mięso - 63110 przepisów (strona:2153/4208)

Krokiety z kapustą i grzybami 147

    Uwielbiam krokiety z wszelkimi farszami – smaczne, sycące, no i pysznie chrupią dzięki panierce z bułki tartej Te z kapustą i grzybami najbardziej kojarzą

Kulinarne S.O.S.
Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą 135

dzień, szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy mamy ochotę na sycące i pożywne danie. Przygotowany jest na wywarze warzywnym i zawiera marchewkę, ziemniaki oraz sporą ilość mięsa - tradycyjną oraz białą kiełbasę. Jest to wersja bez jajek, ale jeśli ktoś chce, to nic nie stoi na przeszkodzie, by je tu dodać. Czasami dodaję też boczek wędzony lub frankfurterki zamiast tradycyjnej kiełbasy

Kuchnia MagdaLeny
Żurek z ziemniakami i białą kiełbasą 135

dzień, szczególnie w okresie jesienno-zimowym, gdy mamy ochotę na sycące i pożywne danie. Przygotowany jest na wywarze warzywnym i zawiera marchewkę, ziemniaki oraz sporą ilość mięsa - tradycyjną oraz białą kiełbasę. Jest to wersja bez jajek, ale jeśli ktoś chce, to nic nie stoi na przeszkodzie, by je tu dodać. Czasami dodaję też boczek wędzony lub frankfurterki zamiast tradycyjnej kiełbasy

Kuchnia MagdaLeny
CYTRUSOWA SAŁATKA Z PRZEGRZEBKAMI 112

Schłodzoną w lodówce śmietankę kokosową ubij ze skórką otartą limonki i szczyptą soli. Wstaw na 12 godzin do lodówki. Przegrzebki, uprzednio schłodzone ok. 30 minut w lodówce (aby ich mięso stwardniało) pokrój w cienkie plasterki, polej sokiem z limonki i 2 łyzkami oliwy. Wstaw do schłodzenia na 30 minut. Wyciśnij sok z dużych pomarańczy, przecedź sok przez sitko. Zredukuj

Smaki Francji współczesna kuchnia francuska
Podążając za smakiem Walencji… 106

jego plantacje zlokalizowane w obrębie Walencji. Ziemia jest tu bardzo żyzna dlatego ryż jest bardzo dobrej jakości. Danie, które pochodzi stąd to „Paella Valenciana”, która zawiera mięso z królika i kurczaka. Moje serce natomiast skradło „Fideua” danie z makaronem i owocami morza. Jeśli chodzi o praktyki, to trafiłam bardzo dobrze, mała restauracja , zaledwie 8 stolików

Gotuj po hiszpańsku
Kurczak zapiekany z serem i pieczarkami 103

Składniki (na 1 porcję) - mięso z piersi kurczaka, bez skóry (ok. 150 g), - łyżeczka oleju (ok. 5 g), - ząbek czosnku (ok. 3 g), - łyżeczka masła (ok. 5 g), - mała cebula (ok. 70 g), - 3 pieczarki (ok. 60 g), - 1/2 kartonika passaty pomidorowej (ok. 250 g), - plaster sera żółtego (ok. 15 g), - pół woreczka ryżu parabolicznego (ok. 50 g), - łyżki natki

Zdrowe odżywianie w pięciu smakach
Polędwiczka w sosie chrzanowo-winnym 116

błon, następnie kroimy ją na około 1,5 cm plasterki. Każdy z nich delikatnie rozbijamy pięścią. Później doprawiamy solą i pieprzem z każdej strony. Na patelni rozgrzewamy olej. Smażymy mięso na brązowy kolor z obu stron. Następnie zmniejszamy ogień i zalewamy je winem. Podgrzewamy, aż płyt całkowicie odparuje. Później dolewamy wodę, lekko dosalamy, dorzucamy całe ząbki czosnku i przykrywamy. Całość

PatiGotuje
KARKÓWKA KEBABOWA + FILMIK 4903

ząbki czosnku przeciśnięte przez praskę  1 i 1/2 szklanka ketchupu pikantnego 2 łyżeczki dowolnej musztardy 2 łyżki majonezu  1 łyżka jogurtu greckiego, naturalnego PRZYGOTOWANIE :  Mięso pokroić w centymetrowe plastry, przyprawić.  Ketchup, majonez, czosnek  i musztardę wymieszać, doprawić pieprzem do smaku (gdy będzie zbyt mało pikantne). Przyprawione kotlety smarować z obu stron marynatą. Układać w pojemniku

Kulinarne Fantazje Marioli
Flaczki cielęce zapiekane 75

przygotowałem wywar mięsno-warzywny. Szponder i wołowinę gotowałem w osolonej wodzie. Po 15 minutach dodałem jarzyny, gotowałem kolejne 20 minut. Wywar przecedziłem przez sitko i przelałem do osobnego garnka. Mięso wołowe pokroiłem na drobne kawałki. Gdy flaczki były miękkie, odcedziłem je, dodałem do wywaru, zagotowałem. Doprawiłem do smaku solą, pieprzem, majerankiem, gałką muszkatołową, papryką, przecierem pomidorowym, dodałem śmietanę i wymieszałem

R'n'G Kitchen
Makaron w cukiniowo-serowym sosie z brokułami 114

Fajna alternatywa na bezmięsny obiad. Makaron w sosie cukiniowo-serowym z dodatkiem ugotowanych różyczek brokuła. Bardzo smaczny. 400-500 g ulubionego makaronu 1 brokuł 1 cukinia

Smaki Na Talerzu
Marynowane podgrzybki 159

przetwory. Oprócz dżemów warto też zrobić grzyby marynowane. Grzyby marynowane w zalewie octowej z przyprawami to jeden z najlepszych przysmaków kuchni polskiej. Idealne jako przystawka i dodatek do mięs. Niezastąpione są również do sosu tatarskiego, w towarzystwie ogórków kiszonych i cebulki stworzą perfekcyjny sos. Marynowane podgrzybki będą najsmaczniejsze, jeśli do słoików wybierzemy małe i twarde kapelusze tych grzybów. Polecamy

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Jak długo gotować bób 163

dodatkiem wielu potraw. Warto jeść bób, ponieważ jest kopalnią wielu wartości odżywczych i prawdziwą bombą witamin. Bób posiada dużą zawartość białka, dlatego też polecam je osobom, które nie jedzą mięsa. Porcja bobu (100 g) dostarcza nam już dzienną dawkę kwasu foliowego. Jak długo gotować bób – porady: Pamiętajcie, że cały smak dania zależy od jakości zakupionego bobu. Zawsze wybierajcie młode, gładkie

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Dewolaj (de volaille, devolay) 103

odkładamy do lodówki. Masło z pietruszką Pierś kurczaka myjemy, osuszamy ręcznikiem papierowym i każdą przekrawamy wzdłuż na pół. Następnie delikatnie rozbijamy tłuczkiem, najlepiej w woreczku, żeby nie poszarpać mięsa. Rozbite piersi kurczaka przyprawiamy solą i pieprzem. Masło wyjmujemy z lodówki i kroimy na 4 mniejsze prostokąty (patrz zdjęcie wyżej). Pasek masła układamy na cieńszym brzegu rozbitego kotleta i dość ciasno

iMadzik.pl
Jak przygotować śniadanie do szkoły 109

pieczywo, ale przede wszystkim warzywa. Ważną informacją jest również fakt, że w dniach kiedy dzieci mają zajęcia z wychowania fizycznego podawać większą ilość produktów białkowych, np.: sery, orzechy, chude mięso. Pamiętajcie również, że bardzo ważny jest również pojemnik lunchbox’u. Oczywiście musi być szczelne, ale również ładne. Musi sprawiać radość twojemu dziecku już podczaa odpakowywania. Najlepiej po pojemnik wybierzcie się

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Ciasto z owocami na oleju z PRODIŻA 90

Państwowego Wydawnictwa Ekonomicznego z 1997r. W rozdziale “Naczynia do obróbki cieplnej” jest napisane: “W każdym gospodarstwie powinien być prodiż elektryczny. Można w nim piec ciasto, mięso i przygotowywać różne zapiekanki. Wielkość prodiżu może być dobrana do potrzeb gospodarskich, gdyż w sprzedaży są prodiże różnej wielkości.” Składniki: 4 duże jajka ¾ szklanki cukru ½ szklanki oleju 1 ½ szklanki mąki

Tajemnice Smaku

Proponowane wyszukiwania