Dawno temu dzięki koleżance japonce, Sawako, przeżyłam pierwszą fascynację szeroko pojętym weganizmem. Od tamtego czasu do mojego jadłospisu weszły koktajle owocowe, warzywne. Później jakoś tak naturalnie, ograniczyłam mięso, ale nie z pobudek ideologicznych. Po prostu nie smakuje mi za bardzo – wystarczy jak zjem 2-3 dni w miesiącu, albo wcale. Dwa lata potem nie piję mleka (nietolerancja laktozy
Szybko Tanio SmacznieUwielbiam takie momenty, kiedy mówię małżowi, że będę gotować jakąś wegańską potrawę. Oczywiście często się nasłucham jakie to będzie okropne, że bez mięsa itp. Tak było też z tym sosem – skończyło się na wychwaleniu i zjedzeniu większości mojej porcji. Bo ten sos to można sobie zjeść solo albo np z makaronem jak klasyczne spaghetti. Pyszne! Do przygotowania sosu potrzebujemy
Szybko Tanio Smacznie