozamiatane
KUCHENNA APTEKA #38 - CZERWONE PORZECZKI 168

swoje walory smakowe i mają wiele kulinarnych zastosowań zarówno do deserów, jak i dań mięsnych. Wykorzystuje się je do przygotowania dżemów, kompotów, nalewek, soków, ciast, ciasteczek, farszów do mięs i innych dań. Jednak świeżymi owocami możemy się cieszyć tylko przez krótki okres lata, dlatego warto je zamrozić lub przygotować przetwory. Sprawdź co kryją jeszcze w sobie te wyjątkowe owoce! Czerwone

Kuchnia MagdaLeny
Czwartek: Szaszłyki z młodymi ziemniakami i pulpecikami 174

pieczarek 4 szalotki Mała cukinia 1 łyżeczka suszonego oregano 1 łyżeczka suszonego tymianku Kilka łyżek oleju Sól, pieprz Przygotowanie: Krok 1 Przygotuj pulpety. Rozgrzej piekarnik do 215 stopni. Przełóż mięso do dużej misy Wsyp pół szklanki tartego parmezanu i pół szklanki bułki tartej, starty ząbek czosnku oraz płaską łyżeczkę soli i pieprzu. Wymieszaj dokładnie całość. Zwilż dłonie olejem i uformuj

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania