Szybkie i pyszne leczo warzywne to proste, ale bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Podstawowymi składnikami są cukinia, papryka i pomidory. Nasza wersja leczo będzie z dodatkiem kiełbasy
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!świeżych pomidorów, jest o niebo lepsza od tej na koncentracie. Można ją podać z makaronem, ryżem lub kaszą, za każdym razem smakuje doskonale! Pożywna..syta...a bez mięsa :) około 2 kg pomidorów 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej włoszczyzny Pół kostki masła (10 dag) Sól wg smaku Pieprz do smaku ( u mnie cytrynowy) ½ łyżeczki cukru
Takie tam pichcenieobiad. SKŁADNIKI : 300- 500 g makaronu świderki ( w zależności lie jest osób ) 500 g pieczarek 500 g piersi z kurczaka 1 duża cebula przyprawa dowolna do mięsa sól i pieprz do smaku 3 jajka 150 ml śmietany 30 % 200 g żółtego sera
Kulinarne Fantazje Marioliniezwykle wszechstronne warzywo, które można smażyć, gotować, piec, a co najważniejsze jeść na surowo. Surówka marchewkowa z koprem włoskim to idealny dodatek do obiadu. Świetnie pasuje do pieczonych mięs czy ryb. Zdecydowanie polecam! Surówka marchewkowa z koprem włoskim Składniki: 2 duże marchewki główka kopru włoskiego garść orzechów nerkowca (lub ziemnych) 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka nasion gorczycy
Codzienne Gotowaniełyżeczkę kminu. Tikka masala to to pyszny sos, który znakomicie pasuje do drobiu. Sos można również zrobić do ryby. Jest naprawdę uniwersalny. Dzisiaj ugotowałam tikka masala z klopsikami. Mielone mięso z kurczaka wydaje się zbyt rzadkie, ale podgrzane szybko staje zwarte. Dlatego rumienię klopsiki szybko, a potem wrzucam je do sosu na 5 minut, aby doszły. Wydaje mi się
codojedzeniazastanawiacie się co zabrać do jedzenia ze sobą do pracy. Ja często zabieram pozostałości z obiadu z poprzedniego dnia. Jednak nie zawsze zostanie kawałek ziemniaka, ryżu czy mięsa. W mojej lodówce zawsze są dostępne jakieś produkty, z których mogę coś wyczarować. W Twojej lodówce też coś takiego znajdziesz, wystarczy tylko pomysł … Czytaj dalej Lunchbox: kurczak, rukola i suszone pomidory
Pieprzyć z FantazjąPrzyznam szczerze, że dzisiaj prezentowany burger jest jednym z najlepszych, jakiego miałam okazję w życiu jeść. Staram się spożywać mięso jak najrzadziej, dlatego wegetariański burger jest świetną alternatywą dla zwykłego, mięsnego jego odpowiednika. Jego przygotowanie wydaje mi się jeszcze prostsze niż oryginału, a w smaku może śmiało z nim konkurować. Nie czekajcie dłużej, koniecznie go przyrządźcie jak najszybciej! Składniki
Be Fit Be StrongKapusta zasmażana to jeden z pyszniejszych dodatków do tradycyjnych, polskich obiadów. Według mnie to przepyszny, wiosenny dodatek do dań. Polecam szczególnie z młodymi ziemniakami i kotletem lub innym ulubionym mięsem. Danie to jest bardzo szybkie i proste do przygotowania. Najlepsze danie na nadchodzącą wiosnę. Wtedy kapusta biała jest najlepsza i w miarę w dobrej cenie. Do tego dania możemy używać
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneprzygotowania naleśnika - klik . Monika to wspaniała kobieta z bardzo wielką wiedzą i pomysłami na szybkie i smaczne gotowanie,zresztą nie tylko na gotowanie ale z pomysłami na marynowanie mięsa, przechowywanie żywności itd. Monika Gastrofilka także co tydzień w poniedziałki prowadzi live na żywo i zawsze coś smacznego pitrasi.Polecam, zajrzycie na stronę Gastrofilki ,a nie pożałujecie.Ja już kilka pomysłów
Moje domowe kucharzenieTimes New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Cydr mieszamy z olejem, miodem, posiekanymi ząbkami czosnku i szalotkami, kawałkami jabłek oraz przyprawami. Mięso nakłuwamy, zalewamy uprzednio przygotowaną marynatą na 24 h wkładamy do lodówki. Gęsinę przekładamy do brytfanny, wlewamy szklankę marynaty plus „wyłowione” jabłka. Pieczemy pod przykryciem w 150°C przez około
R'n'G Kitchenkuchniapokolen.pl/sos-jogurtowy-indyjski-raita/ Wykonanie nadzienia – patelnię z olejem rozgrzać. Wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Smażyć aż stanie się lekko brązowa wtedy dodać posiekany czosnek. Smażyć mieszając kilka sekund. Dodać mięso mielone, wymieszać. Dodać wszystkie pozostałe składniki, oprócz posiekanej kolendry. Wlać pomidory z puszki, wymieszać. Gotować 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Woda powinna się prawie całkowicie wygotować. Odstawić
Kuchnia Pokoleńpagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Świetny dodatek nie tylko do mięs. Składniki: 1 kalarepka 1 marchew 1 garść rodzynek 50 ml oliwy z oliwek 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka miodu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false
R'n'G KitchenIndii, a konkretnie do najmniejszego stanu tego kraju- Goa, skąd wywodzi się wspaniała potrawa o nazwie Chicen Vindaloo. Danie to w XV wieku przywieźli do Indii Portugalczycy i pierwotnie mięso było marynowane w winie i sporej ilości czosnku. […] Artykuł Kurczak Vindaloo pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni
Wędrówki po kuchni