mięso - 63110 przepisów (strona:2163/4208)

pieczony, pyszny sernik czarno-biały na herbatnikach... 163

łyżki, herbatniki 200 gram, cukier puder - ile potrzeba Cukier, olejek, jajka mikserem utrzeć do białości mikserem na najwyższych obrotach około 3-4 minuty. Twaróg zmielony w maszynce do mięsa dodać do masy jajecznej, mikserem wymieszać, dodać śmietanę i mikserem połączyć składniki. Do drugiej miski wylać z połowę masy serowej, do jednej wsypać budyń, do drugiej kakao, dobrze wymieszać mikserem białą

W Mojej Kuchni Lubię
Steki z boczniakami i porami 159

Wołowina nie jest łatwym mięsem. Ale przestrzegając kilku zasad można ją dobrze przyrządzić.  Składniki: 600 g porów 70 ml oliwy 700 g boczniaków 500 ml czerwonego wina wytrawnego 1 kg polędwicy wołowej 1 łyżka listków tymianku sól, pieprz Przygotowanie: Pory oczyściłem, ciemnozielone części odkroiłem, resztę pokroiłem skośnie w grube plastry. Boczniaki, te większe, podzieliłem na połówki. Na patelni rozgrzałem

R'n'G Kitchen
Polędwiczki wieprzowe z piekarnika z kurkami w śmietanie 211

opcjonalnie 1 łyżka musztardy Dodatkowo 3/4 łyżki oleju do smażenia Składniki na marynatę połączyć ze sobą dobrze wymieszać. Polędwiczki myjemy, osuszyć ręcznikiem papierowym następnie odcinamy cienkie końcówki. Przygotowane mięso natrzeć dokładnie marynatą i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Na patelni z dodatkiem oleju obsmażamy polędwiczki z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego. W między czasie piekarnik nagrzać

Andzia Pichci
Pieczone pulpety z indyka 189

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka ok. 300 g cukinii kawałek pora 1 jajko 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy i chili 1 łyżka czubrycy czerwonej jarzynka … Czytaj dalej Pieczone pulpety z indyka

czarrna od kuchni
Menu na tydzień: Jak zrobić grilla w domu 120

zestaw dań z grila bez grila. Jak grilować bez grila Są dwa patenty na robienie grilowanych potraw w piekarniku. Po pierwsze przyprawy. Dobrze jest tak dobrać zestaw przypraw, żeby mięso miało dymny, grilowy posmak. Amerykanie mają na to świetny sposób, czyli „płynny dym”, specyfik dobrze naśladujący dym z grila. W Polsce możecie go kupić w internecie. Można się bez niego

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 129

ponieważ główne składniki kosztowały nas mniej niż 100 zł. Wychodzi po 50 zł na osobę, czyli 10 zł dziennie za lancz. Nieźle:) Poniżej lista składników jakich użyliśmy do gotowania Mięso Udka z kurczaka (4 sztuki) 4 zł Sznycle z indyka (400 g) 9 zł Mielona wołowina (400 g) 8 zł Warzywa/owoce Cukinia (3 małe) 4,5 zł Kalafior

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Spaghetti z cukini z pulpecikami 123

laurowy, 1 łyżkę masła. Wstaw na palnik, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu 40 minut. Dodaj miód, wymieszaj, dopraw solą. Krok 2 Pulpeciki. Wsyp do mięsa czosnek granulowany, cebulę suszoną, szczyptę kminu, sól i drobno posiekaną pietruszkę. Wymieszaj dokładnie łyżką lub ręką. Zwilż delikatnie dłonie, formuj niewielkie pulpeciki, wielkości orzecha laskowego. Przekładaj do żaroodpornego naczynia. Rozgrzej

Niedzielny kucharz
Wtorek: Indyk parmigiana, czyli kotlet panierowany inaczej 144

kaloryczną wersję tej kultowej zapiekanki, bez panierowania. Parmigiana di melanze pochodzi z Kampanii i Sycylii, czyli biednych regionów Włoch. Zapanierowane, zapieczone krążki bakłażana miały udawać potrawę mięsną, bo na mięso mało kogo było tam stać. Po drugiej wojnie światowej za sprawą włoskiej emigracji na popularności zaczęły zyskiwać mięsne wersje zapiekanki: z kurczakiem, cielęciną, schabowym ( tak jak w tym przepisie

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Tortilla ze szparagami 133

tortilli. My dodaliśmy pieczonych papryk, ale jeśli nie macie czasu pieczenie, zrezygnujcie z nich na rzecz innych, miękkich warzyw jak groszek, cukinia, fasola szparagowa. Możecie dodać szynkę, krewetki, pieczone mięso. Zamiast fety doskonale sprawdzi się kozi ser. Przepis inspirowany blogiem Gimmesomeoven.com Składniki: 5 małych ziemniaków 1 czerwona papryka 1 żółta papryka 8 jajek 4 łyżki siekanego szczypiorku 100 g sera

Niedzielny kucharz
Piątek: Wytrawne quiche z truskawkami 151

owocową tartę. Możecie o połowę zmniejszyć ilość składników i zrobić zwykłą, małą tartę. Jeśli chodzi o nadzienie to możecie wrzucić do niego wszystkie warzywa jakie macie, albo resztki pieczonego mięsa z obiadu. My dodaliśmy papryki, które wcześniej upiekliśmy razem ze spodem do tarty. Wtedy też upiekliśmy prosciutto, żeby było chrupiące. Pewnie zaskoczy Was wódka w składzie ciasta. Alkohol ma jednak

Niedzielny kucharz
Niedzielny obiad: Szwedzkie pulpeciki z ziemniaczanym pure 104

porcji : 4-6 Mniejsza o pochodzenie, szwedzkie, czy nie, pulpety są naprawdę pyszne. Naszym zdanie, kluczowe są trzy rzeczy, które decydują o ich smakowitości: Pulpety trzeba zrobić z mielonego mięsa wołowo-wieprzowego – tylko wtedy kulki mają odpowiednią soczystość Zamiast bułki tartej trzeba dodać do nich chleb, okrojony ze skórek i namoczony – uwaga – w śmietanie Sos, którego bazę stanowi

Niedzielny kucharz
Planowanie posiłków – jak zacząć? Nasze doświadczenia 153

kilku odcinków programu Allegry powtórzyliśmy jeden zestaw dań, bo inne albo zawierały składniki niedostępne w Polsce, albo wydały nam się mało atrakcyjne. Sięgnęliśmy po menu – z mielonym mięsem w roli głównej . Z mielonego zrobiliśmy jedzenie na kilka dni – burgery, sos boloński i sheperd’s pie. To było naprawdę pyszne menu, do którego chętnie wracamy. Dania nie tylko bardzo

Niedzielny kucharz
Niedzielny obiad: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z  ryżem z kalafiora 132

kuchni azjatyckiej jest mnóstwo przepisów z wykorzystaniem masła orzechowego. My polecamy bardzo proste, a niecodzienne danie z masłem orzechowym – szaszłyki z filetów z kurczaka. Masło stanowi podstawę marynaty do mięsa, w skład której wchodzi jeszcze mleko kokosowe, sok z limonki i curry. Po wymieszaniu powstaje aromatyczna pasta, która podczas skażenia zamienia się w chrupiącą skorupkę otaczającą szaszłyk. Osobna historia

Niedzielny kucharz