mięso - 63110 przepisów (strona:2172/4208)

Spaghetti all'Amatriciana i zaproszenie do IGTV 171

guanciale. Pancetta to rodzaj dojrzewającego boczku wieprzowego, który ma bardzo intensywny smak i zapach. Guanciale to część wieprzowego policzka, składająca się z dwóch części tłuszczu i jednej części z mięsa. Słodki smak guanciale idealnie kontrastuje z wyrazistym serem pecorino, który jest dodawany do przepisu. W polskich warunkach nic się nie stanie, jeżeli włoskie guanciale zastąpimy polskim boczkiem. Wątpię, żeby włoscy

La grande e la piccola cuoca
Wegetariańska "carbonara" z tofu 233

się, że będzie to klapa. Jednak boczek to boczek 🥓😂 ale śmiało mogę stwierdzić, że jest równie dobra! A może i lepsza... Wiadome, nie smakuje identycznie jak ta oryginalna z mięsem ale jest pyszna, po prostu ❤️ Ważne jest aby użyć wędzonego tofu lub zwykłego i dodać paprykę wędzoną - to właśnie ta wędzonka super podkręca smak całości. Składniki na 2 duże porcje

Czarnawisienka
Kurczak w sosie barbecue (BBQ) 174

barbecue (BBQ) Całość 8 szt podudzia z kurczaka 5 łyżek sosu bbq ((gotowego lub domowego)) 1 pęczek szczypioru 10 g sezamu jasnego ((1 łyżka)) Przyprawy: sól, pieprz, papryka, do mięs Domowy sos BBQ 2 łyżki keczupu ((najlepiej dobrej jakości)) 1 łyżka musztardy ((gładkiej)) 1 łyżka sosu sojowego 1 łyżka miodu Przyprawa: papryka wędzona Całość Podudzia z kurczaka umyj i włóż

Przepisy na widelcu
Kotlety schabowe z siemieniem lnianym 116

bidi-language:#0400;} Kotlety nakłuwamy, nacieramy solą i pieprzem, marynujemy w mleku z dodatkiem cebuli. Najlepiej to zrobić dzień wcześniej, ale kilka godzin też w zupełności wystarczy. Mięso wyjmujemy z mleka, lekko osuszamy papierowym ręcznikiem. Obtaczamy w mące, rozkłóconym jajku z dodatkiem mleka i na koniec w bułce tartej wymieszanej z ziarnami lnu. Smażymy na rozgrzanym smalcu

R'n'G Kitchen
Bitki schabowe z pieczarkami i czosnkiem niedźwiedzim 223

pieprzem i słodką papryką. Podsmażamy je na rozgrzanym oleju w dużym garnku przeznaczonym do smażenia. 2. Cebulę i czosnek drobno siekamy. Pieczarki kroimy w plastry. Dodajemy warzywa do zarumienionego mięsa. Smażymy do momentu aż pieczarki puszczą wodę. Wtedy dolewamy 1 szklankę wody, dodajemy czosnek niedźwiedzi, dusimy pod przykryciem przez około 40 minut.  3. Na koniec dodajemy śmietanę, doprawiamy

Szefowa kuchni
Kotlety schabowe po zbójnicku 645

wody z grzybów odparuje. Na koniec dodać musztardę sarepską, wymieszać. Wyłączyć palnik i odstawić farsz na bok. Plastry schabu dokładnie osuszyć. Rozklepać na cienkie kotlety za pomocą tłuczka do mięsa. Doprawić do smaku z obu stron solą, pieprzem, papryką słodką, papryką ostrą oraz czosnkiem. Następnie każdy plaster schabu otoczyć w mące, potem w rozkłóconym jajku, a na koniec w bułce

Kulinarne Przeboje
Carpaccio z cukinii 123

Carpaccio w wersji wege stało się ostatnimi czasy bardzo popularne. To taka współczesna zmieniona wersja tradycyjnego mięsnego carpaccio, lecz bez mięsa. I tak powstają wersje z rozmaitych warzyw cienko posiekanych, skropionych oliwą, sokiem z cytrusów, posypanych serami, np. parmezanem, bursztynem, serem kozim czy wędzonym, a nawet twarogiem. Do tego wszelakie dodatki jak orzechy, pesto, świeże liście rukoli lub bazylii, posiekana

Zasmakuj Kuchni
Pory duszone na maśle 131

Duszone pory są lekko słodkawe i delikatne w smaku, więc doskonale sprawdzą się jako dodatek do mięsa, a nawet ryby. Taką wersję pora polubią nawet dzieci! Ja pory duszę na maśle, ponieważ uwielbiam ten charakterystyczny posmak, który wzbogacam odrobiną gałki muszkatołowej oraz koperkiem.  Polecam!    (około 3 porcje) 2 pory (średnie) 2 łyżki masła klarowanego

Di gotuje
Cyfrowy Termometr Kuchenny Gefu 197

temu nabyłam kilka konkretów kuchennych, którymi bawiłam się jak małe dziecko i z czystym sumieniem mogę pokazać. Termometr kuchenny . Właśnie. Oczywiście termometrów w kuchni to ja miałam kilkanaście (do mięsa, do parzenia herbaty, cukiernicze takie za kilkanaście złotych itd.), ale co z tego jak i tak pączki musiałam smażyć na wyczucie,bo albo był za krótki, albo zakres temperatur miał

Blondynka Gotuje
MAKARON Z KURCZAKIEM W POMIDORACH Z FASOLĄ CZERWONĄ I KUKURYDZĄ 115

SKŁADNIKI: (na 2 porcje) - makaron pełnoziarnisty (penne) - 100 g - pomidory krojone - 1 puszka (400 g) - fasola czerwona - (120 g) - kukurydza konserwowa - (165 g) - mięso z piersi kurczaka - (100 g) - olej rzepakowy - (15 g) - przyprawy: zioła toskańskie/ czosnek granulowany/ sól/ pieprz/ papryka słodka/ zioła prowansalskie WYKONANIE: Makaron ugotuj, zgodnie z instrukcją na opakowaniu al'dente. Podsmaż kurczaka w kawałkach na oleju

Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czas
Szybka sałatka z mięsnym tortellini i sosem czosnkowym 166

Szybka sałatka na wynos do pracy? Proszę bardzo, oto przepis:). Dzięki pierożkom tortellini jest naprawdę sycąca. 1 opakowanie tortellini z mięsem (najlepiej świeżego)  3 ogórki  10 pomidorków koktajlowych 1 łyżeczka majonezu 2 łyżeczki jogurtu greckiego 2 ząbki czosnku  50g sera cheddar  sól, pieprz 1. Tortellini gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. Ogórki kroimy w kostkę, pomidorki

Szefowa kuchni
Mielone w sosie BBQ 134

para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Mięso mielimy razem z cebulą, czosnkiem i namoczoną w mleku (odciśniętą) bułką. Łączymy z jajkiem, żółtkiem, do smaku doprawiamy solą i pieprzem. Z masy formujemy kotlety, obtaczamy w bułce tartej. Smażymy

R'n'G Kitchen
Kaszotto z kurczakiem i fasolką 152

oliwę i wsypać kasze pęczak, chwilę podsmażyć. Cebulę pokroić w kostkę, dodać do kaszy i zeszklić. Pierś z kurczaka pokroić w niedużą kostkę i dodać na patelnię. Obsmażać aż mięso zmieni kolor. Następnie wlać gorący bulion i sos sojowy oraz dodać oregano i gotować pod przykryciem na małym ogniu około 10 minut. Fasolkę pokroić na kawałki, cukinię w kostkę. Warzywa

Pyry na Gaz
Pho z kurczakiem 143

tego dodajemy sos sojowy oraz rybny i doprawiamy cukrem i sokiem z limonki. Gotujemy jeszcze przez około 20 minut. Ugotowanego kurczaka z bulionu oddzielamy od kości i usuwamy skórę. Mięso kroimy. Następnie makaron gotujemy według zalecenia na opakowaniu. Cebulę dymkę oraz kolendrę siekamy, a chili drobno siekamy. Do miski wkładamy porcję makaronu. Następnie po bokach układamy kolendrę, kiełki, chili, dymkę

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
BEZGLUTENOWE NALEŚNIKI Z KURCZAKIEM, SZPINAKIEM I SUSZONYMI POMIDORAMI 161

suszone odsączamy z oleju i kroimy na mniejsze kawałki. Szpinak myjemy na sitku pod bieżącą wodą i porządnie odsączamy. Filet z kurczaka myjemy, osuszamy, oczyszczamy i kroimy w kostkę. Mięso przyprawiamy solą oraz pieprzem. Na patelni rozgrzewamy olej z suszonych pomidorów i wrzucamy cebulę oraz czosnek. Chwilę podsmażamy i dodajemy kurczaka. Smażymy do momentu, aż kurczak nie będzie surowy. Następnie

Kuchnia MagdaLeny