mięso - 63110 przepisów (strona:2161/4208)

Papryka marynowana w słoikach 187

Papryka marynowana w zalewie octowej Marynowana papryka to klasyk wśród octowych przetworów. Sprawdza się jako dodatek do ciepłych i zimnych mięs, sałatek, kanapek, burgerów. Oczywiście marynowana paprykę można przez cały rok po prostu kupić w sklepie, można także przygotować ją samemu i przy okazji trochę poeksperymentować. Dzisiaj podaję przepis na marynowaną paprykę w wersji podstawowej - na bazie tej receptury można

Gotujemy i jemy
Sałatka w słoikach z ogórków, papryki i cebuli 212

zwana sałatka szwedzka jest idealnym rozwiązaniem przy niespodziewanych gościach na obiedzie, jako dodatek do burgerów i hot dogów, jako uzupełnienie kanapek oraz jako świetny akcent do zimnych i ciepłych mięs, także składnik innych sałatek. Sałatka według tego przepisu ma lekki aromat miodu, jest niezwykle chrupka i nie zmienia smaku! Sałatka w słoikach na zimę: składniki 1,2 kg ogórków gruntowych

Gotujemy i jemy
Menu na tydzień: Zdrowy makaron na każdy dzień tygodnia 149

czwartek i piątem zostały zamrożone. Za kilka dni, wyciągniemy je wieczorem, w przeddzień pójścia do pracy o przełożymy do lodówki, żeby zaczęły odmarzać. Polecamy Wam nasze poradniki jak przechowywaź mięso i jak mrozić jedzenie , z których dowiecie się jak wlaściwie obchodzić się z żywnością. Zachęcamy Was do przeglądania i testowania innych naszych przepisów. Miłego i smacznego tygodnia! Agnieszka i Eugeniusz

Niedzielny kucharz
Co zrobić z kurek 138

śmietanie. Kurki w śmietankowym sosie 11 Naleśniki z serem i kurkami 12 Omlet z kurkami i kiełbasą 13 Omlet z kurkami i pomidorami 14 Papryka faszerowana kurkami i mięsem 15 Penne i Gulasz z kurkami 16 Najlepsze pierogi z kurkami 17 Pierogi z kurkami w cieście kartoflanym 18 Podudzia kurczaka w sosie śmietankowym z kurkami i tymiankiem 19 Przepis

Damsko-męskie spojrzenie na kuchnię
Ogórki meksykańskie, krokodylki 144

Pyszne lekko słodko-pikantne ogórki meksykańskie, znane również jako krokodylki. Idealne do kanapek albo mięsa czy grilla. Jak tu ich nie lubić? Jeśli lubicie ostrzejsze smaki, to polecam dodać, do ogórków, trochę pokruszonych na przykład papryczek piri piri. Ogórki meksykańskie są takie pyszne, że w każdy weekend, w sezonie, przerabiałam po kilka kilogramów ogórków – używam ogórków odmiana: kaliskie

CookYourself
Kotleciki siekane z indyka z cukinią i pieczarkami 151

duże pieczarki (80 g) 100 g tartej mozzarelli 2 jajka  3 czubate łyżki mąki pełnoziarnistej 2 łyżki świeżego tymianku sól, pieprz oliwa do smażenia PRZYGOTOWANIE  Mięso kroimy w małą kostkę, po czym siekamy jeszcze nożem na mniejsze części.  Pieczarki i cukinię ścieramy na tarce o dużych oczkach. Odciskamy nadmiar soku z cukinii.  Wszystkie składniki przekładamy

Moje Kuchenne Rewelacje
Pikantna zupa z kurczakiem i cukinią 164

będzie miękkie) , na koniec doprawić solą i pieprzem do smaku. Czosnek drobno posiekać, cebulę pokroić w drobną kostkę. Cukinię razem ze skórką pokroić w nieduża kostkę. Ugotowany wywar przecedzić. Mięso obrać z kości i podzielić na małe kawałki. W garnku rozgrzać olej kokosowy i wrzucić pokrojoną cebulę i czosnek. Smażyć aż cebula się zeszkli nastepnie dodać pokrojoną cukinię. Chwilę przesmażyć

Monia miesza i gotuje
Bigos z pak choi i dyni z tofu 190

roku przepis z wykorzystaniem pak choi, które siałam w sierpniu, a we wrześniu okazują się gotowe do spożycia. Przy okazji publikacji bigosu wegańskiego , że nie przepadam za klasycznym połączeniem mięsa i kapusty kiszonej. Dlatego moje bigosy są inne. Dzisiejszy składa się głównie z chrupkiej pak choi i dyni, a dodatkiem białkowym jest tofu. Składniki : mała dynia odmiany Hokkaido

Weekendy w domu i ogrodzie
Biała ryba z sosem kurkowym 195

podać również podczas uroczystego obiadu. Delikatna ryba i aromatyczny sos kurkowy świetnie komponuje się z lekką sałatką. W przygotowaniu tego dania można wykorzystać dowolną rybę o białym, zwartym mięsie. Ja postawiłam na filet ze szczupaka, ale Ty możesz wybrać np. dorsza czy sole. Składniki /2 osoby/: filet ze szczupaka lub innej białej ryby przyprawy: pieprz cytrynowy, sól, zioła prowansalskie

Pasja Smaku
Zapiekane naleśniki nadziane piersią kurczaka, cukinią, marchewką i porem 209

marchewkę oraz por. Smażyć kilka minut na małym ogniu. Na sam koniec dodać cukinię. Warzywa przyprawić i jeszcze chwilę smażyć (tylko do lekkiej miękkości cukinii). Do warzyw dodać usmażone mięso i całość wymieszać. Zdjąć z ognia. Na sam koniec przygotować sos pomidorowy. Na patelni rozgrzać niewielką ilość oliwy z oliwek. Dodać drobno posiekany czosnek. Chwilę smażyć. Następnie wlać przecier pomidorowy

Ugotować
Gulasz wołowy z dynią i chilli 123

ciast, placuszków, czy do sosów. Tym razem zrobiłam gulasz wołowy z jej dodatkiem i okazało się to być strzałem w dziesiątkę. Danie posmakowało każdemu. Składniki: * 50 dkg mięsa wołowego * 25 dkg dyni  * 1 papryczka chilli * 1 łyżka koncentratu pomidorowego * 3 łyżki śmietanki 30% * 1 cebula  * 2 ząbki czosnku *1/2 łyżeczki imbiru mielonego * 1 łyżeczka płatków słodkiej papryki * suszony

Pieprzyć z Fantazją
Udka po kujawsku 8395

Udka po kujawsku – to pomysł na pysznego, soczystego kurczaka w nietypowej panierce. Polecam gorąco ten przepis tym, którzy uwielbiają chrupiącą panierkę oraz mięso, które wręcz rozpływa się w ustach. Takie udka po kujawsku to super pomysł na n The post Udka po kujawsku appeared first on KulinarnePrzeboje.pl

Kulinarne Przeboje
Kotleciki z pekinką i ryżem w sosie warzywnym 216

zakładki. Mam nadzieję, że mój blog kulinarny będzie dla Was inspiracją i każdy znajdzie tu coś dla siebie Składniki: Na kotleciki: pół kapusty pekińskiej (średniej wielkości) 480-500 g mięsa mielonego 100 g ryżu pół łyżeczki czarnego mielonego pieprzu 3/4 łyżeczki soli (u mnie ryżowa) 2 małe jajka bułka tarta olej do podsmażenia – użyłam ryżowego z Kuchnie Świata

Słodkie okruszki
Mielone z kurczaka, ricotta i kukurydzy 171

śmietanki 2 łyżki masła do smażenia Cebulę utrzyj na tarce lub zmiksuj w malakserze. Do cebuli dodaj przyprawy, sól, jajko, ricottę i śmietankę. Wymieszaj dokładnie po czym dodaj mięso, kukurydzę i pietruszkę. Wymieszaj farsz i uformuj kotlety. Smaż na maśle na złoty kolor. Kotlety można również upiec w piekarniku. Podaj kotlety z sosem grzybowym i ryżem.   The post Mielone

codojedzenia
PUSZYSTE PANCAKES NA KEFIRZE 126

właśnie pancakes, których dodatkiem jest tu kefir. Rozpoczęła się szkoła a co za tym idzie codzienny kłopot co przygotować dziecku do szkoły do lunch box. My stawiamy na wrapy, mięso, naleśniki i placki. Ale żeby córce za szybko się nie nudziło to za każdym razem są inne dodatki. Dziś polecam pancakes. Wystarczy je posypać cukrem pudrem lub lekko posmarować ulubionym

Zrób to smacznie