mięso - 63110 przepisów (strona:2161/4208)

Menu na tydzień: Telewizyjny kurs planowania posiłków 190

panierowanych (lub nie) usmażonych (lub upieczonych) bakłażanów, zapieczony w sosie pomidorowym pod kołderką z mozzarelli i parmezanu. W wersji dla mięsożerców, sposób przygotowania jest taki sam. Zapiec można dowolne mięso: drób, polędwiczki wieprzowe, kotlety schabowe. Efekt zawsze jest ten sam: znakomity! Zobacz przepis Burgery z pęczaku i mielonego indyka Bez fałszywej skromnosć: burgery są naprawdę pyszne. Mamy na to świadków

Niedzielny kucharz
Kotlety z soczewicy 205

tacy, którzy twierdzą, że obiad bez mięsa to nie obiad, a jednak ja się z tego czasem wyłamuję. Wstyd się przyznać, ale soczewicę w mojej kuchni odkrywam dopiero w tym roku. Wcześniej omijałam ją na półce w sklepie i jadłam tylko okazjonalnie podczas piątkowych obiadów w pracy. Aż pewnego dnia spróbowałam Hariry, a potem burgera z soczewicy i stwierdziłam

Emskie Smaki
ZIEMNIAKI W WAFLU 151

wystygnięciu kroimy w plastry ok. 1 cm i panierujemy to w jajku i bułce tartej. Smażymy je na gorącym oleju na złocisty kolor. Można podawać jako dodatek do mięs lub z sosem i surówką

Kuchnia w oparach
Ogórkowa sałatka z warzywną nutą 162

Wyśmienita ogórkowa sałatka z dodatkami innych warzyw, idealna do dań obiadowych, szczególnie zimową porą, ale także świetna do grillowanego mięsa, od wielu sezonów króluje na naszym stole. Składniki: 8kg ogórków   1kg cebuli 1kg czerwonej papryki 1kg marchewki 9 łyżek soli   Zalewa:   2 szklanki octu 1 szklanka cukru 20g  pieprzu mielonego 4 łyżeczki ostrej papryki 9 ząbków

Szalona Kuchnia Eweliny
Roladki z kurczaka ze szpinakiem i pomidorami 240

doprawiamy solą i pieprzem. Całość dokładnie mieszamy. Następnie z pomidora usuwamy gniazda nasienne a pozostałą część kroimy w drobną kostkę. Następnie pomidora dodajemy do szpinaku. Całość ponownie delikatnie mieszamy. Mięso myjemy i osuszamy papierowym ręcznikiem. Następnie piersi delikatnie rozbijamy i doprawiamy solą i pieprzem. Następnie na każdą pierś wykładamy przygotowany wcześniej farsz. Zwijamy w rulonik (podobnie jak gołąbki). Jeżeli ktoś

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Gęś w dymie – Laskowa – zapraszam na kolację 189

jeziorze je znajdowaliśmy. Byłam ciekawa czy pamiętam ich smak. Potem faktycznie dostaliśmy na talerzu pięknie wyglądające raki, wraz z sosem berneńskim , oj to była zabawa jak się do tego mięsa dostać, jak je zjeść. A jak już się dostaliśmy to ten zestaw był obłędny. Do tego dobraliśmy Rieslinga 2017 z winnicy Wieliczka.   Poczuj się jak Pretty Woman Znowu malutka

Kuchnia na wzgórzu
pieczony, pyszny sernik czarno-biały na herbatnikach... 185

łyżki, herbatniki 200 gram, cukier puder - ile potrzeba Cukier, olejek, jajka mikserem utrzeć do białości mikserem na najwyższych obrotach około 3-4 minuty. Twaróg zmielony w maszynce do mięsa dodać do masy jajecznej, mikserem wymieszać, dodać śmietanę i mikserem połączyć składniki. Do drugiej miski wylać z połowę masy serowej, do jednej wsypać budyń, do drugiej kakao, dobrze wymieszać mikserem białą

W Mojej Kuchni Lubię
Steki z boczniakami i porami 189

Wołowina nie jest łatwym mięsem. Ale przestrzegając kilku zasad można ją dobrze przyrządzić.  Składniki: 600 g porów 70 ml oliwy 700 g boczniaków 500 ml czerwonego wina wytrawnego 1 kg polędwicy wołowej 1 łyżka listków tymianku sól, pieprz Przygotowanie: Pory oczyściłem, ciemnozielone części odkroiłem, resztę pokroiłem skośnie w grube plastry. Boczniaki, te większe, podzieliłem na połówki. Na patelni rozgrzałem

R'n'G Kitchen
Polędwiczki wieprzowe z piekarnika z kurkami w śmietanie 231

opcjonalnie 1 łyżka musztardy Dodatkowo 3/4 łyżki oleju do smażenia Składniki na marynatę połączyć ze sobą dobrze wymieszać. Polędwiczki myjemy, osuszyć ręcznikiem papierowym następnie odcinamy cienkie końcówki. Przygotowane mięso natrzeć dokładnie marynatą i wstawić do lodówki na minimum 1 godzinę. Na patelni z dodatkiem oleju obsmażamy polędwiczki z każdej strony, przekładamy do naczynia żaroodpornego. W między czasie piekarnik nagrzać

Andzia Pichci
Pieczone pulpety z indyka 222

Składniki: 500 g mięsa mielonego z indyka 1 marchewka ok. 300 g cukinii kawałek pora 1 jajko 1 łyżeczka curry 1/2 łyżeczki kurkumy i chili 1 łyżka czubrycy czerwonej jarzynka … Czytaj dalej Pieczone pulpety z indyka

czarrna od kuchni
Menu na tydzień: Jak zrobić grilla w domu 161

zestaw dań z grila bez grila. Jak grilować bez grila Są dwa patenty na robienie grilowanych potraw w piekarniku. Po pierwsze przyprawy. Dobrze jest tak dobrać zestaw przypraw, żeby mięso miało dymny, grilowy posmak. Amerykanie mają na to świetny sposób, czyli „płynny dym”, specyfik dobrze naśladujący dym z grila. W Polsce możecie go kupić w internecie. Można się bez niego

Niedzielny kucharz
Menu na tydzień: Mniej niż 100 zł dla 2 osób 155

ponieważ główne składniki kosztowały nas mniej niż 100 zł. Wychodzi po 50 zł na osobę, czyli 10 zł dziennie za lancz. Nieźle:) Poniżej lista składników jakich użyliśmy do gotowania Mięso Udka z kurczaka (4 sztuki) 4 zł Sznycle z indyka (400 g) 9 zł Mielona wołowina (400 g) 8 zł Warzywa/owoce Cukinia (3 małe) 4,5 zł Kalafior

Niedzielny kucharz
Poniedziałek: Spaghetti z cukini z pulpecikami 156

laurowy, 1 łyżkę masła. Wstaw na palnik, doprowadź do wrzenia, zmniejsz temperaturę i gotuj na wolnym ogniu 40 minut. Dodaj miód, wymieszaj, dopraw solą. Krok 2 Pulpeciki. Wsyp do mięsa czosnek granulowany, cebulę suszoną, szczyptę kminu, sól i drobno posiekaną pietruszkę. Wymieszaj dokładnie łyżką lub ręką. Zwilż delikatnie dłonie, formuj niewielkie pulpeciki, wielkości orzecha laskowego. Przekładaj do żaroodpornego naczynia. Rozgrzej

Niedzielny kucharz

Proponowane wyszukiwania