mięso - 63110 przepisów (strona:2138/4208)

Szybkie i pyszne leczo warzywne 125

Szybkie i pyszne leczo warzywne to proste, ale bardzo smaczne danie jednogarnkowe. Podstawowymi składnikami są cukinia, papryka i pomidory. Nasza wersja leczo będzie z dodatkiem kiełbasy

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Zupa pomidorowa ze świeżych pomidorów, na maśle -najlepsza 134

świeżych pomidorów, jest o niebo lepsza od tej na koncentracie.  Można ją podać z makaronem, ryżem lub kaszą, za każdym razem smakuje doskonale!  Pożywna..syta...a bez mięsa :)  około 2 kg pomidorów 2 cebule 3 ząbki czosnku 1 łyżka suszonej włoszczyzny Pół kostki masła (10 dag) Sól wg smaku Pieprz do smaku ( u mnie cytrynowy) ½ łyżeczki cukru

Takie tam pichcenie
ZAPIEKANKA MAKARONOWA Z KURCZAKIEM I PIECZARKAMI + FILMIK 145

obiad.  SKŁADNIKI :  300- 500 g makaronu świderki ( w zależności lie jest osób )  500 g pieczarek 500 g piersi z kurczaka 1 duża cebula przyprawa dowolna do mięsa sól i pieprz do smaku  3 jajka  150 ml śmietany 30 % 200 g żółtego sera

Kulinarne Fantazje Marioli
Surówka marchewkowa z koprem włoskim 136

niezwykle wszechstronne warzywo, które można smażyć, gotować, piec, a co najważniejsze jeść na surowo. Surówka marchewkowa z koprem włoskim to idealny dodatek do obiadu. Świetnie pasuje do pieczonych mięs czy ryb. Zdecydowanie polecam!  Surówka marchewkowa z koprem włoskim Składniki:  2 duże marchewki główka kopru włoskiego garść orzechów nerkowca (lub ziemnych) 3 łyżki oliwy 1 łyżeczka nasion gorczycy

Codzienne Gotowanie
Zapachniało Indiami! 111

łyżeczkę kminu. Tikka masala to to pyszny sos, który znakomicie pasuje do drobiu. Sos można również zrobić do ryby. Jest naprawdę uniwersalny. Dzisiaj ugotowałam tikka masala z klopsikami. Mielone mięso z kurczaka wydaje się zbyt rzadkie, ale podgrzane szybko staje zwarte. Dlatego rumienię klopsiki szybko, a potem wrzucam je do sosu na 5 minut, aby doszły. Wydaje mi się

codojedzenia
Lunchbox: kurczak, rukola i suszone pomidory 73

zastanawiacie się co zabrać do jedzenia ze sobą do pracy. Ja często zabieram pozostałości z obiadu z poprzedniego dnia. Jednak nie zawsze zostanie kawałek ziemniaka, ryżu czy mięsa. W mojej lodówce zawsze są dostępne jakieś produkty, z których mogę coś wyczarować. W Twojej lodówce też coś takiego znajdziesz, wystarczy tylko pomysł … Czytaj dalej Lunchbox: kurczak, rukola i suszone pomidory

Pieprzyć z Fantazją
Wegetariańskie burgery z halloumi i awokado FIT 80

Przyznam szczerze, że dzisiaj prezentowany burger jest jednym z najlepszych, jakiego miałam okazję w życiu jeść. Staram się spożywać mięso jak najrzadziej, dlatego wegetariański burger jest świetną alternatywą dla zwykłego, mięsnego jego odpowiednika. Jego przygotowanie wydaje mi się jeszcze prostsze niż oryginału, a w smaku może śmiało z nim konkurować. Nie czekajcie dłużej, koniecznie go przyrządźcie jak najszybciej! Składniki

Be Fit Be Strong
Kapusta zasmażana 104

Kapusta zasmażana to jeden z pyszniejszych dodatków do tradycyjnych, polskich obiadów. Według mnie to przepyszny, wiosenny dodatek do dań. Polecam szczególnie z młodymi ziemniakami i kotletem lub innym ulubionym mięsem. Danie to jest bardzo szybkie i proste do przygotowania. Najlepsze danie na nadchodzącą wiosnę. Wtedy kapusta biała jest najlepsza i w miarę w dobrej cenie. Do tego dania możemy używać

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Naleśnik z jajkiem i serem w środku 106

przygotowania naleśnika - klik . Monika to wspaniała kobieta z bardzo wielką wiedzą i pomysłami na szybkie i smaczne gotowanie,zresztą nie tylko na gotowanie ale z pomysłami na marynowanie mięsa, przechowywanie żywności itd. Monika Gastrofilka   także co tydzień w poniedziałki prowadzi live na żywo i zawsze coś smacznego pitrasi.Polecam, zajrzycie na stronę Gastrofilki ,a nie pożałujecie.Ja już kilka pomysłów

Moje domowe kucharzenie
Pieczona pierś z gęsi 103

Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Cydr mieszamy z olejem, miodem, posiekanymi ząbkami czosnku i szalotkami, kawałkami jabłek oraz przyprawami. Mięso nakłuwamy, zalewamy uprzednio przygotowaną marynatą na 24 h wkładamy do lodówki. Gęsinę przekładamy do brytfanny, wlewamy szklankę marynaty plus „wyłowione” jabłka. Pieczemy pod przykryciem w 150°C przez około

R'n'G Kitchen
Indyjskie pierożki 101

kuchniapokolen.pl/sos-jogurtowy-indyjski-raita/ Wykonanie nadzienia – patelnię z olejem rozgrzać. Wrzucić posiekaną drobno cebulkę. Smażyć aż stanie się lekko brązowa wtedy dodać posiekany czosnek. Smażyć mieszając kilka sekund. Dodać mięso mielone, wymieszać. Dodać wszystkie pozostałe składniki, oprócz posiekanej kolendry. Wlać pomidory z puszki, wymieszać. Gotować 10 minut. Doprawić do smaku solą, pieprzem i chili. Woda powinna się prawie całkowicie wygotować. Odstawić

Kuchnia Pokoleń
Surówka z kalarepki na słodko 89

pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Times New Roman"; mso-ansi-language:#0400; mso-fareast-language:#0400; mso-bidi-language:#0400;} Świetny dodatek nie tylko do mięs.  Składniki: 1 kalarepka 1 marchew 1 garść rodzynek 50 ml oliwy z oliwek 2 łyżki octu ryżowego 1 łyżka miodu sól, pieprz Przygotowanie: Normal 0 21 false false false

R'n'G Kitchen
Kurczak Vindaloo 103

Indii, a konkretnie do najmniejszego stanu tego kraju- Goa, skąd wywodzi się wspaniała potrawa o nazwie Chicen Vindaloo. Danie to w XV wieku przywieźli do Indii Portugalczycy i pierwotnie mięso było marynowane w winie i sporej ilości czosnku. […] Artykuł Kurczak Vindaloo pochodzi z serwisu Wędrówki po kuchni

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania