mięso - 63110 przepisów (strona:2134/4208)

Sałatka Król Imprezy 196

Przepyszna sałatka z dodatkiem kurczaka  i chrupiących nachos całość doprawiona delikatnym sosem czosnkowym. Istny Król imprezy znika bardzo szybko. Zazwyczaj przygotowywałam ją z mięsem mielonym tym razem postawiłam na kurczaka i ta wersja bardzo wszystkim zasmakowała. Ok 300 gramów fileta z kurczaka 1 cebula czerwona kapusta pekińska ćwiartka małej 1 puszka fasoli czerwonej pól puszki kukurydzy ok. 100 gramów

Andzia Pichci
Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu 2580

siekana natka pietruszki , cukier , sól i pieprz do smaku . Mieszamy , ściskamy i mieszamy aż wszystko się połączy . Chłodzimy 20 minut w lodówce i serwujemy z dowolnymi dodatkami , genialna do mięs pieczystych Smacznego! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});   Artykuł Kościerska, surówka z kiszonej kapusty do obiadu pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
Klopsy z karpia lub dorsza 181

pracy. Oczywiście możecie zrobić z innej ryby. Ziemniaki oskrobać, marchewki obrać. Ugotować ziemniaki i marchew do miękkości w osolonej wodzie. . Odlać i ostudzić. Rybę zmielić przez maszynkę do mielenia mięsa ale z tarczą z większymi dziurkami. Zmielić również ziemniaki, marchew, czosnek i cebulkę. Wszystko razem wrzucić do miski. Dodać jajka, bułkę tartą, posiekany koperek. Dokładnie wymieszać. Doprawić solą i pieprzem

Kuchnia Pokoleń
Liban – przewodnik kulinarny 168

świeży tymianek oraz sałatka z awokado i halloumi. Na każdym kroku można też spróbować faszerowanych liści winogron i bardzo podobnych “gołąbków” z buraka liściowego. Fast food Lubicie falafel i mięso z grilla? Będziecie zachwyceni dobrze przyprawioną koftą i kebabem w formie szaszłyków w stylu Orfali, Alleppo i Khash Khash. Nie macie czasu zjeść? Koktajl z awokado z ashtą, czyli miejscową

Ugotowane pozamiatane
Placki ziemniaczane z brokułem 169

Placki ziemniaczane z brokułem przygotowałam ostatnio na obiad bez mięsa. Bardzo lubię warzywne dania. Staramy się jeść takich jak najwięcej. Placki ziemniaczane to danie, które zawsze będzie kojarzyć mi się z dzieciństwem. Mój tata jest wielkim fanem tych placków, pamiętam więc jak w każdy weekend moja mama tarła sporą miskę ziemniaków dla placki dla całej rodzinki. W sezonie letnim lubię

Dorota Smakuje
Zupa jarzynowa z kaszą i fasolą – kuchnia podkarpacka 187

codziennych posiłków tak na pańskim, jak i na chłopskim stole. Jagły gotowane w wodzie lub na mleku podawane były na sypko i na gęsto. Okraszone tłuszczem były dodatkiem do mięs, a jeszcze częściej stanowiły samodzielny posiłek. Na bazie kaszy jaglanej przygotowywano też placki, które były spożywane na zimno, na przykład podczas prac polowych. Na Podkarpaciu kasza jaglana niemal zniknęła

Trzeci talerz
Przepis dnia: Szaszłyki w sosie z masła orzechowego z ryżem z kalafiora 170

lekko posól i popieprz i włóż do marynaty. Trzymaj w niej kurczaka do godziny. Wyjmij, obetrzyj z marynaty, ale nie do sucha, niech trochę marynaty na kurczaku zostanie, nadziej mięso na szpadelki do szaszłyków i smaż na średnio rozgrzanej patelni 10-12 minut w zależności od wielkości szaszłyków Podawaj z ryżem z kalafiora. Artykuł Przepis dnia: Szaszłyki w sosie

Niedzielny kucharz
Kurczak cytrynowo-rozmarynowy z opiekanymi ziemniaczkami 151

Marynujemy kurczaka w sosie przez min. 1h. Ziemniaki dobrze szorujemy. Podgotowujemy w osolonej wodzie przez 10 minut, a następnie kroimy w łódki. Na blaszce wykładamy papier do pieczenia. Przekładamy mięso. Pieczemy w piekarniku przez ok. 40 min w 180 stopniach. Następnie dorzucamy na blaszkę ziemniaki, resztę rozmarynu i podpiekamy aż ziemniaki będą zarumienione

Czarnawisienka
Leczo warzywne 178

myśliwym to z pewnością zainteresować Cię może  yukon noktowizor , dzięki któremu zachowuje się czujność nawet po zmroku. Ja osobiście nie przepadam za dziczyzną, choć to jedno z najzdrowszych mięs, a nawet zdrowszych od kurczaka! Jakie jest Wasze zdanie na ten temat? Czekam na Wasze komentarze

MintTaste
Warzywa z kurczakiem z piekarnika 202

Proste, a przede wszystkim sycące danie, czyli warzywa z kurczakiem. Jeśli zrezygnujecie z mięsa, to same warzywa - będą równie smaczne. Wystarczy tylko upiec  w piekarniku

Z Hrabiną w kuchni
Pasztet zapiekany z kapustą i pieczarkami w cieście ryba 213

pieczarki i dalej smażę. 1/3 pieczarek odkładam i dodaje do kapusty. Pieczarki z kapustą przesmażam chwilę na patelni, doprawiam pieprzem, solą. Większą cześć pieczarek i pasztet miele maszynką do mięsa. Wykonanie: Ciasto dzielę na trzy części. Z dwóch zrobię dużą rybę, z jednej części małą. Na papierze odrysowuję kształt ryby i wycinam. Ciasto rozwałkowuje na stolnicy, przykładam szablon ryby

wesoła kuchnia
Masa makowa 160

łyżeczka olejku pomarańczowego --------------------------------------- 3 białka Wykonanie: Mak zalewamy mlekiem i gotujemy na małym ogniu przez 15 minut. Odstawiamy do wystygnięcia. Odcedzamy i mielimy 2 razy w maszynce do mielenia mięsa.  Możemy również użyć maku mielonego. Wówczas zalewamy go taką ilością mleka, aby mak je zaabsorbował (mleko dolewamy do maku powoli). Maku mielonego nie trzeba gotować. Jeśli daliśmy za dużo

Smak mojego domu
Kurczak w złotej panierce 397

Dodałam mąkę ziemniaczaną i pszenną, wymieszałam wszystko razem. Przełożyłam do masy pokrojone filety z kurczaka, wymieszałam i odstawiłam do lodówki na 1 godzinę.  Po tym czasie każdy kawałek mięsa wykładałam na rozgrzany tłuszcz i smażyłam na złoty kolor. Usmażone układałam na ręczniku papierowym, by wchłonął się nadmiar tłuszczu. Smacznego! Lidka

Pieprzyć z Fantazją
Marokańskie naleśniki msemen z mięsem mielonym i marchewką 148

Przepis an te pyszności znalazłam na blogu u Sylwii - Smaki Maroka. Trochę z nimi zachodu ale warto, są niesamowite w smaku, idealne do czerwonego barszczu albo

Moje Małe Czarowanie

Proponowane wyszukiwania