mięso - 63110 przepisów (strona:2172/4208)

Zapiekanka z gnocchi, kurczakiem i warzywami w sosie pomidorowym 292

cukinia sól, pieprz oregano odrobina oleju sos pomidorowy 0,5 kg przecieru pomidorowego 1/2 cebuli 1-2 ząbki czosnku sól, pieprz cukier oregano odrobina oleju Na samym początku mięso umyć, osuszyć, pokroić w kostkę, przyprawić solą oraz pieprzem. Wymieszać i odstawić. Następnie rozgrzać patelnię wraz z niewielką ilości oleju i przesmażyć kawałki kurczaka. Gnocchi ugotować zgodnie z instrukcją na opakowaniu

Ugotować
Zupa jarzynowa gotowana na indyku 120

garnka wlać wodę, dodać umyte golonki z indyka, listki laurowe, ziele angielskie. Całość zagotować. Usunąć szumowiny i wywar przyprawić solą oraz pieprzem. Gotować na mniejszym ogniu, aż do miękkości mięsa. Następnie wyjąć golonki oraz listki laurowe i ziele angielskie. Marchewki obrać i pokroić w plasterki. Z fasolki odciąć końcówki i przekroić ją na dwie części. Ziemniaki obrać i pokroić

Ugotować
Tortellini in brodo oraz Torrone blanco 116

Przygotowanie tortellini: Najpierw przygotowujemy ciasto do makaronu - mieszamy mąkę z jajkami i zagniatamy, aż będzie gładkie. Przykrywamy folią i wstawiamy do lodówki na 20 minut. Do farszu kroimy wszystkie mięsa (oprócz wędlin) w kostkę, smażymy na patelni z masłem, aż wypuści wszystkie soki. Czekamy, aż ostygnie i blendujemy razem z wędlinami, parmezanem, solą, pieprzem i gałką muszkatołową. Rozwałkowujemy makaron

Obiad gotowy
Inspiracje na Wigilijny i Świąteczny stół 1198

przepisów - może kogoś zainspiruję :)  U Was Święta zawsze tradycyjne, czy co roku coś nowego? Przepisy znajdzie  TUTAJ - KLIK! Duży wybór foremek do ciast i ciasteczek oraz pieczenia mięsa  możecie znaleźć  TUTAJ - KLIK! A  TU - KLIK!  przepiękne ozdoby świ ąteczne dla Waszego domu!   Zapraszam do polubienia mojej  strony na Facebooku  oraz śledzenia

Moje Kuchenne Rewelacje
Karp smażony 146

karpia cytryną, przestawał wtedy charakterystycznie pachnieć, stawał się kruchy i smaczny po usmażeniu. Od mamy dowiedziałam się kiedyś, że skrapianie karpia cytryną powoduje, że nie czuć mulistości karpia, a mięso staje się bardziej kruche po usmażeniu. Od babci usłyszałam również, że moczenie ryby w mleku również niweluje charakterystyczny zapach. Ja jednak tej drugiej metody nigdy nie próbowałam. Jednym słowem karp

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Aromatyczny bulion grzybowy z grzybowymi uszkami 150

gotowane grzyby cebula biała sól i pieprz do smaku Cebulę zeszklić na oleju, dodać posiekane grzyby, posolić i doprawić pieprzem. Przełożyć do malakser, zmielić pulsacyjnie lub w maszynce do mięsa. Odstawić.  Rozwałkować ciasto, pokroić na  małe kwadraty np. 4x4 cm. Na środku wykładać farsz za pomocą łyżeczki. Zlepić krawędzie tworząc trójkąt, a następnie zlecić podstawę aby powstał mały

AZgotuj!
paszteciki krucho-drozdzowe do roznych farszy 115

łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany (18 - 22 %) 2 żółtka bialko zostawić do posmarowania pasztecików sezam do posypania opcjonalnie Wykonanie Farsz ,moze być z miesa,kapusta z grzybami ,co kto lubi..dlugo są swieże. Przygotować ciasto: Rozpuścić drożdże w śmietanie. Posiekać mąkę z masłem i pozostałymi składnikami. Dodać drożdże, zagnieść gładkie ciasto. Przed dalszą obróbką

mojej kuchni
paszteciki krucho-drozdzowe do roznych farszy 99

łyżeczki soli 25 g świeżych drożdży 1/4 szklanki kwaśnej gęstej śmietany (18 - 22 %) 2 żółtka bialko zostawić do posmarowania pasztecików sezam do posypania opcjonalnie Wykonanie Farsz ,moze być z miesa,kapusta z grzybami ,co kto lubi..dlugo są swieże. Przygotować ciasto: Rozpuścić drożdże w śmietanie. Posiekać mąkę z masłem i pozostałymi składnikami. Dodać drożdże, zagnieść gładkie ciasto. Przed dalszą obróbką

w mojej kuchni
10 książek na prezent 128

mniej znane a równie pyszne pomysły. Idealny prezent dla wielbiciela Włoch i makaronów. Z takich ciekawostek – w książce znajdziecie dział poświęcony daniom bez glutenu, laktozy, ryb i mięsa. 3. „Ambasada Śledzia” Marta Sawicka -Danielak, Filip Danielak W Krakowie, na ulicy Stolarskiej 8/10 jest miejsce, które śledziem stoi, gdzie podają wszystko z tym królem imienin i innych imprez. To tam właśnie

ladykitchen
Potrawy wigilijne z Podlasia i przepisy kuchni regionalnej 206

ucztę składającą się z 12 potraw. Na Podlasiu bardzo często opłatek jest jedną z nich. Według starych podlaskich tradycji, potrawy wigilijne są postne, czyli nie zawierają jaj, mleka i mięsa. Jedynym składnikiem pochodzenia zwierzęcego jest ryba. Na stole znajdziemy więc czysty barszcz z uszkami wypełnionymi grzybowym farszem, ziemniaki, kapustę z grzybami, a także karpia smażonego i w galarecie, różne przetwory

Słodkie okruszki
makowiec zawijany 138

Gotujemy na małym ogniu przez ok. 15-20 min. Zestawiamy z ognia, przykrywamy pokrywką i pozostawiamy do wystudzenia. Następnie odsączamy z nadmiaru wody i mielimy dwu krotnie maszynką do mięsa. Białka ubijamy na sztywno. Do zmielonego maku dodajemy wszystkie składniki i mieszamy. Na końcu dodajemy ubite białka i mieszamy. Masę dzielimy na trzy części. wykonanie makowców: Wyrośnięte ciasto dzielimy

Domowy Smak Jedzenia
Zupa kokosowa ze makaronem z cukinii 102

Pyszna, prosta i szybka zupa, do tego rozgrzewająca z dużą ilością warzyw w postaci spaghetti z cukinii. Uwielbiam takie połączenia, curry, mleczko kokosowe, wywar, mięso, warzywa. Pachnąca wschodem, Azją zupa. Makaron spaghetti zrobicie przy użyciu wykrawaczki spiralizera. Warto ja sobie kupić. A zupę polecam. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Gotowanie z marką Provitus-relacja z eventu 104

Provitus 1 łyżka orzechów nerkowca 1 łyżeczka sezamu 1 łyżka sosu sojowego sól, pieprz PRZYGOTOWANIE: Pierś kaczki nacinamy od strony skóry w ok. 0,5 cm odstępach, nie naruszając mięsa. Pierś doprawiamy solą i pieprzem. Smażymy od zimnej patelni od strony skóry. Gdy tłuszcz się wytopi, a skórka mono zarumieni przekładamy pierś na drugą stronę i smażymy

kulinarnyJa
Makowiec zawijany 142

dokładnie mieszamy łyżką. Wykonanie masy makowej: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa.  Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo

Smak mojego domu

Proponowane wyszukiwania