mięso - 63110 przepisów (strona:2141/4208)

Sos cebulkowy zimny 100

cebulkowy zimny z książki Jak gotować Marii Disslowej z okresu dwudziestolecia międzywojennego. Proponuję podawać go do zimnych pieczonych mięs , wędlin lub do ryby. 6 – 8 szalotek, 50 g musztardy francuskiej, 50 g oliwy*, sok z 1 cytryny, szczypta pieprzu, sól, Obrane szalotki drobno posiekać. Do miski włożyć musztardę, mieszając łyżką wlewać oliwę. Gdy połączy się oliwa z musztardą wlać

królestwo garów
Królewskie śniadanie: Racuchy królowej Elżbiety II 119

mitologii greckiej najciemniejsza część podziemia, przez chrześcijan uważana za jądro piekła. Tartar to również potrawa, czyli po naszemu – tatar. Nazwa wywodzi się od Tatarów, którzy jedli surowe mięso, tyle że Zachodzie Europy nazwani są Tartarami, czyli synami piekła, a to ze względu na postach jako budzili w średniowieczu. Czym zastąpić kamień winny Kamień winny jest dość powszechnie stosowany, głównie

Niedzielny kucharz
Sernik na kakaowym spodzie z herbatników 252

jajek 1 łyżeczka cukru waniliowego Sprawdź przepis na: Domowe ciasto marchewkowe Sernik na kakaowym spodzie z herbatników – przepis Herbatniki kruszymy w blenderze, albo po prostu tłuczkiem do mięsa. Masło roztapiamy w rondelku i dodajemy do herbatników. Dodajemy również kakao. Wszystko mieszamy. Herbatnikami wylepiamy dno tortownicy (24 cm) i boki do wysokości ok. 2 cm. Twaróg miksujemy z cukrem

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Smażona wołowina z warzywami w sosie teriyaki – STIR FRY 92

smażenia olej ryżowy do smażenia 200 g ryżu jaśminowego 1. Wołowinę kroimy w cienkie plastry w poprzek włókien. Przekładamy do miski i dodajemy łyżkę skrobi dokładnie mieszając z mięsem. Odkładamy na około 5 minut (nie do lodówki) 2. W tym czasie kroimy warzywa. Czosnek i imbir bardzo drobno, marchewkę w plastry. Paprykę i szczypiorek na dłuższe paski. 3. Wołowinę smażymy

karolgotuje
Domowa kostka rosołowa 81

zamrażalnika. Domowe kostki rosołowe możesz wykorzystać do przygotowania różnego rodzaju zup i sosów. Możesz używać ich dokładnie tak, jak ich sklepowego odpowiednika. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Sos boloński Tradycyjny rosół Lukier Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem i granatem Pączki

okolicepalnika.pl
Koktajl przyspieszający odchudzanie 87

wodę. Latem możesz też przygotować koktajl z dodatkiem kostek lodu. Miksuj wszystkie składniki przez kilka minut na gładką masę i natychmiast podawaj. Zobacz też inne przepisy : Marynata do mięs Sos czosnkowy Ekspresowa cytrynówka Tradycyjny rosół Domowa kostka rosołowa Syrop z czosnku Zobacz też najnowsze przepisy : Pasta alla norma – makaron z bakłażanem Schab po azjatycku Grzanki z kozim serem

okolicepalnika.pl
Porowe kotleciki 120

łyżka musztardy sarepskiej ·        ½ szklanki śmietany 18 % Sposób przygotowania: 1.   Mięso bardzo drobno kroimy, dodajemy starty na tarce o dużych oczach ser, wbijamy jajka, wsypujemy mąki, następnie dodajemy majonez i doprawiamy solą oraz papryką. 2.   Dokładnie mieszamy, robimy duże kotlety i rozpłaszczamy. 3.   Panierujemy w bułce tartej i smażymy z obu stron

Kulinarna Chwila
Przepis dnia: Pieczone udka z ziemniakami i pomidorkami 211

Jest to też idealne danie dla leniwych, bo nie wymaga właściwie pracy. Czas: 1 godzina Poziom trudności: Bardzo łatwe Liczba porcji : 2 Skórka na pieczonych udkach jest chrupiąca, a mięso bardzo delikatne Pieczone udka z ziemniakami to danie tyleż proste co niesamowicie smaczne. Kurczak jest przypieczony i bardzo aromatyczny za sprawą prostej marynaty. Naszym zdaniem to najlepsza marynata do kurczaka

Niedzielny kucharz
Sos pieczarkowy 104

Jest bardzo łatwy i szybki do przygotowania. Pasuje do bardzo wielu dań i będzie ich idealnym dopełnieniem. Można podawać go np. z kopytkami, kluskami śląskimi, makaronem, ziemniakami, plackami ziemniaczanymi, mięsem lub gołąbkami. Jest jednym z najpopularniejszych sosów, jakie dodajemy do naszych potraw. Pamiętajcie, aby osiągnąć bogaty smak i cudowny aromat pieczarek musimy dodać ich dużą ilość. Pieczarki podczas obróbki termicznej

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
EKSPRESOWA POMIDOROWA 160

Zdrowa, lekka i ekspresowa zupa pomidorowa, tzw. pomidorówka. Smakuje jak u babci czy mamy, choć nie zawiera mięsa. Jest za to pełna warzyw (marchewki, pietruszki, selera, pora), które na początku należy długo i  cierpliwie podsmażać na oliwie. Dzięki temu wydobywamy z nich maksimum aromatu i pełnię smaku. Następnie zalewamy wszystko bulionem i gotujemy na minimalnym ogniu, do miękkości warzyw

cool and minty
Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem 277

Przepis na domowy smalec z boczkiem i jabłkiem Smalec dawniej był bardzo często używanym tłuszczem w kuchni podczas przygotowywania posiłków, głównie do smażenia kotletów, czy obsmażania innego rodzaju mięsa, lub po prostu jako smarowidło do chleba, pamiętam jak moja babcia przygotowywała właśnie takie smarowidło, czyli smalec z jabłkiem i cebulą a czasem z dodatkiem boczku, był po prostu wyborny

Księga-Smaku
Zielone kaszotto 105

danie przygotowane od podstaw a nie z gotowców, zdrowe i pyszne. potrzebne są zielone warzywa łatwo dostępne w sezonie zimowym, mogą być z mrożonek oraz kasza. Dla osób lubiących mięso danie można wzbogacić o mięsny dodatek np kiełbasę. Właściwie takie danie można przygotować z dowolnych warzyw jakie macie, a smak nadacie dzięki użytym przyprawom. Zawsze będzie syto, zdrowo i pysznie

Bernika - moj kulinarny pamietnik
Burrito z ryżem i mięsem mielonym (Burrito con riso e carne di manzo) 109

garnku rozgrzewamy 2-3 łyżki oleju, wrzucamy cebulę oraz 2 ząbki czosnku wyciśnięte przez praskę. Całość podsmażamy ok. 5 minut,  mieszając od czasu do czasu. Następnie dodajemy mielone mięso, kontynuujemy smażenie, mieszając od czasu do czasu. Na koniec dodajemy passate pomidorow ą ;  doprawiamy solą, pieprzem, curry, papryczką chili i kolendrą.  Ragù gotujemy na małym ogniu

La grande e la piccola cuoca
Brązowy ryż z cukinią i selerem 152

Brązowy ryż z cukinią i selerem to zdrowa propozycja na szybki obiad. Ryż podamy razem z gotowanym jajkiem na wpół miękkim. Takie danie to idealna propozycja

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Sałatka z gotowanym kurczakiem, kukurydzą i ananasem 103

Ugotowałam rosół, oczywiście na kurczaku zagrodowym, innych już nie kupuję. I tak od razu zaczęłam kombinować co zrobić z mięsem. Potrawka - wiadomo, zupy zawekowałam, z piersi postanowiłam zrobić sałatkę. Wyszła całkiem spoko. Nadal jednak bardziej wolę typową zieleninę od tego typu sałatek, ale od czasu do czasu chętnie wchłonę i takie. Poza tym lubię połączenie ananasa, czosnku i natki

Kardamonovy

Proponowane wyszukiwania