mięso - 63110 przepisów (strona:2126/4208)

5 szybkich przekąsek z ciasta francuskiego (max. 3 składniki) 152

wpis zbiorowy z 5 pomysłami na szybkie przekąski z ciasta francuskiego z max. 3 składników (oprócz ciasta i ewentualnych przypraw). 2 propozycje na słodko, 1 wege i 2 z mięsem - każdy znajdzie coś dla siebie :) Ruloniki z parówką i serem Składniki na ok. 30 ruloników: 300 g ciasta francuskiego ok. 10 cienkich parówek (z dobrym składem!) 10 plastrów sera żółtego

Czarnawisienka
Keto bułki sezamowe (Paleo, LowCarb) 183

Keto bułki sezamowe Poświąteczne dojadanie resztek Zjedliście już świąteczne zapasy czy jeszcze męczycie temat…? Nie macie przypadkiem już dość świątecznych mięs, bigosów, ryby po grecku i sałatki tradycyjnej…? Ja przyznam szczerze, że mi te dania wychodzą już bokiem. Mam ochotę na coś normalnego (?!). U mnie dzisiaj na śniadanie była jajecznica, bo nie zniosłabym tego samego kolejny dzień

Modern Cave Girl
Udka bez kości faszerowane salami, serem, papryką i cebulą 121

Paprykę kroimy w paski, cebulę w piórka. Do środka każdego udka wkładamy paprykę, cebulą i po plastrze salami i sera. By dodatki nie wypadły, udka spinamy wykałaczkami. 3. Mięso pieczemy w temperaturze 180 stopni przez około 450 minut. Przed podaniem usuwamy wykałaczki

Szefowa kuchni
Zapiekanka z ziemniaków – kuchnia szwedzka na święta i na co dzień 139

zapiekanek, gdzie ziemniaki kroi się w talarki, w tej ziemniaki pokrojone są w słupki jak frytki. Zapiekanka ziemniaczana to bardzo popularne danie w moim domu. Zapiekanka idealnie pasuje do mięsa lub ryby. Na uwagę zasługuje dodatek solonych sardeli z puszki, które nadają jej specyficzny smak. Ta przystawka do obiadu zawiera niewiele składników, głównie mączne ziemniaki, cebulę i śmietanę. Zapiekankę posypuję

codojedzenia
Bigos z kiełbasą 116

Zdarza mi się robić czasami bigos na bogato. Gotuje wtedy kawałek łopatki i dalej postępuję jak w tym przypadku, wrzucam kapustę…itd. Dodatkowo tylko do kapusty wrzucam rozdrobnione mięso z gotowania. No to wtedy już jest bajka w smaku! Smacznego! Lidka Artykuł Bigos z kiełbasą pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Skrzydełka maggi smażone 176

uzyskania złoto brązowego koloru. Smażenie trwało ok 10-15 minut. Trzeba zwyczajnie ich pilnować, by nie wysuszyć na wiór. Z moich spostrzeżeń….Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka Polecam każdemu

Pieprzyć z Fantazją
Naleśniki z warzywami 112

smaku. Gotowy farsz nakładałam na naleśniki i zwijałam w rulonik. Na koniec polałam sosem. Danie bardzo sycące i smaczne. Notatki: * polewać ulubionym sosem. Warto zachować sos z pieczenia mięsa chociażby do polania takich naleśników. Smacznego! Lidka Artykuł Naleśniki z warzywami pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Warstwowa sałatka z pieczarkami marynowanymi 205

Cześć! Chciałam wyczarować na święta sałatkę, na którą każdy miałby ochotę. Ciężko tak wymyślić coś, co przypadłby do smaku każdemu. Rozwiązaniem była sałatka warzywna. Pasuje jako dodatek do mięsa, wędlin czy nawet solo. Pomyślałam, ze podam ją inaczej. W formie tortu. Spotkać można podobną pod nazwą leśna polana. Pomysł całkiem fajny. Jednak nie robiłam jej w ten sposób wcześniej

Pieprzyć z Fantazją
Kasza bulgur z warzywami danie fit 84

jedną tylko wadę. Cena. Droższa od kaszy jęczmiennej i gryczanej. Jednak wolę dołożyć troszkę grosza i zajadać się ze smakiem podczas obiadu. Można ją podawać jako dodatek do mięs, ale też jako samodzielne danie. Muszę od razu przyznać się do jednej rzeczy. Nie gotowałam kaszy luzem w garnku. Miałam 2 saszetki po 10 dkg, które podgotowałam i następnie wyłożyłam

Pieprzyć z Fantazją
Sos tzatziki domowej roboty 99

połączyłam z jogurtem i czosnkiem. Dodałam posiekany koper i odrobinę posoliłam. Tak przygotowany sos tzatziki przed podaniem dobrze jest odstawić do lodówki na kilka godzin. Świetny dodatek do mięs a do dań z grilla wręcz wymarzony! Smacznego! Lidka Artykuł Sos tzatziki domowej roboty pochodzi z serwisu Pieprzyć z fantazją

Pieprzyć z Fantazją
Placuszki z piersi kurczaka i pieczarek 114

inne składniki: paprykę, cebulę. Podaję ilości na 5-6 placuszków: * 20-30  dkg piersi z kurczaka * 3 pieczarki * do 10 dkg sera żółtego * 1 łyżka mąki * jajko * sól Mięso i pieczarki drobno posiekałam. Wbiłam jajko, mąkę i starty żółty ser. Delikatnie przyprawiłam solą. Smażyłam na oleju aż się zarumieniły. Podałam z sosem tzatziki Przepis na sos podałam w poprzednim

Pieprzyć z Fantazją
Kotlety devolay 175

masła * bułka tarta * mąka * jajko * sól, pieprz * olej do smażenia Piersi z kurczaka rozbiłam najcieniej i najdelikatniej jak mogłam. Pomocna mi bardzo była folia spożywcza, dzięki niej nie miałam mięsa na ścianach a i nie szarpało się tak bardzo przy tłuczeniu. Masło roztarłam z posiekaną natką i przepuszczonym przez praskę czosnkiem. Na każdy kotlet nakładałam po łyżce farszu i oprószyłam

Pieprzyć z Fantazją
Flaki z boczniaka 126

skrzydełek i ćwiartki z dodatkiem liścia laurowego, ziela angielskiego, marchwi i pietruszki. Odrobinę posoliłam pod koniec gotowania. Boczniaka umyłam, pokroiłam w paski i poddusiłam na łyżeczce masła. Kiedy mięso i warzywa w rosole były miękkie wyciągnęłam je z wywaru a w to miejsce włożyłam boczniaka. Gotowałam ok. 15-20 minut. W tym czasie mięsko oskubałam z kości a marchew

Pieprzyć z Fantazją
Gulasz z żołądków drobiowych i pieczarek 131

małym ogniu. Dodałam 5 ziarenek ziela i 3 liście laurowe. Pieczarki pokroiłam drobno, cebulę również, ale w pół talarki. Dodałam pod koniec gotowania żołądków. Odrobinę posoliłam. Kiedy mięso i warzywa były miękkie zagęściłam gulasz łyżką mąki rozrobionej w odrobinie zimnej wody. Na koniec zahartowałam płynem z gulaszu śmietanę i wlałam do gotującej się jeszcze potrawy. Przyprawiłam roztartym w dłoniach

Pieprzyć z Fantazją
Skrzydełka magi – smażone 112

uzyskania złoto brązowego koloru. Smażenie trwało ok 10-15 minut. Trzeba zwyczajnie ich pilnować, by nie wysuszyć na wiór. Z moich spostrzeżeń….Radziłabym unikać mocno przekrwionych skrzydełek. Może mięso z nich nadaje się do pasztetu, ale do tego rodzaju dania nie. Świetnie do skrzydełek w tym wykonaniu pasuje sos czosnkowy. Bajka! W ogóle, taka przekąska to bajka! Polecam każdemu

Pieprzyć z Fantazją

Proponowane wyszukiwania