mięso - 63110 przepisów (strona:2139/4208)

Kurze pipki w sosie własnym 140

paski. Zalewamy zimnym bulionem, dodajemy liście, szczyptę soli, gotujemy 1 godzinę, co jakiś czas usuwając „szumowiny”. Marchewki kroimy   w talarki, pieczarki tak, jak lubimy. Por siekamy. Dodajemy do mięsa, dusimy przez kwadrans. Przygotowujemy zasmażkę. Masło rozpuszczamy, wsypujemy mąkę, dodajemy przeciśnięty przez praskę czosnek, chwilę smażymy, dodajemy wywar, rozprowadzamy, dodajemy do całości, cały czas mieszając. Do smaku doprawiamy solą

R'n'G Kitchen
Tarta buraczkowa z jarmużem i wędzonym twarogiem 166

dobrze na ciepło i na zimno. To dość uniwersalny przepis na obiad czy przyjęcie. Możecie przyrządzić ją w wersji z kurczakiem, jak zrobiłam to ja lub w wersji bez mięsa. Tarta z piersią kurczaka będzie tylko bardziej pożywna, a smak praktycznie się nie zmieni. W tym daniu wyczuwalny jest przede wszystkim smak buraczków oraz wędzonego sera. To połączenie smaków doskonale

Kuchnia Bazylii
Kurczak a’la pizza 8499

sera 2-3 łyżki sosu pomidorowego lub ketchupu Przyprawy: sól, pieprz, oregano, bazylia olej do smażenia   *** Filety kroimy w poprzek na połówki i przyprawiamy solą, pieprzem oraz ziołami *** *** Mięso układamy w naczyniu żaroodpornym *** *** Całość przykrywamy pokrywką lub folią aluminiową, wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200’C i pieczemy przez 30 minut. W między czasie kroimy pieczarki w paseczki

Blog z Apetytem
Makaronowa sałatka z kurczakiem i winogronami 209

winogron (u mnie białe) mały jogurt naturalny 140 gram 3 łyżki majonezu przyprawy: sól, pieprz, słodka papryka,suszony czosnek, curry 4 łyżki oleju (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Przygotowanie: mięso kroimy w kostkę, przyprawiamy, dodajemy olej, mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok godzinę do zamarynowania, kurczaka smażymy na patelni, jesli jest potrzeba dodajemy jeszcze trochę oleju, makaron gotujemy w osolonej wodzie

Blog kulinarny S9.PL
Królewskie śniadanie: Racuchy królowej Elżbiety II 218

mitologii greckiej najciemniejsza część podziemia, przez chrześcijan uważana za jądro piekła. Tartar to również potrawa, czyli po naszemu – tatar. Nazwa wywodzi się od Tatarów, którzy jedli surowe mięso, tyle że Zachodzie Europy nazwani są Tartarami, czyli synami piekła, a to ze względu na postach jako budzili w średniowieczu. Czym zastąpić kamień winny Kamień winny jest dość powszechnie stosowany, głównie

Niedzielny kucharz
Schabowe Puerto Rico 146

łyżeczki octu jabłkowego ·        1 łyżka mąki ziemniaczanej ·        20 dag sera żółtego Sposób przygotowania: 1.   Mięso kroimy w plastry, rozbijamy, doprawiamy pieprzem oraz solą. Panierujemy najpierw w mące, następnie w roztrzepanym widelcem jajku i na koniec w bułce tartej. 2.   Smażymy na rozgrzanym oleju z obu stron

Kulinarna Chwila
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDORÓW 211

mozzarelli oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym. Tylko 4 składniki + sos - gotowa w 10 minut! W zależności od wyboru nadzienia tortellini, sałatka może mieć wersję wegetariańską lub zawierającą dodatek mięsa. Smakuje naprawdę świetnie! Dzięki obecności makaronu tortellini jest dość syta, dlatego może spełniać funkcję zarówno kolacji, lunchu, jak i obiadu. Idealnie sprawdzi się jako danie na wynos

Kuchnia MagdaLeny
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDORÓW 211

mozzarelli oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym. Tylko 4 składniki + sos - gotowa w 10 minut! W zależności od wyboru nadzienia tortellini, sałatka może mieć wersję wegetariańską lub zawierającą dodatek mięsa. Smakuje naprawdę świetnie! Dzięki obecności makaronu tortellini jest dość syta, dlatego może spełniać funkcję zarówno kolacji, lunchu, jak i obiadu. Idealnie sprawdzi się jako danie na wynos

Kuchnia MagdaLeny
Szybka zupa pomidorowa z ryżem i kurczakiem 225

kostkę a selera naciowego w plasterki. W dużym garnku rozpuszczamy masło i szklimy na nim cebulę z selerem. Następnie dodajemy do garnka pokrojone w kostkę (3-4cm kawałki) mięso kurczak i zalewamy całość warzywnym wywarem (bez włoszczyzny). Gotujemy przez 15 minut a po tym czasie dolewamy przecier pomidorowy oraz wsypujemy ryż. Gotujemy przez kolejne 13 minut. Dodajemy koncentrat pomidorowy

Qchnia po prostu
Sałatka z kaszą kuskus, warzywami i kurczakiem 146

Nada się także na imprezy . Sałatka jest świetną alternatywą dla propozycji z majonezem, które są zawsze bardziej kaloryczne i niekoniecznie bardziej wartościowe . Kurczaka w sałatce można pominąć, jeśli ograniczacie mięso lub nie przyjmujecie w ogóle. Sałatka z kaszą kuskus, warzywami i kurczakiem 250 g brokuł ((1/2 główki)) 250 ml bulionu warzywnego ((1 szklanka)) 200 g filetu z kurczaka ((1 pojedynczy

Przepisy na widelcu
Spaghetti z mieloną wołowiną i czerwonym winem 149

oliwek  starty ser cheddar do posypania świeża bazylia do dekoracji 1. Makaron gotujemy zgodnie z przepisem na opakowaniu. 2. Na rozgrzanej oliwie podsmażamy przez około 10 minut mięso z pokrojoną w drobną kostkę cebulą. Dodajemy czosnek, podsmażamy jeszcze chwilę, po czym wlewamy wino. Dusimy do odparowania. Wlewamy passatę, dodajemy suszoną bazylię, oregano, sól i pieprz do smaku. Dusimy jeszcze

Szefowa kuchni
Chutney z czerwonej cebuli 162

Chutney z czerwonej cebuli to świetny dodatek do soczystych mięs. Słodki i charakterystyczny w smaku idealnie zgrywa się z wołowiną i wieprzowiną, ale sprawdzi się także w towarzystwie drobiu.   Składniki -400 g czerwonej cebuli -8 łyżek cukru.  -100 ml czerwonego wina -2 łyżki octu jabłkowego -2 łyżki oleju do smażenia -sól, pieprz -opcjonalnie: 100 ml wody Przygotowanie Cebulę

Zielona Kuchnia
Z ŁĄKI NA TALERZ: Muffiny z jarzębiną 148

magnezu, miedzi, wielu dobroczynnych kwasów i flawonoidów, to nie każdemu przypadnie do gustu. Jej wytrawny smak pomimo gotowania w wodzie z cukrem wciąż jest wyczuwalny, co pasuje do mięs, jednak nie każdemu może pasować do słodkich wypieków, chociaż moim zdaniem stawia jesienne muffiny w zupełnie nowym świetle. Jednakże, warto spróbować i dorzucić kilka czerwonych korali (czerwonych, niczym wino) do muffinek

Kuchnia w Słońcu Skąpana
Kurczak cytrynowo-rozmarynowy z opiekanymi ziemniaczkami 177

Marynujemy kurczaka w sosie przez min. 1h. Ziemniaki dobrze szorujemy. Podgotowujemy w osolonej wodzie przez 10 minut, a następnie kroimy w łódki. Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Przekładamy mięso. Pieczemy w piekarniku przez ok. 40 min w 180 stopniach. Następnie dorzucamy na blaszkę ziemniaki, resztę rozmarynu i podpiekamy aż ziemniaki będą zarumienione

Czarnawisienka
Makaron z kurczakiem, pieczarkami i grana padano 131

Szybkie danie makaronowe z delikatnym mięsem z kurczaka, z oliwkami i grana padano. Ostatnio po pracy zrobiłam zapiekanki z pieczarkami, prawie takie jak w PRL-9, tylko, że z grana padano, na chrupiącej bagietce, ależ to było smaczne! Dzisiaj prezentuję Wam kolejny pomysł na pastę, tym razem z kurczakiem, oliwkami i pieczarkami. Takie domowe danie na jesienne obiady

Moja smaczna kuchnia