mięso - 63110 przepisów (strona:2145/4208)

Schab w serowym sosie 176

była za sucha dodać trochę masła. podsmażony schab rozłożyć w żaroodpornym naczyniu. Ser i śmietanę, odrobinę soli i pieprzu wymieszać dokładnie i wylać n patelnię. Podgrzać i wylać na mięso. Pieczenie – piekarnik rozgrzać do 180 C i piec 35 minut. Naczynie musi być przykryte. To danie jest idealne na imprezy lub na obiad podane z ziemniaki lub makaronem. Smacznego

Kuchnia Pokoleń
Wegańskie gołąbki z kaszą jęczmienną i grzybami 189

Ugotowaną kaszę zdjąć z ognia, ale pozostawić jeszcze przez 10-20 minut pod przykryciem. Po tym czasie można przemieszać - kasza jest gotowa. Lubisz gołąbki? Spróbuj także innych gołąbków bez mięsa: Gołąbki z ziemniakami, dynią i boczkiem, z dodatkiem pikantnych pomidorków Wegańskie gołąbki z młodej kapusty, z ryżem, marchewką i wędzoną papryką

Codzienna kuchnia niecodzienna
Zrazy wołowe w sosie 236

łyżeczek Ogórek kiszony 2 Boczek wędzony kilka plasterków Cebula 2 Czosnek 2 ząbki Bulion 1/2 l lub woda Sól  Pieprz Mąka pszenna do obtaczania Olej do smażenia Mięso podzielić na plastry rozbić i doprawić z każdej strony solą oraz pieprzem. Każdy plater posmarować po całości cienką warstwę musztardy. Położyć kawałek boczku ( ja daję niewielką ilość i tylko chudą część

Kulinarne przygody
Co to jest tadka indyjska 234

się do potraw na początku procesu gotowaniu lub na sam koniec, jako przysłowiowa kropka nad i.  Stosuje się je do większości dań z warzyw, ryżu (np. biryani) lub mięsa począwszy od wszelkich wersji zup z roślin strączkowych (tzw. dal albo dhal) na curry skończywszy. Ta technika gotowania jest popularna w Indiach, Pakistanie, na Sri Lance iw Bangladeszu. W zależności

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Leczo z zielonych pomidorów , pyszne odkrycie 133

słoików na zimę Będzie pyszna odmiana od corocznych powtórek . Smak leczo jest podobny do tradycyjnego ale nieco bardziej wyrazisty i lekko superancko kwaskowaty , niebiański Można dodać pokrojoną kiełbasę lub mięso , wtedy danie będzie pełne składniki ; 10 zielonych pomidorów ( niedojrzałych lub lekko zapalonych ) 4-5 zielonych niedojrzałych papryk 5 ząbków czosnku 3 cebule 2 łyżki cukru 1 łyżeczka mielonej ostrej papryki

Ogrodnik w podróży
15 dań do zrobienia w 15 minut 187

obłędnie smaczne! Zobacz przepis Makaron ryżowy z pikantną wieprzowiną Jedna z tych potraw, które robi się błyskawicznie, a smakuje jakby wymagała nie wiadomo ile czasu i uwagi. Pikantny smak mięsa miesza się z lekko słodkim makaronem. Danie w 10 minut! Zobacz przepis Artykuł 15 dań do zrobienia w 15 minut pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
Szybka sałatka z tofu 234

prawdę jest tofu. Otóż tofu jest to twarożek sojowy otrzymywany z mleka sojowego. Jest bardzo popularny w Azji, w Polsce jest bardzo lubiany przez osoby nie jedzące mięsa ze względu na swoje składniki odżywcze. Pokażę Wam jak przygotować z tego produktu pyszną sałatkę. Składniki (2 porcje) tofu, my wykorzystaliśmy tofu z bazylią mix sałat 12-14 pomidorków koktajlowych 1/2 papryki

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
SOS POMIDOROWY Z MAKARONEM 149

sosu szczypty cynamonu to istna magia Jeśli nie masz czasu na wyszukane i czasochłonne dania w ciągu tygodnia wybierz makaron z sosem pomidorowym. Możesz dorzucić do sosu piersi kurczaka, mięso mielone np. z indyka czy wołowiny, oliwki, kukurydzę, posiekane świeże pomidory czy paprykę. Będzie pysznie! Sos pomidorowy świetnie sprawdzi się także do pizzy, zapiekanek, to także sos-baza, do którego

Zasmakuj Kuchni
Restauracja „Karczma Pod Kogutkiem” Kraków – recenzja 192

kluseczki przepyszne. Placki ziemniaczane bardzo smaczne, świeże i przede wszystkim nienasiąknięte spalonym tłuszczem (co niestety, w niektórych miejscach się często zdarza), ale niestety ilość mięsa była dużo mniejsza niż poprzednim razem. Natomiast kieszonka drobiowa ze szpinakiem – palce lizać! Moim zdaniem najlepsze ze wszystkich wybranych dań. Poprzedni wybór Krzyśka, czyli kieszonka ze schabu również

KuchniaWeDwoje.pl
Caponata 120

Słynna sycylijska potrawa z bakłażanów, którą można podawać zarówno na ciepło jako dodatek do mięsa, albo na zimno jako przystawkę. Istnieje wiele metod jej przygotowania. Ja korzystałam z przepisu Jamiego Oliwiera z książki "Włoska Wyprawa Jamiego". Składniki: 1 bakłażan 2-3 duże pomidory 1 czerwona cebula kapary oregano ząbek czosnku łyżka kaparów garść zielonych oliwek bez pestek 2 łyżki octu

wyzwania kuchenne
Zupa forszmak na wieprzowinie 154

pokrojoną w drobną kostkę cebulą i papryką, dodać do zupy, przyprawić solą, pieprzem i majerankiem, mąkę zrumienić na suchej patelni, dodać masło i zagęścić zupę, dodać mięso,sprawdzić smak, doprawić, jeśli trzeba i gotowe

Kuchnia Beaty
Knedle z wołowiną w sosie z czerwonego wina i żurawiny 245

Przedstawiam przepis na knedle z mięsem, czyli w zasadzie na potrawę z ciasta ziemniaczanego z farszem, podaną jednak z niebanalnym, pełnym aromatu i żurawiny sosem. Zrodził mi się w głowie pomysł połączenia wołowiny i żurawiny oraz ogromna ochota na zjedzenie wołowiny w wyjątkowym wydaniu. Na drodze poszukiwań dodatków do tych dwóch produktów zwyciężyły ziemniaki. Ale wołowina w sosie plus ziemniaki

Eat me! Fit me!
Makaron z pesto z awokado, suszonymi pomidorami i orzeszkami piniowymi 165

słone pomidory dają fajne połączenie. Dla każdego kto lubi włoską, prostą i szybką kuchnię to będzie strzał w dziesiątkę i inna alternatywa od makaronu z pesto czy z mięsem. Czytaj więcej

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Pasta do pieczywa 150

Pasta do pieczywa – smarowidło, które powstało z potrzeby wykorzystania ugotowanego w zupie pomidorowej mięsa. Ugotowane skrzydło indyka (które trochę … Przeczytaj cały artykuł Artykuł <span>Pasta do pieczywa</span> pochodzi z serwisu My Blueberry Corner

My Blueberry Corner
Sałatka z kapustą pekińską 184

Wymieszać wszystko razem, posypać pietruszką i koperkiem . Posolić i popieprzyć do smaku. Jogurt naturalny wymieszać z majonezem i połączyć z sałatką. Wymieszać dokładnie. Pyszna zdrowa sałatka. Polecam podawać z mięsem

Gotuję Testuję

Proponowane wyszukiwania